Разривът между САЩ и Германия се задълбочи

По няколко линии в последните дни върви словесна конфронтация между "старите приятели" САЩ и Германия.

Обратно в новината

Коментари - Разривът между САЩ и Германия се задълбочи | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Тръмп е много зле ! След като Америка започне свръх производство идва срив на икономиката пазара е наводнен и никой не купува ще се увеличи търсенето например на БМВ но цената ще е на 2 американски талиги и никой няма да го купи и икономиката ще им зацикли във всяко отношение дори и оръжейно а Европа е на път да се обедини с общ пазар,войска, политика и технологии

а керванът си върви, защото той е умен (керванът) и знае, че когато двама се карат третият печели. А иначе "ай-кю" под път и над път, но от това не ни става по-добре, както и хич не ни пречи (както винаги) да сме на едно друго "кю" - т.е. ... на опашката ("queue"). А кои са кучетата тогава - това са "майсторите по наливане на огън в маслото" както и техния конюктурно-меркантилно-обслужващ обществен слой от обществени услуги (като някои медии например, и т.н.)

Единственият европейски лидер, който може да даде отпор на Тръмп и Путьо, е Бойко Борисов!!!

Време е за Юръп, Юръп,Юръп юбер аллес...

Европейския съюз трябва да спре да бъде управляван от САЩ. НАТО вън от Европа, нужна е европейска армия. ООН трябва да бъде ревизирано и да спре да бъде слуга на световния капитал. Сваляне на санкциите и започване на търговия и работа с Русия.

Ужас! Тръм май найстина си пази държавата и се опитва да я извади всичките икономически ангажименти, съюзи, клубове и карета белот, в които някак си се оказаха основен вносител, но с равен с другите вот. Това със сигурност няма да се хареса на всички, които бяха свикнали заедно да поръчват яденето, да си го делят "демократично", но накрая сметката да я плаща предимно САЩ. И сега са мобилизирали всеки имигрант, гей, телевизионна звезда и веган, до който могат да се докопат, за да обясняват как Тръмп е луд. Демокрацията отвръща на удара.

Явно някои точки от "канцлер акт" не се изпълняват от робите. И господарите им напомнят - кой командва парада!

Бизнесът на Тръмп е да продава многократно надценени имоти, а путлерският олигарх е главният мющерия за подобна стока. Да си купи мезонет на Пето авеню в Манхатън това смисълът на живота за путлерския новобогаташ.

Началник Ким ще ви изглади противоречията. Скоро. Много скоро.

Хе хе как с ракети и технологии на баба ти от времето ли?

Германия е виновна . КАК може да си позволи да изнася повече автомобили от колкото внася (от Тръмп).Но това не е толкова важно. Германия е на ТРЕТО място в света след USA номер едно по износ на ОРЪЖИЯ и РУСИЯ НОМЕР ДВЕ . КАКВА наглост . Това е не-простимо.

Противника масонски старчок ще ритнекамбаната

С това си дървене Тръмп може да стигне да положение да да иска да стиска ръката на нашето Баце.

Ако бавносъобрадяващата Меркел започне да развива добри отношения с Русия американците ще изпищят като ощипани по задника. именно това трябва да е един от ходовете на Меркел, защото тогава собствените олигарси на Трамп ще го заставят да си стиска крепко ръцете с Меркел, защото това е една от целите да не се допуска сближаване на ЕС с Русия.

ЕС се явява конкурент на САЩ и е неминуемо да има дърляне. Още повече, когато най-близкия до САЩ член на ЕС е на път да напусне съюза. Винаги ще има конкуренция и това не е на всяка цена лошо. ЕС трябва да се промени и да се консолидира за да бъде по-силен. Създаването на Европейска армия и системи за защита не е лоша идея. Особено, когато се вижда новия курс в двете най-силни държави от НАТО, а именно САЩ и Турция!

