Германия към САЩ: Навремето бяхме приятели, а сега?

Германският канцлер Ангела Меркел каза открито, че на съюзниците не винаги може да се разчита, а социалдемократът Шулц обвини Тръмп в политически шантаж.

Обратно в новината

Коментари - Германия към САЩ: Навремето бяхме приятели, а сега? | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Победеният не може да ти е приятел. Той трябва ди си знае гьола и как да кряка в него.

Тъй като Русия бе слаба за двуполюсния модел, то ЕС бе създаден с тази цел и при предишните лидери на ЕС, ЕС правеше ежедневно сечено на САЩ. Дори САЩ считаха ЕС за заплаха и откровенно говореха как ще хвърлят усилия да го разтурят. След като стана ясно че САЩ имат записи на бабата и ЕС стана първа цигулка на САЩ, а и само тя остана. От старите лидери. Новите са си послушковци на САЩ като нашите депутати.

Голям сценарий им приложи Тръмп на европейските величия! Точно по Тръмповски - непредсказуем, радикален, но... силен. Между впрочем- много суетен този Тръмп, бе - на всяка среща, на всяко появяване си оправя или косата или вратовръзката! Сладур!

Става интересно... Създаването на европейска армия е въпрос на време, а американците ще се хапят отзад за това, което се случва в момента. Не можеш да се изолираш в момент, когато производствената верига на корпорациите се распростира по целия свят. Капиталът просто няма да позволи това.

Голям сценарий им приложи Тръмп на европейските величия! Точно по Тръмповски - непредсказуем, радикален, но... силен. Между впрочем- много суетен този Тръмп, бе - на всяка среща, на всяко появяване си оправя или косата или вратовръзката! Сладур!

Тръмп е бил по-директен . Германия , след втората война , е възстановена с американски пари/план Маршал/ и е редно сега да е по-кротка , а не да дели мегдан със САЩ. Друг е въпросът каква е била ползата за САЩ. Иначе всеки по пътя си , което и става . Няма място за обиди.

Бавно започва да вдява баба Меркел. То и СССР беше съюзник със САЩ, Югославия им беше най-желан партньор от изтока, Саддам Хюсеин им водеше войната с Иран. Но няма "вечна дружба", хеле пък с атлантиците.

Германия е една победена страна. Управлявана от ГДР комсомолка. Тя трябва да си знае гьола. ЕС беше и е едно прикритие на 4 райх, за сметка на останалите в ЕС. Изгодата е за Германия !!!!!!!!!!! Това, че немския народ е талантлив и работлив, но наивен и глупав е друга бира. Англосансокците пак ги качват на шейната.

тоя които е писал статията допринася за още по-голямо объркване на мозъците на българите защото никои от германия не е задавал подобен въпрос. това са измишлиотици на тоя които е писал статията. спрете дезинформациата че ще си побъркате още повече народа

Оппааа . . . ! Каква я мислехме, каква стана ! Евреопейците май започнаха да се ококорват . . .

И тя е подпосвала КАНЦЛЕР АКТА и много добре знае за какво иде реч Германия е страна без собствен суверенитет не че и при нас е по различно де

ГОРКАТА МЕРКЕЛ ВЕЧНИ ПРИЯТЕЛИ НЯМА ИМА ВЕЧНИ ИНТЕРЕСИ. ДОКОГА ГЕРМАНЦИТЕ ЩЕ ТЪРПЯТ ТАЗИ КУКУ - БАБА.

А сега е време за 4-ти Райх!:)

ПАК СМЕ ПРИЯТЕЛИ НО СИРЕНЕТО Е С ПАРИ

злобарите които ги е яд за падането не съветския съюз искат да се случи същото и с ЕС. Забравяте обаче че първото беше една империя на злото събрала насила азиатски републики, а второто са държави обединили се доброволно, по мирен начин. Няма да стане както ви се иска. Перуката ще бъде отстранен от президенският пост най-вероятно още тази година. Той показва с неадекватното си поведение, че не му е там мястото.

loyola

Разпадането на ЕС е предсказано още преди около 2500 години в съня на царят на Вавилон - Навуходоносор, така че въобще не подлежи на коментар!

