Ген. Димитър Цветков: Нов изтребител е нужен без отлагане

Въпросът за придобиване на нов боен самолет, многоцелеви изтребител за българската авиация не търпи отлагане, смята о. р. генерал-майор от ВВС Димитър Цветков.*

Обратно в новината

Коментари - Ген. Димитър Цветков: Нов изтребител е нужен без отлагане | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Вземете бърз и законен заем тук при 2% ниска лихва за повече подробности, свържете се с нас на: sirmacho1111@gmail.com

.. армията затрихме а самолети купуваме! .. с аеропланите алъш-вериша да става по наедро. какво ще ги правим .. и срещу кого? Пълна простотия... Постегнете армията и пазете границата

Пожарникаря Борисов само за лакейничене го бива. Авиацията най-накрая трябвало да й се обърне внимание. Бърборков е малоумник от класа. Всяка войска, която няма защита от въздуха е обречена на много тежки загуби. В една агресия първо нападат със самолети, даже и във втората световна война, самолетите бомбардират складове с боеприпаси, складове за гориво, и т.н. и после идва ред на танкови и други подразделения. Бърборков е бездарник от класа. Не знам как го избират. Натовците имат нужда от България само като пешка. Даже и настояваха да се обезоръжим.

Съгласен, но без ПВО може само срещу туземци да ги използваш.

Коментара ти е извън темата. Не че е грешен. С400 няколко системи, придружени от С300, Бук и Пантцир. Ще са отлични, но няма денги за тях.

Браво генерале! Това е достойна и патриотична позиция.

А АЗ СЪМ С ТИЯ ПАРИ ДА СЕ СЪЗДАДЕ НАРОДНО ОПЪЛЧЕНИЕ - ДЕМЕК ДА СЕ РАЗДАДАТ НА 100 000 БЪЛГАРСКИ ГРАЖДАНИ ОТ 25 ДО 35 ГОДИНИ С МИНИМУМ СРЕДНО ОБРАЗОВАНИЕ ПО, 1 УНИФООРМА, 1 КАЛАШНИКОВ, ПАТРОНИ ЗА НЕГО , ГРАНАТОМЕТ И ГРАНАТИ ... ВСИЧКО ИДВА ДО ОПЪЛЧЕНЕЦА В ЖЕЛЕЗЕН САНДЪК КАСА :))) ... 2 ПЪТИ В ГОДИНАТА ПО 1 УИКЕНД ДРУЖИНКИ ОПЪЛЧЕНЦИ НА КВАРТАЛЕН ПРИНЦИП (ИЛИ ПО УЛИЦИ) ОТИВАТ ДА ПУКАТ НА СТРЕЛБИЩЕ ИЛИ ПОЛИГОН С ИСТИНСКО ДЖЕПАНЕ И ДА УЧАТ ТАКТИКА НА ГРАДСКИЯ БОЙ :)) ... НА 40 ГОДИНИ ТЕ ОТПИСВАТ ОТ ОПЪЛЧЕНИЕТО НО САМО КАЛАШНИКА И УНИФОРМАТА ТИ ОСТАВАТ ЗА СЪХРАНЕНИЕ И ПОЛЗВАНЕ :))

Веднага съм те =!

ТИ УБИВАЛ ЛИ СИ ЧОВЕК ???? .. ЩОТО АКО НЕ СИ УБИВАЛ И СЪМ ТИ ПЪРВИЯ Е БАЯ ЗОР ДА УБИЕШ НЯКОГО :)))

А АКО ЗАМИНАВАШ НА РАБОТА В ЧУЖБИНА ИЛИ НЕЩО ДРУГО, ЖЕЛЕЗНИЯ САНДЪК-КАСА ГО ИЗДАВАШ С ОБОРУДАНЕТО В НЕГО ОБРАТНО В ГАРНИЗОНА ...

Искаш да се изпотрепеме, щото и без това нацията загива та така по-лесно викаш, да не се мъчим ли? Ти май си нямаш представа какво ще стане в България ако въведат това което предлагаш? Афганистан ще ти се стори като курорт за холивудски знаменитости!