Германия неотдавна си поиска златният резерв от САЩ, естествено беше отказано. Докато има американски войски в Германия, златото остава залог в полза на САЩ. Златото отдавна е похарчено, но немците няма да се откажат. Излизането на US армията от Германия ще е факт до няколко години и съответно НАТО ще се разпадне. Наплива от Сирия, глобите за Дойчебанк, проблема с WV, изкупуването на американски активи от немски фирми, показва паниката на кухия американски фондов пазар и сега Тръмп се опитва да ограничи немската намеса на международния фондов пазар, където САЩ правят пари от въздуха без реална икономика. Безкрайното печатане на долари е към края си, единствено Китай все още инвестира в USA облигации, другите играчи смениха тактиката и залагат на стратегически суровини, където Русия е водеща.

Депутат парламента Киргизии Азамат Арапбаев заявил, что через несколько лет в стране вторым государственным языком должен стать не русский, а английский. Он отметил, что необходимо уделить огромное значение этому вопросу. По мнению Арапбаева, углубленное изучение английского языка позволит через семь лет стать Киргизии одной из англоговорящих стран. Это, как он заметил, даст возможность работать гражданам страны не в России, а Европейском союзе.

След 7 години държава Киргизия НЯМА да съществува на географската карта !

истината е че германците са много зле с бабата комсомолка

елементаризми дращиш ? Това ли е максимума, който може да роди гениалната ти чутура ???

че германците са миролюбиви: За Германия този показател е едва 1.2%. Четя, тук има хора от преди 80 години и сънуват за оси!

И ТРЪМП Е АУТ

И НИЕ ПАК ПРИКРЕПЕНИ КЪМ ТАЗИ ОС. Нищо староне е забравено и нищо ново не е научено.

Директорът на отдела за връзки с обществеността при администрацията на президента на САЩ, Майкъл Дъбки подаде оставка !!!

Сега я вапцахме - в коя ос ще се включим тодзи път- Берлин-Рим-Париж,Лондон-Вашингтон+канада,Австр и НЗ или Москва-Пекин-Белград или направо към Анкара ще ни засилят!?

къде па я видя оста Пекин - масакав, пОгледни колко е търговският оборот между рашия и чинизия, и тогава плямпай шугавите путлерски лъжи.

РЕАЛНО И ГЕРМАНИЯ И ЯПОНИЯ СА СИ ВСЕ ОЩЕ ОКУПИРАНИ ДЪРЖАВИ ..

нали обичаме да казваме че сме окупирани?

Според Законът за канцлера, Меркел изобщо не може да си отвори устата, камо ли пък да се еманципира. След 21 май 2099 г., вече ще може, но дали този свят на парите ще просъществува до тогава?

Бльодманн!

Шмутцигер Хинтерладер :)

ФИЛИПИНЕЦА - ПРЕЗИДЕНТА ИМ ДУАРТЕ КАЗА НЕЩО ИНТЕРЕСНО "НЕ СЪМ ВРАГ НА АМЕРИКА , НО ТЕ СА ДВУЛИЧНИЦИ И ТИ ПОСТАВЯТ УСЛОВИЯ ЗА ДА ТЕ КРЕПЯТ И ТЪРГУВАТ С ТЕБ" ...

НАТО се обезмисля ако Германия стане военна сила, а с ЕС, която в момента е безгласна буква по който и да е геополитически проблем ще започнат да се въобразяват. Англия затова винаги беше прът в колелата относно Еропейска армия. Силна ЕС, значи по-слабо влияние на САЩ и Велкобритания.

