Арести в Агенцията по вписванията, задържан е съдия

Спецзвено „Антикорупция“ извърши претърсвания в Агенцията по вписванията, има задържани.

Обратно в новината

Коментари - Арести в Агенцията по вписванията, задържан е съдия | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Тази уж Агенция по ВПИСВАНИЯТА. А друг път си пазете по-добре тайната по акцията, за да ги гепите още по-пресни-пресни и да не могат нищо да унищожат, подправят и изнесат.

по вписвания трябва да се осъзнае и от народ и от управляващи. Вписването на осъществените сделки, които носят пари на фирмите, за да работят, но се бавят по два месеца, докато излязат в Държавен вестник.... и по договор движат обръщането на парите от сделка-суровини-стока-пари = заплати=покупателна способност, развитие, жизнен стандарт. Продавачът получава парите си след вписването на сделката в Агенцията, бави се целия икономически процес. Имаше едно лято, в което вписванията траеха по три месеца. Е, ако бизнесът е силен сезонно, напр. изповядана сделка за закупен апартамент, строителят ще си получи парите наесен или за Коледа, когато вали и покрив не се прави или топлоизолация на фасади. А пък е подписал договори за срокове, че и неустойки. Плаща през това време лихви, закъснява с кредити, не плаща заплати пълни на работници или не заплаща закупени стоки на други фирми - и те закъсват. Ами хората, които чакат жилището готово, за да влязат,? Те пък плащат излишни наеми, семейни драми. По празниците вече няма майстори...... Веригата на злото се удължава и множи. А на някои хора нещата им вървят. Също правят фиктивни документални прехвърляния и сделки с цел спасяване, корупция, измами, навременни делови стъпки, печелене на поръчки или спасяване от Закона......Това се плаща от целият народ, но и от политиците, заради народното обедняване и недоволство.

мъчителен като отглеждане на дете-инвалид.Това трябва да се осъзнае, плаща се и от народа с бедност, и от политиците с народното недоволство. Държавата не подпомага бизнеса, а чиновниците са или негодни, или корумпирани. Но затова пък бг-народът искрено мрази хората на бизнеса, сблъскващи се с цялата ни неудачна система, в която все пак работят същите българи като чиновници. ПОРОЧЕН КРЪГ! Вредите от такива забавени вписвания са огромни. Постоянна междуфирмена задлъжнялост, семейна задлъжнялост, поради неполучени заплати,бавно развитие на страната, унищожаване на икономиката, за да си чакаш вечно недостигащите закъснели пари непокриващи нови дългове и разходи за ремонти, аварии. Обедняване на хората, ниска покупателна способност... пари в икономиката /производител-клиент/ не се въртят, но мръсните пари се въртят и задушават честния бизнес, а чуждите фирми пробиват пазара ни и ни колонизират. Като се прибави към всичко това безкрайните празници, спиращи деловия живот, картината става трагична. Хората се радват на почивни дни, но политиците им ги гласуват, за да се самоиздържат със собствено производство на храни и забравят несгодите с радост от видени роднини и роден край. Единствените делови дни са през октомври и ноември. Останалото е празници - християнски, национални, екскурзии, ски, море, балове, отпуски, подготовка на ученици и студенти през септември, подготовка за зимата.

Не може най-бедният народ в Европа да има най-много празници. Банки и институциите да не работят, съдии и адвокати да са предприели пътувания в чужбина в почивни дни, обединени с работни. Чака бизнесът, чака и работникът, чака цяла България.... И накрая - най-бедните! По-бедни и от албанци, македонци.... и негри.

Браво, крайно време беше ! Много от съдиите са не за прокурор, а за разстрел !

Прилича ми на поредното разчистване на сметки.

"Причината за арестите е, че задържаните са давали подкупи за по-бързото предвижване на документи на фирмите"

подкупи за по-бързото предвижване на документи на фирмите?!? кому му е притрябвало, след като фирма се регистрира електронно и цялата процедура трае 1-2 дни. за същото време се извършват и промените.

Съдиите по вписванията не се занимават с регистриране на фирми за 2лв.

дали капитала е 2 или 2 М процедурата е една и съща?!?

Така е, но като цяло народа е много прост. Затова има и корупция и разни още по-прости рабфаковци от Долно Нанагорнище си взимат солидните подкупи. Я вижте как изглежда леля Цецка или 90% от правистите в парламента - рабфаковци с тъпи изражения. Най-добре е газ и цялото това гнездо на корупция да бъде разчистено.

