”Газпром” попари надеждите за ”Южен поток 2”

"Газпром" и България не обсъждат възобновяване на "Южен поток", а разглеждат варианти за газопреносната система. Няма договорена доставка на повече газ.

Обратно в новината

Коментари - ”Газпром” попари надеждите за ”Южен поток 2” | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

България плати на Русия 1.2 млрд. лв. за АЕЦ "Белене" Кога Русия с държавната "Газпром" ще си плати двата милиарда евро глоба и разлика в цени на доставката на газ за последните 10 години, заради злоупотреба с монополно положение на пазара (изнудване на малките държави). По време на цялото разследване Дамоклевият меч на глоба от 10 милиарда евро принудиха "Газпром" да смекчи първоначалната си твърда позиция и да надмогне стартовата си арогантност. След години на пренебрегване на ЕК като равнище на приемане на решения "Газпром" най-накрая разбра, че почти нищо съществено от това, което възнамерява да постигне в Европа не може да се случи без благословията на Брюксел. "Газпром" демонстрира ниво на примирение, което няма прецедент в миналото. Това България никога нямаше да го постигне сама срещу Русия.

Това е специално посветено на всички, които твърдят, че Русия не ни е продавала ГАЗ НА ПО-ВИСОКИ ЦЕНИ от нормалните като за Австрия и Германия.

Идеята за Южен поток беше да се елиминира ,,Катарски поток,,затова е и войната в Сирия.Когато се уреди въпроса от ,,САЩ и Русия,,може и да има Южен поток...всичко е интереси,бизнес,парииии...

Тиквата пак се насра

Нищо не зависи от бат ви Бойко,какво му кажат това прави иначе чао...

боико мутрата лъжец номер 1 в света,нагъл циганин от банкя

ОТ ЕДНА МУТРА!! НИЩО ДРУГО ОСВЕН ЛЪЖА! КЪДЕ СА ДОГОВОРЕНИТЕ 14 МИЛ. КУБО МЕТРА ГАЗ БЕ БАНДИТ?

Браво! Не ни трябват корупционни патоци. Имаме договор за транзит до 2030 със задължителни плащания по него.А газ може да потече и в обратна посока.

Може, те и теб те лъжат, че дефекираш в обратна посока, ама то е нещо друго.

кретеноидите (разни бочковци, гоцета и др.) дрънкат врели-некипели от мокрите си сънища, заблуждават раята и злепоставят търговските си партньори. С тези лъжи после насъскват раята срещу Русия, че им продавала скъп газ или не изпълнявала поетите задължения. Вече всеки знай, де е заровено кучето. Аман!

Правилното заглавие в случая е ''Газпром препика мушкатото от Банкя''. Възможно е и магнолията.

Радвам се че не ви огря прости български свине. Вие заслужавате само лайна в устите си, тъпи прасета.

Точно така, заради порошенковска Украйна, ЕС и САЩ спряха Южен поток. Само че насреща си имат Русия, която пак ще накаже Украйна, с тази разлика че ще го отнесем и ние, купувайки същия руски газ не от директно от производителя, а през двама посредници- Ердоган и византийците. Нали Боце е спец по кръчмарските сметки, тази как му се вижда, изгодна ли е? Тъпак!

Щом Р.Овч. и котилото му няма да участват в ценообразуването откъдето и да идва ще е по-евтин;)

Хахахаха ... Просто кинтите ще отиват в други джобове, а ти пак ще плащаш пълните сметки както и досега смешник.

Ама и чужденците вече взеха да изкарват лъжите на боко и сие ама на него въобще не му пука защото такъв му е принципа получин на база ''знания - те ме плючт аз си го приемам за небесна роса...

къв чужденец е па тоя ватник бе мурзи?хахаха

Ако българите бяха нормални хора, тия некадърни, корупирани и нечестни управници нямаше да изкарават и по един мандат в управлението (както би било във всяка европейска държава). Обаче вулгарите ги "награждават" с по 2-3 мандата, пък и цвилят във възторг от сътворените от разните мутро-политици-калинки безобразия!

