Македонски учен: Това е комплексът на народи като българския

"Малки народи като българския смятат, че като си присвоят парченце чужда земя или история ще станат по-големи. Това е комплекс", казва македонски учен.

Обратно в новината

Коментари - Македонски учен: Това е комплексът на народи като българския | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Ами ТИ какъв си бе,Мунчо!?Хубаво го е казал Йовков:"Пази,Боже,сляпо да прогледне!"

Дойчето не престава да е антибългарско. Винаги дойчето е било против България - против НРБ и против Р. България.

В крайна сметка какво имаме по темата: - Путин (кремълското джудже) на 24.05.2017 обиди завинаги България съвсем целенасочено с идеята Македония и България да влезнат в дрязги - плати на българския ДС доносник Божо големия учен, да каже колко бил прав - плати на македонското деди също КГБист да напише някоя друга тъпотия А КАКВО СТАНА - и тримата получиха гръмки шамари - Македония ЩЕ БЪДЕ И В НАТО И В ЕС - Путин (кремълското джудже) стана като прeeбаното камилче от приказкатаюю А за обикновения руски народ - БОЯРИШНИК и картошка още дълги години. После може да стигнат и до прословутите 125 грама хляб на ден, за които някакъв руснак беше казал че имат опит и не им пречи да хапват по толкова. Ама върхушката краде от народа и трупа пари в тайни сметки.

Ами какъв комплекс гонят в Скопие, че са направили от града Дисниленд ?!!

на този исторически учен само ще напиша, онова, което каза богинята на антична Тракия - Бендида от Кендрейсея, когато чу за обидата: "... От камъна се ронат песъчинките. Могилите на охолни владетели се скриват под чернозема. Изгоре орач го изорава, някое животно пуска водата си. Никне жито. Ние оставаме.... "

и още нещо ще му кажа, нещо което само богините закрилници могат да изброят винаги - имената на племената на всички племена и народи на Бол Ария

и ще попитам този исторически учен, знае ли на кого е символ осем-лъчата "Звезда от Рая"? или "звездата от Вергина", дето са я изтипосали на пряпореца си? ... три имах... две намерихте ... третата изгубих между Армения и Грузия... ако е в тинята на реката сигурно ще може да работи и днес.

трябва да мислим отвъд срока на тази държава защото там процесите са динамични и албанците заемат позиции, като държавата става двунационална и двуезична. Това ще е държава с едновременно две версии за собствената си и балканската история- албанска и "македонска", като албанската гледна точка се доближава доста до нашата. Важното е, че до нас се развиват процеси отдавна приключили в ЕС и разбирането за това иска спокоен подход и търпение.

Аз пък не знам защо се обръща такова внимание на това което пишат медиите в македония - една невзрачна и малка държава, която е по-зле и от нас.

оти, сте малък народ, но с големи комплекси.

Никаква врата не е затворена, това е целта на Кремъл. Проевропейската политика на Македония трябва да се насърчава; след 10 години тези теории и академици ще са реликт от Титово време.

Вратата е затворена и Албания и Сърбия си делят Македония- да не мишлиш , че ще искат да се върнат в родната си България -това са идиоти ! А с азбуката, целта е да се създаде, конфликт, като в него Русия да изиграе ролята на ДОБРИЯ ПОМИРИТЕЛ и всичко да е наред ! Мене, Македонски цигани , няма как да са ми дали азбука и култура

С , такива реакции от такива учени, Македонците окончателно си ЗАТВОРИХА вратата към България ! през 2001 година, когато Албанските главорези ги колиха насред Македония , тогава всички в един глас се признаваха за Българи и искаха да се връщат тук.....Нашето правителство тогава подари на Македония 100 танка, които имахме от времето на СССР, а те някак си се оправиха и пак станаха Македонци! Сега, след тези глупости , когато Албанците ги смазват и пак поискат да станат Българи , ВРАТА вече за тях е ЗАТВОРЕНА, времето НА МАКЕДОНИЯ ИЗТИЧА !

през 1988 година нямаше Македония, а само ЮФР

македонците имат комплекса на ,,кувеит,, спрямо ирак!!! само че ,,нямат,, петрол!!!

Александър македонски, славянин ли е или не?! Ако е !!! Защо е писал на гръцки? Ако не !!! Къде се бърка в българската писменост, македонистът, псевдо историк?

