Борисов: Защо да има табели, които съобщават за камери?

До 15 дни трябва да бъдат направени промени в Закона за движение по пътищата, за да бъдат ограничени катастрофите с жертви, обяви премиерът Бойко Борисов.

Обратно в новината

Коментари - Борисов: Защо да има табели, които съобщават за камери? | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Всеки автомобил/тир е потенциално опасно оръжие и е справедливо собствениците на такова оръжие да имат и своите задължения (а не само да си гонят прословутите права). От автомобилни катастрофи са умрели много повече хора от колкото например от пистолет. След като хората сами нямат съвест да се грижат за своята опасна придобивка, то законите трябва да са по-строги, а глобите много по-солени. Защото загубените човешки животи са невъзвратими и нямат цена.

В нормалния свят, както го наричате законите се спазват и не можеш да видиш човек да пресече на червено нито автомобил, нито пешеходец. Това е абсурд да се случи! В държава, в която никой никого не уважава и всеки върши каквото си науми, освен закони и санкции друго не помага. Защото същите джигити и тарикати, които тук не им пука за знаци и закони, в държавите от нормалния свят не смеят фас да хвърлят на улицата, камо ли да не спазват пътните правила именно защото знаят, че закона и ОБЩЕСТВОТО веднага ще ги подгонят. Ама нарушил си закона - ОК, ще си платиш глобичка, която ще ти държи влага поне година, ще ти се отнемат половината точки пък ако искаш нарушавай още. Тук шофьорите са твърде разглезени. В коя друга европейска столица има достъп до центъра от толкова коли??? навсякъде центъра е запазен за пешеходна зона. Само тук е такава свободия.

Бай Xyй още не е разбрал, че табели за видеонаблюдение има там, където такова в повечето случай няма и собствениците по този начин вземат превантивни мерки. Там където действително има камери и наблюдение, табели няма.

Щука

Нямало камери по пътищата в Германия... Той тоя в Германия бил ли е? Има както камери, следящи движението и мерещи потока трафик, така и РАДАРИ, които при преминаване с висока скорост покрай тях, правят снимка и после получаваш честитка по пощата. И това, на което днес по модерному викате камери, са РАДАРИ! Така се казваха и преди 20 години, но в последните една-две стана модерно, да му викат камери. Тъпанари

Къде отиде да се сръвняваш с германците бе боко.Това тук никога няма да стане/макар преди 27г.да беше/Защото нали знаешпоговоркота"рибата се вмирисва от главата"/Това е вашия пример,който хората гледат и прилага.Тук законите важат само за бедните ,а вие престъпниците сте недосегаеми.Затова така ще продължава ,не се заблуждавай.Всичко е загубено вече.Непоправимо е.

За това съм съгласна с премиера. За какъв дявол са тези табели??? Возила съм се (защото не съм шофьор и за това съм безпристрастна) с какви ли не луди "състезатели". Всички като видят табела намалява, за да не получат "честитка" а след табелата заселват и карат още по-бързо и от преди. Мноооооооооого са умници, няма що!!! Все едно ограниченията на пътя са сложени специално за да ги нарушават и си голям тарикат ако караш с превишена скорост, на опасен участък и камерите не те засекат. И така хиляди хора си отиват. Година след година. Крайно време е да се тропне по масата и законите да се спазват. Ама няма "аз бързам", ама няма "имам права - трябва да се виждат табели и полицаите да са със светлоотразителни жилетки", няма "аз знам, че мога, аз съм по-добър от другите, аз съм бог на пътя, за мен закони няма". Защото докато шофьорите избиват комплекси и се себедоказват колко са по-велики от останалите, харата умират!!! А един умрял човек не се връща. Страната се обезлюдява, няма деца, а малкото деца с 300 зора отгледани ежемесечно биват убивани от подобни нагли шофьори!!!!

Табели е добре да има постоянно на всички опасни (рискови) отсечки (пътища).... Дали ще има радар, там е загадката..Който му стиска - да пробва. На всички обаче (освен на Борисов) е ясно, че проблемът е другаде.... Проблемът е, че нарушителите не се санкционират и голяма част от тях се чувстват ,,над закона,,.... Проблемът е в държавата (т.е в повърхностното отношение на самия Борисов и Ко...)