Достатъчно е и на тази пътна карта БХ да и тресне два тунела Витиня и край с нея - хахахахах

чугунени глави пренаситили форума.Газ пикаят и сънуват някакъв си виртуален Южен поток.Нашата газопреносна мрежа ще е достатъчна за пренос на газ и от колекторите със Гърция и Румъния и чрез Александруполус и бургаското пристанище за доставка на втечнен газ от различни източници.

Ей го газа, чака чака на талази и от Румъния и и от Гърция,че и от Черно море, ма кошничката се празна стои.

Празна е, като чутурите на тъпите български свине ....

Само дето ние направихме до Румъния някакви тръби та даже боко и там ряза лентичка нищо че от другата страсна НЯМА нищо...Като гледам и от Катар ни заля газа и нефта а сега май още повече ще ни залее...

карта" между Русия и България за доставка на газ през нашата газопреносна мрежа.С това Русия се ангажират да подават газ през България,както е сега и за Сърбия,Унгария и други държави.Ако не подадат газ,тогава руснаците лъжат и тука наистина не става въпрос за Южен поток.Кратко въпросче.Как рашките ще пълнят тръбите и на Турския и Южния патоци,при положение,че и в Кипър и бреговете на Израел са открити големи газови находища.Просто руснаците лъжат,че ще могат да обслужват с целия си капацитет дори турския паток,камо ли и Южния паток,който минава подводно през цялото Черно море и е много оскъпен.Неть денги товарищ Путин.Той ги даде за умопомрачително превъоръжаване,както и за войната във Сирия.А цената на петрола пада,пада,падаааа... .Пък до две-три години ще се използват и алтернативни по-евтини горива.Заплакали тролчета путинчета за Южния паток.

бре ти какъв си бре цървул ... като толкова разбираш чии го дириш тук ???

тиквата след като изпусна питомното, сега гони дивото! При транзит на 15 млд. м газ (през Украйна) или при 4 пъти повече (Южен поток) парите, които държавата-родина на Тиквоний I щеше да получава повече пари от транзит?

Газ има ама само в главите ви и май само през гъза ви влиза , европроститутки недни! Просешка работа, ма май само кошничката ни е нещо празна ,а!

Младеж, ти да не си оня от Перник, с кирката?

предател докато чакаш алтернативи европеиците се къпят със газ, представа си нямаш селяндур, трябва да лежиш годинки за антибългарска пропаганда.дружбата с русия е като слънцето и въздуха, вече ни гонят от всякъде, защото сме овце (кои гласува като овце-българите), колеги:абе вие пак си избрахте, тоя дето го изгонихте с камъни!?...

предател докато чакаш алтернативи европеиците се къпят със газ, представа си нямаш селяндур, трябва да лежиш годинки за антибългарска пропаганда.дружбата с русия е като слънцето и въздуха, вече ни гонят от всякъде, защото сме овце (кои гласува като овце-българите), колеги:абе вие пак си избрахте, тоя дето го изгонихте с камъни!?...

До две години турски поток ще е факт. Тогава руснаците ще врътнат кранчето на Украйна. А Бай Хуй ще трябва пак да си подава оставката ... :))) приказката за лъжливото овчарче знаете ли я ? е в нашия случай овчарчето е от Банкя ...

НЕУВАЖАШМИ СОРОСОИДЕ,ИМАШ МНОГО ПОЗДРАВИ ОТ СЕНАТОРА МАКЕЙН ,ТОЙ СПРЯ ЮЖЕН ПОТОК ЗАЩОТО ОТ РУСКА ГУБЕРНИЯ ,МЕКЕРЕТАТА КАТО ТЕБ НИ НАПРАВИХА АМЕРИКАНСКА ГУБЕРНИЯ ,ТАКА ЧЕ ЯЖ Л...А И МЪЛЧИ

Само да попитам, сутрин БиБи , като се бръсне , гледа ли си носа?

''За да не го допуснем,ПОДПИСАХМЕ ТАЗИ ПЪТНА КАРТА, за 15,7 милиарда кубически метра, заяви Борисов.'' МНОГО ТОЧНО ГО КАЗВА БОРИСОВ. ЕСТЕСТВЕНО,ЧЕ ЩОМ ИМА ПЪТНА КАРТА И ТРАСЕ, ПО НЕГО ЩЕ ТЕЧЕ ГАЗ !

