ЕК ще обсъжда ”Северен поток-2” в специален режим

Европейската комисия /ЕК/ е получила мандат за водене на преговори с Русия за изграждането на втората тръба на газопровода "Северен поток" в специален режим.

Обратно в новината

Коментари - ЕК ще обсъжда ”Северен поток-2” в специален режим | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

САМО ПРОДАЖНИЦИТЕ,ЗАЩИТАВАТ ЕВРО"ЦЕНОСТИ"!!!ДИКТАТУРАТА В ЕВРОПА УНИЩОЖИ ЕС!!!

Германия може да получава газ и през Полша, ама защо да плащат транзитни такси. Така получават по евтин газ и даже искат останалите от ЕС да получават газ през тях и да взимат транзитни такси и да ги държат в потчинение. Главно бившите соц. държави, включително и България. Ако имаше Южен поток ние щяхме да сме конкурент на германците. Затова бойкот на германските стоки.

Значи Северен поток ще го договаря Еврокомисията, а Южен поток - двустранен, супертаен договор, който даже министърът не бил виждал. Аааа...!

Хайде да се придържаме към фактите: 1. Северен поток 1 е построен в нарушение на третия енергиен пакет. 2. Газопровод Ямал се използва 95% от Газпром в нарушение на третия енергиен пакет. 3. Северен поток 2 ще се построи и използва в нарушение на третия енергиен пакет. 4. BASF, респективно Меркел, изобщо не се вълнува от третия енергиен пакет.

РУСИЯ В НАЙ БОГАТАТА ДЪРЖАВА В СВЕТА ПО РЕСУРСИ . ЕС Е ГЕРМАНИЯ,КОЯТО ИКОНОМИЧЕСКИ ЗАВЗЕ ЕВРОПА, ТАКА ,ЧЕ ГЕРМАНИЯ ДЕРЕЖИРА КАКВО ДА ПРАВЯТ ЕВРОПЕЙСКИТЕ ДЪРЖАВИЦИ. ГЕРМАНИЯ СИ ГЛЕДА ИНТЕРЕСА. ЗА КАКВО НИ Е ГАЗ НАЙ ДОБРЕ ДА СЕ ОТОПЛЯВАМЕ С ДЪРВА ,НАПРАВЕТЕ СИ КАМИНИ ЧИСТО ИКОЛОГИЧНО И БЪЛГАРИЯ НЯМА ДА ИМА ПРОБЛЕМИ,ЩЕ ЗАЛЕСЯВАМЕ ПЛОЩИТЕ С ДРЪВЧЕТА И ПРОБЛЕМЪТ ЩЕ СЕ РЕШИ НЯМА ДА СМЕ ЗАВИСИМИ. ТРЕТО, АКО БЪЛГАРИЯ ПРОДЪЛЖАВА ДА ТЕГЛИ ЗАЕМ ОТ СВЕТОВНАТА БАНКА СЧИТАЙТЕ,ЧЕ ЩЕ ИЗЧЕЗНЕМ ,КАТО ДЪРЖАВА!

Биха шута на селяка за Южен поток. Скоро същият този селяк ще получава руска газ, минаваща през Германия до хъба на вожда, на границата ни с Гърция. Балъците по тия земи си заслужават ебнето с едновременно скубне под мишниците и бой по тъпите им кртуни.

Дотук бяха със лъжите за свободния европейски пазар и западните принципи за ненамеса в икономиката, свободите и другите бла-бла... Гейовете са си гейове, всичко им е извратено. Руснаците си плащат газопровода, какъв им е проблема на еврогейците? Като не искат - да не купуват! Все едно кабелния оператор безплатно иска да си пусне кабела до моя телевизор - като не искам няма да плащам и да му купувам услугите! Така Еврогейландия сама унищожава принципите, които декларираше и така сама се закопава, защото изчезне ли усещането за свобода и справедливост - всичко е изгубено!

Вали ли дъжд в Москва днес?

Селякът да се ограмоти, целият соц лагер правеха изчислителна техника, в ГДР - Роботрон, Полша - Одра 1305, руснаците - минск, всички почнаха да правят IBM 360 под марката ЕС, след това минаха и на минимашини,..., абе не ми се хабят усилия да ти изписвам всичко, защото съм завършил "Автоматика и телемеханика" в МЕИ и съм в бранша без прекъсване от 1970г. до 2010г.

