Партията на Макрон печели изборите с около 33%

Центристкото движение "Република напред" на френския президент Еманюел Макрон печели около 33 процента от гласовете на първия кръг от парламентарните избори.

Обратно в новината

Коментари - Партията на Макрон печели изборите с около 33% | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Защо не казвате основното че НИЩО никой не е спечелил защото за втория тур отиват близо 90% от кандидатите..т.е. каквото се избере на втория тур е миродавно защото там е мажоритарен вот...

Защото повтарят демократичните френски медии Large victoire pour LREM, а всъщност са избрани само 4 депутати, другите остават за въория тур! Прави се с цел, хората да не отидат пак да гласуват и макаронистите да спечелят също като гробарите... Изобщо вече няма избори, медиите диктуват политиката !

Голяма победа - с 42% избирателна активност :) Тези са бетер българите.

Французите изобщо не разбраха как им откраднаха държавата. Първо медиите собственост на едрия капитал им пробутаха един г-н никой за президент. Сега неговата нова партия от хора без грам политически опит но избрани от него ще управлява. И понеже там се прилага мажоритарното гласуване, няма да имат никаква опозиция

Има един нов бълг. сайт: link , където могат да се прочетат доста интересни материали, особено касаещи актуални минали и настоящи събития и теми.

Какво ви смущава, та не публикувате сайта? При това става дума за бълг.сайт, а не за фейсбук полюции. ДА повторим: link

В сайта линкове никога не са излизали. Явно за пръв път влизате тук.

Само с избори ни занимават... И нито дума за днешния грандиозен многохиляден гей-парад във Вашингтон. Ох, кога ли ще ги стигнем американците...

Все повече ще остават "на сухо"! Къде са джендър организациите да заклеймят тези паради като обидни и ощетяващи нежната половина на човечеството?!

Да спечелиш изборите с 33% и с 50% участие, може само ако си ги направил такова посмешище от изборните правила, че демокрацията е отишла по дяволите. Ще управляват Франция с 1/6 за тях, с 1/3 против тях и половината от французите непредставени от никой? Е явно надминаха и Камерун, който спечели пълно мнозинство с 25% от гласоподавателите.

Милия колко си изнервен Имаха ли демокрация и ПРАВО да гласуват 100% от тези над 18 години - ИМАХА !!! Имаха ли право да гласуват ЗА КОЙТО СИ ИСКАТ - ИМАХА !!! Имаха ли прави да НЕ гласуват АКО ИСКАТ - ИМАХА !!! Те това е демокрация !!!! Останалото са резултати от ДЕМОКРАТИЧЕН избор който просто не ти харесва, мурзи.

Или мисленето не ти се удава. Каква демокрация, какви монголски тугрици, бе момче?! Със същия успех можеше да забранят изборите (както говореше един брит. полит-анал-лизатор от началотот на минали век), и пак да изберат "правилния"човек. Кога ще се събудите?

Какво значение има кой конкретно печели или губи, след като сценарият им на всички се пише от банката, която им плаща кампанията ? Нито един от "избраните" няма, нито получава власт за да обслужва интересите на избирателите, а за да ги експлоатира в интерес на инвеститора.

Поредния ШАМАР за каПУТИН !!!!

Когато и у нас цоциалистите започнат да имат по 7-8% на избори, нещата ще потръгнат.

С тяхната избирателна система, техните социалисти може и да не вземат депутат.

ротшилд пак спечели, французите отново загубиха.

Тези, които спечелиха са арабелите. Те са около 20% и могат и под строй да отидат да гласуват. Е като извадиш от 33% 20, се получава че имат повече гласове от французите гласували за герантофила.

Центристкото движение "Република напред" - С ГЪЗА

Панелния русофилски скот от бг-стан се загрижил за ВЕЛИКАТА Франция! ХАХАХАХАХАХА

У ДА ТИ ГО ФУКНА В ЕВРОАТЛОТВРЪСТИЕ

Сега с тези афро -азиатци си е направо гето. Да не смееш да си покажеш носа. Разберат ли те, че си бял - СВЪРШЕН СИ. Гърмят те или те разфасоват. ТЕ НАЛИ ОЩЕ СА В ИЗВЪНАРЕДНОПОЛОЖЕНИЕ. Положението им е в стойка ПАРТЕР. Хванали са се с ръце за палците на краката, а отзад ги обгрижват благородно ЧЕРНОГЛАВИ НИСКОПРОФИЛНИ АБЕЗЯНИ! И ТЕ ЩЕ СЕ МОЛЯТ НА КРАСНАТА АРМИЯ ДА ГИ ОСВОБОДИ ОТ ТЪПИТЕ ПОЛИТИЦИ, ЗАЩОТО ВЕЧЕ СА ИЗЧЕЗВАЩ ВИД!

Расов проблем има само в на джуджетата-диктатори мокрите сънища. Хитлер, Сталин, Мугабе и т.н. всичките са виждали расови проблеми.

За какво са му на Путин тези афроазиаци с които се е наплодила Франция? Това не е онази Франция за която всеки мечтаеше. Франция на Меркел е едно голямо гето и развъдник на всякакви цветнокожи нископрофилни същества. Сега за да разнообразят расата ще вкарат и малко украинци. Лошо няма, ама като събереш две нули не се получава нещо повече от ТОАЛЕТНА.

Афроазиатец ли е новият еврогей?

Да!