доброволно било а решенията в ЕС се взимат насила .Нарочно не обесняват за да си посипем главата с пепел .Може да се каже че се намираме в колониално робство от което излизането са хиперинфлация и война.Възможно е да има трети вариант който да се крепи на консенсус и взаимни договорки но той е несигурен от колониализма.Британските лордове им е пределно ясно нещата не вървят на добре и ЕС колонизира.Добре са си англичаните с техните лордове наште мафиоти клякат на Брюксел и не се борят за родината си а само цоцат от нея .

Навремето започнахте война и я загубихте. Няма приятели, има интереси. Баба Меркел да си затваря плювалника, че може да и спретнат една швабска пролет и на нея.

Тръмпи, ний от маалата мислим да въведем в европата руский като първи език! И понеже сме истински демократи ти предлагаме и ти да искаш топва! Искаш го нали, а?

Айде Тръмпи! Бутни европата и ще се покриеш с вечна слава!!!

Цъфнаха им миризливите гащи. Каквото и да ти приказват, винаги става дума за пари. Сега протестърите и соросоидните подлоги в какво ще им плащат- евро или долари?

Напомням на европейците думите на Рогозин: "Русия няма повече да освобождава Европа". Така, че стягайте се, да дадете отпор на най-големия хищник или ще се превърнете в Хаити.

БРАВО ФРАУ МЕРКЕЛ, БРАВО ХЕР ШУЛЦ, БРАВО НА ВСИЧКИ, КОИТО ЗАПОЧНАХА С Т Р А Х Л И В О, НО ЗАПОЧНАХА ДА СЕ ОПЪЛЧВАТ НА КРАВАРИТЕ И НАЙ-ВЕЧЕ НА ТЕХНИЯ ВОЖД!!!! КРАЙНО ВРЕМЕ Е ДА ГИ ЗАПЛЮЕМ И ДА СПРЕМ ДА ХОДИМ ВЪВ ВАШИНГТОН И ДА ЛАЗИМ НА КИЧИМЧЕТО ПРЕД ВОЖДА НА КРАВАРИТЕ, ПРЕДИ ДА ВЗЕМЕМ КАКВОТО И ДА Е РЕШЕНИЕ В ЕВРОПА!

Те, нашите приятели, са ни толкова близки, че даже ни обичат, а и доста често консумират лчбовта си с нас! Ама лошата новина е, че ние все сме от женската страна! Аман от такива приятели вече!

voknid

Разходите за отбрана са като разходите за въглеродни емисии - не знаеш кое е по-вредно, но убеждаваш другите, че без "спешни мерки" няма спасение... от американските амбиции - за величие.

Не е за амбиции, а за пари. За мнооого...

да стегне редиците на ЕС и санкционкрат краварите, крайно време е.

Най-интересното е че УС краварите не знаят от къде и как ги работят. Последният УС президент беше Обама казано е.

в ,,дома,, на ,,обесеният,, не се говори за ,,въже,,...!!! ,,окупираните,, да си ,,мълчат,,...!!!

Опааа! забелязвам, че освен елементарна липса на чувство за хумор, изглежда доста от четящите коментарите, най-вероятно имат сериозни визуални прилики с Меркел. И пишат минуси на поразия, ха-ха! Съжалявам това няма да ви направи по-красиви....

Трън и зет му са приятели с Русия..Бизнесинтереси.

Te тека де, Европа ще спазва споразумението, а УСА няма да го спазва а само ще събира парите за СО2 емисиите. Нали УСА ако го подпишат ш трябва да затворат всички тецове. А наште подлоги им подариха 2 теца за някакви си филтри!!! Няма по-тъпа държава.

