Русия печели повече от жито, отколкото от оръжия

През последните 12 месеца средствата от износа на селскостопанска продукция ще превишат тези от износа на оръжия с над 10 на сто.

Обратно в новината

Коментари - Русия печели повече от жито, отколкото от оръжия | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Имате ли нужда от заем при 2% от кредитно предложение по имейл сега:link Благодаря Марек Хавал

Украйна, вече не работи като житница на Русия. Експортхлеб си създават фалшиви новини, за да си помисли някой, че Русия може да се изхрани без внос на пшеница и др. селскостопанска продукция.

е, ние четем в интернет а не сме като бабите ти на село, на тях им разправяй за вноса на жито в Русия

може и да не са фалшиви новини... Санкциите действат от доста време, а данните са от последните 12 месеца. Може пък причината да е, защото експорта на оръжие е понамалял (значително). Предвид историята на тази страна силно ще съм учуден ако се окаже че със земеделие се занимават повече хора отколкото с тежко машиностроене. (и на края - възможно е русия по някакви причини да е поспряла износа на оръжие нарочно).

Зърнопроизводството е нещо, което ще измести и петрола от главно средство за печелене на пари. Много западни страни и голени частни зърно производители са арендатори на милиони хектари в Африка. Там земите са на държавите и те ги дава под аренда, та и ги пазят с армия от собственото си население и бунтовници.

ГОРКИТЕ руснаци! Имам една позната рускиня, която непрекъснато ми обяснява колко е хубаво в Русия, било много по-хубаво от тука, ама не си ходи там, а стои тука! Те всичките са така - много зле, ама в Русия е много хубаво! На всичко отгоре хем драпат да дойдат тука, хем знаят, че там е по-зле, но така са облъчени, че явно си вярват, че там е много хубаво! Голяма работа е КГБ-то хем ги краде и тъпче, хем ги облъчвот да си вярват, че така е най-хубаво! Ние поне си знаем, че сме най-зле и си мислим ,че по-зле не може да бъде, обаче се лъжем...

а що 2 милиона кримчани избраха да се присъединят към лошата Русия, що не щат в демократична Украйна, аа ?

никой не избира Русия доброволно. Никой, дори смотаната ти страна.

по същата причина, поради която 5 милиона българи 47-а избраха съветският модел: 1. изключително кресливо малцинство (въоражени) национални предатели 2. подкрепени от окупационна руска армия

Всички руснаци дошли от Русия са така. Ама много е хубаво, ама велика страна, разкош, красота в пъти превъзхождаща ни, транспорт инфраструктура, ама славянски народи - братски, и че заблуждават децата си и им бъркат съзнанието. Ако то ги питаш, що стоят в България - мълчат и не искат да кажат, че трябва да се върнат в някоя сламена колиба в тайгата без ток, без вода, без път дори! Иначе е много хубаво!

явно средностатистическия руснак вече е много зле! Ето защо: няма пари - не купува водка - намалява производството на водка - остава голям излишък на жито - небивал износ на жито

Съветските часовници - най-бързите часовници на света !! Руските блядки - най-евтините блядки на света !! И т.н.

Няма начин да са по-евтини от теб .

Руското жито- по-скъпо от руските оръжия! Руското жито- най-едрото жито в света! Руския черен хайвер- най-черния хайвер в света!

РУСОФОБСКИТЕ СВИНИ Е ВРЕМЕ ДА СЕ ПРЕОРИЕНТИРАТ .. ОКАЗВА СЕ ЧЕ РУСИЯ ИМА ДОСТАТЪЧНО ФУРАЖ ДА ГИ НАХРАНИ :)

и аз имам един с разширени вени за всички палячовци като теб, които вместо Москвата, се пишат Детройта, вместо рублЕЙ вземат долари и евро заплата, ама иначе лаят като вдовица за уй..

аман от отрепи като теб

След като Путлер въведе ембарго на европейски хранителни стоки като мляко, месо, плодове и зеленчуци, единствената храна която остана на Русия, е житото! Даже и масло не могат да си намжат на филията! Руснаците са на хляб и сол!

и пастърма от мамут - в Сибир има много - сега като се постопли ще им е по-лесно да ги изровят.

руснаците не трябваше ли да са фалирали и умрели от глад вече ? Ква е тая пшеница, че и я изнасят и печелят отгоре на това.

бъркаш се, в училище, казармата и университета ни обясняваха, че САЩ и гадният капитализъм са фалирали вече и до седмица ще умрат, или ще се самоизбият. Става въпрос за 1975-а година.