Най-после бръкнаха и в това гнездо на оси. макар и да не са истински съдии чиновниците по вписванията могат да ви вгорчет живота. Дано да е истинска акция, аа не вторично преразпределение на парите .

Е,дават им много пари ,за да не работят.Това е целта.Как се разплитат свински черва навързвани вече 28г.,а и те са оплетени там.за кого са тези акции?За предЕС?Където сме влезли всичко се разпада и ЕС ще разтурим.Нали техните чиновници от България се учат на най доброто -крадене и замитане.А парите ,парите са всичко.

Как така ще задържат съдия? Та той е независим! Нищо не зависи от нас... Трябвало е да го питат дали заслужава да бъде задържан и ако потвърди, тогава да го задържат... Нали такава ни е цялата кривораздавателна система, заради която цивилизования свят ни се смее вече толкова години? Държава в държавата са си тези. Няма закони за тях. Нямат министър, който да им наложи какво трябва да свършат и в какъв срок. Нямат и морал. Само "тълкования" движат това висше общество! А ние сме длъжни да слушкаме и да си плащаме данъците!

Скоро очакваме да хвата в корупция някоя продавачка на билети в метрото. А разговорите на Янева за Колев, Цацаров, Борисов, Пеевски не се разследват.

и таралежа не я обича. A тия агенти да не се зорят и да действат като съдилищата и прокуратурата - всяко дело да отлежава по 15 - 20 години

Който не е готов да даде живота си за народа да не става водач и политик. Такъв Обет трябва да подписват всички, които искат да са водачи на народа.

Не мога да разбера втори ден, каква делавера може да има в Агенцията по вписванията? Да платиш подкуп на някакъв гърчав чиновник за да ти излезе номерчето на вписването по-напред, ли?

Далаверите там са огромни, но за да разбереш за какво става дума трябва да си учил пет години право и да се знаят и доста други неща и особености за вписванията. Това не е обикновена чиновническа работа, както си мислиш. Но не е тук мястото за просвещение.

Абе смешници не си придавайте толкова важност за такива дребни неща. Учили били пет години право - голям праз. Най-големите селяндури рабфаковци учиха право, то и затова правото ни е на това ниво. Я поучи пет години висша математика и програмиране да ви видя с тези мозъци навити само за рушвети какво ще изучите. Цялата тази сфера е абсолютно излишна, непродуктивна и създаваща корупция.

на осъществените сделки, които носят пари на фирмите, за да работят, но се бавят по два месеца, докато излязат в Държавен вестник.... и по договор, Продавачът получава парите след вписването на сделката в Агенцията, бавят целия икономически процес. Имаше едно лято, в което вписванията траеха по три месеца. Е, ако бизнесът е силен сезонно, напр. изповядана сделка за закупен апартамент, строителят ще си получи парите наесен или за Коледа, когато вали и покрив не се прави или топлоизолиране на фасади. Апък е подписал договори за срокове, че и неустойки. Плаща през това време лихви, закъснява с кредити, не плаща заплати пълни на работници или не заплаща закупени стоки на други фирми - и те закъсват. Ами хората, които чакат жилището готово, за да влязат,? Те пък плащат излишни наеми. По празниците вече няма майстори...... Веригата на злото се удължава и множи. А на някои хора нещата им вървят. Също правят документални прехвърляния и сделки с цел спасяване, корупция, измами, навременни делови стъпки......

бизнесът тук е мъчителен като дете-инвалид. Защото държавата не го подпомага, а чиновниците са или негодни, или корумпирани. Но затова пък бг-народът искрено мрази хората на бизнеса, блъскащи си главите с цялата ни неудачна система, в която все пак работят същите българи. ПОРОЧЕН КРЪГ! Вредите от такива забавени вписвания са огромни. Постоянна междуфирмена задлъжнялост и бавно развитие на страната, унищожаване на икономиката, за да си чакаш вечно недостигащите пари. Обедняване на хората, ниска покупателна способност, от там съответно пари в икономиката /производител-клиент/ не се въртят, но мръсните пари се въртят и задушават честния бизнес. Като се прибави към всичко това безкрайните празници, спиращи деловия живот, картината става трагична. Хората се радват на почивни дни, но политиците им ги гласуват, за да се самоиздържат със собствено производство на храни. Единствените делови дни са през октомври и ноември. Останалото е празници, екскурзии, балове, отпуски, подготвяне на ученици през септември. Не може най-бедният народ в Европа да има най-много празници. Банките и институциите не работят, съдии и адвокати са предприели пътувания и от работните дни - чака бизнесът, чака и работникът, чака цяла България.... И накрая - най-бедните! По-бедни и от албанци, македонци....