Как ще прибира парите, като няма да участва в далаверата, малограмотно псе?

voknid

У когото е брадвата, у него е правото - за климата, за преклонението, споразуменията, за мигрантската вълна дори. Трайте си. По-лошото предстои.

Уважаеми дами и господа шваби.... т.е. г-жо Меркел и г-н Шулц, ще ми се да Ви кажа нещо на достъпен , дори за шваба език, а именно: Германия /независимо от фасадата и като икономика и тутти кванти/ е една бита и окупирана държава, на чиято територия се намират войските на Победителите - САЩ, Великобритания и Франция. Анадъму? И още: Има още един Победител, който на всеки 9-ти май чества Победата си именно срещу Вас гжи и г-да шваби. Той окупационни войски няма , но мисля, че не му е проблем да ги достави когато си поще.... Това е уважаеми немци.... Леко сте се позаслепили....Ама ще се очочорите.

Германия е държавата в която е подписан най мрачния договор в историята на България Берлинския договор.Видно е че Меркел иска тя да кара влака ама не става.Вече е на мушката на САЩ и Великобритания.Още повече е победена в ВСВ.Тръмп много ясно каза по време на кампанията му още за президент...Ние сме номер 1 в света но народа не живее както преди.И човека е обещал нещо и се стреми да го изпълни.

на тоя тръмп руснаците цял проспект трябва да ми наименуват... как им подлага само

Ами за съжаление е крайно време Европа да се замисли за своето бъдеще, а не да разчита някой да и казва какво да прави от другата страна на земята.

Доналд е доказан ценител на женската красота и прелести! Предполагам, че срещата с Меркел е било изключително стресова за него, по отношение представите му за жените. Вероятно това го е накарало да казва само: "Не, не, не...." без да отчита глобалните проблеми.

Каке търчи при Путин да не земе франсето да си уреди по-напред от тебе търговията с Русия. Току виж и наш Боко съобразил по-бързо, че ония 160 млн. са огромен пазар. Ама нема мъдe в гащите горкия да направи смел ход. Не подсмърчай пред тоя русоляв дебелак каке, а съобразявай бързо, че сега икономиката ти е в подем и си търсена.

подписвали това споразумение, вече много години. Но днес е модерно да се плюе Тръмп, понеже едни спесиални хора отвъд океана си го плюят яко на собствена земя. Меркел е една от дългите им ръце и ще плюе, къде ще ходи!

Тия двамата на снимката нещо не се обичат много.

Чичо Дони трябва незабавно да изгони всички шефове на служби назначени от обама! Иначе те ще го изгонят. Докато Британия беше в траур, маймуната отиде да играе голф в Шотландия. Да не говорим, че преди това се хилеха като дебили в Берлин с Дебелата Берта

В САЩ върви яка перестройка. И за това съвсем не им е виновна Германия.

И кога по-точно бяха приятели "навремето"? Когато им бомбардираха и превърнаха градовете им в руини, а населението, без ралика за възраст, пол, положение, в овъглени останки? Абе, бабишкерата, не случайно е толкова години начело! От Изтока се пръкват най мерзките лижизадници в днешно време. И дъртата много успешно работеше до сега с грапав език. Сега е много притеснена, но нищо, ще се оправи скоро! Това са изпитани кадри, не са за подценяване.

Навремето и ние бехме приятели с германците и кога требеше да помогнат на нашата армия они ни оставиа сами да се опрааме, после бехме приятели с руснацитеи они ни помгаа, ама си имааавме един тарикат шоп, та и той хитрееше и понекога ни уреждаше, а сега са ни приятели американците и те ни помагат и ни опраат кога как си требе. Та от липса на приятели не моеме се оплачеме. А и целиют ЕС се приятели кой от кой по-добри и храни боклучиви ни пробутват и стоки втора употреба, а най-вече от липса на качествени коли не мое да се оплачеме. Па и сичко например дето е у лидъла е поне с петара отгоре, отколкото в Германия, та и от лоши цени не се оплакваме.