Ми шарани , какво да кажа? Попитай също, защо в Византийската, или сегашната Гръцка история, няма един ред написан за Кирил и Методий, а гърците не са чували тези имена ?

Александър е погърчен Пеон-тракийско племе, населявало тези земи, за гръцките градове държави са били варвари. Но така или иначе Александър има заслуга Европейската цивилизация да стигне до днешен Афганистан на изток тогава Бактрия с главен град Балх, основан от Скитите. Две тракийски племена се срещат и какво става? Вдигат сватба. 20 хил. войници на Александър Велики се женят, за 20 хил бактрийки. Александър се жени за принцеса Роксана. Звучи като приказка, но го има написано черно на бяло. Само да има кой да чете.

Мои , мили Македонисти и гей -македонистчета от Македония : -Времето на Македония изтича! Албанския талибан, казва, че тамошните земи са "Албански", казва също, че Албанския език е офицялен в Македония ....Името македония се сменя и става Албания ! Този учен , от Албанските земи ли е или от Македонистките ? И къде е завършил този учен в България или Албания, че до преди 15 години нямахте училища в Македония ? сега, КОГАТО вие Македонистите се признаете за Българи , ние ще ви обърнем груб, само там ви е мястото в "Македонската земя"

браво на сънародника, поставил татарите на мастото им, защото когато при нас в Македония е имало велики държавници, поети и писатели, когато сме градяли каменни градове с къщи на 5 етажа и мраморни дворци, татарите на волга са ядяли сурово месо, защото не са познавали огъня. Малка нация с големи комлекси

Българите са тракийци наследници на над 200 племена живели от Охрид до Киев и Фанагория. Наричали са ни и Скити, това са северните траки, (който са стигнали до Китайската пустиня и Балх), но не и татари. С Татарите Волжско-камските българи водят война на живот и смърт. Победени са когато русите в гръб също ги нападат. По-късно и русите са покорени.

"татарите на волга са ядяли сурово месо, защото не са познавали огъня". Ха-ха, има екскурзии до Казан и Ермитажа може да видиш, какви изкусни метални изделия са правели. Какви катинари са имали и брони. Ориза брат е пристигнал в Италия 7 век, чрез българите на Каназ Алцек, първо са въвели ред и са засели ориза. Изворите са италиански. Това е косвено доказателство, че българи (скити-траки) са имали контакт с Поднебесната империя.

Крайно време е и нашите медии да започнат да защитават интересите на Държавата, както правят техните. Стига само сме драскали по форумите и интернет.

Този ,,македонец" да си СПОМНИ,че БЪЛГАРИЯ я има повече от 1300 години,а Македония ,или по-точно ще е македония --едва от 1945 г.по волята на Сталин и Коминтерна ...и да си пие редовно хапчетата.

По волята на "великите" сили - Британия и Франция, днешни гОУеми "приятели" на България - 1919 г. Ньойския договор! Дори и президента на САЩ се е възмутил от унизителните условия за България при подписването му! Стига сте писали глуписти и съчинявали нови истории, че едва ли не не Сталин "отделя" Македония от България!?

vasil

Русия е против България да навлезе и на крачка отвъд вододела Струма-Вардар още отпреди Руско-Турската война от 1877-78,когато държавата ни още не е била факт и не би трябвало да сме "виновни"пред Русия,както твърди пропагандата.

Моята истина по въпроса е следната: Путин ни ги начука много нежно( зашото много ни знае устата и плюем и серем без да имаме грам понятие, къде и на кого какво говорим), а нашите помияри вместо да се усетят, че ги гъбаркат и просто да се усмихнат, скочиха като ужилени и изложиха цял един народ. Ами есествено, че е дошла от македонските земи. Солун къде е? Охрид къде е? В провинция Македония, а не БЮРМ!!!! Вместо македончетата да подскачат(защото това е удар към тях), ние тъпанарите го правим.

Вземи погледни една карта от 8-9-10 в. пък виж какво пише там където е Охрид България провинция Кутмичевица. По тогавашно е Комитат Кутмичевица. Кубер е брат на Исперих и основател на Вардарска България. Има още Дунавска (нашата) България и България на Волга и Кама. Имало е Тема (област) Македония , но тя о него време е на земите в Източна Тракия. А когато Василий втори Българоубиец превзема Западна България там е Тема България, през 11 век .

