Колко може да чака руснак, за да види реликва?

За първи път в историята реликви на Свети Николай бяха донесени от Италия в Русия, за да бъдат изложени в най-голямата църква в Москва.

Обратно в новината

Коментари - Колко може да чака руснак, за да види реликва? | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Предлагам на всички, които нямат намерение да псуват Русия и руснаците по повод и без повод да напуснат този блог. Явно става нещо странно, едва се появи някакво мнение и хоп - 25 плюса ако псуваш (или минуса, ако не псуваш).

Ами какво чакаш? Марш от тука - иди обясни на Путkин от къде ни е азбуката - от Преслав или от македонските земи.

Първоначално помислих, че е имало такава страхотна опашка пред мавзолея на Ленин. Заблуждавате читателите. Ленин - самая великая реликва в России!

Не знам колко голям процент от циници и хулители от цялото население има в БГ, но дори той и по-низък от половината, може да се разбере защо БГ по всички показатели последна в ЕС. Хората, които нямат представление за святост, духовност, вяра те не са християни (и не са истински мюсюлмани, ако говорим за втора религия в БГ), те нямат понятие за морал и нравственост, а значи най-малко те са вредни за общество.Те не изпълняват гражданския си дълг, тъй като те са ненавистници, мразят тези, които различни от тях и те не са склонни да създават сплотеност за общи цели в обществото. Стоят настрани и създават смут. Християнството е запазило език, писменост, обичаи, български дух, самоиндентификация на българина, Благодарение на християнство и вяра се е запазила държава. И обратно - кой разрушава християнските принципи и морал, той разрушава държава, колкото той да не осъзнава тази вреда.

Как възникват 37 минуса на нула време?

Възникват в главата на русския трол. Как е времето в Ленинград? Колко плащат месечно, за един съсед питам? Още ли сте на улица Савушкина 55?

а българите по-добре ли сме?

Господинът Насименто както винаги излага DW в старанието си да очерни православието. Руснаците не стоят за да видят реликва, А ЗА ДА СЕ ПОКЛОНЯТ НА МОЩИТЕ НА СВЕТЕЦА. За господин журналиста е важно да да се очерни Бог, хулейки светиите и вярващите в Него.

Га видят мощите на Путльо, тогава да опитат да мислят за щастие! :)))

Няма да е достатъчно. Ще е нужен един вагон мощи от цялата им гнила шуробаджаншка система с всичките там Сечинци и АлишерБурханУсмановци.

колкото си по-тъп, толкова си по-религиозен

Не е от тъпотия а от неграмотност! За съжаление ние не сме много по-назад.......

Не знам защо се подигравате на тези хора, но като съм била на Църква и е имало руски жени, те бяха покрили главите си с кърпа и се кланяха пред иконите, облени в сълзи. Не казвам кой вярва повече, защото подобни сравнения силно ме дразнят, но когато видя някой да цени по този начин Исус, не ми остава нищо друго освен да го уважавам! Да бъде Неговото царство, както на небето, така и на земята!

Никой не се подиграва. Само е добре да с еотбележи че същите тези "варващи" са се кланяли и на мумията на Сталин. Този, който е взривил Храма на Христа Спасителя. недоучилия семинарист, дето по негова заповед са гръмнали и Храма Св. Неделя в София. Където, по стара българска традиция жените са били с кърпи на главите. Но след съветската окупация от 1944 атеизма е набиван в главите на българите поколения наред. Що се отнася до обливането в сълзи, руснаците са се обливали в сълзи и пред ковчега на престъпника Сталин, и на полуидиота Брежнев. Ето в това е проблема им

Сталин не е докоснал нито един храм в СССР, заради майка си. След неговата смърт започва гонението на християните в СССР

Путkин е най-вярващ! Той е най-великия православен християнин, бил е такъв и докато е бил в КГБ в Дрезден. Тайно.

Не е въпроса какво правиш докато си в храма! Въпроса е като излезеш от там какво правиш! Защото Исус каза тия които слушат моите думи и ги изпълняват са моите поклонници!!! Тия дето припадат пред идоли и после си отиват и си правят каквото им е кеф нямат нищо общо с Исус и неговата Църква. Думата Църква да не се бърка с думата Храм! Църквата в живо нещо - Христовото тяло на земята! Храма е просто една постройка за ритуали!

