След 50 г.: как Шестдневната война промени Близкия изток

От покрива на манастира край старата ерусалимска стена се открива смайваща гледка към Купола на Скалата - джамията, пръскаща златни лъчи над Стария град.

Обратно в новината

Коментари - След 50 г.: как Шестдневната война промени Близкия изток | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Доста тъпа рекламна статия за американското стадо. Между другото, известно ли ви е, че отричането на холокостта в САЩ се наказва със затвор? И във всяка друга държава, която е под еврейски контрол. Интересно, защо се прави това? Може би когато трябва някоя друга лъжа да бъде старателно скрита? Статията е реклама на Израел. По същество, една групичка окупанти на палестински земи, не са имали НИКАКЪВ шанс срещу няколко арабски държави. Само дето тези арабски държави, дефакто са воювали срещу големите военни машини на САЩ и Великобритания. С всичките им пари, войски и разузнаване. Това е бил реалният сблъсък. Останалото са смотан пиар и реклама на мошетата. За да се изкарат великите и непобедимите. За да не ги закачат в бъдеще под страх. А истината е, че без САЩ са никои. Нали си повярваха 2006г в собствената непобедимост и нападнаха Ливан. Завладяване на водните ресурси и превръщане държавата в 7 протекторатни области. Но без подкрепа на "батковците ' И резултат - за 1 месец Хизбула буквално ги изрита от Ливан. Поради което спретнаха атентата в Сарафово, за да ги изкарат терористи и да ги ослабят. За една нова агресия срещу съсед и поредната кражба на територии.

Какво е Израел? Бизнес програма, туристическа дестинация на ротшилдовата мафия. Забеляза ли са, че в района процъфтява религиозния туризъм, над 1000 години. Твърд туристически бизнес. И за християнство , и за ислям. Някой да не е забелязал продукцията на Холивуд за Христос, за тия Свети земи? Стандартна реклама за увеличаване на туристопотока. Все пак капиталите на Холивод са на мошетата. Населението в Ппалетина е съдържало под 3% мошета за периода 1500-1900г. Претенции за територия? Но 1900г се стартира бизнес-плана по завладяване на територията от ротшилдовата мафия. Нарича се Алия Бет. Свежда се до изтребване и изселване на местната популация. Съвсем същото, което е направено и синдианците в Северна Америка. Но местните оказват съпротива. И 20-30-те години има недостиг на преселници. Следва призив към европейските мошета да си зареждат удобния европейски живот и да заминат да се трепят с арабите в пустините. За да върви туристическия бизнес на мафиотския клан. Нещо като овче стадо. Отказът е наказан. А Хитлер, спонсориран от същата ротшилдова мафия е имал доктрина по изселването на мошетата. А не за "изтребване", както ловко подменят след края на ВСВ, за да оскубят германския народ с над 100 млрд марки. Самото създаване е ловка манипулация и измама в ООН. Което се ражда благодарение подкрепата на Сталин. Който пък е бил воден от желанието да освободи СССР веднъж и завинаги от присъствието на всякакви мошета. Как се е правил Израел? Малко повече в статията: "Иргун,Хагана и други организации в Израел" Ще видите как са изтребвани палестинците. Цели села са били изколвани и изтребвани. Което ми напомня за същото поведение на турците в България през 5 века геноцид. Да не забравяме, че са били под контрола на мошетата.

а си ,редиш и навързваш фактите ,както баба ти ти плете чорапите! Зад всичката ти конспирация най-вероятно се крие един палестински неудачник!

ай си

историята се пише от победителите. това е факт. както и останалите факти дето ги споменава колегата - те могат да бъдат порверени (до известна степен). сега, какво ще правиш с тия факти - това вече секи решава по съвест. вероятността някога истината да излезе на бял свят - клони към нулата. просто прекалено много пари са забъркани. крематориумите са прекалено удобен начин да унищожиш доказателствата. по какво доказваш, че купа с прах е на 100,1000 или един милион души? германците са имали най добрия подводен транспорт... спокойно е можело и да са ги транспортирали от концентрационните лагери до арабите. политически коректните историци изпълняват поръчки и историята се променя по бързо и от настроениято на жена в цикъл.