Не е същото нещо,за което имах предвид.Защо тогава толкова напъваха да го купят?Руснаците специално. Ние ги мотахме,мотахме толкова години,чрез един или друг посредник ,израелска фирма за посредник,парите напред,един два пъти се отказваме след платени пари,и накрая наистина им го продаваме,ама когато той е вече морално остарял. С една дума,прецакахме ги и им взехме много пари и след дълго време им дадохме вече остарял и не струващ много продукт. Аз тебе може и да те познавам! Само ми кажи къде си живял и ще се опитам да отгатна. Но не сега,ами къде си живял около 1989-90-91 год.? И между другото ,да те попитам -какво стана със споменатите от тебе продукти от тези другите страни? Полша,Унгария (която втора след нас,вече в края на периода започна да произвежда радиостанции,доста сполучливи). Иначе ,в СССР едрата селскостопанска техника,трактори,комбайни и др, все бяха оборудвани с българските радиостанции Лен ,а по-късно и Лен-Б на завод Електрон в гр. Гоце Делчев. В СССР полята са огромни и отделните машини така си имаха връзка с центъра. След подобренията,тези станции (аз разполагам със схемите им),при положение,че единият пост е неподвижен (съответно със статична антена) а другият подвижен ,им даваха гаранция за свръзка до 35 км. Но в СССР полята са равни и съм чувал от онези хора,че е осъществявана връзка и на по-големи разстояния. Ако и двамата са неподвижни, с високи статични антени,от Г. Делчев даваха гаранция за 70 км. покритие. Всички модели бяха в диапазона на УКВ . В България те се използваха повече в градския транспорт ,всички автобуси бяха оборудвани с тях за връзка с централата,докато полицаите ползваха съвсем друг модел станции -Тантал -те също се произвеждаха в Г. Делчев ,но бяха с друга принципна схема,която също през няколко години търпеше промени (макар и дребни). Те не бяха плоски като Лен-Б ,ами издължени и черни,наподобяваха по-късните мобифони,но бяха по-големи,защото бяха транзисторни ,НЧУ -то им също бе транзистор.

А БЯХМЕ 3-ТИ В СВЕТА СЛЕД САЩ И СССР ПО ПРОИЗВОДСТВО И ИЗНОСНА ОРЪЖИЕ И БОЕПРИПАСИ, 1 ИЛИ 2-РИ В СВЕТА В РАЗЛИЧНИТЕ ГОДИНИ ПО ПРОИЗДОВСТВО И ИЗНАС НА ЦИГАРЕНИ И ТЮТЮНЕВИ ИЗДЕЛИЯ /ПУРИ, ПУРЕТИ/.... СТРУГОВЕ С ЦПУ ПРОДАВАХМЕ НА АЗИАТСКИТЕ ТИГРИ ВКР. ЯПОНИЯ, НАЙ-ДОБРИТЕ ЕЛЕКТРО И МОТОКАРИ В СВЕТА..... ЗА ЛЕКАТА И ХРАНИТЕЛНАТА ПРОМИШЛЕНОСТ - ТАМ СЪМ ПО-СЛАБО ЗАПОЗНАТ....

"Катар заявил об отсутствии необходимости в помощи России" !!! Путлерци правят мръсотии на Катарския газопровод през Сирия, а пък нагло и лицемерно им предлагат помощ ?

Ето още един наркотичен умньо! За Северен Поток 2 е статията.Трасето не минава през Катар. А относно това дали е необходима помощ на Катар -то се вижда много ясно -който не може да разбира дипломатическия език си е за негова сметка - ами Външният министър на Катар защо изприпка в Москва? Ти как мислиш? Просто на разходка ли? Два дни след обявяването на изолацията на страната му,той така да се разходи до Москва ..едва ли е за гъби -:)

Накратко казано, ако е изгодно за Германия може, ако не - не може.

НАКРАТКО КАЗАНО - БЪЛГАРИТЕ СМЕ 3-ТО КАЧЕСТВО ЗА ГЕРМАНИЯ И ЕС.... ПОЩИПВАТ ПО БУЗКИТЕ НАШИТЕ УПРАВЛЯВАЩИ И ТЕ НИ ПРОДАВАТ КАТО ШКАРТО... БЪЛГАРСКИЯТ НАРОД Е ОБРЕЧЕН ОТ ЗАПАДА НА ИЗЧЕЗВАНЕ....

От дя накъдя?

Значи може Северен поток 2, а не може Южен поток!!!

Никой не е казал, че не може Южен поток. Русия отказа да се съобрази с исканията на ЕС. По същият начин както сега предявява изискванията си към Северн поток 2. Чети внимателно - "руският министър ...изказа съжаление ...и т.н. Отделен е въпросът ако Русия се съгласи с изискванията на ЕС по отношение на Северен поток 2, а отказа да го направи за Южен поток. Това би било двоен стандарт от страна на Русия.