ЕХ МАКАРОН УМРЕЛНИК СИ ТИ ВИЖ СИ ПЛЕВНЯТА ОТ МАГРЕБА ДЕ СА ТИ ФРАНСЕТАТА БЕ БУРСУК-ДАСКАЛСКИ ЩЕ ПРИКЛЮЧИШ КАТ ЧИЧКО НАПОЛЕОН АЛА НЯМА ДА ИДЕШ ДО МОСКОВ А ДО ГУА-ДЕ-ЛУПА

с избирателната комисия и негрото с шапката и наколенката. Сигурно идва от кварталния мач - вмирисан и вонящ на пот. Как да гласуваш?!Направо да повърнеш! Гледаш и останалите афроазиатци от комисията. Та те могат ли да броят? Вече съм спокоен. Имало и по зле от нас !

МИ ТРАКНАЛ МИНУСЧЕ. Защо бе? Представи си негрото с вмирисаните кецове наколенката и шапката да те правораздава или от него да зависи съдбата ти. Ще те ядат братята му канибали. Милата Франция! А беше хубава държава!

А ПИШИ БЕГАЛА. Щом само 49% гласуват , а тези дето ще управляват са избрани с 15% от имащите право на глас, значи нещата съвсем не са наред! Президента им е същото НЕДОРАЗУМЕНИЕ като Плевнята. Някакво инфантилно същество недорасло да бъде МЪЖ чийто родилски контрол се упражнява от УЧИТЕЛКАТА МУ игреща ролята и на МАЙКА и на СЪПРУГА. Щом такива ИНФАНТИ се избират за да бъдат ВОДАЧИ НА НАЦИИ, значи самите нации са СБЪРКАНИ! ХАК ДА ВИ Е ВОДАЧА, КОЙТО УЧИТЕЛКАТА МУ ГО ВОДИ ЗА РЪКАТА ЗА ДА НЕ СЕ ЗАГУБИ!!

Що плачеш на чужд гроб бе неудачнико?Нахлузили са ти червеното юларче и рупаш ли,рупаш.

Не се получи нещо тарикатлъка с хакнатите имейли на ГРУ. В други държави номерът мина, във Франция не мина.

как така, като си прост ще е така! Вещицата изгуби пълно мнозинство и трябва да се коалира със северноирландци, а Макрон го получава без проблеми!

кво пълно мнозинство е загубила, като нейната партия на предните избори имаше36% и Камерън стана премиер, а на сегашните извънредни 42%. Вие съвсем полудяхте! И боговете мълчат пред фактите, само идиотите не ги спира нищо.

Ами фактите говорят,че преди имаше мнозинство а сега няма :)

АБЕ ТОЗ МАКАРОН ОТКЪДЕ ИДЕ ДА НЕ Е ЕУРО-ТИХООКЕАНСКИ ГЪЗ

Евроафроазиаткскоавстралийски, не изброи всички континенти.

Плешивия еврейн от маскве купи люпенкова, саркози и фионов и пак получи звучен френски шамар! ЯКО! А!

печели изборите с 33% а Тереза Мей във Великобритания с 42 % е загубила тотално и изписахте 1000 статии за катастрофата там?

Как е настроението, рашисти! Пореден дебел отзад получихте! Чекате ли края на ЕС! ХАХАХАХАХАХА

Новата центристка партия на френския президент Еманюел Макрон е на път да получи парламентарно мнозинство, според предварителните резултати от проведените избори. Очаква се Република напред и малката центристка партия, която й е съюзник МоДем, да съберат заедно между 390 и 445 места във френското Национално събрание, което има общо 577 депутатски места. Центристкото движение на Макрон спечели между 32.2 и 32.9 % от гласовете на френските граждани. ==== А маринка люпенкува с 10 места! ХАХАХАХАХАХАХАХХА

абе тая помията на путлер е чак 4та к'во толкова плещи и тва й е най-силното време атентати и т.н.

Е тва е победа : получил по'малко от 15% от всички гласове ( като се вземе предвид че 51% не са гласували ) обаче вече се гласи да управлява. .единият от министрите му (министър на Интернет? !?) го видях, някъв арабин от бившите им колонии. ..и още един куку с брошка като огромен паяк на сакото. .. французите ще духат супата яко с тоя..

избирателната система не е пропорционална и затова ако някой не е взел 50 % все още нищо не е направил.....много интересно ще се получи тъй като дори средно 6 процента за социалистите може да се окаже в много райони да са водещи .....така, че парламента ще е доста шарен и да не се окаже, че макрон е изпаднал в ролята на мей ......все пак за да минават реформите на макрон не е необходимо задължително да има 50 % ....

ония с парите, това ще стане

И при тоя резултат Макарон си е накривил шапката и си свирка, както и Бай Xyй с неговите 15%, а Мей с 49% си е забила главата в пясъка и ще получи амнезия от притеснение.

Демокрации разни. За един е срамно да върви срещу повечето, а за други е просто тарикаклък.

СА УТЕПАЛИ РИБАТА!! СПЕЧЕЛИЛИ ЦЕЛИ 7% !! БРАВО СТАНИШЕВ , БРАВО ДРУГАРИ! НА СЛЕДВАЩИТЕ ИЗБОРИ МОЖЕ И ИЗОБЩО ДА ВИ НЯМА! ТЕ И ТУК НЕЩАТА ВЪРВЯТ В ТАЗИ ПОСОКА! С ПЕДЕРАСИ ПОЛИТИКА НЕ СТАВА!

хванала третото място

Партията на макрон не печели изборите , а около 33% от всички гласували :))) Дирниците още им държи влажно от прайда .....

Половината са гласували, значи е събрал 17%. Арабите във Франция са около 20% и повечето могат да ги накарат да гласуват с една молитва от джамията. Ето кой спечели.