НАП погна германски дружества за скъпи коли под наем

НАП проверява германски дружества за луксозни коли под наем - дали не трябва да се регистрират по ДДС и да плащат данък в България.

Обратно в новината

Коментари - НАП погна германски дружества за скъпи коли под наем | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

В Германия има ограничение на това колко време може да се кара кола там с регистрация, която не е германска. Мисля, че такова нещо трябва да се въведе и у нас. Много български студенти карах коли в Германия с български номера, но от тамошната полиция започнаха да правят проблеми. Редно е и тук да има някаква реакция

Подкрепям премиера Борисов! Забрана за колите с немска регистрация в България!!!

кухарите в БГ са много

на оная работа НАП на германските дружества...зер на боци горилите кво шъ карат санким

SHA - Shannenburg е малък град в Германия,....където много български "роми" имат скъпи лимузини на свое име:)

Никога няма да ги разбера нашите мутрафони. Купува кола за 300000 и прави някакви врътки, за да не плати 1000 лв данък...

не е само данъка, а и митото не го плащат, е много тарикати в тая държава.

кво мито бе...при внос на коли от ЕС мито не се плаща от 10 години.

Хахаха,е как ще ме погнете бе,палячовци,колите се водят на немски оперативен лизинг и данъците се плащат там,поредната герберска ПР простотия.

тя свищовската пръчка Горанов на боци финансистчето такива подробности не знае..не се изискват за занене в шайката на ОПГ ГРЕБ

Тези с SHA номерата ни притискаха по пътищата. Най-после и тях да притиснат.

може и да ги карат турци и цигани тея коли---мерцедесите не са с турска или българска регистрация обаче...то пък много ли е ВАЖНО къде си се регистрирал? Където си си регистрирал колата ТАМ ще плащаш и таксите. Аз не разбирам какво фалшиво има в това?...иначе всякакви простаци могат да карат луксозни коли

Ами то като са почнали,да проверяват и всички с автомобили над 100 000 лв.,а те не са никак малко, все тарикати,ддс-ари,кредитни милионери,перачи,дилъри,абе яко проверки до дупка,това е!

Може да не вярваш, но ги проверяват. Всеки един автомобил със стойност в договора/фактурата над 100 000 лв. (НАП и КАТ имат данните) се проверява от данъчните вътрешно и ако има разминаване в декларациите на собственика се започва ревизия. Аз поне знам за двама абитуренти със скъп подарък от тати, които се наложи да се обяснят от къде имат пари при 0г. трудов стаж (колите дори са на тяхно име). Затова врътката SHA (сега S) е толкова популярна. Тя се прави на второ място заради ДДС.

кола над 100 хиляди ЕФТИНА кола ли е бе??????? Според мен трябва да проверяват!

Преди няколко години въртолет нает от НАП летя над скъпи вили в полите на Витоша. Щяха да ги конфискуват, да им гледат данъчните декларации.... А то било да им вдигнат продажните цени, и да им направят реклама.А ние с гайдите вярвахме......

НАЙ НАКРАЯ

НАП не можа да намери престъпление в къде по-лесни случаи като 6-те апартамента на Цецо, парите на Бисеров, парите на Бареков, медиите и парите на Пеевски и т.н. Та сега ще оправи и колите с "SHA"! НАП ги бива само лотарии да организират!

100% това са схеми за измама, основно на гърба на обикновения човек, който не е тарикат.

Аз приемам /одобрявам/ обикновения човек да е тарикат, но тези със скъпите коли в плюс /за които мечтае всеки нормален мъж/ толкова са се ояли, че ТРЯБВА да им свалят и долното бельо...което в повечето случаи не е чисто и е просто гнус. Да, за обикновения човек с нормални доходи и на заплата, трябва да му се даде да диша - дори и да е тарикат, то е тарикат от ранга на Остап Бендер...или в по-тъжния вариант - на Андрушко/който незнам защо толкова все го оплюват с думите - ние кого ЛЪЖЕМ?! Да, ще лъжем - някои това ЗАСЛУЖАВАТ...И ТОВА НЕ Е БЛАГОРОДНА ЛЪЖА, А НАЧИН ДА ОЦЕЛЕЕШ. за разлика от мутрите, бандюгите и полиците.