И ти кво разбра като чете,умньо?

Путлерастията постоянно се разсейва и нагло лъже. Северен поток свършва на границата на ЕС. Оттам нататък има тръби, които не се контролират от Газпром и могат да се ползват за каквото иска държавата домакин. Южен Поток МИНАВАШЕ през България и въпреки че щеше да е платена от нас тръба изцяло се контролираше от Газпром без България да има думата и при нужда да си я ползва. Когато беше предложено също като при СП - тръбата да свършва на Границата на ЕС и оттам тръбите да са под контрола на България като държава от ЕС, руснаците отказаха, а от Турция Путин се провикна, че е наредил, повтарям, НАРЕДИЛ Южен поток да се спре. Малко по-късно обяви Турски поток и тръби до границата на ЕС, нещо което преди това категорично отказа за България. Ако има в случая двойни стандарти те са само от страна на Русия. По принцип Южен поток започна изцяло като чисто политически проект на Русия.

Стига си се пенявил, бре!

Тръбите на плажа до Варна са сложени от преди 1990 г и не са политически проект. Настоящата политика не е съществувала тогава, когато се е проектирала преносната система на България и е избран най-добрия маршрут за газ през Черно Море. Разясни повече за разсъжеднията си докъде свършват и започват газопроводите. Технически, газопроводът може да свърши поне до компресорна станция с връзка към хранилище или други тръби.

Аз

Ти не си ли малко прост, а? Германия... я да повторим, и тоз път ще го напиша по-бавно, щото бавно четеш - ГЕРМАНИЯ (!!!) даде на Газпром 75% от изцяло германския тръбопровод ОПАЛ, с правото Газпром да участва на търг и за останалите 25%. ЕС и особено Полша тогава пак смърдяха, ама баба Меркел ги прати на коня у ауспуха.

Аве ми.нетчио у.мирисан. Дали съзнаваш че ти и себеподобните ти сте причина за безбройните провали на България? Един от които е провала с ЮП. М?

Аз

Провали за България, ама не и за тях - нали това им е работата.

При Южен поток,тръбите на територията на България,щяха да бъдат 100% българска държавна собственост!

Какво значи - "щеше да е платена от нас тръба"??? Да ама не. Щеше да е изплатена от нас чак след 30 г. и чак тогава щеше да бъде наша, а дотогава щеше да е на тези, които я строят и дават парите.

ЗАПАДНОЕВРОПЕЙСКИ К . . В И !!!!!!!!

Трансферирането на газ е БИЗНЕС . Толкова голям,че няма да ни го оставят за нас.Навремето България беше ФАКТОР на Балканите -продаваше ел-енергия на всички съседи (и не само). Трансферирахме газ за Турция и други страни. И бяхме най-развитата държава на Балканите -като наука,спорт,изкуство,икономика,здравеопазване,образование и т.н. Имахме и по-оборудвана и силна армия от Гърция и Турция взети заедно. Имахме повече танкове от двете взети заедно,и повече самолети от всички съседи взети заедно ,артилерия,и единствени имахме ракетни войски. Единствени на Балканите (и една от малкото в света) имахме ядрена енергетика,развито селско стопанство,тракторни заводи,научни институти,обсерватории,битова химия,първи на Балканите,битова електротехника,битова електроника,радиостанции -единствени в СИВ произвеждахме,още- перални,хладилници,телевизори,телекомуникационни системи и т.н. Електрокари,електротелфери на супер световно равнище. Тежко машиностроене на супер световно равнище! Българските стругове и фрези съм ги виждал в предприятие на други континенти,и хората бяха възхитени от качеството...Високотехнологичните ни предприятия бяха най-развити на европейския континент ,имахме първото в света висикотехнологично предприятие (Изот -Ст. Загора) ,в Пазарджик беше за дискети ,в Правец -компютри. Когато никой друг в Европа още не разбираше от такава техника...! Хранехме СССР и половин Европа с плодове,зеленчуци и консерви . В Европа българското овче сирене беше най-скъпо ,немците още въздъхват по него.Българските вина -също. Изнасяхме и тютюневи изделия...! Ами сега? Затова сега нямаме нито образование,нито здравеопазване,нито спортове,ще закриваме отбори и така ще бъде...! Щом не успяхме да се преборим с международната мафия за нито един от проектите,които ни взеха буквално от устата (Белене,ЮП...)-:( А тези проекти бяха последната ни възможност с нещо да се задържим на повърхността! Уви-:(

уви колега уви така се случи спаха нашите хора и боклука ни заля с помия !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

от текезесето не си мърдал, толкова опашати лъжи издращи, че просто не си струва да се коментират.