ВИСОКОРАЗВИТЕ БОСТАНЦИ ОТ ОПГ ГРОБ, РУПАТ 70% ЕВРОАТЛАНТИЧЕСКИ ГУЙНА!

ЩЕ е хубаво нещо, ама дали ЩЕ -това друг въпрос.

Ами да засеят цялата си територия с лятна, есенна, зимна пшеница щото техните добиви са поне два пъти по-малки от Канадските. Освен това разполагат с достатъчно танкове Армата. които да ги използват вместо комбайни или трактори. Така наистина Селхозгосснабнамбангеврек ще изпреварят износа на Росвъоръжение.

Незнам защо точно с танкове, но най-модерния завод за селскостопанска техника в Европа е на Claas построен е преди 14 години кьде......? В Краснодарския край, май в Ростов на дон, пише на сайта на CLAAS.

Бравос на Експортхлеб. Сега очаквам Директора на Водкапродав да обяви колко милиарда са спечелили от продажбата на продукта. На бас, че е в пъти повече отколкото от Росвъоръжение - хахахахахах

Нищо чудно водката да я водят селскостопанска продукция, след като очакват 17 милиарда долара износ. Щото не виждам как по друг начин ще направят такъв износ.

Северната граница на вегетация на пшеница не е препоръчително използваема. Взаимно-свързаните подобрени условия са в буферният сектор, но за изява на селекционните качества се изисква и приложение на добрите практики - торене, обработки и подобрена профилактика спрямо повишените гъбни заболявания (жълта ръжда!).

СЛАВА РОССИИ !

Взех, че погледнах цената на житото. Руска пшеница 173 долара за тон. При очакван износ 26-27 милиона тона. 27 млн.т х 173 долара =4,67 млрд долара. Абе нещо много спаднал износа на оръжия на Русия щом е по-малко 4,67 млрд долара, както пише в заглавието на пропагандната статия .... Ааааа не така. Пак ще трябва Путлер да уволнява генерали и директори на статистиката...

Виж сега дървар ти може отчетеш че Русия е изнесла продукция за 2лева.а СВет.пазар отчита износ от Русия 17 млрд.долара.на теб ли трябва да се вярва бе фантазьор

Такова нещо световните пазари не отчитат, това са приказки на някакъв руски лъжец. В статията си пише, че износа на пшеница е 27 милиона тона, а общо на зърнени култури 35 милиона тона. Дори и да приемем тези 35 милиона тона са "жито" пак цената е далеч под 7 милиарда долара, въпреки че там влизат слънчоглед и царевица, които са доста далеч от понятието "жито". Напротив световните пазари отчетоха връщане на 2 кораба с пшеница от Египет. А след историята с Катар и руската реакция от сигурния пазар Египет на 6 милиона тона руска пшеница чуствително да намалее, особено след като САЩ отново са лидер в износа на пшеница с 28,5 милиона тона. ЕС също увеличава износа, Канада и Австралия също като достигат по 20 милиона тона.

Дада, погледнете моля Ви тизи статистика и сметнете колко земя гледа този руснак в декари, че моята елка показва Е++ . Така разбирам са 790 хиляди хектара. И колко му е себестойността при 90 ст. Нафта и 1.5 пьти по-ниска цена на торове на " Уралкалий" Ето тука така пишат "На первом месте осталась группа Продимекс Игоря Худокормова совместно с компанией Агрокультура (790 тыс. га). С третьего места на второе поднялась Русагро Вадима Мошковича, которая теперь владеет 670 тыс. га. Такие данные приводит в отчете в понедельник аудиторско-консалтинговая компания BEFL."

Кажи и какъв е добива от декар, че ако прави 350 кила, а нашия 700, никак няма да му е по евтино

Ами добива е пропорционален на количеството торове, тия кукувци хвьрляли по 100-120 кг на хектар и вадят 350, аз хвьрлям 350-450. Ама с такива обеми и по 200 да вадя ще сьм по-доволен. А и на тракториста гюнлюка сигурно е 2 -3 кашона бояршник. Ама все пак сметнете моля Ви колко правят това в декари. И кои чартьри да спрем и ние за Турция и Египет, че да купуват от нас житото а не от руснаците.

Според световната класация за БВП Русия заема 10 место, а БГ - 75. Въпросът е : кой е гладен?

Пропусна, че Русия е 1Ч7 милиона, а България 7 милиона души. И че имаме по-голям БВП от Люксембург, следователно там умират от глад, по тъпата путлерастка логика. Затова има един параметър БВП на глава от населението и той се сравнява.