Тоя скоро ще гръмне в резултат на високия си жизнен стандарт и подкрепата на ЕНП.

Когато видя съгражданин от ромски произход зад волана на учебна кола,тогаво ще повярвам,че нещата започват да се нормализират. Защото корупцията при даването на шофьорски книжки пълни джобовете на едни,а убива други.

Бочко, ами защото имаме Конституция бе! Колкото и странно да ти звучи това на теб и тебеподобните, за които законите и най-вече Конституцията са измишльотини, с които се подигравате! Затова не може без предупреждение! Там пише: "Чл. 32. (1) Личният живот на гражданите е неприкосновен. Всеки има право на защита срещу незаконна намеса в личния и семейния му живот и срещу посегателство върху неговата чест, достойнство и добро име. (2) Никой не може да бъде следен, фотографиран, филмиран, записван или подлаган на други подобни действия без негово знание или въпреки неговото изрично несъгласие освен в предвидените от закона случаи." А предвидените в законите случаи за НЕОБЯВЕНО (негласно) следене, снимане, записване и т.н. са, когато има водено разследване, викат им СРС и са със съдебно разрешение. Странно, нали? Имали сме Конституция, а?

"Като ги видят шофьорите, намаляват, а след това газ. Защо трябва да има табела? Нали целта е през целия маршрут да се спазват знаците...", попита Борисов. Първо, камери (мобилни и стационарни) има в Германия и то от години! Второ, там по регионалните радиостанции съобщават къде има полицейска проверка и/или работеща камера. Проблемът тук е размерът на глобата, събираемостта, кой е нарушителя и въпроса Кво ще правим сега? Що се отнася до табелите, да се проверят в ЕС документите по правата на човека, защото ако някой ме снима, без да ме уведоми, че съм под наблюдение, ще изкарам законно доста пари от наблюдаващия.

Камери има навсякъде на обществени места - магазини, градски улици. Освен това на пътя снимат не теб, а автомобила. Могат да те уведомят с едно изречение в закона - "Българската пътна мрежа е под видеонаблюдение!".

Трудно е с това едно изречение. Щото, тогава в съда, всеки шофьор ще може да заяви - Треснаха ми акт за превишена скорост, за пресечена осева линия,3за неправилно изпреварване, за неправилен завой и ли за квото и да е.Заявили са че ЦЯЛАТА пътна мрежа е под видеонаблюдание. Щом са ме наблюдавали - да покажат записите, с които да докажат провинението ми! Щото ако не го направят - невинен съм, а ченгетата лъжат! И ще трябва да платят за накърняване на доброто ми име и понесените материални и морални щети.

Камери на всеки 20 км. главен път и най-важното: СЪБИРАЕМОСТ на глобите - достатъчно държавни чиновници има за това, само трябва малко да поработят!!! Основният проблем сега е ниската събираемост, която създава чувството за безнаказаност. никакви други наказателни санкции не действат така, както материалните.

цитира Германия, че нямала камери по пътищата на там повечето магистрали нямат ограничение на скоростта..Колкото до катастрофите - идват от простотията и корупцията...две явления, които са неизкореними в България. Тази кампания цели само да напълни касичката на Кат, щото и те са хора, и те трябва да живеят...

Полицая си е полицай, само гледа келепира

Такива изявления и разсъждения, сякаш човекът от снимката не е 3 мандат премиер!?!

Разсъждението за табелите и камерите на "пръв поглед" е Логично. Но на фона на сегашния ЗДП, поведението на контролните органи и състоянието на пътищата в страната, е Абсурдно Комичен.

Ето това е върха на милиционерщината... Вместо полицая да застане преди проблема всички да го видят и да не нарушават правилата, той се крие в храстите, да издебне някой... каква е ползата за безопастноста? Бянкянския вече се улива в лъжите си, нямало камери в Германия, как ли не.. там камери имаше и преди 20 години, дори преди цифровите технологии, снимаха на ленти...

За 15 дни !? Да върнат малко газта за да не катастрофират ! Ако спрат половината автомобили от движение заради катализатори дали ще могат да дадат заплати за нови автомобили ?