Посочи ми поне една от "лъжите" ми-:) А относно "мърдането" ,сигурен съм,че в сравнение с тебе ,съм "мърдал" поне 20 пъти повече. затова всичко при мен е ФАКТИ. А при теб,нищо реално в съобщението ти -само вятърничави внушения -:)

и цял роман да напише човека, простата ти кратуна няма да го разбере.

Нагли лъжи. Дори и в най развитите години на Соца, БВП беше под 10 милиарда долара, докато сега е над 50. Нещо повече годишното електропотребление и в най-развитие соц времена беше по-малко отколкото последните години. И докато сега дългът ни е 30% от БВП, то при соца беше 110%. Нещо повече - сега Фискалния резерв е 15 милиарда лева, а валутните резерви на БНБ са 46 милиарда лева или два пъти колкото дългът ни.

Сега България е собственост на Световната банка и никакви БВП не играе. Ще я санира докато не остане нито едно собствено жилище и ще я продаде на .. себе си.

Ти остави тези внушения! Всичко е въпрос на база и курс (приет) за изчисленията. А я ми кажи ,верно ли е,че сега ,ако някой се разболее (да не дава Господ) ,и на близките му се налага да събират пари чрез смс и други способи,за лечението му-:( Това е може би от цветущото положение в момента,и добрия фискален резерв,а? Защото някога,болният лежеше в болница толкова,колкото е необходимо,докато се излекува ,а сега като минат петте дни по здравна пътека и те изкарват отвън (макар и болен все още) и се оправяй. Това от големият фискален резерв ли е? Някога и зъболечението бе безплатно и перфектно. Направени преди 30-40 години зъби са "бетон" и досега! А за същата услуга,която беше безплатна,сега трябва няколко хиляди да платиш. Това от ниския дълг ли е,или от какво? Обясни ми!

Да, да ти наистина си неспасяем идиот.

И ко стана, армията и влиянието заминаха мигновено, май и държавата, поне една пушка да беше пукнала, матриала, матриала, човека ви го каза,ама как се обяснява на мауци, и сега пак ,самолети, подводници, кражби и пак има кой да ви вярва, измамници !!!

БГ се оказа долен предател. Само БГ имаше 31+1 ракети ОКА с обсег 480 км ++ и държеше под контрол предните и от 2-ри ешлон бойни летища на мераклиите за БГ земя. Противникът нямаше как да организира и изпълни масиран авиоУдар, което да му даде шанс да се пребори със Съхопътните войски. ОКА беше страшно плашило. ОКА няма противодействие, вдига се на 108 км в Йоносферата и със скорост 2 км / сек бие лошо от към Зенита. Само една триколесна машина, без други помощници стреля и за 4 мин ракетата стига целта. Когато дойде време за рязане, БГ можеше да ги унищожи и да върне секретната инерционна система за управление на производителя, но не го направи, а предаде всичко на когото трябва. Затова" простите руснаци", които не могат кола да направят закопаха завинаги завода и този проектприключи /със съдействието наГорбачов/ . Как тогава да уважават България? Ама много БГ захлебиха и сега са богаташи.

ВБА

Не виждам разлика между СП 1, СП 2 и ЮП, но единствената разлика е в това, че на нас, и на тези около нас ни нареждат да си останем в тинята, а на другите да им се вдига стандарта. Затова тези страни от ЮИЕ, които са в ЕС са сирачета в този съюз. Тези от ЦЕ и ЦЗЕ винаги искат стандарта на живот да е по добър от на другите, и това го доказват фактите над 28 години, а не думите, с които ни баламосват поне досега. Рано или късно народите на пренебрегнатите няма да издържат на двойния, и троен стандарт между членовете на ЕС, и ще ритнат празното канче, което е за нас, и тогава нещата тотално, ще се разсмърдят, а това време вече е настъпило. Така, че много ни е рано за чакалнята за Шенген и еврото, а обратното без необходимото покритие поне на среден стандарт, ще доведе само до дестабилизация на страната ни под, какъвто и аспект да го погледнем. Дано управляващите не направят, някоя глупост, която да е трудно поправима иначе..... Много скоро, ще има раздвижване в ЕС, и всеки трябва да си направи сметката дали да продължава по същия начин или иска, и се бори за нещо съвсем ново, което да отговаря на новото време..... Докато се оправи заплащането, като се започне от най ниската заплата до най високата, като се спазват строго съответните задължителни съотношения в държавния сектор. Да се раздели окончателно симбиозата между частно, и държавно, а едно от най важното нещо е реформата Е данъчна система иначе няма да има управия в нашата държава...... Наблегнете на развитието на държавния сектор, а всички факти са за неговия приоритет. Та затова, досега всички са се оплели, като пилета в кълчища. То се знае от историята, че А. Македонски с един удар на меча е ръшил въпроса с възела...удар с меч, ама де толкова ум в главите та и меч, а при това йесаджиииии..... Продължавате ли така съвсем е сигурно, че ще катурнете държавата, защото в момента тя се клати доста силно, и това го виждат всички, но не вие...тоест управляващите.