Кирилицата не е дошла от Солун бе тъпир. Сто пъти ви се каза, че е от Преслав. И кирилицата не е създадена от братята Кирил и Методи, а от Преславската школа.

Кога съм казал, че е дошла от Солун, бе лайнар! Чети внимателно. Казвам, че както винаги тъпите ни политици ни правят за смях, а онези смотаняци македонците се радват и злорадстват.

Не е важно, какво е казал, Путин на "българският космонавт" или какво е писал този македонойд в много напреднала възраст а какво казва Руският Патриарх. А той казва, Българите предадоха Християнството на Русия, чрез своята Книжнина и своите черноризци (свещеници и монаси). Затова сега се разбираме от Варна до Владивосток, или още, по точно от Охрид и Варна до Владивосток

Та въпроса ми е: Макетата славяни ли са или са древен народ? Айде определете се най-накрая, безродници!!!!

По тяхната идеология и двете. Те са всичко и всичко произлиза от тях.

забравя, че СЛАВЯНСТВОТО и ПАНСЛАВИЗМА са измислени от хърватите, около 16-17 в. През 17-18 в. руснаците също прегръщат тази идея. Най-вероятно - на комплексарите им трябва история, щото си нямат.

Историята започва с македония!

нищо от историята

Вардар или Искъра е по-дълбоко? глупави места с ниска култура. Македония е по-географско понятие днес от Западните Индии. Тях ги наричат Америка, Маке-тата са били Българи, Сърби и сега са Албанци. Толкова по въпроса.

Македонските "учени"-са доста недоучени и слепи,за фактиу които не им изнасят, но историята е такава-с факти, а фактите доказват, че те са БЪЛГАРСКА ПРОВИНЦИЯ, ПРОСТА И НАГЛА, ТОЛКОВА ТЪПА, ЧЕ АЗБУКА НИКОГА НЕ БИ МОГЛА ДА НАПИШЕ, А ФАШИСТА ГИ ЧЕТКА И ТЕ СЕ НАСИРАТ ОТ РАДОСТ! СЕЛЯНДУРИ!!!

На времето както и днес Истински триумф на тази политика е срещата на българския премиер със султан Абдул Хамид II. Стамболов е посрещнат с топовни салюти и парадни церемонии, отдавани единствено на големите държавници. Политиката на австро-унгарският агент Стамболов се хвали от австро-унгарската и английската преса. Наричат го българския Бисмарк, заради русофобската му политика/ убийства без съд и присъда на русофили, депортация на Иван Вазов , преследване на екзарх Йосиф I и др./ и особено лоялното му държане към Високата порта. Стамболов се противопоставя на създаването революционни организации в Македония и Тракия - ВМРО е основана след убийството му, забранява дейността на емигрантски комитети в България, обезоръжава и предава на турските власти македонски четници. В икономиката политиката му е пълно подчинение на западния капитал, първите крупни заеми от австро-унгарски банки. Вътрешната е груб терор над опозицията - извънредни закони, ограничаване свободата на печата, полицейски мерки, скалъпени съдебни процеси, атентати и политически убийства. Страната е изправена пред гражданска война.и истерична кампания срещу русофилите /убийства без съд и присъда , депортацията на Иван Вазов , преследването на екзарх Йосиф I и др./ Страната е изправена пред гражданска война.

vasil

Глупости на търкалета. Даме Груев и останалите основават Организацията октомври 189з,Стамболов пада от власт май 189ч,убит е юли 1895,първите организационни чети са от 1900,първите големи сражения с османски части-1901-Стамболов не е жив от 6 и не е на власт от 7 год.,за да спира когото и да било на границата. Сервилността не е сред недостатъците,които си ги е имал- не е бил сервилен към Русия,но не е бил и към Осм.империя,Австроунгария,Германия. Твойто,рекох,са кръчмарски приказки за на маса.Напоителни,но в голям дял неверни.

Стамболов е строил буквално модерна Б-я за 7 г. управление прави толкова, колкото други за 70 г. Доверието и стабилността, която имаме в отношенията си с Осм. империя са полезни и необходимо условие, за развитие.