Историческите факти са налице, ама никой не ги чете. Намерете резолюция 118 от ноември 1947 година на общото събрание на ООН - тя предвижда създаване на територията на Палестина на две държави - еврейска и арабска. Евреите приемат с радост, арабите я отхвърлят - защо??? Вместо това предпочитат да нападнат Израел след като обявява през май 1948 своята държава съгласно резолюция 118 на ООН, в границите определени от тази резолюция (подкрепена, между другото и от СССР под ръководството на Сталин - който НЕ Е БИЛ СЛУГА НА СВЕТОВНИЯ ЕВРЕЙСКИ КАПИТАЛ!). Тази резолюция е предлагала на арабите повече, от тези т.нар. днес "Окупирани територии"! До 1967 година Газа е в границите на Египет, а източният бряг на река Йордан е в границите на Йордания, както и Източен Иерусалим. 19 години! (от 1948 до 1967 година) - това е повече от т.нар. днес "Окупирани територии"! Защо не направиха арабска държава тогава на тези територии??? Между другото, за нация, народност парестинци - като част от арабските нации или народи - никой не говори до средата на 1960-те години. Не искам да извинявам мръсотиите в политиката на Израел. Тяхната политика сигурно е толкова мръсна, колкото и тази на всяка друга държава в региона. НО! След като има 22 арабски държави - повечето от тях извън Арабския полуостров, създадени със завоевание, защо да няма една-единствена мъничка еврейска?

ооо моше, ти никого не извиняваш, просто стандартно и мазно в еврейски стил лъжеш. Защо Сталин е подкрепил създаването на Израел? Ами трябва да се върнем малко на зад във времето за проекта Кримска Калифорния. Както и за твърдото решение на Сталин да разкара ВСИКИ евреи от СССР и да ги прати далече от държавата си. След като му писнало от еврейски предателства и игри, и гадости. Което е стандарт за вас. Нищо ново, така е вече повече от 2000 години. Всеки, без изключение по света, след като влезе в контакт с вас, задължително ви намразва. Такава ви е същността явно, не ставате. А коментарът ти е живо потвърждение за мазната ви гадна същност. Самият Сталин е отровен около месец преди да задейства плана за изселването на евреите от СССР от евреина Лаврентии Берия, главният му палач по изтребване на руснаци по "трудовите лагери". Интересен факт е, че управлението на тези лагери е било само и единствено от евреи. Това е документално установено. И не е нужно да фалшифицираш историята, моше. До 1900г евреи в Палестина е имало под 3%. Само дето не разбрах, защо повече от половин век местните се борят срещу еврейския геноцид, след като това не са били техни земи?

гоненията на Сталин са факт. това че е искал да изгони всички евреи от СССР - има достатъчно живи които разказват историите си. какво са им причинявали руските служби само и само да отидат в новия Израел...

Земята между Западното море и река Йордан и от планината Ермон до пустинята Синай принадлежи на потомството на Авраам по линия на Исаак и после Яков. По тази линия след векове се въплощава Господарят на вселената Господ Исус Христос - Бог Авраамов, Бог Исааков и Бог Яковов.

За сметка на това пък сега Русия и Израел са в превъзходни отношения и си сътрудничат по всички въпроси! А пукни се от яд!)))

Израел напада имайки зад себе си мощта на САЩ- на първа линия 2 самолетоносача с бомберите на катапулта и след телефонни обаждания от Бял дом до арабските лидери. Защо обаче израелците на 2 пъти удариха амер кораб , който водеше радио-електронно разузнаване и смущения? Колко беше платено на семействата на загиналите америк моряци? Има и срещен бой между израелска танкова бригада и египетски танков полк, като бригадата е разбита и разпердушена. Няколко часа след това египетските танкове останали неподвижни без гориво и без зенитна защита в пустинята, са унищожени от господстващата израелска авиация.

Да, вяврва си го както и аз вярвам: Чечня е република в състава на Руската федерация, която от своя страна е с международно признати граници, които никой не оспорва /като оставим настрана Крим/. Също както и Косово де факто е провинция на Сърбия, незаконно създадена чрез американска окупация като самостоятелна държава и призната НЕ от всички държави в Света, включително и от част от държавите членки на ЕС.

Време е да признаем, че има велика раса!

По-скоро да си отворим очите и да разберем, че има нисша раса, която без петрола щеше да е още в каменната ера. А в евреите няма нищо висше и божествено - просто хората работят много, сплотено и организирано.