Щом не виждаш разлика, значи си кьорав мисловно. Северен поток свършва на границата на ЕС. Оттам нататък има тръби, които не се контролират от Газпром. Южен Поток минаваше през България и платена от нас тръба изцяло се контролира от Газпром. Когато беше предложено също като при СП - тръбата да свършва на Границата на ЕС и оттам тръбите да са под контрола на държавите от ЕС, руснаците отказаха, а от Турция Путин се провикна, че е наредил, повтарям, НАРЕДИЛ Южен поток да се спре. Малко по-късно обяви Турски поток и тръби до границата на ЕС, нещо което преди това отказа за България.

грешиш, нямаше "платена от нас тръба" Ние нямахме пари да я платим в началото, а чак след 30 г.

ВБА

Тръбата се строи до българския бряг, а тръбата на руснаците е до нашата акватория, а след това, колко мили до българския бряг е на България и ЕС, ако финансират. Ето Ви 20-30км българска тръба навътре в морето. Искате да кажете, че тръбата прекъсва на СП 1 в морето, но тя е направена до брега, а се води на Германия и ЕС навътре в морето, колкото изисква енергийния пакет. Тук също можеше да стане така, но американските конгресмени накараха Орешарски да стопира договора и строителството. След това Боко се подложи още повече, а иначе говори друго, но не е познал пред кого. Кой уважава такива хора, сутрин говори едно, на обяд друго, а вечер човек се чуди, че казва трето. Факти бол. Вие на такъв човек, ще имате ли доверие, а по натам си навържете нещата. Не може веднъж така после иначе, след това чакайте да видим, какво, ще ни кажат. Много добре би трябвало да знаете, кой стопира ЮП и защо, а от това загуби цяла ЮИЕ и то много. Това са инфраструктурни проекти и няма право на грешка, защото се влагат много средства, а някой да те разиграва за сметка на други вие си отговарете, защо? Какво става в бъдеще с прецаканите, като и за цените не само на стоките, а за конкуренцията и видовете производството.... Това, където го четете е само за лаици и промивка...а истинската цел е някъде там, която със сигурност неискат да ни кажат. Нали знаете, че управляват корпорациите и конците дърпат тези зад голямата локва....

стига с тея глупости бе... ``още малко и чашата ще прелее и ще има раздвижване``......смешни работи...кои сме ние бе? Нито имаме икономика, нито имаме армия, нито пък нарасваме на брой. Повечето млади и каърни се махнаха и няма да се върнат....кой ще се разсърди, кой ще се надигне? Пенсионерите, тъмнозелените човечета? Спрете се бе, та ние 30 години не можеме да се справиме с нашите политици, които ни съсипват, пък ЕС ще трепери. Но за едно си прав, ще има такива потоци, каквито кажат от големите страни в ЕС. Ако поискат, не само че ще има северен 2, а може и южен, ама ще мине по наюг от нас...ние просто вече не сме никакъв фактор, защото се напълно неориентирани, боси и оскотяли. Погледни само какво представляват министрите ни и ще се сетиш колко добре някой представлява твоя интерес

През юни 2018г. Македония ще стане поредния член та НАТО !!!

много важно ибриците с един танк в нато

тогава срато ще е стъкло!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Като послушен руски сателит,България бе най-бедна в целият проруски СИВ!От Русия,наследихме само колхозната,кална мизерия и не можем още да се изчистим от боклуците и!

a sega kato primeren amerikanski satelit sme raqt na mizeriata.....

gonzales

нали не си изпаднал в транс ? едно време може да се види къде сме били - сега също. тогава не бяхме кенефа на Европа - сега сме.

Глупави ли са немците, които имат възможност да си докарват директно втечнена газ до собствено пристанище и собствен терминал, а предпочитат да се борят да си направят втори директен газопровод от Русия? Или глупаците сме ние дето не щем руска газ, директно от Русия, а говорим глупости за втечнена газ докарана от незнам си къде и разтоварена на терминал разположен в друга държава на която ще плащаме и транзитни такси?