Погнали!? Вие го напишете в новините, кажете им на всички че ще ги проверяват пък после обяснявайте че ги били погнали...!! Така ли се прави проверка!?

Тия коли от вчера ли са по улиците, нещастници? Сега ли се сетихте.

Да си платят данъците със задна дата и ако трябва - в затвора.

Леле ,колко си тъп...

Един SHAмар пред SHейново до какво доведе :)

Браво! Най-сетне! Набете здраво тия селски тарикати!

И ще ги хванете за..... ауспуха. Съдът ще ги оправдае, защото е справедлив.Има ли някой, който се съмнява. Това да не са длъжници с 20-тина лева отпреди десетина години.

loyola

Въобще няма да се стигне до съд. Най-много да се чуе "И с'а к'во пра'им?" Щото фирмите са регистрирани в Германия (все може да си регистрира фирма) и има коли на които им е платен данъка (там) и ги карат тука ! Няма проблем . Само нашите дигат джабала, да си дигнат рейтинга...

е на практика - нищо НЕзаконово няма.....

Мед ми капе на сърцето! Половинат да успеят"да вкарат в правия път"-това са огромни приходи за бюджета! Та това са все много скъпи по спомен автомобили! Близо до ума е,че за да не сменят немските номера прикриват някаква шашма-я собственик,я данъци нещо... Ама нали сме Страната на чудесата-кой му прави впечатление...

А как така се отдават под наем в България, а фирмата регистрирана в Германия???! Да си плащат данъци на колитв в България, след като тв там се движат. Как е в Германия - не може да караш с БГ или каквато и друга да е чужда регистрация, съдят те за данъчна измама, ако не е така. И тов германците си го знаят мбого добре, ама смеят ли в Германия да правят нещо нередно. Няма държава България, да знаете, докато всеки идиот може да прави подобен бизнес там. ю

тя свищовската пръчка Горанов нми ей тъй нали врещиш за ивропата там си плащаш и караш навсякъде из ЕС и най-вече кочинката БГ

Доживях. Ура.

А какво правим с регистрираните като товарни автомобили, чиито единствен превозван товар е задника на собственика им... и някои други задници!?

МАСОВО джипове са регистрирани като баничарки за по -малък данък !!

Кога най-сетне ще се създаде закон за проституцията и да се обложи с ДДС и Данък печалба????!!!!

15 години по-късно НАП се усетиха....

НАП..СЪБУДЕТЕ СЕ SHA РЕГИСТРАЦИИ-ЯКО НЕ ПЛАЩАТ ДДС.. И ТОЧАТ ДЪРЖАВАТА!!! А У НАС Е ПЪЛНО С ТАКИВА АВТОМОБИЛИ!!!

Тава за биткойне SHA става на въпрос сигур :)

По-скоро е цял район и всички градове в него барабар с едноименния град имат такава регистрация.

Ако позволят фирмите да си приспадат ддс за колите както е цяла европа, ще почнат в бг да си ги регистрират ама пуста лакомия

Никъде не може да се приспада цялото ДДС на Ролсове, Бентлита и Вейрони

на мен, някой приспада ли ми ДДС на хляб, месо, сирене и мляко?

Ако си ресторант или хотел, регистриран по ДДС ще ти се приспадне, защото е пряко свързано с дейността. ДДС е данък потребление - т.е. целта му е да обложи крайния потребител на дадена стока или услуга.

Най-често такива коли карат български футболисти, чалгари и мутри.

С една дума - боклуците

на бочко наште ора

ама SHA-1 , SHA-2 или MD5 или пък за БИГ-ША говорите а?