Не знам македнците на славиянски, на македонски,на сръбски или на български пишат.Само знам,че са неграмотни.Имат име ЛюПчо ама нямат име ЛюПен,за да не излезе наяве колко са прости.Скоро ще пропишат на албано-македонски и ще си седнат на газот.

,,...Малки народи като Българският..'' Значи Българският народ малък, В сравнение с великият македонски народ.Този ,,Капут'' знае ли въобще че Гърците,Турците,Българите и Сърбите ги наричат само ,,Скопие'' ???? Нещастник е този лингвист,но явно е бил на хранилка в СССР.

Ей сега до няколко дни Албанските партии в македония правят правителство, а до няколко месеца взимат 50% от територията на Македония - Тогава названието -"Македонски земи" за буквите , "Албански земи" ли ще стане, защото земите могат да сменят 1000000000000000 собсвеници ?

"Известно е, че на малките народи, сред които попада и българският, присвояването им е в кръвта. Те смятат, че като си присвоят парченце чужда територия или история ще станат по-големи и по-богати. Това е комплекс." ========= В статията пише, че - цитирам - този бил "големи македонски лингвист и стед най-уважаваните слависти на Балканите". Съжалявам, но или това не е истина, или тези всичките там са измислени мухъли. ЗАЩОТО ГОРНИЯТ ЦИТАТ Е ОЧЕВИДНА ИДИОТЩИНА И ПРОСТОТИЯ, с която този се опитва да обясни неща по начин, различен от обективната истина, която не му изнася. Само чуйте отново пристрастната глупост и простотия на този: УЗВЕСТНО БИЛО!?!?, ЧЕ НА МАЛКИТЕ НАРОДИ ПРИСВОЯВАНВТО, И ТО НЕ ТЕРИЪОРИИ ИМ БИЛО В КРЪВТА!?! А ГОЛЕМИТЕ НАРОДИ КАК СА СТАНАЛИ ГОЛЕМИ ПРЕЗ ГОДИНИТЕ, БЕ ИДИОТ? А СЛУЧАЙНО ДА МУ Е ИЗВЕСТНО НА ТОЗИ БОКЛУК, ЧЕ ПРЕДИ ГОДИНИ Е ИМАЛО ВРЕМЕ, КОГАТО ... БЪЛГАРИЯ Е БИЛА "ГОЛЯМ НАРОД", и после С ПРИСВОЯВАНИЯ ЛИ Е СТАНАЛА ТОЛКОВА ПО-МАЛКА, бе македонски дебил!

на евробанкнотите пише евро на латински гръцки и български и това е отговора на въпроса

О, ТВАР ПОДНЕБЕСНА, НА ТИКВЕШ СБЪРКАН ИЗРАСТЪК! НЕ СИ ЛИ ЧУВАЛ, ЧЕ И ГРИГОР ПЪРЛИЧЕВ СЕ НАЗОВА БЪЛГАРИН, ОТ МАКЕДОНСКА ЗЕМЯ?! ДЕТЕ НА КИРИЛ, МЕТОДИЯ И КЛИМЕНТА, ТОЙ ДРЕВНИТЕ ГЪРЦИ ПРОБУДИ И ЛАВРОВИ НАГРАДИ ЗАСЛУЖИ! А ВИЕ, СЕ ПРИПОЗНАВАТЕ ВЪВ ГЪРЦИТЕ, КОИТО ВИ ПЛЮХА ДО АЛЕКСАНДЪР И ВИ НАРИЧАХА ПРИШЪЛЦИ! СЕГА АЛБАНЦИТЕ ЩЕ ВИ УПРАВЛЯВАТ, ТЕЗИ, КОИТО ТРЕПЕРЕХА В ПЕЩЕРИТЕ СИ ОТ КРУМ, СИМЕОН И ИВАН АЛЕКСАНДЪР... ВИЕ, КОИТО СРИЧАТЕ НА КИРИЛСКИ ДИАЛЕКТ, МЪЛЧЕТЕ ВЪВ ВАШИЯ ОПОЗОРЕН КРАЙ...

така е - малките народи често имат комплекси и македонският народ е типичен пример. 9 милиона българи живеещи в българия и по света, обаче, не са малък народ по европеиските стандарти.

оправията е само да учиш "Дуоника" и да не ти пука за нищо

Ако македонците имат поне за нещо да кажат "И ний сме дали нещо на света" тогава могат да дават оценка за българите и България.