КУПУВАИТЕ ПВО ракетни к-си 4е Падищах ЕРДО-I то4и ятаганите за ТРАКИЯ и ДЕЛИОРМАНА

какво и защо ние искаме да изтребваме, та ни трябва ИЗТРЕБИТЕЛ, малко ли се изтребваме всеки ден по пътищата. То военни и акъл - ич се не връзва

Цялото название изтрибител-прихващач - посреща и прехваща чужди самолети, които искат да изтребват нещо наоколо. Само във вашата глава има мисли за нападение.

Чета тези дни изказванията и на политици и на военни. Генералите сякаш са забравили т. 1 на военното планиране : Кой е вероятният противник ? След като нямат отговор на този въпрос, всичко останало са празни приказки.

Явно парите от комисионните вече са похарчени, а чичо ви Сам не обича да му въртят номера.

Ей? От къде тръгнахме до къде стигнахме. 1989 имахме над 200 самолета. Сега няма пари за един?

Премиерът би казал. Кой е тоя бек, че има мнение?

"в атентата са убити 90 души, а 380 са ранени. " - няма и вагон сакати и трупове но все пак и това е в цената, старши. и ние, разбира се, знаем, че ти знаеш ;/ ----------------------------- не че, фирата е по-специална но и ти си пътник за същия влак, а от него, с тези самолети не можеш да избягаш, старши! на този свят няма да го проумееш, но при началника ще ти трябва за протокола. приеми, че ти е докладвано.

Фактите - Цветков греши като иска да сравни един самолет с ескадрила от МИГ-29, които изпълняват добре ангажиментите си. Ц. греши, че няма инженери в НАТО в Полша и у нас за да заработи ремонтния з-д за 1 год. Ц. греши като увеличава 1000% цената за оборудване, пуск и рем- монта на българския завод. Един самолет ненужен на този етап срещу модернизация на пехотни войски и част от морски гранични войски е безспорно по- добър вариянт за всеки непредубеден !?

Инженере, нищо не греши Цветков. Кадри няма. При тази политика няма и да има.

седи си мирен и не се обаждай като не знаеш

Малка държава сме но по броя на некадърниците сигурно сме на първо място. Потенциалния ни противник Турция има собствено производство на F-16. Може да е модел отпреди 40 год. но е собствено производство. За парите които нашите комисионери са готови да дадат за 10-12 нови самолета можем да купим лиценз както Турция и да произвеждаме например Мираж.

Жекооов, кой ще произвежда бе майна? То не остана читав работник.

Малка държава сме но по броя на некадърниците сигурно сме на първо място. Потенциалния ни противник Турция има собствено производство на F-16. Може да е модел отпреди 40 год. но е собствено производство. За парите които нашите комисионери са готови да дадат за 10-12 нови самолета можем да купим лиценз както Турция и да произвеждаме например Мираж.

ааа ...Мираж!

ЗА ДА ИМА ЛЕТЦИ

ЗА ДА ИМА ЛЕТЦИ!

То и през Втората световна война авиацията е осигурявала плацдарм за пехотата, това не е нова тактическа мъдрост от "новото" време. Нашата армия, всеки дори с оръжие от Втората световна може да я намачка , като хлебарка!

Интересно би било да се направи експеримент. Ако им някой летящ бомбардировач от Втората световна Ю-87 Щука, да го пуснем да направи тест за бомбардиране на НДК насред София например. Да видим нашето ПВО и ВВС дали може да му противодейства.

Не, защото първо бат Бойко ще трябва да звъни в Берлин да се консултира

До колкото си спомням ген. Цветков бе основният кадровик на Бареков, т.е. един от хората на Цецо Василев. Чудно защо ли оплюва една от фирмите на Цв. Василев - Авионамс АД. Чудно защо застава зад премиера след като в чужбина се водят дела за връщането на Авионамс на г.н Василев. Явно всичко е Кьор-фишек за пред българите.

От вън налагали какъв военен самолет да се купи и от къде.Но в независимите страни не е така.Чехия и Унгария си купуват военни самолети от Европа.Чехия- Многоцелеви изтребител -от Швеция-14 броя:Лек щурмовик-25 броя:Ударен вертолет-Русия-17 броя:Транспортно десантен вертолет-16 броя-Русия:Военно транспортен самолет -Испания и т.н.Филипините-САЩ не трябвало да считат Филипините за колония,казва Дутерте,Нямало нужда Филипините да свързват политиката си със САЩ.Да им налагат да купуват предимно военна техника от САЩ.А тук един военен самолет го купуват вече 27 години.