адмирации

Да беше 6.20 сутринта на 5.06.1967. По гащета с чепици правехме сутрешната физзарядка когато сработи сигнализацията -ревун без прекъсване-до този ден такава нямаше!? Случило се беше нещо различно! Вечерта към 21.00 от Одееса, Севастопол и Новоросийск над 50 бойни единици плуваха към Босфора. А на "пеперудата" бойците водеха 160 единици, водещи въздушен бой над източното средиземноморие. Да беше. Преди половин век

РАШКИТЕ И КИТАЙЦИТЕ ТРЯБВА ДА ИЗГРАДЯТ ПРОТИВО-РАКЕТЕН ЩИТ СРЕЩУ ИЗРАЕЛ В СИРИЯ , ИРАН , ЕГИПЕТ И ЛИВАН ... СТИГА САМО НИЕ СМЕ ГРАДИЛИ ПРОТИВО-РАКЕТНИ ЩИТОВЕ СРЕЩУ ИРАН И СЕВЕРНА КОРЕЯ

евреите няма кой да ги хвали ,затова те го правят сами и постоянно...и по това ще ги разпознаете .другото е ,че са грозновати и се женят с братовчеди,за да не станат по-различни от това ,което са .

За сметка на това пък сега Русия и Израел са в превъзходни отношения и си сътрудничат по всички въпроси! А пукни се от яд!)))

тук съвсем бегло се споменава, че Израел най-вероломно напада Египет, без обявяване на война, като първо бомбардира летищата с все самолети после напада и по суша. Точно както Хитлер нападна Русия/СССР, но когато това се прави от евреи са "превантивни действия" (можеше да го нарекат и "разходка на група военни в околните страни"), а когато се прави срещу евреите е холокост

Аз

Време е Русия и САЩ да се изнесат от Близкия изток и да ги оставят да се оправят сами. След месец няма да съществува арабска армия, след година - арабска държава, след 10 години няма да съществува жив арабин. И светът ще стане едно много по-добро място за живот.

Е нали точно ,,великите сили,,ги подклаждат...петрол,продажба на оръжие,разделяй и владей и т.н.

....

израелци и араби са едни и същи, затуй толкоз много се мразят, като българи и македонци, а и много техни"приятели" им "помагат". Най-вече новата Римска империя.

Тогава всички тези арабски държава бяха въоръжени с оръжие доставено от СССР. Израелците направо ги разпердушиниха.Просто унищожиха всичките им оръжия за няколко дни. След войната Египет скъса с СССР и изгониха най-позорно съветските военни инстуктори от Египет. Защото тези типично по комунистически ги бяха излъгали за мощта на руското оръжие....ха, ха, ха. Много руски генерали тогава изразиха възхищението си от действията на израелските военни. Аз съм роден през 1958г. и много добре си спомням тези събития....

Роден през 1958 и си спомняш добре?!? По единствената ТВ или единственото радио го чу тогава как Израел е напердашил арабите? А случайно да си чул или разбрал за почти 60 години твой живот, че възможностите на техниката зависят основно от този, който я ползва и онези, които разпореждат нейното адекватно прилагане? Или ти още се мъчиш с американски танк водни ски да караш? Смешник козяшки!

В Авганистан май руснаци си караха танковете и самолетите , пак падаха като круши на земята

това, че си бил 9 годишен не означава, че можеш да лъжеш. Тогава арабите бяха слабо въоръжени, защото разчитаха на числено превъзходство. Чак след тази война разбраха, че 20 век е дошъл и трябват танкове. Тогава започна тяхното въоръжаване и следващата война 1973г. бяха по-подготвени, но евреите пак ги излъгаха. Впрочем някъде от статията да разбра, че евреите нападат най-вероломно първи?

БРЦК

Я някой да каже щом 'международното право' не признава колониите на Израел в Палестина и ги определя като окупация , защо няма санкции? Или те само за Русия важът?

Реално погледнато, Западните покрайнини и областта до Бяло море около Кавала вече също не се намират под юрисдикцията на мирния договор ... в първия случай договорът ни е с държавата Югославия, която вече не съществува, а във втория друго. Но ако открито тръгнем да си ги искаме ще се вкараме в голямо приключение. Така е с малките държави и правото ... то обикновено защитава големите и силните. А зад Израел стоят САЩ. По същия начин Турция държи Кюрдистан, Русия - Чечения, Крим ..... Донецк, Луганск, Испания - Каталунците, Великобритания доскоро държеше Хонгконг, а сега Гибралтар, Франция - Алжир допреди 50 - 60 год. и т.н. Така че, ако нямаш силна армия и икономика международното право не работи в твоя полза.

БРЦК

Чечения си е република и Руснаците изобщо не са ги окупирали. Да сравняваш Палестина с Хонг Конг или Чечения е малоумно.

Абе, нека си се трепят брат'чедите, нЕма лошо...;-)

Не само ''промени'' ами даде и старт на всичко това което се случва в момента защото така си беше и замислено както се вижда - разбунване на арабския свят за да могат евреите да се пъчат с някаква държава качнала там дето не и е мястото ама с претенции за още..Колко навлечци от сирия е приела тази ''миролюбива'' държава израел????Та нали мосад се слави наред с цру с най войнствените си планове за величие чрез терор убийства ама все извън техните територии..