Разрив между Германия и САЩ няма и не може да има,защото Германия не е независима държава.Много се говори да т.н.Акт на канцлера.Може и да няма такъв акт,но със сигурност има разни споразумения ,анекси и т.н.които определят ,че Германия ще се намира в подчинено положение поне още 30-35г/общо 99 след войната/.Досега в отношенията бяха много меки, защото германците никога не са правили опит да се бъркат във вътрешните работи на САЩ и да изразяват някакво отношение към органите за управление - президент, Сенат ,Камара на представителите, Съд.Но германците нарушиха правилото и избълваха сума помия върху Тръмп преди да стане президент. Особено се постараха немските медии,почти без изключение. Както казва Наполеон -"това е повече от престъпление ,това е грешка."Сега ще трябва да усетят гнева на Тръмп.Ако той успее да неутрализира опозицията и да укроти американските медии -уверявам Ви,че всички ще се включат. Ще открият ,че във Фолксвагена има най-различни дефекти,които не се допускат в САЩ,ще се открие че Мерцедес и БМВ системно са нарушавали законите на САЩ,а Дойче Банк ги е прикривала и всички те ще трябва да платят многомилиардни глоби.И за други немски фирми ще се открият най-различни нарушения. Даже може да се окаже ,че не са демократични!?Трябва да е ясно,че победителите не ги съдят ,на съд отиват само победените,а силната икономика и стандартът на живот в един момент губят всякакво значение ако не са подкрепени от военна сила!?Всяка жаба да си знае гьола!...Това вече важи и за нас!!

Именно, щом някой отказва да спазва договореностите и чл. 5, защо Германия трябва да спазва това следвоенно правило ?! Това е подтекста на думите на Меркел. Хора като теб, макар и умни, възлагат големи очаквания от Тръмп, той не е новия Рейгън...не мисля че ще изкара мандата си...

"Договорите се подписват затова ,за да ги изпълняват по-слабите"-лорд Палмерстон

САЩ и Великобр западат и се вгледаха в Германия, която стои все по-добре. На всичкото отгоре има излишък и се чуди какво да го прави, понеже не може да строи военнопромишлен комплекс. Парадоксално е да караш германците да правят оръжие, в момент в който те са го позабравили...вместо да ги държиш за съюзник в тези все по-трудни времена...геополитическата игра е твърде сложна за прост човек като Тръмп.

САЩ и Русия са най-големите износители на оръжие в света. Всяка от тези страни изнася в пъти повече от третата страна в тази класация Китай. Икономиките на САЩ и Русия са зависими от тази търговия да продължава, а как може да продължава ако няма военни конфликти?

чл 5 е заради Германия, понеже и е отнето правото на ядрено и всякакво друго тактическо въоръжение като подводници, бомбардировачи и самолетоносачи. Ако започне сама да си ги произвежда, за какво са САЩ тогава ?!

той хубаво е там за да постяви Германия във васално положение и дава право на др страни да се намесят но дали това ще стане. Това е политическият шантаж за който Шулц говори.

В какво е добра америка, какво иска и как си служи. Америка винаги е била добра в съсздаване на конфликти, нагтяване на напрежение, политически шантаж и в карайна сметка въоръжаване и на двете страни влизащи в конфликта. Това е в 99% от случаиуте когато тя не воюва директно с някой. В случая имаме сделка за 100млрд със СА, като знаем кой е крайният получател ;):) Има ли с какво да отговори застрашената Европа - иам ако купи още по-модерни и по-скъпи американски оръжия... иначе остава под въпрос член 5 от НАТО ... кой и как ще накара Америка да си вдигне пръстта за Европа. А на всичкото отгоре европейците продават стоки с по-високи качества от тези произведени в Америка. Е как ще стане тя пак велика освен ако не започне да извива каквото може и на който може. Най-сетне в Европа да прогледнат, че трябва сами да се оправят с отбраната иначе ще им излезе всичко скъпо и прескъпо. Ето защо и Русия се явява "по-голям враг от ИДИЛ" ... Русия просто икса да реши проблема с ИДИЛ, докато америка има други цели - продажба на още повече оръжия и сеене на още повече смърт, докато маерика става велика отново. Тръмп преследва това което каза, въпросът е че много от нещата които обеща са трудно изпълними....:):)

извинявам се за правописните грешки ....;):)

колкото и да не ви се вярва, тръмп не прдставлява американската политика. по-скоро тои представлява руската такава. поради което си отива, бавно, но сигурно. пак кофти за путлера.