Закъде, ще тече?

Любопитен съм да разбера кой от двамата лъже - Медведев или Борисово :)

ако е така, гарантирано си единствения ...:)))))))

редовете.Руснаците извиват ръце до последно и на България и ЕС,дано им мине номера.Нямало да има Южен поток,а все гледат в нашата газопреносна мрежа.То преди да го пушнат Луканов със смесената българо-руска компания"ТОПЕНЕРДЖИ" искаше да хариза цялата ни газопреносна мрежа,ама български патриоти му видяха сметката,а може и руснаците за неизпълнение на поставената задачи или дори заповед..И защо във форумите все за Русия и България се коментира,вси русофили и русофоби.Защото комунистите в България и империята на злото - Русия са демоните на истинските българи.

Особено за агент Буда, баш-комунягата, който се похвали че подписал пътна карта за 15,7 милиарда кубически метра газ.

Екзорсист ти трябва ама и да е много добър психиатър!

Това Бойко да лъже ние го виждаме всеки ден

Това дупе дали разбра, че сега ще купува газ от Турция по-скъпо защото хитрееше по Байганювски?

Или , както Рече вчера НАГРАМОТНОТО от Банкя. Ние да си напълним Кошничката с повече Газец да заработи ЪП БъЛКАН. Което ще рече: ЯЖТЕ ПОВЕЧЕ БОБ, НО БЕЗ ДА ИЗХВЪРЛЯТЕ ПЪРВАТА ВОДА и ДА Е ЛЕКО НЕДОВАРЕН с НАТРОШЕНА ВЪТРЕ, ЛЮТА СУХА ЧУШКА

По-далеч от русия по-добре за България!

Посока Диарбекир, щот сега в европата искат само арабели и укри, не просяци от източна европа /така ни описват/! Гледам и визите за америка аха да паднат, ама от другата година,евентуално!

Последно договорили ли сме 15 милиарда кубични метра газ или не? Бойко казва, че сме, руснакът казва, че не сме.

Ти вярваш на ли Боко ?!

Той говореше и много работи за залежите на газ в Черно море. Да си чул нещо за това? А да казаха, че преди време си е заминал кораба за проучвания. Но нашите медии ни вопъл ни стон.

БАЙ БОКО БАЛКАнски, няма какво да се добави. Какво се хвали като е ясно, че ще му лъсне насрания гъз или процесорчето едноядрено и невдява.

Те руснаците за да направят мръсно на проевропейското правителство в България и магарешки фъшкии ще хапнат и ще заявят, че са шоколад.

Медведев не е бил на подписването на пътната карта. Били са Милер и Теменужка. И не "Газпром", а Медведев прави тези изявления. А ние си знаем, че Медведев е лъжливото овчарче.

пука ми какво съм изплямпал за газа,важното за мене е ,че "бистришките соколи " са в А РФГ !!

Да гледа и да чете Б.Б. ! !

ПО-ГОЛЯМ ТЪПАК И НЕЩАСТНИК ОТ БОКО Н Я М А !!! НЕЩАСТИЕ ЗА БЪЛГАРИЯ !!!

..ааа, не се подценявайте така ;))

Айде стига с вашите тръби и потоци бе, руски помияри. На никой не му дреме. Направо може да си ги инсталирате отзад.

"......От България не са постъпвали запитвания за увеличаване на доставките на газ, допълни Медведев. "Аз участвах в преговорите с България. Никакви запитвания за 15 милиарда кубични метра не са правени", уточни той. Вчера премиерът Бойко Борисов обяви, че България е договорила нови 15.7 млрд. куб. м газ. ....."

Тоя човек срам няма!!! Лъже като дърт циганин посред бял ден .....

Илиян Илиев

Така се получава като се омоташ в собствените си лъжи :) Той лъже ежечастно , а това е било чак вчера.Откъде да помни толкоз тази тиква !