Тролчето пак намери повод, за да плюе по руснаците. Явно това задължително влиза в заработката. Не ми пука за арабелите, но не е вярно, че през 1967 г. те пълви са нападнали Израел. Поне на това съм очевидец. Само че къде обща култура у един трол?

Очевидец си бил, а? Къде? В Израел ли? Или в стаята на партийния секретар на ТКЗСто. И понеже аз си спомням глупостите, които се приказваха за арабскоизраелската война през 1973 (когато арабелниците пак първи нападнаха Израел), със сигурност съветската пропаганда и през 1967 г. се е насрала да лъже. Но9 по радио "Свободна европа" и ВВС приказваха други работи.....И после взе че се оказа че СССР са патологични лъжци.

Тъпаче, може ди на картата ще намериш къде се намира Асуан. А текезесарския стил си личи в изказа ти, това не се променя със смяната на партийната книжка или на боята. Щом си се информирал от "Свободна Европа" и ВВС, чиито предавания между дрегото заглушаваха, си ми ясен. А през 1973 г. наистина Египет пръв нападна Израел и това никой не го оспорва.

Я да помислим как се еслучило така че 5 млн израелци (от които по-малко от 4 млн са евреи) успяват да направят на пъх и прах армиите на 5 арабски държави със 150 млн население. Въоръжени с най-доброто съветско оръжие (според руснацуите, де). Или евреите са свръхчовеци, или арабите са долнопробна пасмина от страхлкиви некадърници, или по малко и от двете. Много ев важно да се посочи че арабелниците нападат Израел. Без обявяване на война. И в началото нещата не са изглеждали толкова розови. Но само след 24 часа евреите така са ги подпукали, та на арабелниците още им държи влага. Тук някой много се е загрижил за палестинците. Но те са воювали срещу Израел на страната на арабелниците. И след като са загубили войната съвсем законно са били лишени от земя. Точно като Източна Прусия е окупирана от Червената армия, точно така и зап браяг е окупиран от Израел. Но за разлика от престъпленията на Червената армия в района на Кьонигсберг (днешен Калининград), в резултат на които там няма нито един немец, на зап. браяг на р. Йордан си живеят милиони палестинци. и ако отношението на Израел към тях е било жестоко, какво да кажем за отношението на СССР към немците в Източна Прусия. Или на СССР му е разрешено всичко.....

Se taia

Едно малко допълнение, някои държави все още не са подписали мирен договор с Израел от тогава (визирам Египет и Палестина в момента). Какво отношение очаквате към страна, която е все още във фактическа война срещу вас?

Изцяло погрешни е допълнението ти. Фактът че няма подписан мирен договор, не позволява да се отнасяш с цивилни граждани като с животни или като с военнопрестъпници. Войните се водят между държави и с армиите им. Другото срещу мирното население е престъпление. Не защитавам израелците.

В грешка си. Египет подсиса мирен договор мноооого отдавна. Сирия не е подписала.

Фашистка издънка, какво виеш на умряло за Кьонигсбергските немци, които, според документи, а не според пропаганда, се изнасят поголовно преди руснаците да се нанесат там. И защо трябва да ми е жал за други промити тикви, които с нетърпение са чакали да се настанят в "новоосвободени" за тях земи на изток - в Русия? Какво са правили изродите фашисти с населението и градовете в бившия СССР? Или тъпако насран, на СССР всичко му било позволено, а, лайно козяшко!

Олигофренино,а как са се отнасяли фашистите със съветското население,което са окупирвали в началото на войната???И не само със съветското!!! Шоколади Милка и автомобили Фолксваген ли са им подарявали??? Честно,писна ми от малоумни тълккования на идиоти,които искат да представят...военни действия като игра на...шикалки!!!

Чети бе мурзиле...колко руснаци ,украинци и беларуси са се били на страната на немците , а полицейските сили са били изцяло от местни жители

Варвари са били германци, скандинавци, маджари, прабългари, арабите не са били дори варварско племе, те са били неграмотно, миризливо и мизерно стадо в пустинята, великият Мохамед е бил душевно болен неграмотник с аурата на пророк... зъл пророк... За ционизма какво да кажем, оправдават ли го 2000 години гонения, все едно нацизма и антисемитизма на хитлеристите да бъде оправдан от ПСВ и Версайския договор.

Варвари е доста интересно понятие. Всъщност, почти лишено от смисъл А Мохамед има толкова общо с арабите, колкото ЕС с българите .... ционизмът обаче е друго нещо.... най-много общо има с арийската теория на нацистите