Дирбеге, какво означава "4 в. пр.н.е."???

ерата която обитават руснаците със способностите си за критично мислене и анализ. Т.е. тъмния мракобесен феодализъм + цепещия мрака слънцелик 'государ'.

Дира приглася на антиславянската, антиправославната и антихристиянската пропаганда. Руснаците се прекланят пред историята си, не пред светини. И народ, който държи на историята си има бъдеще. За разлика от други народи, които плюят и допускат да плюят на националната им история.

Руснаците с епрекланят пред глупостите, които ги лъжат. Защото, това, което им се налива в главите няма нищщо общо с историята. Поне с тази история, която е известна в цивилизования свят. Русняците винагои са се прекланяли прд идоли. Дали това ще е мумията на престъпници като Ленин и Сталин, дали ще е пред паметника на престъпници като Джержински, дали пред ЦК на КПСС, дали пред Батюшка Царь това няма значение. Къде бяха тоия милиони вярващи, когато предшествениците на Путьо по болшвеишка линия са гръмнали Храма на Христос Спасителя? Къде им е била вярата тогава. Къде им е било преклонението пред историята? Тогава свички са се прекланяли пред болшевизма - престъпна доктрина, по-престъпна от национал-социализма. Панславизмът е абсолютно ненаучна идеология в Русия развихрила се от средата на 19-ти век. Тогава, когато Русяи е единствената независима държава с преобладаващо славянско население. Останалите славяни (много по-истински славяни от населението на Русия) са или под турско, или под немско или под австрийско владичество. И Русия решава да си присвои правото да представлява всички славяни. Но я ги погеднете руснаците. Или са с дръпнати очи, или са дребни като Путьо, или са кривокраки. Това ли е славянския ген, а? Или там си е хвърляло семето всякаква пасмина - от половецките племена, през татарските орди, до дявол знае кой. Славяни! Глупости на търкалета!

Погледни първо в собствената си душа, преди да съдиш другите колко са вярващи.

Руснаците са свикнали да чакат. За какво ли не. За салам, за хляб, за кола, за цветен телевизор, да зърнат мумията на Ленин. Чакането по опашки беше национален спорт в СССР. Същото е и в Русия. Там, когато видиш опашка първо се редиш, после питаш за какво е опашката. Някога, когато и мумията на Сталин е била в мавзолея и за нея са се редили да я гледат. После се оказва че Сталин бил престъпник. Овча работа! Руснаците са вярващи. Поне повече от нас, българите. И обичат мъчениците. Дали защото те самите са мъченици, или от любов към спорта, но в името на разни идеи те са готови да извършват чуд4еса от героизъм. И затова с атолкова леснои за манипулиране. Днес се редят да видят мощите на светеца, утре ще се редят пред ковчега на Путьо, а вдругиден на тълпи ще приветстват новия си господар.

Незнаех че българските земи дето са пълни с такива неща са много дачеч от ''журналистите'' та седнали отново за Русия да пишат....За пореден път доказвате нефелността си към реалността..

Защо от автора се употребява насмешливо, да не кажа подигравателно, няколко пъти думата зърнат.Това е обида и неразбиране към хора дошли за да се покланят на светинята, а не да зърнат на нещо любопитно.Унищожително постоянно да се говори за опашка и как да я издържат.За тях това е духовен акт, за да се докоснат божествено явление, а не стоят на опашка за последен модел модна стока. Ти може да си атеист, но нямаш право да пренебрегваш тези, които със стремежа си се доближават до Бога, и коитосъс стремежа си стоят над теб.

А ти с това "напраСен присмех" нещо за прасета ли искаш да кажеш или просто си неграмотен???

руснаците често бъркат З и С - при тях се пише С, където при нас З. Така само се издават миризливите тролове.

Същите опашки правят за водка, за месо, за хляб. Свикнали са, защото "братушките" се хранят основно с пропаганда. Е има изключение - в Москва и С. Петербург имат дори ток, вода, канализация, магазини. Но това не е цялата площ на Русия! :) Затова имаш нужда да измиеш калта от сандалите, да си облечеш новата рокля и да се наредиш на опашката за ... (какво значение има)

Защо няма статия "Колко могат да чакат американците, за да си купят новия айфон първи?" И докато се опитвате да изкарате откачени хора, които търсят духовно успокоение и молитва, то не обръщате внимание на онези, които търсят позьорщина и са заслепени от пари, комплексарщина и материализъм. Мисля, че именно в тези опашки е разликата в духовността на единия и другия народ.