За мен в момента, който защитава Русия и САЩ в момента е национален предател! Защото не може да обичаш друга страна повече от собствената си, и то когато тя вреди на твоята, дори и управниците ти да са предатели и некадърници! Тогава или си фанатик, или глупак или предател! И тоя с мазните си приказки обижда и българите, защото ги мисли за тъпи!

според тебе какви сме бре говедар ? ако не бяхме тъпи щяхме ли да избираме предатели и да съсипем родината ? запомни едно : ние сме малка победена страна и никои освен нас не може да промени това , само че от нас нищо не става !

Пълна Му кошничката,ама руснаците не пускат нищо по тръбата. И с какво я пълни??? Белен бил гьол,южен потоко Го спря кагота тръбите бяха вече тук,ама той си мисли,че руснаците забравят тези неща. Путин тогава каза,че на Русия да обещаеш и после да се отметнеш ще има сериозни последствия когато намерят това за удобно и необподимо. Та кошничката май още дълго ще епразна. А като викнеш у тръбата-кому не спиться в ночь глухую,ехото ще отговори-.. ую,..ую,

Южен поток беше спрян от Путлер. Докато беше в Турция обяви официално, че е наредил да се спре работата по Южен поток.

НА БАТЯ МАЛОУМНОТО СОРОСОИДЧЕ . ЯВНО СА ТИ ПРАВИЛИ МОЗЪЧНА ОПЕРАЦИЯ .

Глупак си, повтарям ти го всеки път, като напишеш горната глупост. ЮП беше спрян на ОСМИ ЮНИ 2014 от ОРЕШАРСКИ, в присъствието на тримата сенатори от САЩ. Путин сигурно ти е виновен, дори когато не изтъркаш правилните числа от лотарията на черепа, нали :)

Ако ББ успее да докара поне една траба ще е чудесно... ама надали... А това да минава трабата от Русия към България през Турция ще е най-голямото извращение на ге*ския халифат турчалята за едни 50-100 километра траби ще сложат контрол на проект за милиарди... и всичко заради абсурдните правила че трабите трябвало да стоят наполовина празни... да чакат михаля....

"Вчера премиерът Бойко Борисов обяви, че България е договорила нови 15.7 млрд. куб. м газ." А от Газпром казват, че няма НИЩО ПОДОБНО :) :) :)

крепостни, горе пише: газпром попари надеждите за южен поток. пояснявам какво означава това изречение! дорогие друзя, ония 10 000 000 000 дето смятахте да ги откраднете, ще трябва да минете без тях! изгубихте изборите за пореден път, денги больше нет, и не будет! поняли, да!

Я да видим какво спечели средностатистическият българин от това развитие на събитията? Най-вероятният вариант е да купуваме пак руски газ, но през друг доставчик, който ще си сложи печалба, т.е. за нас ще стане още по-скъпо. Не знам на кого искахте да се харесате с тази политика, но от прекалено "умни" глави през последния четвърт век само губим.

Боце, не минава ден без нагло да излъжеш и то най-често по няколко пъти!

Гладна кокошка просо сънува.

Баце , Баце , междудържавните отношения не са като да печелиш нагласени тенис турнири.

Всичко това са политически игрички на Кремъл заради санкциите на ЕС към Русия! Щом отношенията се нормализират ще започне работата по Южен поток. Ако толкова искаха руснаците да печелят, защо досега не направиха Турски поток, а само баламосват и Турция? Както и днешните новини за влизането на Черна Гора в НАТО, протестирала Русия не знам си какво! Я да си гледа работата Русия! Тя иска само безрезервно верни и то на всяка цена, без нищо да прави за да защити или помогне на Балканските страни, а пък те трябва да са й верни, дори и да нямат какво да ядат и да са в тежко положение! На това още само сърбите се връзват, на които също изобщо не помогнаха по време на последните им войни! Руснаците вече трябва да разберат три неща: славянската идея отдавна умря, няма вечни врагове, а има вечни интереси и това са нашите собствени, а не на някой друг и че ако поради това, че този друг си има свои проблеми и не може да ни помогне, не значи че ще чакаме точно него и че му бъдем вечно верни, и че както Москва не вярва на сълзи, така и останалите не вярват! Тъй като Русия загуби доста влияние на Балк. п-в към момента се чуди с кой да се хване и как да вие, това е положението всъщност!