Как ще дадем 1,5 милиарда за модернизация на старите Мигове бе?? Тия да не са луди, за тия пари ще вземем нови самолети.

Осъдете ГАЗПРОМ да ни върне надвзетите 1,8 МИЛИАРДА и с тези пари купете нови истребители! ТИ КАТО АТАШЕ В МОСКВА КАКВИ СТЪПКИ НАПРАВИ ЗА ТОВА?

да ни върне 1,8 МИЛИАРДА надвзети пари за МОНОПОЛНАТА цена на газа и ще можем да си купим нови истребители! ТИ КАТО АТАШЕ В МОСКВА КАКВИ СТЪПКИ НАПРАВИ ЗА ТОВА?

Глупости. Ядрото на всяка армия са сухопътните сили. Авиацията без тях е безполезна, докато земните части в определени отношения могат да се оправят и без нея. Справка - войните в Сирия и ИРак в момента, където терористите успяват донякъде успешно да воюват и без авиация.

А бе ти сериозно ли?! Терористите успяват, защото държат като заложници цивилно население! Виж кадрите от отговора на руснаците след свалянето на самолета им от Турция. Цялата планина "завря" от бомбите. Стотици убити, хиляди ранени... а прати пехота срещу тези терористи, за да видиш какви загуби ще понесеш. ..

Тъй или иначе, сухопътните сили са приоритет за всяка армия. Цялата планина завря от ударите на сухопътните сили в твоя пример. Нещо не си наясно.

само с един изтребител?! При сегашното състояние на другите изтребители само ще прахосате милиони само за увеличаване парка на летящите мишени, а не за увеличаване състава и бойните възможности на изтребителната авиация!

на българия изтребител не и трябва! докото го говят да фърка, ще са дошли ракетити за рлс,писти и самолети!! стита ни витлов за аерополисинг! ама военните искат да се пенсионират след 10 години летец!!!

ПВО-то, ПВО-то, генерале! Без него самолетите се превръщат в една скъпа и ненужна играчка! Да не говорим за пехотата и всичко, което върви с нея...

Какъв е тоя Маймун шебек на снимката ? Такива ли орангутани са нашите генерали.СРАМ ! ПОНЕ ДА СА "КРАСАВЦИ" КАТО БОТОКСОВИЯ ПУТИН.

Селския ковяач /циганин, тогава рабитеха каза преди 55 год.На газата гащи няма, матарея иска /ИМА СЕ ПРЕД ВИД ФЕНЕРЧЕ/

това е истината един нов самолет,моята лада на 30 години с божията ръка на марадона и всичките эаводи да реставрирате ще си остане боклук като теэи самолети които искате да ремонтирате,може еди но нов ,не да се харчат пари на праэно ,и да нямаме в въэдуха самолети а само на эемята да ги покаэвате

Абе другарю,колега до сега съм лъгала червените бабички,че АСВАЛТ НЕ СЕ ЯДЕ,СЕГА КАК ДА ГИ УЧА ДА ЯДАТ САМОЛЕТИ? ? ? Вярно че само лъжа и съм си циганка,ама не мога да ги накарам да ядат самолети. С много обич: кака Киури!!!

Да извади пари и да си купи каквото му душа иска.

Купуването на няколко нови и лъскави самолети е само за гъзария и нищо друго. Все едно да живееш в модерно предградие (нищо лично) и да си купиш ново инфинити с цената на заробващ заем. Имеме всичко на всичко няколко боеспособни роти. Останалото е леш. Всеки трябва да се простира според чергата си. Нашата може да се сравнява само с балтийските страни и словакия, с уточнението че ние сме най зле от всички.

И кого така спешно ще изтребваш, та си се разбързал?