Ще стори по лошо на германците и от онзи с мустачките от миналото,а жалкото и че цяла Европа ще пострада.На кого разчита като забърка тази каша.В миналото Хитлер тъка беше промил мозъците на швабите,и ние сме били в този ,,кюп,, че си правеше каквото си пожелаеше.,стгнаха дъното,но пак и,плуваха,а нас ни дадоха нс ,,братушките,,и историята я знаеме.Замислям се,че историята ще се повтори

Не знам какво печели Меркел, като твърди, че САЩ и Германия били приятели? Това не е вярно - Германия като победена във ВСВ все още е окупирана държава и все още златният и резерв към 1945 г. се намира в САЩ, Великобритания и Франция и едва ли ще си го върне. След края на войната обаче Германия единствена от победените е оставена да се развива според собствените си виждания икономически. Победителите ясно съзнават, че там тя ги превъзхожда и затова и осигуриха икономическия просперитет - финансово с плана маршал от САЩ и енергийно и суровинно на 100% от Русия. Друга държава в света не се е радвала на такова внимание и германците забравиха всъщност, че са абсолютно зависими - спре ли производството, Германия се затрива безвъзвратно. Пише го във всеки сериозен справочник. А САЩ не държат да си имат превъзхождащ ги икономически съперник... Ама всъщност ключа, т.е. крана е в ... Кремъл.

Правила е опит кака Меркел да си върне златния резерв, но й било учтиво отказано, още по Обамово време. Златният резерв трябвало да бъде там до 2099 г.

От 2014 г. Германия си иска резерва от Щатите, защото клана Буш направеи грамадна далавера - подмени златните слитъци с такива от волфрам с няколко милиметра златен филм. волфрама е от Украйна - стратегическия резерв на СССР, оставен им за компенсация. Та китайците при една от покупките срязаха един слитък на място и далаверата лъсна и сега всички си искат златото, Щатите се правят на ощипани, щото долара няма стоково покритие с американски стоки, като остане и без златно, и си заминава като световно платежно средство.

Cлед 2099 я камилата я камиляра.

ха ха ха от цялата свада ние сме пак наи зле ... прелъстени и захвърлени ... както обикновенно

На тая ще и викам вече Дебелата Берта. Преди 100 години пак бяха тръгнали да глобализират света Вместо с оръдия сега пипат с "меки ръкавици"

Следващите суперсили явно ще са ЕС /Германия/ и Китай...

Ти сериозно ли си тръгнал да сравняваш 80 милионна държава с милиард и двеста милионна??

Съвсем сериозно. Не е важно количеството, а качеството. Представи си какво биха направили в особена ситуация 200 спецназа спрямо 2000 цивилни, алтернативно- 200 гении спрямо 20 000 обикновени люде и т.н.

САЩ и Англия остават в НАТО и разполагат силите си и ПРО на руските граници в Украйна и прибалтика , та не разбирам русофилите на какво се радват?Ако не бе помоща на САЩ,Германия щеше да ги смаже сама!Сега ЕС е мощен,10 пъти по силен от Русия,и може и без САЩ!

Бе и аз тва викам. Сичкото ЕС е само мощи бе! А бай Вики Орбан все е недоволен!

Сестрата пак ти е объркала хапчетата! Ама така е! Мат'ряла става все по-лош и страдат болните, щом Винету не им плаща като хората!

симо

Ма ,сливо....Никога НЕ сте били приятели!!!!Винаги сте били ,и сте окупирани и с КАНЦЛЕР АКТ.....Но ти си от ГДР,а с РУСИЯ си бяхте ПРИЯТЕЛИ....Сега виж РЪКУВАНЕТО...Май дори НЕ СЕ РЪКУВАТЕ,А???????