Тръмп може да се окаже човека, мойто ще махне тапата и злия военен немски дух да излезе от бутилката, тогава Европа може не само да се обедини бързо в буквалния смисъл, а и да се поразшири...ако немците са лоши затова че продавали много БМВ-та чудно ми е какви ли ще са когато започнат с подводниците и всякакви други военни достижения, които и до сега не са разработени...

ратифицирал Евро-Атлантическата асоциация на Украйна.

за ЕС, не за НАТО ;)

ТЯ МУ ОТГОВАРЯ ОТ ИМЕТО НА ЕВРОПА! НЯКОЙ ОТОРИЗИРАЛ ЛИ Е ТАЗИ КРАВА ДА ПРЕСТАВЛЯВА ЕВРОПА В ОТНОШЕНИЯТА СЪС САЩ или за нея ЕВРОПА ВЕЧЕ НЕ СЪЩЕСТВУВА. СЪЩЕСТВУВА САМО ЕДНА ВЕЛИКА ГЕРМАНИЯ, КОЯТО ДИКТУВА НА ОСТАНАЛИТЕ ОТ ЕС КАКВО ДА ПРАВЯТ

айде пий си хапчетата и намали шрифта...

СТРАННО, От чие име говори БАБЕШКЕРАТА? От това на Германия или от това на ЕВРОПА?? ИЗГЛЕЖДА, ЧЕ ЗА НЕЯ ГЕРМАНИЯ И ЕВРОПА СА ЕДНО И СЪЩО НЕЩО. КАЗАНО ПРОСТИЧКО - Дойчланд , дойчланд юбер алес !! ТАЗИ НАИСТИНА СЕ ВЗЕ МНОГО НА СЕРИОЗНО!

Ти за евразиец ли се имаш ?

Бабата е абсолютно права да мисли по този начин...

А НЕ ГЕРМАНИЯ ЕВРОПА! Кое е нейното право - да изразява мнение като КАНЦЛЕР на Германия, или пък като КАНЦЛЕР на ЕВРОПА !! ВСЪШНОСТ КОГО ПРЕДСТАВЛЯВА С ТОВА ИЗКАЗВАНЕ БАБЕШКЕРАТА - Германия или Европа!!

Дъртия риж шебек още не е приключил с телешоуто.

Вчера гледах Тръмп как се е хванал на едно хоро с чаршафите в Саудитска Арабия и размахваше меч като полуидиот...няма такова мазнене, и след това идва в Европа и се прави на каубой от средния запад...пълен нещастник. Германците били лоши, а е готов да даде Иванка на арабелите за петрол..това е истината.

Руски държавни служители са разполагали с "деликатна" информация за Доналд Тръмп !!!

САЩ не искат да има силна Европа. Силна от гледна точка на глас и влияние на международната сцена. Най-мощната икономическа държава в ЕС - Германия е по-слаба военнотехнически дори от Италия и Испания...затова ЕС е толкова немощна и на международната сцена. Хубавото от държанието на този неандерталец Тръмп е , че това може да се промени. Германия трябва да бъде силна военно-технически !

Меркел Капут. Да я пази Тръмп а тя да ни блъска с араби, тази да си ходи

Дано това което говори Меркел не са предизборни слова и най-накрая се е събудила.... Тръмп дали е наясно че Германия няма право на самолетоносачи и ядрено оръжие ?! Ами ако започне да ги произвежда ? А ако БМВ отново прави самолети, а не коли ? А ако Круп не правят кранове а оръдия и гаубици ? Ако се събуди немския заспал дух, това момченце Тръмп ще се на-ака в гащите....

