Министър: До дни ще има резултат от проверката на храните

Проверките на качеството на храните, които се предлагат на българския пазар и на този в Западна Европа, ще се състоят тази седмица.

Обратно в новината

Коментари - Министър: До дни ще има резултат от проверката на храните | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

не мога да разбера защо предупреждават за проверките, които ще правят ПРЕДВАРИТЕЛНО? За да имат време гадните търгаши да вземат мерки ли?

Разбирам те,но трябва да се организираме и да изметем БОКЛУКА...само така можем да станем цивилизована европейаска държава.

реплика към Няма страшно

Българите сме толкова отровени,че вече сме направили шия т.е. имаме имунитет към всичко, даже и към политиците.

Ем, тъй де те проверките в Словакия свършиха още през 2015, бре, и словаците, че чехите които също направиха проверка на това какво им продават, установиха че това което им пробутват големите производители е по-скъпо от това което продават в Австрия и Германия, но пък за сметка на това съставките които влагат в продукцията си са или по-евтини или процентното съдържание на скъпите съставки е по-малко в продуктите продавани в Чехия и Словакия... и щото тая работа стана по времето когато Словаците председателстваха Председателството на Съвета на ЕС никой не можа да им затвори устата;)

интересно - по какъв признак ще изберат продуктите? подобно на стакмиситката за инфлацията у нас? идва пролет - салатите от 2 лв стават 30 стотинки = дефлация... предчуствам как ще сравняват домати и краставици... или пък яйцата дет са в супера в Германия и тия у нас.... а може и бобеца и лещатата да я вкарат в сиситемата.

Защо само храните , а не говорят за двойния стандарт банките ; Пример банките във България при заемите са със 20% лихва а във Австрия или Италия със 4% лихва ? Отговора е прост ;имат си лобита , които яко снасят на министри и депутати (хрънтутниците ) на които изобщо не им пука ,че ликвидират маликите фирми и народа ....

Яяяя ,тоя защо ми мяза много на царя на смеха изиграл такива роли в "Опасен чар" ,"Селянинът с колелото" и много други ...неповторимият .... Георги Русев ...

Който не харесва нещо, не го купува. Европейските храни са нищожен процент. Като се има предвид и по-високия ДДС, цените са доста по-ниски.

А алтернативата?Да стоиш гладен?! То друго няма! Докарани сме до невъзможност да произвеждаме храни,а някога хранехме две Българии!!! И бяхме повече хора в държавата! Боже сега сме на боклуците на Лидъл и Кауфланд...

Комисята установи: Яденето е най добрата храна. Кат нещете вносна, яжте ми...

А сетиха ли се като взимат продукти от магазините в чужбина да вземат и наши продукти - храни, напитки, които нашите производители изнасят, и да ги сравнят със същите продукти, които същите производители пробутват на родния пазар. Искам родно винце и родна ракийка от магазин в Германия. Защо ли ми се струва, че ще има разлика от същите марки в родните магазини. Апартейд ли го нарекоха?

Храните са почти изцяло български или от съседни страни. С останалите стоки е обратното. Доста странна и смешна акция.

Заредихме вече от истинските кренвирши. Кога да ги вадим на витрините за проверката?

Стойте малко,чакайте да избутаме промоциите...

анализира киселото мляко от френския ДАНОН? Кое му е българското? Дори сметаната е френска.... А трябва ли да съдържа сметана или нишесте?

Ами яж бор-чвор или руски деликатеси. Празноглав дурачок.

и квао - смеете ли да засегнете някоя от германските вериги? Старх ви е да не кажат, че в България законите пречат на чуждите инвеститори!!!

И какво от това ? Ще знаем резултата и пак ще ни продават същите боклуци.

Хайде без празнодумство защото не ни трябва само резултата а забрана на такива продукти продавани у нас с оригинална опаковка която скрива долнопробен продукт..Резултата го знаем и ни интересуват действията ви продажници

Гусин министер? Да се даде време на ветигите да направят замена ли? Така ли се прави проверка? Биеш тъпана седмица предварително - пайсее, идем. Добре че са Вишеградската четворка - има надежда да се свърли нещо. Вие само дейност отчитате.

Резултатът го знаем НЯМА когато ядем ИМА Така бе и при праховете за пране