Хората,които правят класации не са по-глупави от теб.Именно това те имат предвид,изхождайки естествено от броя на население, ако не знаеш това. Иначе данните не са достоверни статистически.Просто казано не са научни.

Точно СВет.банка публикува БВП на човек от населението и Русия е 28345 долара по номинал а бг е с 14564 долара на човек.

Шайката на Путин както се ограбва окупирана страна. Милиардерите на Путин богатеят а обикновените руснаци нямат даже пари за водка и локат битова химия. У нас и циганин не може да накараш да пие Боярщник.

Статията е манипулативна и като такава е нагла путлерастка лъжа. 120 милиона е изобщо зърненото производство на 147 милионна Русия, а не на пшеница. Пшеницата е около 56 милиона тона. А за 7 милионна България общото зърнопроизводство е около 11,5 милиона тона в това число влизат: пшеница - 5,83 млн.т, ечемик 0,78 млн. т, царевица 2,12 млн. т, слънчоглед 1,63 млн. т, рапица 0,53 млн. т. и др. Заключението е, че при 21 пъти по-голямо население, Русия произвежад близо 10 пъти повече зърнени кутури или близо пъти по-малко на глава от населението. В същото време за путлераста гнусен, в България било нямало селско стопанство и то било унищожено от ЕС, демокрацията и либерализма. В същото време същите тези пачи възхваляват Русия с двойно по малкото производство на глава от населението, като велико постижение на ЛИБЕРАЛА, както го определя другаря Песков, другаря Путлер. Напред с Вовка Либерало.

ДаДа, още няколко месеца преди същото обяви американската агенция Блумберг, освещаваща икономически въпроси и, която не е забелязана в симпатии към Русия.Успокой се.Не се нервирай много-много.

Кое е обявила Блумберг? Края на статията ли? Където пише, че преди 15 години почнали от 14 милиона тона износ до сегашните 35 и това било близо 4 пъти увеличение ли? Автора очевидно не може да смята, защото това е увеличение 2,5 пъти, а не 4. Или в Блумбърг са казали, че Русия произвежда 120 милиона тона пшеница? Както се внушава от статията. Или са казали това което казвам и аз? И което са реалните факти. Едва ли Блумбърг са правили сравнение с България, но то е полезно, когато разни поплювковци непрекъснато врещят за унищоженото българско земеделие, пък видиш ли Русия къде била отишла...

Преди четири години можехме да изнесем и некой друг чувал със жито за Русия, а сега ще трябва да се съобразяваме с техните цени на международния пазар. Колкото до твойте данни си ги тури в дейта шийта. Изчакай месец и ще чуеш нашите агромутри-арендатори , тези съвременни пощешчици какви ще ги говорят

Това е поредната путлерастка лъжа. Преди четири години Русия изнасяше пак големи количества жито около 16-18 милиона тона. Изобщо не си спомням някога да сме изнасяли жито. Може Слънчоглед да сме изнасяли, малко домати и това е. А данните са съвсем реални тъпако. В русия да не мислиш че са други арендаторите? Баси смешника

Дада, всъщност и ти ще е добре да прочетеш малко книги... фактът, че руснаците са успели да произведат зърно за износ е подвиг съизмерим с двамата ни български космонавти. Щото руското селско стопанство е съсипано още от време на Голодомор-а в съветският съюз през 20-и век. Така че не се хващай на цифрите.. руснаците са толкова напред в аграрните науки, колкото българите в ракетостроенето. Така, че новината е, че е спаднал оръжейният експорт.

искам да питам, абе руснаците не трябваше ли да измират от глад ? Ква е тая пшеница, че даже изнасят ?

Ама то велико постижение за най-богатата на ресурси държава с най-безаналоговото население - че не били умрели от глад! А иначе и Камбоджа вече ги надмина по жизнено равнище.

Житото може ли да стреля със зърната си? Виж ти какъв научен прогрес. Смайващо.

Простичек, житото е валута както и факгор на държавна сигурност и ако не е храна, тогава какво е?

Явно цената на житото в Русия е по-висока от цената на оръжията им! Един калашников струва колкото 1 торба с жито! Пари за хляб нямат, ама за танкове имат!

Поредната себеизява на децата на българо-съветската дружба. Тролетарии от всички страни - тролете в името Московско!

Освен износа на селскостопанска продукция ,следващата година в Русия се очаква и износа на IT и софтуерни продукти да изпревари износа на оръжие ! Другото за което не се пише е че Русия е на първо място в света по износ на оборудване за Атомни централи ! В момента Росатом има договорени за строителство на 38 ядрени реактора в 12 страни за сума от близо 150 милиарда долара и години работа напред...