Впечатление прави колко сме напрегнати от всичко,изречено от някой сърбоман от Македония/включително и аз понякога!/.А те това и чакат...И на следващия ден препечатват най-злобните ни коментари в техните медии.Оттам пък следва обратна негативна реакция и така.....до безкрай...Вече 27 години,а преди това още 70.Так се скарват брат с брата,хора!Не им се връзвайте,само им влизате в сценария.Според мен най-разумното е да не реагираме.Да си развиваме икономиката,да даваме гражданство на доказалите български произход.Е,сега на 15 юни ще изпратим и сателит в Космоса-ще тръгнат и български медии в Македония....И,така лека-полека ще се завърне българщината там.Където е текло-пак ще тече.Не им се връзвайте на сърбите.Те това и чакат!

маж знаеш колко си прав.

Руснаците ни лъжеха , че сме потомци на татари и тюрки , създадоха по насилствен начин "македонците" но все още има предатели в България , които ги уважават.Никаде по света няма такива безродници , като русофилите у нас.

Интересно,ако не беше княз Борис да приюти учениците на Кирил и Методий щеше ли да има Преславска и Охридска школа???!!!

Отдавна трябваше да се забрани издаването на бг паспорти за македонци.такива "българи" не ни трябват. Защо се натискат за българско гражданство , да искат сръбско !

Този "учен" тотално се е объркал. Първо малка държава е съвременна Македония, създадена по нареждане на Коминтерна през недалечната 1947 година. И такива като този "учен" се надяват, този факт да бъде забравен, но не би. "Голямата" Македония е една шепа камънаци /единственото хубаво нещо там е Охридското езеро/ и понеже македонците са много умни, 1/3 от него са им взели албанците. Всички знаем вица за македонеца, който /като всеки македонец/ се хвали, че в Македония "житото е као дренки" . А на въпроса защо идва да живее в България, отговаря, че няма намерение да яде камъни в неговата страна. И цялото население на Македония , барабар с албанците, турците, циганите и кой знае още какви населяващи тази шепичка земя, са 2 милиона. От тях "македонците" е една един милион - страшно голям "народ". И трето - действат на принципа "Крадецът вика "Дръжте крадеца!" Те безсрамно си присвояват всичко българско. Да изброят царете им, управлявали "голямата" Македония и тогава може и да им признаем нещичко.

Напълно си прав.Но вече за сетен път се убеждавам,че когато една лъжа се повтаря няколко пъти,тя става истинска.Досега само Б.Б им каза,че ако не се променят,няма ЕС. Ние трябва да им дадем отпор на международно ниво,не да мълчим.

"македонски учен" ??!?! Това пък какво ще да е ?

Историята не се гради,като в Македония с грандомански паметници и лъжливи истории--тя се създава с доказани артефакти и източници.Най-добрите източници за нашата история са византийските и ватиканските,за съжаление турското робство е унищожило голяма част от българските.Нито в Константинопол,нито в Рим има сведения за македонска държава,а само България.Да го ду....т македонците.

Вие знаете ли руски? Това за Путин беше фалшива новина! Сега спрете да правите кеф на ДВ!!!!!!!!!!!

"времената, когато България отричаше на македонците правото да бъдат народ със свой език" Ненормалник! Кой ви призна държавата първи бе??? КОЙ?

Не България, всички знаят, че такъв народ и език няма - само те милите си мислят слушайки сърбите - макета сме макета..

Браво на човека! Държелив е повече и от "Ислямска държава"! 92 г. не се шега за уважаван професор. Готин, ама крадец- на история и на истина! Да са му поискал столицата на Древна Македония -Пела? Не съм. Да съм турнал огромна статуя на Александър Македноски в София или на Филип Македонски в Пловдив /известен и като Филипополис/Да казвам, че "са се родили по тези земи"? Не съм! А, те сложиха ли Самуил-да! Избодоха ли очите на Борис Покръстител по стенописите? Да! Заличиха ли всичко, на което пише "българско" ? Да! Ето за това са крадци и лъжци!