Пиндосите не чакат!!! Там се млатят.

Първобитни суеверия на едно интелектуално ниво с тези на папуаси и изостанали африканци, с претенции за 'духовност'..

Когато не виждаш начин за спасение въпреки усилията, които полагаш искаш да се случи чудо!Такава тенденция наблюдавам и в България. Хората са толкова изтерзани и обезверени, че разчитат и очакват единствено чудо.

Живял ли е Св. Николай 400 г. преди Христа?!!

Поредното падение на мурзилките. Това да висиш на опашка го има само там. Толкова ли не са могли да я сложат тази икона на по-досттъпно място, с големи парконзи? Кажи му комунист и не го обиждай повече.

На опашка стоят и хамериканците за новия айфон. Даже много по-големи.

новини свързани с РУСИЯ -от статии тип дойче зеле розови пантофи и БГ капачки -само смях ивицове и дори ипропагандата останала от дойче зеле Гьобелс.Чакали били на опашка МУАЯХАХА .Няма ли на напишат че чякат на опашка и в магазин.Щото там магазинити които видях бяха претъпкани със всякаква стока , и горе долу един квартален супермаркет колкото два софийски мола и не можеш го обиколи два дена .

Със заплати под 20 000р (50% от руснаците), а цени и данъци по-високи от българските, направо се смайват какво да пазаруват..

крайно време е да разрешите коментари само с регистрация. Тук има няколко коментиращи безделника, които са запълнили форума с 90 процента само тяхни коментари, представляващи баластра и спам. Обзалагам се, че основната част от коментарите по тази тема са писани от един и същи поплювко. Всичко това подкопава реалната представа за мнението на хората по дадена тема.

Искаш да отнемат единствената радост на 'Гордия Европеец' - да причинявал (по собствените му думи) сърдечни удари на 'соросоидите'. Бъди по- толерантен към съгражданите ни със специални нужди, за които ДИР-а е отдушник.

съгражданин - майка рускиня, баща турчин, той - мелез

Срам за автора. По какъв омерзителен начин представя цялото събитие.

Да,голяма новина относно руснаците.Ами да си се самоизмъчват,никой не им пречи!Но не ни занимавайте с тези водка-сельодка + махорка!

21 век сме алооо. Некой вервали ф феята на зъбките?

Скоро и Джордж Сорос ще завърши земния си път , както Бжежински и много авантюристи които плащаха на тъпи промити чутури да маниполират обикновения човек че от някъде ще го унищожат Руснаците ! Руснака както и Българина е кротък човек до време и чака ! Но да пишете за тях където са нормални , интересуващи се , най-четящия народ в света , колко повече Нобелисти имат други народи от тях и то повечето са пак от Русия ! Повечето щом наблягат на някакви слабости значи се интересуват от тях и живота в Русия ! Защо никой не написа за Украйна как разрушават Храмове и как Католиците завземат Православни Храмове и избиват своя народ , там върви 4 години Гражданска Война !

Амин! +++...+++...+++...+++...!

Колко нобелисти пък имат руснаците ве?

Виж колко светци имат, това е важното.

Аз знам един-Солженицин.

След литър-два водка, и чудесата сами се появяват едно след друго.

Къде, къде по-ефтинджос и ефикасно си е да стоиш от 5 сутринта до 10 вечерта гладен и жаден и после концерта в Манчестер да не ти хареса...

Глупаво и тенденциозно представена новина сякаш руснаците са някакви суеверници и за това се редят. Всъщност те са много вярващи християни за разлика от нас и затова се редят. Всъщност те изпитват уважение към християнството и светците и затова се редят, това уважението е непознато у нас. Трето те са изключително културен народ и се редят и на опашки за художествени изложби- нещо невиждано у нас. И като чакат на опашка за да видят изложба те четът книжка. Толкова за великия руски народ!