Малко са! Трябва поощрения за хванати в корупция хора да се дават.

Това е България на Борисов.Нагласени акций.В прокуратурата и съдилищата ври от мошенници.Тиранина Борисов.Огромно ЗЛО за българския народ!

Прокуратурата и съдилищата се напълниха с "подходящите" кадри още през 1990-те години, т.е. преди борисов, след неговата поява той само ги допълваше.

До кога ще се правят показни и нагласени акции? На мен като на прост човек от народа ми е ясно, а тези тъпаци там кого се опитват да заблудят? И какво толкова има в тази агенция? Да бяха подхванали другите сфери на крадене, че да видите за какво става въпрос! Не мога да разбера само защо се отделят толкова много пари за правосъдие/ изнесоха статистика, че отделяме най-високия процент от БВП от целия ЕС/ а полза от цялата система- никаква! Всички от тази система са за разстрел!

Пак пушилка и резултат никакъв ? Това вече трябва да се патентова като българско изобретение.

А, арестуваните деловодителки ще са виновни за всичко, нали?!

или те, или аз

Тая НОВИНАРКА е зачислете в някоя телевизия.Новините и са еднодневки ,после всичко се складира по равтове до изтичане на срока.Арести,арести,ако всички бяха осъдени трябваше още поне 100затвора,а те само кокошкари ,баш престъпниците работят от затвора и с заработеното си купуват свободата предсрочно.Няма такава държава на цялата планета.

Не искам да оправдавам корупцията , но не съм убеден, че не се действа за да може да продължава контролираната корупция. Не, че е добре ако всеки може да даде подкуп за да може дадена услуга да стане по-бързо, но това реално е такса за експресна услуга. Но е много лошо ако само за някой е достъпна тази услуга. Та в тоя ред на мисли , въпреки минусите, които ще получа смятам, че е по-справедливо докато се преборим с корупцията тя да е достъпна за всеки.

Цацата и Боко разчистват местата за свои.

Не бе те пак са си техни (шефката е назначена преди две години ), но явно не отчитат на Капи ди тути капи ;)

Назначената преди 2 г. шефка е по линия на СДС-то - мутацията Реформаторски блок. Няма СДС след последните избори - няма и държаавни служби за хранените хора. На трапезата сядат други.

loyola

А защо е трябвало да се допитват до Бойко, за ареста? Ние в правова държава ли живеем или в царство? Ха сега да арестуват и допивалите се!

Господа, каква корупция: вероятон става дума за дадени 10-20 лв , а не за 30% то 1 000 000,00

НАЙ-НАПРЕД СИ ИЗЧИСТИТЕ КЪЩИЧКАТА ДРУГАРИ УПРАВНИЦИ И ТОГАВА СЪДЕТЕ ДРУГИТЕ ХОРА!

Звеното "Антикорупция" да задържи шефа на софийския затвор и съдията, който пуска на свобода бандата за отвличания "Наглите" и преди това да им отрежат по два пръста. Това ще бъде антикорупция.

Ха сега в кауша и помагачите на имотната мафия и мошенниците по "кражба" на фирми. Казах !

без имена пак, а професорите ги изтипосаха като първи престъпници, единият без да има нищо срещу него. Затова си личи кога е поръчка с цел омаскаряване. А съдиите по впипсванията не са съдии, а чиновници,

Най после го видяха , че повече неможе така. Три пъти трябваше да вадя удостоверения за един имот и все грешни излизаха. И аз трябваше да плащам за всяко ново, нищо че грешката беше техна.

Нищо не са "видели" . Мястото в тази агенция трябва да се освободи за някой нов "човек" от "човек на друг човек" .

Имитацията на дейност продължава.

Какъв е ефекта до сега от предишните случай?

ТУЙ ЗВЕНО ТРЯБВА ДА РАБОТИ ДЕНОНОЩНО, ЗАЩОТО ВСИЧКИ СЪДИИ СА ПРОДАЖНИ! ЕТО ГО И ПРИМЕРА ПО-ГОРЕ-ПУСНАЛ УБИЕЦ НА СВОБОДА, ДАЛ МУ СРЕЩУ ДОБРИ ПАЧКИ САМО!!!8 ГОДИНИ-ПНРАЩАЙТЕ ВЕДНАГА ЗВЕНОТО ПРИ СЪДИЯТА-И У КАУША!!!

