Париж: Тръмп ни подтиква към европейска отбрана

Критиките на Тръмп са подтик за изграждане на европейски отбранителни способности, смятат в Париж.

Обратно в новината

Коментари - Париж: Тръмп ни подтиква към европейска отбрана | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

По време на лекция в Академията за политически науки в Бон председателят на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер обяснил на присъстващите, как успява да преговаря с руския президент Владимир Путин с помощта на вицове. Веднъж му обясних, че досега Люксембург не е нападнал Русия, защото няма място за военно-пленниците...

Ха ха нещо не ти се получи смешката та я пак )))))) !

Според мен да оглавяваш военно министерство трябва поне да си служил в армията.И ако ти дадат оръжие да не го обърнеш срещу себе си и да се застреляш ) Друг е въпроса че ако се зададе команда -атом в тил например госпожата която и да е тя начело на военните може да сбърка командата и да легне по гръб и да чака "атома" :-))) !

" САЩ изгубиха статуса си на водеща световна сила ....САЩ водят изолационна политика и Западът става все по-малък " Министър на външните работи на Германия

Е да де но те германците са окупирани от ВСВ та до днес и немогат да шават.Ние от скоро сме окупирани но те са много отдавна.А го има и Канцлер акт / ако знаеш какво е / !!!

Амазонките се усетиха! Първо - то си беше ясно, че имахме АТЛАНТИЧЕСКИ и евро пакт, а не обратно. Второ - договорите са си договори, конфликтите са си конфликти. Никой не се е втурнал да пази небето на Гърция от турски самолети. Трето - вече не от Русия ще се пазим, а от терористи, които са сред нас. И четвърто - отвъдокеанските нямат никакво намерение да пазят когото и да било, а искат да си преместят старото желязо в Европа - да им го пазим, да ги хрантутим и да им плащаме за това.

Тръмб имаше предвид да плащате на ГАЩ милиарди и да правите това, което искат те и Англия. Затова Англия е против Европейски въоръжени сили. Много па независими искате да сте. Нема такъв филм

НАТО трябваше отдавна да е минал в историята - също като Варшавският договор!

македоня е булгарска...но не и макетата

МОЖЕТЕ ДА ЗАБЪРКАТЕ СИЛВИ ГУЛАШ С УРСУЛА ФОН ЛАЙНЕН :))

Хуморът ти е като на четвъртокласник от училище за деца с умствени увреждания.

АЗ СЪМ ПАТРИОТ БЕ ...ДАЖЕ НАПИСАХ ... ТРОЙНО-ПАТРИОТИЧНА ПЕСЕН (За ПищоваКаракачанов , Валери Очите и Сидероглу Смешника) НЕ ЩЕМЕ НИЙ СВОБОДА НАРОДНИ ПРАВДИНИ НАЙ ИСКАМЕ КЮФТЕТА И ДРУГИ БЛАГИНИ

А има ли военна заплаха срещу ЕС?

Глобалисткия проект се закрива. ЕС като продукт на глобализацията подлежи на утилизация... Изобщо предстои смяна на целия действащ иконом. модел в световен мащаб, което ще бъде съпроводено с огромни сътресения. Всякакви приказки и сметки за това какво щели да предприемат от ЕС са смехотворни...

Като стана дума за пари и "принципните" гейропейци забравиха за всичките си "ценности" и "принципи"... :)))

Няма да е зле да го направят, повечко пари хвърлени в технологии само ще дръпнат цялостното развитие напред.

ще ги вземат тия пари, ако не е тайна, от милиардерите или от теб и от мен?

Това ми прилича на заговор на богатите срещу бедните. Направете преглед на кинтите и заложете на твърдо.

да се кланя на Путин за защита, ако се наложи, друго спасение няма.

LOL, ЕС индустрията - дори само тези на Франция и Германия, да не говорим като се включат всички останали - може да избълва за две години повече, отколкото има на скад от съветско време. Въпрос на желание, дори без UK ЕС е най-голямата икономика в света.

Имаш предвид индустрията им, изнесена в Китай и вече изцяло зависеща от него?

Европа много се изпе.дера.сти, първи дами мъже, недоклатени милфки министри на въоръжените сили, националното ядене на Англия вече е пиле с ориз биряни (по индийска рецепта), в Германия раздават меченца на терористите, гей-паради през ден, народонаселението спи, лошо Седларов, лошо....

Тая дори личното ми въоръжение не мое задейства.

нема начин да не направят най железната отбрана на ес. Наш боко ни защити с дюнери, а тия ще ни защитят с кифли ,пърдон кроасани.