Камери в кенефите също трябват. Хората кой знае какви глупости правят вътре!!!

Абе тикво дебела ,дето се правиш на най-големият футболист , тенесист ,карач на джипове ... вместо да се пиняш да сваляш табели ...оди да питаш кой финансира такива тъпотии като филмовите шедьоври ..."БЕНЗИН".... РАЗНИТЕ МУ БЛАТЕЧКИ И КУРВЕТА ...КИФЛЕТА

Бензин е готин филм, сниман обаче във Варна, което го прави още по-готин :)

....ми то за това трябва интелект бе Bорисов !...всичко ли трябва да ти се обяснява ?!?

бай хй, проблемът не е в скоростта, а в наглото и арогантно каране, в рискованите маневри, влизането в насрещно, неспазването на предимство, утрепаните от старост возила, корупция в кат итн... ама бай хй не му стиска да направи истински промени, а само за пред раята да имитира нещо си - както стана и с имитацията на съдебна реформа :)

Продажни полицаи? Защо в БГ толкова се краде? Защо няма нито една читава магистрала, болница, училище, метро, летище с нормално име? Защото всичко тука е през г.з! И боко да не се прави на 6 без 5, както винаги

Разбитите и много натоварени пътища минаващи през много населени места, кръстовища през 2-3 километра, отбивки за всяка кръчма край пътя и на всяко място ограничение 40-50-60. А и по някой трактор или камион каращ с 30.!!! Хората не пътуват спокойно и за това са изнервени. Помислете върху това!!! Да не говорим за ежедневните проблеми създадени от вашите закони.

Не внезапно, а неочаквано :))

Тоя тъпак пак решава въпроса по пожарникарски- с шланга и кирката. Ако маха табелите за камери, да махне и безумните ограничения- хранилки, останали още от бай Тошово време за Москвичите и Трабантите. Може ли на главен път Е79 през 5 км. на отклонението за всяка паланка да има ограничения от 40-50-60км., че то вече едно колело се движи с тази скорост. Хайде да тръгне с джипа да шофира, да видим дали ще ги спазва. Ама неговите гавази нали са със специален режим на движение, че даже в ЗДвП си вкараха специален текст, че ограниченията не важат за тях.

Нее,той никак не е тъп,тъпи са тези които са го избрали.Той избирателно страда от амнезия-нали той като беше главен секретар каза,че значи преди полицейска проверка и камери трябва да има на 300м,не че сега ги слагат и 100 преди камерата

А аз се питам защо не наслагат масово табели с надпис под тях "20 км". Така хем недоволните ще имат шанс си приготвят прическите като за снимка, хем няма да знаят откъде точно ще им дойде.

Проблема е много тежък, а това с табелите е без коментар. Тези и много други проблеми в българското общество ще се решат само и единственно с добро възпитание на децата от момента на тяхното раждане. Това е много трудно, знам, но няма друг начин. Камери в Германия има и то много и навсякъде. И там ги глобяват, но къде е разликата!? По един първо класен път, почти няма да видиш изпреварване, на магистрала нито ще ти светкат нито ще те притискат ако спазваш правилата. Е ще те подпрат ако на неограничените магистрали се мъкнеш със 160км/ч в лява лента. Хората там са възпитани, в голям процент, и заради това са на такова ниво. В България има също хиляди възпитани хора като немците, че и повече дори, но на фона на цялото ни население те не се забелязват, за голямо съжаление!

1. Нали преди има- няма половин година въведоха поредните завишения на санкциите за нарушения. Голямо тупане в гърдите беше как това щяло да спре джигитите. Е, резултата е налице- завишение на загиналите в сравнение с миналата година. Сега ще бъде същото- само катаджиите ще вдигнат мизата и ще се залагат по храстите още по- старателно.

Къде видя завишение на загиналите, при положение че са с 10% по-малко от миналата година?

Ами това беше посочено като причина за поредните рекетьорски идеи на ББ за ограничаване на ПТП-тата.