Очевидно "Великите сили" са си заплюли "нов герой". Такива неща като, език, вяра, история,букви имат значение само до 19-ти век, според тях. Ще помоля непредубедените от Вас да отворят и видят картите на Цариградската конференция от 12.1876 -01.1877, т.е. преди да се освободим /или освободят,, или заробят други/ Аз бих поспорил с лорд Солзбъри по отношение на Кърджали, днешно Царево /бивш Мичурин/, Малко Търново и др., но не е лошо да се види къде е Скопие и околита на тези карти? А, лорда признава, че това не са всички територии на българите, а само "където категорично преобладава българско население". ... Разбира се Сяр, Кавала и др. не са писани и рисувани, защото Англия, Австро-Унгария, Франция,Италия и Германия не искат България да има излаз на Бяло море.... Геополитика. Въпроси към DW : 1. Кога лъжете? Когато ни обещавахте колко свободни ще бъдем, само да следваме съветите на Вашата радиостанция? Или сега? 2. Кого лъжете? Нас или себе си? 3. Защо да чета нещо от журналист, чието име на "старославянски" се пише с "Б", а не с "П", като "Любчо" от думата "любов"? Сигурно ли е, че фамилията му завършва на "ски", а не на "ов"? Защото, ако е така той е агент на "сръбското разузнаване". Няма как да е иначе! 4. Защо никога не пишете за "българска съпротива"? Например- "горяните", които са преди и с много повече жертви от тези в Будапеща 1956 или от "пражката пролет"? Няма такова нещо или Вие не искате да го напишете? Искате да ни оплювате, че сме на позорен стълб? Или просто искате територията за стане зависима от Вас и "единствено от Вас" ? Можете да го правите! Велика медия сте! Но на мен ми е тъжно, заради света. Така, ако продължава...медиите ще ги чуват само зад Сатурн. Може някой да чуе и Вас? Напълно възможно. Може да Ви слушаме и ние отново, даже.

Забравих да питам "Германските вълни" това: 5. Какво е вършил и бършил на тази конференция барон Карл фон Вертер- Вашия посланик? 6. Какво точно е правил Ото фон Бисмарк- "Железния Канцлер" на Берлинския Конгрес? На този Конгрес, който по случайност е в Берлин и на който присъстват делегации отвен на..... знаете....Grand., но и на Черна Гора, Румъния, Гърция,Сърбия и разбира се Османската империя, но нe и жив българин, камо ли делегация Тогава, когато "просветена и реформирана Европа" ни съсича по вертикал и хоризонтал? Ще Ви подскажа..Най-прилично се е държал Бисмарк, между нас казано. Не искал нищо човека, защото не е имало как. Светът още не се бил глобализирал- тъп свят,значи, видиш ли ! Ще дойдат нови времена! Светът ще бъде май и песен или всичко ще е тъжна есен! Поетът позна "само частично", а именно в римата. Може и "плесен". Но той беше едноок и нямаше смартфон, нали?

Гражданин на "голямата" държава Македония говори за комплекси... Македонците, които до преди 70 години са се смятали за българи, днес са нещо средно между българи, шиптери, сърби и гърци, като всяка страна ги дърпа за нещо. Кога е създадена държавата Македония и колко стара нейната история? Не става въпрос за областта Македония! Капка по капка - вир. Така и малките държави, присъединявайки територии към тях, са се превърнали в големи държави. Това е процес, който се наблюдава през цялата история на човечеството. Как му беше името на македонския бог?

Я внимание :Всичкото ,, македонец " С Български паспорт ! Естествено без шиптерите !!! Така както сте я подкарали , до 5г. ще го постигнете .

Не четете DW, статиите им са блъф и целят да скандализират читателите. А Трайчо си е загубил родните корени, забравил е, че е българин.

Интересното е, че ДВ наемат българи, които да пишат вредни за България статии.

Ами има народ, в случая българския и той може да си позволи да има и комплекси. Няма народ, в случая "македонски", ами няма и комплекси. Има само мераци и измишльотини за някаква бленувана история, дети никой по света не я виждал даже и с лупа!!!!

Както и да въртите и сучете, бъкгарите са най-качественият народ на балканите...с цялата си история и нейните факти Чудно е за обикновения човек за какво се напъвате, и какво искате да докажете?! Пак да повторим: жените имат по-голямо самоуважение и достойнство от такива измислени герои мужкарци като вас. Тъжно е когато някой не може да намери своята историческа идентичност и си измисля такава! Хм-хм...