Турска фабрика произвежда първия веган текстил в света

Компанията Ипекер Текстил, базирана в северозападния турски окръг Бурса, стана първият производител на веган текстил в света.

Обратно в новината

Коментари - Турска фабрика произвежда първия веган текстил в света | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Пак ни занимават с тея мръсни вело-планински вегани облечени със сандали и чорапи. Мръсни вегаМи...

Човек винаги яде жива материя. Без значение дали е месо, домат или соя. Та дори и докато дишаш поглъщаш сумати летящи бактерии. Например от разни раковидни (акари) се хваща и алергия. На места пишат, че 90% от човешкото тяло са бактерии. Просто човека е животно и си представя какво изпитва друго такова. Не си представя какво изпитва някой лук например докато го дъвче. Човека е всеядно. Ако бе само тревопасно, може би нямаше да е преживял някой ледников период. Ако бяха ескимоси, какво щяха да ядят? Че там има само лед отдоли и няма земя на северният полюс. Да не говорим, че има напълно реална теория, че рязко увеличение на черепа на прачовека и мозъка му, се дължи на преминаване към ядене основно на меса и е абсурдно да се подържа такъв консуматор с дотогавашно ядене основно на корени. Просто от разделението на труда, човек е отвикнал да ловува.

Имам бельо от 100% коприна. То веган ли е или да го свалям веднага?

lu4ka

А аз имам вълнени гащи. Да ги махам ли?

значи без офчи и минджи косми. Сал памук, лен и гръсти

Лошо бай Йордане, лошо...това за космите , де, представяш ли си.

Знаете ли как страда домата ? Режеш , сол , оцет ,а бе мъка!

А ПРА-БАБА МИ Е ПРОИЗВЕЖДАЛА ВЕГАН ТЕКСТИЛ ОЩЕ ПРЕЗ 19 ВЕК :)))) .... ЛЕНЕНО ПЛАТНО ТЕПАНО НА ТЕПАВИЦАТА И ОЦВЕТЕНО С ОРЕХОВА ШУМА :))) ... А ПЪРВИТЕ МАРАТОНКИ МАРКА "ЦЪРВУЛКИ" СА ПАТЕНТ ОЩЕ НА ТРАКИТЕ :)))

на вас ще ви е приятно ли да ви свалят кожата докато сте живи и след това да ви убият? Нещастници.

експлоатацията и убийството на животни ще спре - всичко е въпрос на време.

Разполагам с неопровержими доказателства, че всички в ръководството на Ипекер Текстил са гюленисти. Веднага за се конфискува фирмата и да се даде на верни съратници на Ердоган!!!

Канап за връзване на разхлопали се дъски?

един много сложен и труден начин да кажеш че произвеждаш платове от памук и лен! не става ясно тия, веганите де, гащите от този текстил ще ги надяват ли, или ще закусват с тях.

Като знаят колко празноглавци и кифли има как няма да пускат.

Как да не вредят!!! Животните - какво ще пасат, след като турчолята им правят храната на плат за онези малоумните правозащитници!

Да извършват сношение с женски овце и кози,след което по закона нямат право да ги косумират!

Света тотално се е побъркал

че е станала веганка. Аз пък я питах "- Ти умна крава виждала ли си?". Тя мига на парцали, рева 2 дена и после сама се отказа от веганството.

ама значи... има надежда, така ли? :,) ... ох... има надежда! И мойта кифличка може да се откаже от тая глупост... Кой я измисли и кой я разпространява ДЕНПМ!

Веган текстил - например - от памук... пък по-опърничавите ке ги обличаме у конопено зебло... Тоя народ изтрещЕ тотално!

Лошо бай Йордане, лошо...това за космите , де, представяш ли си.

1.Попълвате въпросник; 2.Правиме Ви оферта; 3.Ако приемете офертата сключваме договор; 4.Вие ни изпращате пълната информация за изискуемите тестове на продукта; 5.След успешно потвърждаване на продуктовата спецификация Вие ще получите лиценз даващ ви правото да използвате В-лейбъл; На сайта на В лейбъл еу последващ контрол, или такъв на място, не се предвижда. Просто поредния рекламен трик, подобен на този при който "професионална" асоциация регистрина от именит производител на нещо си препоръчва продукта на същия производител, или пък прословутия надпис без ГМО, дето го пляскат дори и на стоки които си нямат гени, като например хималайската каменна сол;)

не е верно това-изобщо не си наясно. сертифицирането изисква одит по много високи стандарти, а после се прави ежегодно одит за преиздаване на сертификата. също така могат да ти правят внезапни проверки-и са като оси, всичко гледат, всичко виждат...

Хич не съм наясно... просто преписах изискванията от сайта на сертифициращата организация, организация която няма дори и един ИСО сертификат, а това трябва да ти говори много щом ти е ясно за какво иде реч;)

Аз пък се питам, дали някога България и българите ще получат разрешение за нещо което носи пари на народа- не само потупване по рамото от швабските идиоти?

Браво на комшиите. Искам дрехи от такъв текстил.

Че в ленените, памучните, конопените и пр. тъкани от влакнодайни растения има ли някакви животински съставки?!

Знае ли човек. Освен първият производител на веган текстил в света, Турция може да е и първият производител на коноп от овца в света :D

Става въпрос и за използваните за обработката вещества, в които няма съставки с животински произход.

Аа, не знаех, че ленът и памукът се обработват с вещества от животински произход!

Веганството е модна самозаблуда. Растенията са също така живи организми. Всъщност всичко което ядем е било жив организъм. Няма как, скалите и пясъка не стават за ядене.

Ами то така върви- първо ядеш човеци, после-животни, после-мляко и яйца, после само растения, после само плодове и после-имало разни из Древен Египет и древна Индия само на вода...знам ли. Въпросът е, да причиняваш възможно най-малко страдание и на себе си, и на другите- без много шум и демонстрации, разбира се.

А-а, пропускаш камъните, после пясъка и т.тн.

Растенията не са живи организми защото нямат жизнено дихание в себе си.

Е как да не са живи- растат, разлистват се, цъфтят, раждат плодове, , увехват, изсъхват- тогава вече не са живи. Искаш да кажеш, че нямат съзнание. И това не е точно така- имат някакви наченки. Особено дърветата.

Веган текстил? Ленът, памукът и конопът, които се използват откак свят светува да не би да са животински продукт? Веган текстилът крие рискове - някой прегладнял веган може да си наръфа гащите, да се задави с копчето и после да осъди производителите.

Десет минути се смях на твоя коментар! Направо си го представих осверелият от глад веган как си ръфа гащите. :) :) :)

Радвам се, че Ви развеселих :)) Хубав ден!

Баси изгъзицата! Значи може да колят овцете за курбан, а не може да стрижат вълната им.

Какво е да се направи изкуствен текстил .

Всички социално значими опасни привички се облагат със акциз - например алкохол, цигари с цел ограничаване на употребата им. Същото трябва да се отнася и за социопатията "веган".

бе давай и нататък - акциз за вазелина и подобни нему лубриканти... или поне да го мешат със стружки. да им е гадно на меките.

При комшиите има стара традиция в извратените радости от живота.

Абе и в Европа тия традиции не са от вчера, че се и възобновяват, разширяват, стимулират и узаконяват под особената ЕС закрила като основен компонент на европейските "ценности"!