разбира се Меркел спокойно може да вдигне разходите на Германия за отбрана от 1,2 на 2 процента. Нищо не и струва да обяви за разликата от 0,8 процента една немска програма за създаване на подводници с ядрени бойни глави. Както е добре известно немците са много добри подводничари, а и първи направиха ракета ФАУ 2. Ама на Тръмп тогава може да не му хареса.

От 1949 г. всеки немски канцлер се утвърждава в САЩ. САЩ имат в Германия 37 военни бази. Германиоя не може гък да каже. 2% от ВВП на Германия са над 72 млрд евро Руският военен бюджет е 63 млрд.долара. Колко е военния бюджет на САЩ ?Когато Меркел дрънкаше, че Русия е най-голямата заплаха за ЕС и НАТО под давлението на Обама,прибърза. Какво излезе, че най-големият разрушител е САЩ !Републиканците винаги са били против силна Европа. демократите са за такава.

няма логика в написаното от теб. Немския канцлер се утвръждава от Москва. Щом Тръмп е утвърден орт Путин и това бе представено като победа за Русия, логично е Вашингтон да назначи кандидата за канцлер на Германия посочен му от Москва

Само една Германия например отделя около75 милиарда евро на година за въоръжаване и армия! Толкова отделя и Русия! За какво са толкова оръжия и армии, не разбирам. Права е Меркел. Тръмп е луд.

Ама Вие наистина ли вярвате на руските изявления относно военните разходи ??? Руският военен бюджет НИКОГА не е слизал под 20% от БВП, в които пари влизат и разходите за крадене на високи технологии.

Може би защото под 2% от БВП на Германия са много над 2% от БВП на Рассия?

А бе разривът се задълбочава, ама УСА-то не се отказва от Kanzlerakte, нали? И дойчовците си остават все така "под чехъл"...

Да вървят на майната си тези селяци!! И без това заради тях Европа си хвърля парите на вятъра, че чак имат претенции тези нахалници. Тъпаците искат да изсмукват пари от всички, дано най-накрая се вразумят заблудените идиоти-гъзолизци

Направо невероятни, размножавайте ги из всички форуми, за да просвещавате непросветените, както са го правили Светите Братя и техните Ученици.

Да вървят на майната си тези селяци!! И без това заради тях Европа си хвърля парите на вятъра, че чак имат претенции тези нахалници. Тъпаците искат да изсмукват пари от всички, дано най-накрая се вразумят заблудените идиоти-гъзолизци

Като го оприличавам на бяла акула, май съм много точен. Той се нахвърля на всичко пред очите си без никакви заобикалки. Няма Меркел, няма Оланд, няма Макрон- сече наред. той, обаче блъфира като казва, че ще преразгледа договорите. Особено с БМВ, които са мярка за престиж за американците. Но е много точен за Мексико- и то в духа на Лий Якока /който е чел книгата му знае/ Тръмп не казва изрично, но значението е- американският пазар вдига таксата на сергията за продаване на чужди стоки! Всички ще си плащате за кефа да продавате в САЩ. Нищо друго не казва Тръмп. А това, че иска всички да си плащат по равно в НАТО е предаване на власт и отговорност за всички членове, защото САЩ се отказват от ролята на световен жандарм като очевидно я предават на руснаците. Освен това Тръмп провежда атака, с която започва преговорите за безмитното споразумение с ЕС. Мога да кажа: "Каква атака, какво начало само!" Направо ги сдуха като рекламата на Форд Мустанг:"Идвам!" Силното начало на Тръмп , обаче среща отпор и то много ясен, с което му се отговаря- "Няма да се пуснем за сделка." В дъното на всичко е бъдещото търговско споразумение. Няма разрив, просто големите хищници се показаха на сцената с гръмовни ревове. Мисля, че Тръмп не е в много силна позиция и атакува първи. Въпросът е какво ще сложи на масата, на която го гледат кървясали хищници?