Стига с тез пушиляци!Дотегна ни! Били задържали,били претърсили!Накрая едно нищо!Докато не се ИЗРИНЕ до основи цирка,наричан по незнайни причини "Съд",от най-високото до най-ниското ниво в йерархията и не бъдат осъдени и вкарани в затвдора корумпираните и зависими съдии,а те са по мое мнение поне 90% от състава - няма да има в тая ограбена,продадена и пропаднала държава ред и закон.А младите ще се изнижат в чужбина и ще останем само пенсионери и крадливи политици и ман....гали.

Ако имахме Съдебна Система,ако тя работеше това ли щеше да е България?Затриха хубавата държава и прогониха всичко свястно.Започнаха да разбират,но вече е късно и е непоправимо.

Медиите ви промиха мозъка. Събудете се! Проблемът не е в съдебната система, а в тъпото законодателство и корупцията в изпълнителната власт. И между другото - Агенцията по вписванията също е част от изпълнителната, а не от съдебната власт. И там не работят съдии по вписванията, а служители. Съдиите по вписванията вписват сделки с недвижими имоти, а не търговски такива!

d4

навсякъде където се разровиш корупцията е очевадна. съд, администрация, ЧСИ, КАТ, вписвания, нотариуси, адвокати, прокурори, общинари, кметове, митници... а Тиквун се бие в гърдите и играе тенис.

Та той освен уредени мачлета и тенис турнири друго си не може....Ноо матряла си го обича и си го избира....Пардон - Цв. Цв. го "избира"....

За сведение-съдиите по вписванията не са съдии. Съдиите по вписванията се занимават с вписване на недвижими имоти, не правораздават.

прав си, там работят служители, които не са съдии. Статията е пълна с грешки, журналистите пак не са прочели устройствените закони

Детройта, жена ми е безработна, дай линк къде ви наемат да ходи на интервю, че да заработи някоя и друга рубла?

се заработват на Садовое кольцо. Евро, долари- на околовръстното. Интервю и практически изпити на място.

присъда кога! ефективна!

Как никой от писалите не разбра , че е освободен-по нареждане на Борисов и Цачева- ръководителя извършил ревизия в агенцията и извадил кирливите ризи????????

спрете с тая графомания! Драснете два реда, когато чуете, че някой съдия е влязъл в затвора за дълго, много дълго! Ще Ви четат като класиците след такава новина! А сега драскате, както Плевнелиев приказва обикновено-водата е мокра, тревата е зелена, гравитацията тегли надолу, прокуратурата имитира дейност...дрън-дрън.

АРЕСТУВАЛИ СЪДИЯ СВЪРЗАН СЪС СИК :))

Защо е задържан само един съдия по вписванията! Всичките са за арест, всичките взимат скъпи парфюми много над 50 лв, трупат, пълни са с маркови парфюми, уискита, луксозни бонбони и скъпи цигари, също така и бижута, парите са най малкото, което взмат. Всички са крадци и измамници подкупни. Този един съдия нищо не е.. те са мафия и всчки участват. Правят се на ненапити води.

Правят се на ненапити води... кажи още веднъж за парфюмите... правят се на парфюми за над 50 лева...

...и тъпчат парфюми, тъпчат. Вече не им стигат гаражите, мазетата и таваните от кашони с парфюми.

Трябва да има осъдени съдии и пратени в затвора... От съда започват проблемите в България.. Съдиите никой не ги избира и тия, веднъж като станат съдии мислят че може да крадат и взимат подкупи доживот.

Защо е арестуван само едн съдия по вписванията, всички са корумпирани, освен пари взимат и скъпи парфюми, уискита много над 50 лв., приемат всичко луксозни бонбони ицигари и бижута, всички са крадци

Като задържат главен прокурор, ги признавам.

днес висшият адвокатски съвет върна правата на адвокат симион миков, отнети за измами. а дали съдиите ще осъдят съдия??

Цацаров не е наредил ареста за да го съди. Естествено че няма да го съди и ще го пуснат. Може и да платим в Страсбург за тоя арест, то вече навик ни стана. Цацаров го арестува заради Христо Иванов.

аха! загрях! само дето не цацаров съди, щото е прокурор, а не съдия! а сега кажи и за адвокатина, тоя миковият симо!

Всшия административен съд, а не В адв. съвет....

Електрическият предпазител (разг. бушон) е устройство, което предпазва различни уреди и електрически вериги от претоварване и сериозни повреди. Според Уикипедия...

Нали уж бяха недосегаеми?