Само тия с SHA-1 изгърмяха. Вече се препоръчва да си с SHA-2 иначе е несигурна връзката а ето го и резултата..

Биг Ша не го меси тука. Той управлява гАрамаден Хамерикански тир, ма още не го е изплатил целия.Ма ддсЪ -то вече го е платил.Там мърдане за тея неща нема.

Най- накрая се сетих те, под носа ви го правят. Накрая пак няма да има нищо ракрито, защото всички са навързани по веригата.

дкми

България е в ЕС, и точно така както аз мога да отида с кола, закупена в България където си поискам в ЕС и да стоя там колкото си поискам, точно така може и обратното - с кола, купена в ЕС да дойда в България. То един номер, на който искам да си напиша името струва 12 бона у нас, ама в Англия е 25 паунда :) И това ли ще забраните, вашта мам.....ка?

Или лъжеш, или си профан. Иди в Германия с БГ регистрация и виж на шестия месец какво ще ти се случи.

нищо няма да се случи излизаш на петиямесец и 29 ден и си ок ---смешник после се връщаш

Айде ела в Австрия да караш с БГ регистрация повече от месец. Ама много те моля ела ... Ще си правиш каквото си искаш ама друг път.

Не е вярно, максимум 6 месеца с чуждестранна ЕС регистрация и застраховка.

Говориш пълни глупости! Май не си излизал по-на запад от Трън....

Така ли сте в Мездра?

Това е вярно само за някои държави. Например Франция. Но франсетата не напират да си сменяш номерата, защото във Франция няма данък върху личните автомобили. Така че е по-изгодно да караш кола с френски номера, отколкото такава с български. А иначе познавам няколко човека, които с години си карат колите с българска регистрация във Франция и никой нищо не им е казвал. То и с шофьорските книжки е така - във Франция можеш цял живот да си караш с немска, българска или каквато искаш книжка от ЕИП стига да не правиш нарушения. Ако те хванат в нарушение и имаш постоянен адрес във Франция, те задължават да имаш френска книжка.

защото във Франция няма данък върху личните автомобили. КОЙ ИЗБИ РИБАТА

Я иди в Германия и питай колко време имаш право да караш с него и после пиши глупости!!!

Няма такава измислена, корумпирана държава. Нито един от тия мутри няма да е потърпевш. Само си ляляме напразно.

Поредната фарс акция! Как в тази престъпна държава, ръководена от престъпници, ще вкарат заможен престъпник в затвора?

НАП да провери,как така луксозни и мощни автомобили ги регистрират като товарни в БГ.и плащат символични данъци?

...срещу 1000 лв за Технотест и вече си със 7 лв годишен данък!

Ами той дилъра ти го продава като товарен - я виж Инфинити, Лексъс ...

НАП търсят под вола теле, нищо незаконно няма в тази дейност, хората си карат наетите коли из цяла Европа, включително и в Турция, никой не ги спира за нищо, защото властите там знаят, че това е напълно регламентирана дейност, дори не им искат пълномощни. Фирмата, която дава колите под наем, макар и собственост на германка с български произход, е със законно седалище в Германия и нашите НАПчовци добре знаят това. Просто вдигат шум, за да се създаде впечатление, че правят нещо.

Смешник нямаш право да караш кола с чужда регистрация повече от 6 месеца

Къде?

Имам вече две проверки. Само ще ми изгубят времето от НАП.

Преди имаше акции- "Комар" и други с подобни имена - пълни глупости, и след месец ще се окаже, че всико е законно :) Смях и прах в очите на хората...

...."НАП ПОГНА.....",стига с подобни заглавия неграмотни!"Погва"се диво прасе в гората,хората,които и да са не са за обстрел.Слава Богу,времената от"Хайка за вълци",са минало. И какво ще се случи след"погването"?Ще им разкрият незаконните парички ли!?ПР акцийки за събиране на кинти.НАП летя из цяла България,за да им огледат именията и басейните-та какво се случи,че не се сещам!?Митьо Очите си купи"Вейрон"за 1.5 мнл.,най-вероятно с чисти пари.....хайде стига бе!НАП "погва"дребната квартална бакалия.Тези с лимузините не са хапка за техните уста.