1. Нали преди има- няма половин година въведоха поредните завишения на санкциите за нарушения. Голямо тупане в гърдите беше как това щяло да спре джигитите. Е, резултата е налице- завишение на загиналите в сравнение с миналата година. Сега ще бъде същото- само катаджиите ще вдигнат мизата и ще се залагат по храстите още по- старателно.

Язък,че на бати Бойко сестрата е лекар,нищо не е вдянал от кака си.Ако поне малко е беше слушал за професията и,щеше да знае,че български лекар такива манипулации като инжекция и взимане на кръв не може да изпълни както една средно статистическа медицинска сестра.А закона за взимане на пробите е преписан от братските западни страни,но таммедицинската сестра отговаря,само за раздаване на хапчетата на болните.Та другите му мисли как да намалява жертвите по пътищата ми идват малко в повече,особено след последната му титла завоювана на тенис корта:)))

Само да задам един глупав въпрос. Какво ще помогне премахването на знаците за камери на пияните, дрогираните, шофьорите без книжка и онези които карат трошляци, които никога не са минавали на преглед. Защото ако не ме лъже паметта точно това са сред най-честите причини за произшествията. Превишената или както се изразяват куките "несъобразената скорост" е резултат от всичко това, а не е причина. Истинската причина се крие в зад воланното устройство. Неграмотни, необразовани, надъхани и напомпани, нашмъркани, пияни.....те това ви е причината. А скоростта е резултат. По-добре вземете мерки да спрете всички нередовни автомобили, които не са минавали техн.прегледи, спрете издаването на книжки под масата, променете начина на обучение на шофьорите /едно време беше три месеца а сега е за 20 дена/, направете така щото още от училище да се говори и да се дават примера за поведение на пътя....и тогава вероятно ще започне промяната в движението. Знакът за камери е за онези, които имат страх и внимават, онези които са джигити и със знак и без знак пак си карат бясно. Да, в Англия не само има табели но и надпис на пътя след табелата, указващ точно мястото от което започват да те снимат. И въпреки това има нарушители, но пък тежко им. След като си предупреден и то на два пъти че ще те снимат и въпреки това караш като изтребител, тогава прошка НЯМА. Стига се и до затвор. Табели щял да маха......малоумник. Всички катастрофи са станали на места, където НЯМА НИТО КАМЕРИ НИТО ТАБЕЛИ, това той знае ли го.

На глупав въпрос ще дам глупав отговор. Дори един единствен човек, без значение дали пиян, дрогиран или не. Дори единствен да отнесе 2-3 глоби по 100-500 лв и в резултат да се научи, все е файда. Не става само с глупави въпроси. Или викаш като не хващат дрогираните, за какво да хващат други?

Още по глупав въпрос а кой от тях си плаща глобите ?

За да има за какво да питаш! Ако, нямаше, щеше да питаш защо липсват! Така може да се изкара до края на мандата - "перпетуум мобиле" (Perpetuum mobile).

ББ е прав, няма нужда да хабим ламарина за предупредителни знаци, по-добре е да публикуват GPS kоординатите в интернет и GPS-а ще ни предупреждава. Това обесмисля изобщо начинанието, по-добре правете еднопосочни пътища където да се кара бърже като в Европа. Не може да караме като костенурки и да искаме да стигнем Европа.

В Европа еднопосочни пътища има само в градовете. Само комунизмът е способен да строи два пътя един до друг. Не заради хората, ами ако мине бомбардировач, да се чуди кой път да бомбардира и в чуденето просто да подмине.

...бахмааму ,явно сме на различни питиета ...така и не разбрах какво искаше да кажеш ,въпреки че карам от 40+ години и пия от 5 часа пред компа ... тва за еднопосочните пътища ...градовете ...социализъма ... е...не можах да го схвана бе ..."МУШМОРОК"

КОГА ЩЕ ПОДАДЕ ОСТАВКА ТОЯ БЕ?! ДАЛИ НЕ ЗНАЕ, ЧЕ СНИМАНЕТО С КАМЕРИ БЕЗ ПРЕДУПРЕЖДЕНИЕ Е НЕЗАКОННО СЪГЛАСНО КОНСТИТУЦИЯТА, ПОЖАРНИКАРЧЕ ПРОСТО!!!! АМА ГО ТЪРПИТЕ, ЗАЩТОТО СЕ КЛАНЯ НА ИНТЕРЕСИТЕ НА САЩ. Е... ТЪРПЕТЕ СИ ГО - ЩЕ ВИ ОДЕРЕ ЖИВИ.