политика колега политика само и само да се осира русия че има такива богаства като газ титан и почти всички елементи от таблицата !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Дън Сяо Пин-"Не е важно каква е котката черна или бяла, важното е да лови мишки." С други думи не е важно каква ще е газта , важното е да е по-евтина и доставките да са сигурни.

ЕК лишава възможноста на Русия,да шантажира и инудва с доставките ,отделните страни на ЕС!Така ГАЗПРОМ,ще трябва да договая,доставките и цените през съгласието на ЕК,което ще е успех и за нас!

ес може да диктува само сама на себе си и стига с тази лицемерия че това ес е върхът това е никои в кофата с помията там дето има сероводороди те диктуват прогреса !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

господа ,другари с или без ес .сорос. обонго и тем подобни газ на металургията в германя е нужен и никои нема да попречи на това така че тръба те има там дето интереса клати феса нема приятели и тем подобни!!!!!!!!!!!!!!!!!!!1

Традиционно лицемерие , което придобива все по-брутален вид. Не трябва да забравяме , че всякакви директиви / заръки / съвети / закони / заплахи на еврейския съюз стават задължителни едва , когато се ратифицират от националните парламенти . Дотогава са само пожелателни ! Управляват ни национални предатели , алчни , малоумни родоотстъпници . А пред брюкселската , лихварска , хазарска шайка , бившият Варшавски договор и сив са си направо демократични организации :))))

Абе дрисленце нещастно, по времето на сиф и чаршафския договор само дори да си помислиш 1/един/ процент от нещата, които дращиш не ти мърдаха блатата на Белене и кариерите на Ловеч, да те ева рашофилистика продажен.

Безкрайно не ми пука за Раша , нещо не си схванал :))))) България остана без ЮП , без два работещи атомни реактора , без два теца и т.н. и т.н. и т.н. И не благодарение на рашите ! Енергийната зависимост винаги води до политическа такава , а от там до неоробовладелството крачката е малка . Изказът ти е впечатляващо изящен , в отровено общество ли се изучи или ти е природна даденост ?!!!

нещастник

Защо ЕС не иска силна България ? Защо спря мечтата на Президента Първанов , наречена Голям Шлем . Ако се бяха случили тези ТРИ Проекта , България щеше да е с доходи равни на Германия .

бъдат отрочетата на туземните азиат-болшевишки слуги, не че сега не са де, но гоцето щеше да им осигури хилядолетен рай на гърба на нещастната туземна популация.

КАКВО, ПО ДЯВОЛИТЕ, ПОСТОЯНО НИ НАВИРАТ В ОЧИТЕ ЕС. ТО Е НЕЩО ДОБРО ПО ПРИНЦИП, НО СЪВСЕМ НЕ Е НЯКАКВА ПАНАЦЕЯ. ИЛИ КАЗАНО ПО НАШЕНСКИ ЗА ВСЯКА МАНДЖА МЕРУДИЯ. БРЕКЗИТ НЕ ДОКАЗАЛА ЛИ ВЕЧЕ, ЧЕ В ЕС ИМА И ПРОТИВОРЕЧИВИ ИНТЕРЕСИ МЕЖДУ ОТДЕЛНИ ДЪРЖАВИ. АЗ НЕ СЪМ СЪГЛАСЕН НАШИТЕ ИКОНОМИЧЕСКИ ОТНОШЕНИЯ С РУСИЯ, ИСТОРИЧЕСКИ МНОГО БЛИЗКИ И СПЕЦИАЛНИ, ДА ЗАВИСЯТ ОТ МНЕНИЕТО НА ВЛАСТИТЕ В ЛИСАБОН НАПРИМЕР, КОЙТО И ХАБЕР СИ НЯМАТ ОТ БЪЛГАРСКИТЕ ПРОБЛЕМИ. ТВЪРДО СЪМ УБЕДЕН В ЖЕЛАНИЕТО НА РУСИЯ, БЪЛГАРИЯ ДА Е ДОБРЕ ИКОНОМИЧЕСКИ, ЗАЩОТО ЗА РУСКИЯТ НАРОД НИЕ СМЕ НЕЩО СПЕЦИАЛНО.

Можеш ли да посочиш колко са руските инвестиции в българската икономика ? Можеш ли да ги сравниш с ЕС или дори с Турските ?

Вчера от ГЕРБ ни обясниха, че ако тръбата влезе в България от Русия и даже от Турция - то това е нарушение на европейските правила.?! Днес ми обясняват, че ЕК ще преговаря за 2-ра тръба в Германия и то с одобрението на нашето правителство! Бойко го прегръща Макрон, Меркел и на кой ли не обяснева за газов хъб Балкан ... и накрая ....