Това ли са ви новите опорни точки, Нострадамусе?

Я, един руски трол се изказа! Какво става с останалите руски "братски" народи като Украйна, Литва, Латвия? Те защо също не могат да дишат Русия нещо?

Борисов е господин лъжец

Паталотичен.

Абсолютно! Перфектен лъжец и будалите за трети път го избират заедно с крадливата му шайка!

След Вас...

Какво стана с незаобиколимият фактор, който бяхме? Вместо да сме регионален играч, да имаме ЮП, АЕЦ, и петролопровод, и всички да се съобразяват с нас, сега имаме един въображаем ХУ?,пардон ХЪБ и никой не ни бръсне за нищо, даже ни се подиграват тънко и иронично. Срамувам се от управниците ни! Жалко за малка и бедна България.

Боце пак е сънувал някакво малко газово хъбче и го представя за действителност

Он си е вечно у виртуалното пространство.

Крайно време всеки който иска висок държавен пост да минава на психопреглед , но задължително това да не се прави от родни специалисти !

между двата ни народа! В отговор на спрения, по американско искане, "Южен поток" дойде изплащането от нас на реакторите за АЕЦ Белене, които не знаем къде да монтираме, славянската писменост от македонските земи, "Турския поток", договореностите на руснаците с гърци, италианци и турци за нова газопреносна мрежа и най-на края договореност за развитие на съвместната, вече функционираща от години и имаща вече неотговарящ на нуждите ни и ограничен капацитет, газопреносна мрежа на наша територия. С други думи, вие сте ни братя, но ние по братски ще ви извиваме ръцете и ще ви изпразваме джобовете както си искаме, а за някакво бъдещо сътрудничество направо забравете докато слушате ЕС и САЩ, а не си гледате и сами не си защитавате интересите си!

Всеки би се срамувал да има България за брат. Защото всеки презира предателите, дори и тези за които предателите работят.

кой кого и защо го предаде! Не беше ли Горбачов този, който разруши не само социалистическия лагер, СИВ и Варшавския договор (ВД), но и собствената си държава и партия-държава, за което като лектор и нобелист официално получи едни 9 милиона долара и незнайно колко още под други форми и пътища?! Не бяха ли руснаците тези, които до преди 1989 година пряко ръководеха и диктуваха и икономическото развитие и културния обмен и отбранителната способност и индустрия в страната ни, а след това ни загърбиха и ни изоставиха на произвола на съдбата?! Не бяха ли руснаците тези, които поради собственото си икономическо състояние и поради договореностите си с американците и западноевропейските държави изведнъж се отдръпнаха от нас, спряха всякакви инвестиции, изкупуване на договорена продукция и доставка на резервни части, суровини и електроенергия (400 киловолтовия далекопровод Дружба) и нефтопродукти?! Не бяха ли руснаците тези, които в интерес на задоволяване военновременните потребности на войските на ВД не само продиктуваха, но и практически определиха районирането на производствените мощности на тежката, леката и хранително-вкусовата ни индустриална промишленост?! Не бяха ли руснаците тези, които в изпълнение на подписаните от Горбачов договорености дадоха на американците и заводските номера на цялото ни произведено у тях , в това число и ракетното ни, въоръжение и то в едно с учебно-тренировъчната база към тези въоръжения?! Та кой кога и защо е предал, а?! Във всеки случай не българите и България предадоха руснаците и Русия, а е точно обратното!!!

Баси наглите путлерасти. Путлер от Турция се провикна, че наредил прекратяване на Южен поток, путлерастията нагло лъже, че САЩ го бил спрял.

путлераст" след като в прав текст го заяви на американските бизнесмени по време на работния им обяд?! Ако не помниш вземи та прочети какво е написано тогава и ще научиш и точните му думи!

Вчера Борисов обяви, че България е договорила- ДИРа защо пускате неверни новини