На руски дирници е таз статия Сравнете средните добиви и ще видите че нашите са доста по високи...

Хахаха, глупак, къде сравняваш нашите с руските.

Близо 50% от руските заплати са под 20 000 рубли. В България трябва да си доста мързелив или леворък за подобен доход.

Руснаците имат само една свобода - путкин и бандата му да ги ограбват. Според руски източници офшорното жуже е скътали 200 милиарда презрени зелени хартийки в офшорни сметки.

След 300 години завоевателни войни дивите северно- азиатски олемена откриха че има и друг начин да си вадиш прехраната - произвеждай и продавай.

Русия не я мисля. Сигурен съм, че ще се оправи. Не се предадоха и не се продадоха. Те притежават Истинската Свобода да бъдат такива каквито искат, да правят почти каквото им трябва и със когото те изберат. А ние сме окупирани, продадени и купени за жълти стотинки. Не решаваме дори какво на нашата територия да става, учебниците ни пренаписват, гей-паради ни организират, бежанци ни изпращат, Южен Поток ни спряха, пушечно месо във чужди войни ни замъкват, промишлеността ни убиха. Подхвърлят ни някоя риба, но не ни дават нито въдица, нито ни позволяват да си направим такава. Това Свобода ли е?

Постоянно има нужда от оправяне и затова редовно я 'оправят'.

изводът е: Путин е виновен за глобалното затопляне, щото са засяли пшеница по северните ширини.

РФ-120млн тона-140млн население! България- 5,5млн тона-7млн население! Нищо за хвалене, нищо за публикуване! Ха да сравним площите и тогава да говорим!

Нагла путлерастка лъжа! 120 милиона тона зърнени кулури при милиона население. Пшеница 55-60 милиона тона. България - 11,5 милиона тона зърнени култури, от които 5,8 милиона тона пшеница

Амереканския шисотов втечнен газ, най-демократичният газ. Руската пшеница е тоталитарна пшеница, не става за хляб. Американските ядрени реактори най-демократичните реактори. Американската радиация най-безвредната.

Що да не го кажем по-добре"човешки" вместо извъртения "антропогенен" фактор драги ни "журналисти".

Всичко е политика, особено писането на статии. На времето в справочниците за електронни компоненти, заладните ги пишеха например 8A, а руските 8000mA. Така е и сега, само че с обратен знак. Аман от подлизурковци!!!

На глупав русфоб глобалното затопляне му е обяснението. 130 млн. Русия прибира 120 млн тона от келявите си поля. 7 млн България - произвежда 5 млн тона и то със субсидиите на ЕС от които полза имат само около 1000 съвременнни български помещици- приближени на властта арендатори.

147 милионна Русия прибира 115 милиона тона, а 8 милионна България - 6,5 милиона тона. Това са точните числа. Малки но съществени разлики. Има едно обаче - 115 милиона е изобщо зърненото производство на Русия, а не на пшеница. Пшеницата е около 56 милиона тона. А за България е около 11 милиона тона: пшеница - 5,83 млн. т, ечемик 0,78 млн. т, царевица 2,12 млн. т, слънчоглед 1,63 млн. т, рапица 0,53 млн. т. Та статията е подвеждаща

Да ли си Нели ли си ? Но вероятно си некой профан. Може и да имаш спомени за 8 млн България ,ама в соца. А в момента реално сме 6,9 млн. Чети и не философствай. А за 147 млн Русия - некой друг път и с емигрантите в Европа не става

джамбукат хатутов ? опаааа - русия изнася жито но дали е руско или реекспорт - произведено в казахстан? както и голяма 4аст от природният газ????

Казахстан отдавна не е в Русия! 2017-та сме !

Ще ти го карат с каруците пак, ама майната му на евроатлантизма, нищо , че е же е пак с карици., ввжното е да има хляб и зрелища за БГ народа!хахаха

едно желязно правило - никога не залагай против русия. за съжалвение нашите управници не си научиха урока.

Това явление е лесно обяснимо като перефразираме Стоичков - "Който работи,пИчели,който не работи ,нИ пИчели!" А който не работи, ближе чужди задници и чака само траншове от еврофондовете е закъсал здраво!

бабанова република и по крадене и по производство.