Абсолютно! НАП са пълни смешници. Много шум за нищо. На всекиго е ясно, че големите риби никой не ги закача, но пък виж, ако имаш дребен бизнес, ще те разкатаят от проверки. Казвам го от личен опит..... Ще намерят под вола теле само и само да те смажат.

Мисля че е ясно и на най-големия глупак, че това е класическа схема на мутрите и дребните тарикати да не плащат данъци. Германия отдавна се усети за схемата и следи от момента на адресна регистрация колко време се кара там колата с бг номера. След като ги хванат им праскат по едно обвинение че крият данъци и ги плашат със затвор. Да видиш как след една седмица са с немски номера.

Всичко е чудесно! Ама защо се сетиха 4-5 години по-късно???

Не 4-5, а 14-15 ;))

Проверете всички, дето карат коли над 50 000 лв. Защото ми писна всеки ден да гледам по ТВ страшни "престъпници", дето органите им открили у тях 10 000 лв. Като че ли това е някакво престъпление. А в същото време разни пиклювци без ден трудов стаж да карат коли за по няколко стотин хиляди. От къде са парите, плащани ли са им данъците и т.н. Защото у нас е масова практика фирмата на някой си "бизнесмен" да има годишна печалба от 5 000 лв. или да е на загуба, а синчето му и любовницата му да карат коли по 200 000 лв. Защото или тези пари са крадени, или са изкарани честно, но не са им платени данъци. Или си плащат на НАП да не ги проверяват.

От тези "или.или" мисля, че вярно е третото предположение - плащат си на нАП да не ги проверяват. Нап е известна и на гаргите,че нейните служители са корумпирани до краен предел, че могат да погубят бизнеса и дори физически човека с ненаситните си за пари уста. и ОРГАНИТЕ, КОИТО СЛЕДЯТ ЗА РЕДА ГО ЗНАЯТ - НО ВСИЧКИ ПО ВЕРИГАТА МЪЛЧАТ. зАЩОТО ТОВА Е ТЯХНАТА " ХРАНИТЕЛНА ВЕРИГА"

БРЦК

Абе какво се занимават с тия кокошкри? Въртят се далавери за милиарди, те се хванали за дреболии.

Добро утро, НАП и лека нощ!

Да бе, да. SHA ма хванете за...

Схемата е ясна за всички,които са малко по-запознати с облекченията от този вид рег.номер.

pompai

Това е тъпо ръководене на държавата или вижте ма аз правя нещо за да си мислите така,но де факто не правя нищо. Защо трябва НАП да предупреждава кого погва? Защо МВР предупреждава предварително за акциите по пътищата и много други ???????

Защото после когото хванат ще има - не стига, че предупредихме, ами нагло пак така караш.

Само не ми е ясно защо за проверката се тръби по медиите!?!?

доколкото ги познавам тия екземпляри в НАП, нищо чудно да почнат да правят ревизии на шофьорите, а не на лизингополучателите

+100 ахахахаха абсолютно

ами кога НАп ще провери Лукойл за неплатени данъци последните 12 години за стотици мииони? Внос на петрол безочетно...

Схемата е ясна, наема е на мода вече, скрит лизинг. Само че държава няма, или поне няма кой да се напъне да хване баровците. Карат си новите коли, дадени им под наем от лизинговите компании на фирмите им. Изпращат по този начин 95% от цената колата, накрая я продават на цената на остатъка от 5%.

И къде е схемата тук, че не разбрах?

По-важното е , да се разплете системата за КОРУПЦИЯ ПО ГОРНИТЕ ЕТАЖИ .

Схемата е в това, че МПС-то, обект на лизинг, може да бъде придобито на остатъчна стойност само от лизингополучателя. За всяко трето лице цената е пазарната.