Аз

Какво се чудиш?! Боко им обясняваше и колко била нужна на Европа обща европейска армия. Вчера Германците казаха, че обща европейска армия няма да има и точка. Това е авторитета на свинете в Европа.

Почти цяла Европа е в NATO!А това е най мощният военен съюз на планетата!Паралелна структура като Европейска армия би била излишна!И NATO стига да сдържа мераците на Путин за ,,присъединаване"и ,,референдуми"!А по темата: Северен поток ни ни засяга нас Българите!За нас е важна връзката с Гърция за която има отпуснати 70 милиона евро от Брюксел и газовият хъб за който също има отделени милиони евро през който Газпутинпром ще не ще ще се върже и ще продава газ на конкурентни цени според правилата на ЕС!

Снимката /илюстрацията/ към статията е на прахоуловително съоръжение - филтър, не на газопроводна система. Това ме кара да мисля, че и статията е подобно недоразумение. Коментирайте глупостите на журналистите.

Вярно че на снимката основно са показани топлоизолирани газоходи. Явно снимката е по търсачка от гугъл. Все пак има някаква жълта тръба в ляво, може точно тя да е за природна газ, поне така е оцветена.

И с жълтата тръба с диаметър около 250 мм. ще се работи Северен поток 2. Кога си купихте дипломата?

АКО ЕС НЕ НИ ПРЕЧЕШЕ, СЕГА В БЪЛГАРИЯ ДА ИМА ВЕЧЕ ПОСТРОЕНА ВТОРА АЕЦ И ГАЗОВА ТРЪБА, СЪИЗМЕРИМА СЪС СЕВЕРЕН ПОТОК. ПО ГОЛЯМОТО ПРЕДЛАГАНЕ НА ГАЗ В ЕВРОПА, ПО ЗАКОНИТЕ НА ПАЗАРНАТА ИКОНОМИКА БИ ТРЯБВАЛО ДА ДОВЕДЕ ДО НАМАЛЯВАНЕ НА ЦЕНИТЕ. ЗАПАДА ОБАЧЕ ИСКА ДА ПОСТАВИ РУСИЯ В ЪГЪЛА И ПОСТОЯНО И ПРАВИ МРЪСНО. КАК ВИ ЗВУЧИ НАРИМЕР ИЗКАЗВАНЕТО НА МАКЕЙН, ЧЕ РУСИЯ Е ПО ЛОША ОТ ДАЕШ? НЕ Е ЛИ ТОВА БЪЛНУВАНЕ В СТИЛ ФОРЕСТАЛ?

България трябва да блокира изграждането на "Северен поток-2" ! Еврогейците не може да са толкова нагли и лицемерни !

Аз

България не може. И ЕС не може - ЕК няма думата. Всичко зависи от Русия и Германия.

имаме интерес от северен поток 2 както и да бъде пусната тръба до варна. така ще бъдат изолирани украйна която не плаща и краде от газта която транзитира. тръбата до варна ще ни позволи да не зависим от турция а да можем и да транзитираме към европа...вярно , че обемите ще са по-малки от проектните в ЮП но ще трянзитираме само през нашата мрежа и таксите ще са само за нас

ЕК, а южният поток?

Тъй де....в ЕС всички сме равни.... За Северен поток-2 специален режим, за Южен поток - среден пръст!! Ама то да студуват някакви си балканци не е същото, като да студуват немци и други хора 1-во качество... Срам и позор за този Евро-гейски съюз!!! Едно време в СИВ поне бяхме равни с другите !!!

Аз

Не е виновен ЕС. Ние сме си виновни. "Fool me once, shame on you. Fool me twice, shame on me."

Защо винаги западняцие са в специален режим, А ние в забранителен !

Сега бесните -десни:андреевчета, атанасовчета, сорософъшкийчета-инджевци,геновци,цоневици,прокопиевци и подобна сволач няма ли да организират 300 дневно търкаляне пред Европарламента,за да спре работота по СП-2 .Няма да мине много време и ще плачем за ЮП,ама ще е късно.Народ с робска психика сам се обрича на нищета

Да се надяваме, че със същия "специален режим" да бъде разгледан и едната тръба на Турски поток, да излезе край Варна, че и ние да вземем малко от таксичките.

viper

Делянчо каза че директна тръба до Варня НЯМА ! да има , защото нарушавала европейските директиви

