НЗОК подкрепя идеята за безлимитни болници

Управителят на НЗОК д-р Глинка Комитов подкрепя идеята на министъра на здравеопазването за определяне на лечебни заведения без лимит на финансиране.

Обратно в новината

Коментари - НЗОК подкрепя идеята за безлимитни болници | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Разбрахме,че в никоя обществена сфера България няма читави управлениц!Спрете да се лутате, другарии господа,вземете наготово работеща исистема от ЕС и я приложете в България.И после се махайте от очите ни!!!

Ако има безлимитни болници и не се коригира бюджетът, то лимитът на другите ще трябва да се намали- и пак пациентите са потърпевши. Искат да оправдаят високите заплати в някои болници, където клиентелата намалява, затова ги правят безлимитни...

на мен ми направиха операция без да е необходима и окото им не мигна, мръсни търгаши

вместо да ги приватизират, правят по комунистически едни ще крадат безлимитно, хайде познайте кой

какъв е лимита на Правителствена болница, дето е за видните комунисти

Едно разумно предложение.Ще е нужен истински контрол.

БЕЗЛИМИТНО ИЗТОЧВАНЕ НА ЗДРАВНИТЕ НИ УСИГУРОВКИ! НОВО КТБ! НОВ ГРАБЕЖ В ОСОБЕНО ГОЛЕМИ РАЗМЕРИ!

Аман от разбирачи дето съдят за другите по собствения си крадлив манталитет.

Без лимит , това ще пренасочи болните към тези болници. Навярно доста фалити на болници ще има. Кой знае какво ще се получи. Факт е че имаме много болници.

И аз искам Заплатата ми да е НЕОГРАНИЧЕНА, ама няма от къде да дойдат тия пари... Трябва да се върне ПРЕДИШНОТО правило, само държавни болници да поучават пари от Държавата... Частниците да си търсят клиенти... Има всякакви фирми, които флират щто нямат клиенти, оня Арабин- Семир Абумелих, който направи болнца да ходи да си търси клиенти, и да не опитва да краде парите и да фалира държавата... Затова имаме държава, която да осигурява НЯКАКВО лечение на по- бедните. Който има много пари, може да ходи в частни болници и да си плаща.

не може ли касата да провери какво точно се лекува НАД лимитите?

Не може. За тази цел е необходима известна компетентност.

Безлимитни болници няма и в държавите без валутен борд. Глинка Комитов нещо не прави обща стопанска смета и изказването му е скандално. Ако го съберем с Нинова и още няколко рицари поети средиземноморци определено ще съберем неформална комунистическа напаст, която готви пълно разорение на нацията. Пари не се раздават по този начин, но той е готов да раздава!

още по-голямо крадене без отчет.

Проблема е в лобизма ,разбирай източването на средства без правенето на нищо. Лъжи измами ,фиктивни ИЗ ,лобита в регионалните здравни каси ,тоест наши и ваши. Всички го знаят и управляващи и крадците, впрочем те са едни и същи ,без цвят и партийна принадлежност.

пример от испания (с превъзходна здравноосигурителна система, преди да влезе енп-то на власт- хората на меркел), вадене на сливици, държавна болница-0 € , в частна-2200€, хирурга, прави часове от държавната болница

о евро за вадене н сливици е непрактично. 50- 100 евро да е, но да се убива частен бизнес, защото и на двете места не може да приемат една разумна тарифа около 100 евро или 75 евро примерно и условно, противоречи на разумно заплащане на труда.

Да, трябва да има такива поне десетина болници, особено тези в които има сериозно обслужване на спешни пациенти.С едно условие обаче, а именно строг последващ контрол от поне две институции, ако ще и сдружения на пациенти, за да няма кражби и пилеене.Не е редно навсякъде да има лимит, защото от една страна болниците нямат право да връщат тежки и спешни случаи, а какво става, когато лимита им се изчерпа?Трупат дългове, които после правителствата се чудят от къде и как да се покрият или още по-лошото, могат да се загубят човешки животи заради липса на лекарства и консумативи.

Пепи ,в кой свят живееш ,кви глупости пишеш. Системата е направена така щото да се източва .Лимит се слага там където има друг който да усвои надлимита. От кога се върти тоя мушморок Глинка и какво е свършил до сега ,нищо ,всичко продължава по стария начин. Яхна ли са държавното магаре и се возят безметежно.

Да, затова говорим, че трябва да има редовен и сериозен контрол, а не ограничение с лимит.Защото същите тези крадящи и прахосащи, ако е в личния им кабинет или клиника, дори марлята и бинта ще икономисват, а за обществените средства на никой не му пука, освен ако има страх от санкции.

без лимит по отношение на лекарства и консумативи и лимит по отношение на работните заплати. Медицинския персонал е с щатни заплати и допълнително материално стимулиране /пари по здравни пътеки е за реално свършена работа/, което е 2-3 пъти по-високо от щатните заплати. Целта на без лимитните болници е без лимитно крадене по отношение на положения труд!

Мед.персонал е със заплатки 700 лв.а от пътеки получава по 200-300 лв на тримесечие! Това е истината.Не слушайте шапкаря министър!

Какъв е смисълът на съществуване на НЗОК след като тя е функция на държавата ерго на МЗ. Елементарно е ,болниците стават бюджетни структури на директно финансиране от МЗ. Здравната каса се закрива защото тя е функция на МЗ както писах по горе. Спестяват се средства от много заплати на администрация която така и така е безполезна.

За да има средства за болниците с държавно и общинско участие веднага частните болници да не се финансират от касата. Щом е частна да работи като такава-който желае и има възможност да се лекува там. А не както сега-не приемат здравно неосигурени и клошари- приемат само по скъпи пътеки и след това в кеш от пациента за измислени екстри. Колко частни болници има и продължават да никнат като гъби. При така предложената ситуация парите ще стигнат от касата за останалите болници.

Крайно време беше да се сегментира медицинската помощ. тези болници ще са за бедни,нека да има по една в 3-4 града-софиь, Пловдив, Варна но на другите на входа да има контрол- не си осигурен, сорри! Плати и ще се лекуваш.Стига вече ние плащаме и лекуваме мързеливите, неграмотни,отрепки на обществото.

на здравната каса! НОВО КТБ!

има ли лимит?

Не безлимитни болници, а болници на охранените /прехранените/ докторчета. Представяте ли си какво разхищение ще настъпи само............!

Първо, лекарите не са ти "докторчета" малоумник, второ, когато не приемат теб или твой близък в някоя болница, защото е "изчерпан лимита" и те пратят да си търсиш някъде с "неизчерпан" - друга песен ще запееш.