Забележката ти е вярна, ама не съвсем - не "ще растат" а банани вече растат в Русия, набери "сочинские бананы" и гледай картинките. Има ги, но са още малкии като пишлето ти :)))

глобалното затопляне?Неговото мами русофилско :Д

И под тази новина соросоидните посерковци напълниха гащите. Русия била бананова република, и дрън - дрън. А Русия в момента изработва ДВАДЕСЕТ И СЕДЕМ (!!) атомни реактора, като 16 от тях са за ИЗНОС. Великите, неповторимите, уникалните, свръхтехнологичните уестингхаус - ФАЛИРАХА!!

Русия полека-лека става една нормална държава от Третия свят. С основен поминък земеделие и добив на суровини. типична "бананова" република. Без банани. Пък и с тези имперски щения не е ясно доколко е република. От селско стопанство никой не епрокопсал. Да, и в най-развитите държави селксото стопансво е на особен апочит. Но големите печалби са другаде. вярно, за производство на сърнени култури не се иска много акъл. Че то не става само с пиене, И за това има разработени технологии - добра техника, добри семена и всичко става. Пък и колхозното движение в Русия има сериозни традиции Но каква е печалбата за обикновения руснак. Дали ще има повече за ядене? Дали ще е по-качествено? Едва ли - повечето ще отиде в джобовете на прекупвачите. Както е у нас. Да се хвалиш че си победил глада в началото на 21 век не е особено добър атестат. Освен ако не става дума за държава като Сомалия. И хнаистина, в сравнение със Сомалия Русия има гигантски успехи. Но..... в сравнение с Япония е една голяма нула. Или по-точно две нули. Абе кенеф.

Ти май въобще нямаш идея за нещата за които пишещ...

Добре е да проучиш колко "кукуруз" произвеждат САЩ. Явно са водеща аграрна страна. А слънчогледа им. Като се сметне, че цялото им производство замина в Китай, излиза, че произвеждат само ядене, дългове и новини. Трети свят?

интерсно как шефа на пшеницата знае какви са приходите от оръжие?

И какво му пречи да види в мрежата ? Тайна ли е ?

Не знам за какво глобално затопляне говорите. И за какъв суров климат. В Русия има райони с климат подходящ за отглеждане на пшеница. И преди 1917 година Русия била най-голям производител и износител на пшеница. Мисля, че всичко започна от Хрущов, той се е продал на САЩ и лека-полека СССР беше вкаран в продоволствена зависимост от Запада. Но сега мисля че именно заради санкциите селското стопанство ще се възроди. Запада сам си заби нож в гърба.

рускяя климат наи-хубав на света.

Хрушчов на времето поде кампания за надминаване на САЩ по селскостопанска продукция и увеличаване на площите засети с царевица/царицата на полята/ за сметка на пшеницата. За това се стигна до такъв парадокс че хората се принудиха да се хранят с хляб от Кукурусь/царевица/ тъй като пшеницата не достигаше.

алоо редакторе, махни си белжката в края на статията. никои не ти иска мнението, напълно неуместно, смешно и изцяло лично мнение - 0 юрналистика.

Редактора е болен за фнимание ...:))))

Това наистина е много голямо постижение за Русия за което ги поздравявам, която още от времената на Руската империя е страдала често от недобри реколти на жито и глад и е била дълги години най-големият вносител на жито. Освен това при разпада на СССР двата огромни житоносни района, които разработиха в СССР - черноземите в Украйна бившето Диво поле и степите в Казахстан останаха извън границите на Русия. Така че успехът на братушките е двоен, развиха добра технология и сортове за добив на жито в нечерноземните райони и резултатъ е налице. Който работи печели.

при комунизма внасяха, а сега при капитализма пръв износител!

За това ли тръмпи отрича съществуването на глобалното затопляне......

Отрича, защото теорията на конспирацията за глобалното затопляне не е потвърдена от факти, бурсук прост :)

Не мога да разбера житото на Русия с какво пречи на озлобените ненормалници русофоби. Наричат Русия кочина и.т.н но нямат образование и принадлежност дори към България. Спрете да пишете от затвора помияри ,езика ви е мръсен и прилича на др.етнос.

Не Русия е кочина, а ние тук зме пълна скръб. Благодарение на ЕС. Оправия няма да има. Уви.

Чрез селското стопанство САЩ държеше руция мирна. който не може да си произведе храната трябва да стои мирно. Виж какро става с Катар. Те вече го изпробваха няколко пъти със Северна Корея. Но при положение че пуснаците имат достатъчно храна, САЩ нищо не може да им направят. Стана както със всички ембарговски истории -- в Иран, в Северна Корея: със съвременните технологии станаха састоятелни и способни да се изхранят и без чужда помощ. За разлика от Германия например. Ето затова ги стиска чепика русофобите.