ако не си разбрал вече ес преведе 900 000 за проучване на газовият хъб....за ес няма проблем руската газ да излезе на варна защото останалата мрежа е българска и ние може да спазим енергийният пакт...т.е да пуснем и друга газ към европа

viper

Не е точно така.Европейската директива задължавала Газпром да пусне и други оператори ОТ САМОТО НАЧАЛО на тръбата - демек от руския бряг Чети какво е казал Делянчо

Ако беше проведен ЮП по-рано от СП ТО страните имащи по рано ГАЗ от "майсторите" малко не се съблюдава субординацията м\у главните и второстепенните ЧЛЕНОВЕ НА ЕС - ГАЗ ТОВА Е ИКОНОМИКА А тези страни от врория сорт биха си вдигнали катср-то си положение и им трябва пазар - а сега ще бъде обратното Те произввеждат а ние купуваме

ЕК иска да се включи в Северен поток -2 под формата на рекет, за да може някой да вземе комисионни. Северен поток -2 не минава през европейска територия и ЕК няма какво да търси там!

все тая газ за германия ще бъде и без съгласието на дъртаците от ес и забравете че ес може да контролира капитала там дето има интерес то тои го има и газ е нужен на металургията в германия и ни меркел ни обонго дето щеше да докарва газ с кораби!!!!!!!!!!!!1 капиталистите няма да слушат това а ще правят това което е им е изгодно!!!!!!!!!!!!!!!!!!!11

Абе то тъй де , ама нали и ние уж гласувахме за КапитализЪма ??? Що тъй за нас нЕма Руски Капитализъм , пък за Германия има ???

щото ЮП щеше да е 50 % руски а сп е 100% немски и немците могат да пуснат и други оператори -доставчици до трубата а за юп руснаците не позволиха това

Ето така приятелите на тиквигри прецакват, а исках да кажа предават България! За западна Европа може да има сини потоци, а за България не! За тях може да има ядрена енергетика,а за България не! За тяхните селяни субсидиите за високи , а за България не! Те могат да бъдат в Шенген, а България не и т.н. Ето защо им трябват тикви в България!

куде идват парите за субсидиите...нали са от вноските на отделните страни !! немците които са нетен вносител е нормално да получат и по-високи субсидии...те тези пари са техни. ние сме нетен получател...т.е получаваме повече от това което внасяме! значи ти смяташ за правилно немеца да субсидира още повече българските земеделци...

Ти смяташ ли че правилата , веднъж приети. трябва да са еднакви за всички? И точно защото не смяташ сме се превърнали в държава трета категория, износител на бели роби за европа, държава без промишленост, с умираща енергетика , монокултурно земеделие и изчезващо население!

Така така...Протестна Мрежичка няма ли да излезе на пореден парад против това очевадно проруско деяние? Не? Радка Дълбокичката да изръси поредната порция помия по нечий адрес в сутрешните блокове? Те си свършиха работата за която им платиха, и ше се чуят пак евентуално ако дедо реши да пусне мостово съфинансиране...като примерно броят на руските туристи тук... Чакайте да видите гей соросоидният писък догодина покрай 3ти март ако Путин реши да идва тук.. не писък а вой ще е

Оялите се стари европейци ни предават, още по лошо те предават евроатлантическите ценности за които ние жертвахме толкова много за да не кажа всичко. А те сега какво, ние не пуснахме зловреният за евроатлантическите ценности руски газ през Южен поток, а те сега ще отварят втори северен. Всички на гей парад да протестираме срещу новият северен поток.

Е КАК ТАКА бе Джанъм , вече толкова години не се пръкна НИТО ЕДИН едничък читав ЕвроГейски началник , който да обясни на простоватия Български народ един МНОГО , МНОГО елементарен ВЪПРОС : ЗАЩО Аджеба "Южен Поток " е ЛОШ ; А "Северен Поток" е 'УБАВ ?????????

Тя Тиквата не можа да разбере, та простия народ ли...

Значи Северен поток, турски поток може. Само не разбирам защо не може Южен поток.

упс,не може Ю.П.,защото краденето е МНОГО,МНОГО голямо от Путев, Гоце,Догань и.......!

Преди години имаше държавата България! Сега има един кенеф - България. Това е докакара евроцености.

Сега видяхте ли : Южен поток не може но северен може. Все газ, все от Русия, все по тръба, все за членове на ЕС-то. На това платените журналя, плевнятта, боко и компания му викат евро ценности". Аз му казвам прецакай деугатче, двоен стандарт, лицемерие. А вие се радвайте на боядисаните огради на боко и огромните спортни зали по селата, от които няма полза никаква. Не е като да ти идват пресни парички от транзитни такси. А боко боко прави газови хъбове и вече е намерил нефт в нашия шелф. Няма ли някой да се сети да го пита за трИ му изказвания.