Отново сме обратни,навсякъде по света се окомплектова пехотата,а след това авиацията при необходимост и в зависимост от задачите на пехотата. При нас какво няколко генерали/хитреци/ заради едно комисионни унищожиха цялата авиация на страната, а сега същите искат да купят нова, като че ли това са носни кърпички. Нека Мухльо Мухлев,Радев,Цветков да кажат защо я унищожиха и да понесат отговорност, а после искания

обратен си ти, да лъжеш ти е навик

разделяй и владей. Да купим, да купим - колко да купим. Ама нали имахме, нали беше въпрос къде и кой ще ги ремонтира. Нали дадохме сума ти пари да си върнем ремонтния завод за самолети. Искахме от баща ми да ни помогне да си купим скъпа кола, той ни каза - като е скъпа и тя катострофира. Когато някои ви удари няма да има време да изречеш колко пари струва.Ако си жив допълвам аз. От съществуването на българската авиация са загинали над 350 летци.

Кое е първично - армията или оръжието ( прилича на кокошката и яйцето )?

първчно е воина, който се сражава дори и с голи ръце, но за да попеди трябва и да е модерно въоражен

днеска минах покрай министерството на отбраната и имаше чени джипове от американското посолство. Сигурно са отишли да договарят покупката на тяхните щайги:)

За чие ,,междукрачие,, пък ни е този изтребител..? И 50 да имаме - срещу кого ще противостоим? ...Срещу мангалите ли?

Навремето нашият най-нов приятел Р. Рейгън каза 'Ще ги накрам тези от СССР да ядат ракети' и стигнахме до 1989 година. България никога не е имала армия( най-вече след 1944) а само военни служители, които умело гушкаха каквото могат в името на Родината и татковината. Да се молим на бога никой да не пожелае нашата земя!!!

Генерале, ти си авиатор, но нека кашиците, т.е., общовойсковите генерали да имат думата как се прави армия.

всеки род войски си има специална тактика и оперативно изкуство. Ся нек не товарим илектората с партийни творби и спорове.

Затова някои загубиха милиони в офшорки. Сега за казаното от Цветков. Общо взето е така. Като допълнение трябва да се каже, че един пръв ракетен удар трябва да се отразява от ПРО, а авиацията да работи по неутрализиране на неподвижните и подвижни позиции на противника, както и да осигури срещу въздушен десант и удари територията. Относно F-16 можем да поръчаме и нови, защото производството им е спряво за поръчки от американските ВВС - имат достатъчно като бойно средство. За външни заявки е възможно, стига заявителят да има пари. Цветков е прав , че оборудването и въоръжението са вече по-скъпи и от самия самолет. Най-лошото е, че вече няма персонал, който да усвоява знанията за работа с новите системи. Ако за партийците това е отвлечен въпрос, то за авиацията е трагичен факт.

Абе склери, ти си още във Варшавския договор бе! Кви "пръви" ракетни удари, кви фронтови операции??!!!! Абе излез от землянката бе кухендер!

Има нужда от самолети ама от 200 а не 10. 10 е като 0. От друга страна, трябва и от някъде да се започне. Въпроса е от къде. Армия, инфраструктура или икономика на производтство и услуги. Отговора е последното защото само то има потенциала да донесе приходи с които после да оправиш първите 2.

Това не е едно време когато щурман-насочвачът дава координати по "Лазур" към една цел. Сега самолетите са скъпи защото един може да следи 10 и повече цели и да обменя данни с КП и колегите си във въздуха автоматично. Се пак да не израдаме в максимализъм от 2000 цели на противника. То птичка нема да остане.

Не настройвайте авиация срещу пехота. Едните без другите не могат и действайки самостоятелно ефектът е малък. Лошото е, че парата за въоръжение се изхарчи КТБ и сие. Народът живее все по-зле. Държавата няма пара а на олигарсите и политиците им си живее и краде. Положението е страшно и хората са демотивирани. този модел ще ни погребе. Има ли светлина в тунела. Тунел няма. всичко което имаше в армията се унищожи. Кадрите също. Ще става и по-зле.

Къв тунел и ква светлина? Ние сме бита карта и връщане назад няма. Отдавна минахме точката от която връщане няма. Това е във всички сфери! Нашият край е само въпрос на време и то малко време!

Значи с този един самолет ще можем да се защитим от нападението на единствения албански танк.Армията ни в НАТО стана малка, но модерно въоръжена и много мобилна.Ей подлизурковци малки скоро виждам македонския вариянт на гласуване-по главите.