сКОРО ЕВРОЖОПСКИТЕ СИЛИ ЗА БЪРЗО РЕАГИРАНЕ ЩЕ СА МОМИТЕ НАДУПЕНИ ОТ ИСЛЯМИСТИТЕ

Ех, госпожо французойке, та нали още през 1999 година ЕС отново реши да започне изграждането на европейски сили за бързо реагиране които през 2011 година вече трябваше да имат 50 000 човека готови да реагират в най-кратки срокове, а Франция е една от страните които провалиха това начинание. А това да ли Ви е познато и какво общо има Тръмп със цитираното решение на пишман европейците: "На 14 ноември 2016 г . на Съвета по външни работи беше представен планът за изпълнение на външна политика и политика на сигурност(ОПСО), който е предназначен за привеждане в действие на визията, изложена в стратегията по отношение на въпроси, свързани със сигурността и отбраната. Този документ, изготвен от върховния представител/заместник-председател въз основа на консултации с държавите членки и съответните институции, беше приветстван от Съвета. Планът за изпълнение на ОПСО определя три набора от приоритети, за които всяка мисия по линия на ОПСО може да даде своя принос: реагиране на външни конфликти и кризи; изграждане на капацитета на партньорите; защита на Съюза и неговите граждани. С цел прилагане на Глобалната стратегия за външната политика и политиката на сигурност на ЕС и за постигане на съответствие с новите цели в плана се излагат 13 предложения, които включват съгласуван годишен преглед на разходите за отбрана, по-добър капацитет на ЕС за бързо реагиране, включително посредством използването на бойните групи на ЕС и ново единно постоянно структурирано сътрудничество за тези държави членки, които желаят да поемат по-големи ангажименти в областта на сигурността и отбраната."

Да се чете "правете отбрана, от нас скромното въоръжение за няколкостотин милиарда долара. Иначе насъсквам ИД, Турция, Русия, С. Корея и защо не Куба срещу вас".

АДРАЙНО ВРЕМЕ БЕШЕ ЕВРОПА РОГЕЙОВЕТЕ ДА СЕ ДОБЕРАТ ДО ТОЗИ ИЗВОД. П Р Е Д Л А Г А М: 1. ВИЗИ ЗА КРАВАРИТЕ!!!!! 2. САМИ, БЕЗ Н А Л А Г А Н Е ОТ СТРАНА НА КРАВАРИТЕДА ДА РЕШАВАМЕ НА КОГО ДА НАЛАГАМЕ С А Н К Ц И И!!!! 3. ДА ЗАКУПИМ ОТ ШВЕДИТЕ ИЗТРЕБИТЕЛИТЕ ,,ГРИПЕН,, , А НЕ ОТ КРАВАРИТЕ F-... . 4. ПРИ ПОСЕЩЕНИЕТО СИ В ЕВРОПА В О Ж Д А. НА К Р А В А Р И Т Е. ОПЛЮ ГЕРМАНЦИТЕ, ЧЕ ИМ ДОСТАВЯЛИ МНОГО МЕРЦЕДЕСИ, И АКО НАПРАВЯТ ЗАВОД ЗА МЕРЦЕДЕСИ В. МЕКСИКО, ЩЕ ИМ НАЛОЖИ ВНОСНО МИТО!?!?! 5. В СРАВНИТЕЛНАТА ТАБЛИЦА ЗА ЗАКУПУВАНЕ НА ИЗТРЕБИТЕЛИ, НА КРАВАРИТЕ ДА СЕ СЛОЖИ. 100% МИТО, А ЗА ШВЕДИТЕ - 0%!!!! . ХА ДА ВИДИМЕ ТОГАВА!!!!

Като гледам тази кукла министър на отбраната а прочитам и че щяла да се среща с някоя си Урсула /да и имам името/ мале мале каква отбрана какво чудо.И после се чудиме защо толкова атентати и жертви за съжаление невинни.Европейска отбрана по танци ли или на модния подиум?

Другари, време е да възтановим СИВ и Варшавският договор. Победа Другари.

Ами крайно време е. Членувалите в СИВ никога не са били колониални държави!

А само губернии на москалците.

Като чели, така да се каже може и да се окажеш прав. На мен лично ми писна от евро-гейове.

СИВ и Варшавският договор! Разумно, а и спасително решение! Само че без другари, щото точно другарите основатели на БСП ни докараха дотук, а и точно те разрушиха тези две организации!

Що Тръмп беееее , вие по каква работа сте бееее , да ви и гейовете.

Ех, тия европейци... Пуснаха червейчето вътре в ябълката, ама пъдар ще назначават. А броя на джамиите расте ли расте...

ядрено оръжие и ракети, и за две-три години ще е най-добра в света.

Германия е победена, окупирана държава и нищо не може да направи без санкция от победителите!

е читава. Да се надяваме, че с Фон дер Лайен ще положат солидни основи .

Тръпни ни бил подтиквал видите ли? Та нима това е нещо лошо? Нали в товае крайният смисъл на ЕУ? Гей Паради, Ради Дълбики, Хелзински комитети и тнт соросоидни дивотии може, но не и Еу отбрана? А утре ако нахлуят пълчищата от Африка какво правим, или арабелите? А Ердоган? А Путин...какво бихме направили примерно ако не Дай Боже Путин реши да анексира Берлин примерно? Ми че той за една седмица е там, на марш скок го е взел...кой ще му се противопостави? Укро гвардията ли или поляците?

Ауу, какво ще стане, ако Путин прескочи в Берлин!? За едно нещо съм сигурен, че ще стане - най-демонстративно ще си го преместя от единия крачол в другия!