Какви камери търсиш в конституцията бе, утман ?

И къде конституцията забранява еднозначно снимането особено на публични места бе малоумник. Я прочети точно члена от край докрай и напиши какво разбра.

Така е, бахти! Прав е!

Антирадар му е Майката!!

Не съм чел останалите коментари, но ще кажа мнението си, изградено на базата на дългогодишен живот в друга страна, която е известна с най-голямото количество на камери на пътя. Камерите не спасяват хора и не намаляват количеството на катастрофите. Понякога даже стават причина за такива, ако някой ги забележи късно и натисне рязко спирачки. Истинската им причина е допълването на бюджета по време на криза и пълненето на джобовете на фирмите, които ги инсталират и реално управляват.

Ако се промени закона и поставят камери в тунелите,за около 3 месеца ще се събират повече глоби,отколкото от винетките.

А защо трябва да е пълно МВР с пенсионери и те да заемат ръководни постове. Кога ще се дава път на младите хора да се развиват?

А зощо простотията в България е толкова голяма, че си избра тъкъв неграмотник като този от снимката??????

Този път ББ има право но не3това е начинът. Поставете камери на околовръсното на София и въведете глоба за първо нарушение на превишена скорост над разрешената 90 км. и ще съберете сумата от 1000000 лв същото важи и за Цариградско шосе.Поне 5000000 лева ще съберете за нарешена скорост в жилищните комплекси.Като втора мярка на нарушетелите на скоростта над 10 км. от разрешената се отнема книжката за 1 година ,за второ нарушение веднага 1 година затвор.За преминаване на червен светофар 1 година затвор.За нвеправилно преустройство и отнемане на предимство 1000лв глоба.Не използване на мигача 1000лв. глоба.Шофьорите на джипове при изпреварване или пресичане въобще не използват мигача. Който кара без книжка 2 години затвор. Само така джигитите с джипове и мощни коли ще разберат ,че правилникът е задължителен за всички коли, а не само за съвестните шофьори ! Те смятат че законите на пътищата не се отнасят за тях. Ако няма хан крумовски закони ,джигитките няма да спрат да нарушават закона.А в затворшите вместо да лежат в луксозни килии им осигурете работа с почистването на улиците и градинките и ремонта на улиците.

Защото тъпа Тикво, шпионирането с камера е незаконно ако не си предупредил.Ебати простият Държавен глава. Полицайче нещастно. Ти да не се мислиш за по-умен от Европата? Глупак. Ти махни табелите и ще ми глобиш Дедовия за превишена скорост. ВСЯКА снимка ще бъде оспорвана в съда, тъпако, като незаконна.

И къде е написана забраната за еднозначно снимане особено на публични места бе малоумник. Я прочети точно члена от край докрай и напиши какво разбра.

Достатъчно е да запишат предупреждението в лицензното споразумение към Driving license, по нашенски - шофьорска книжка. Ако не подпишеш споразумението, с което иначе се съгласяваш да те снимат, тогава оставаш без книжка. Притежанието й не е някакво конституционно право, а изисква определени условия.

Ама ти сега ли видя табелите, бе дорогой? От тенис и футбол не ти остава време да се замислиш за проблемите на хората.

Все някой ви е виновен, че карате като изоглавени.

Защото Конституцията на България забранява да се снимат хора без тяхното знание. И съответно държавата трябва да спазва и гарантира спазването на Конституцията. След такъв въпрос е редно Бойко да си подаде оставка. В България такъв ред няма разбира се, пък и е очевидно, че той не разбира какво говори.

Защо такива тъпоъгълници стават премиери в Европа, 21 век?

На тиквата целта е да ограбва собственото си население, а не да превенира катастрофите. Когато дойде на власт за първи път пак такива простотии плещеше и беше издал устна заповед-всеки иофер със 100 лв глоба, всеки началник с акт за 1000 лв, че да пълни хазната, та да има какво да краде.