Бот-овете яко бият + за еврогейщината,и яко - за православието!!! ХО ХО ХО

АКО СЛЕДВАМЕ ИДЕИТЕ НА АНТИХРИСТА НАПИСАЛ СТАТИЯТА ... КАТОЛИЦИТЕ СА ПО ГОЛЕМИ ИДИОТИ ТРАШКИТЕ ... ЗАЩО ? ... АМИ ВСЯКА НЕДЕЛЯ ПО 300 000 СЕДЯТ НА ПЛОЩАД СВЕТИ ПЕТЪР В РИМ ВЪВ ВАТИКАНА И ЧАКАТ ПАПАТА ДА ИМ ГОВОРИ :)))

Не знам как гнусните доносници на атеизма с ранг митрополити могат да имат претенция за религиозна изключителност , че на цялата си гнусота дори да атакуват други християни и как се намират идиоти , които следват глупостите на подобни Юди. Става лесно разбираемо, покрай тях се въртят само същите като тях доносници , ченгета, шапари, апаратчици и номенклатури, негодници, престъпници примитиви и направо психично болни , всички опитващи се да прикрият спбствената си негодност и порок с познатото заемане на велики и фалшиви пози и празни приказки и атаки и клетви към цяла вселена познати от старата соц комедия. Отпадъкът усети вятъра и от партия стана църква.

Абе пишман най-най-най-религиозни и вярващи мекерета соросоиди,демократи,гербери,и всякакви сини цървули... какво сте тръгнали да коментирате руснаците бе?!!! Това са набожни хора,не като вас гяури такива дето ходят на църква щото било модерно!!! Само погледнете как влизат в църква/храм/ руските жени-няма нито една,даже и да е най-голямата ковра-да не е покрила главата си!!! А ваште българки,ако има как и по бански ще се изтъпанят в църква или манастир,когато го посещават с тъпкача си мутра!!! Гнусни сте българите,но и много прости,мислите си,че сте голяма работа,но сте гола вода!!! ПП-И аз съм българин!!! ХО ХО ХО

Пишеш "Гнусни сте българите" А ти какво си - русска свиня нальокана с боярищник ли? Откакто шефа ти Путkин се изказа за азбуката - и той и всички вие русски свине ще ядете бахyр.

75 години

канада пък разрушаваме всички църкви и строим на тяхно место блокове с апартаменти ... за сметка на това арабите строят дямии и се плодят като мишки ... ха да видим какво ще е населението тук след 50 години ...

Така става като препоркаш с шампоан, бързо забравяш за мумията на Ленин. Тези не са православни, това е посткомунистическо суеверие.

На видеото ли да вярвам, или на плюнките на един лъжец, дето дори не е стъпвал в черква?

Информацията за опашките не е пълна. Освен че могат да чакат с часове, за да видят религиозна реликва, руснаците чакат с часове (и с денонощия), за да видят произведения на изкуството в Пушкинския музей, Ермитажа, Историческия музей и на много други подобни места. Това е нещо, на което ние бихме се изсмяли, понеже сме по- и по-най и хептен най-интелигентни.

чакат и с часове за елементарни неща като вносен кашкавал, плодове, зеленчуци. Все едно са в 1800-та година, даже по-зле

Това е само като им омръзне шампанскито, хайвера и водката, вервай ми...

На рускините проблема им го знам. Лъгаха ги от 13 годишни, че ще се женят за тях и така им мина младостта - вместо на деца сега се радват на по едно куче, дето ходят да го разкарват нагоре надолу из трънливите поляни в квартала. Много от тях си останаха ялови, защото живота им мина по оргии, секс с който там се намери, после аборти и ходене по доктори да си лекуват венерическите болести, а като дойде време да раждат се усетиха, че вече са повредени като жени и на доста почтенна възраст, които за нищо не стават... Долни пачаври!

Искаш да кажеш Украинките , не бъркай с Рускините те нямат Хазарска и еврейска кръв че да пишеш за тях , еврейска подлога за няколко гроша!

Да живее България, да живее Русия !Долу вампирясалите червени , лайняни и шарени изедници и техните слуги - некадърните решетниковски рубладжийски тролове провокатори !

Ако има водка, могат да чакат вечно на опашка, в студ и мраз, жега и дъжд !

колкото си по-тъп си по-религиозен

Алооо, минджев, лоши артисти сте да знаеш, нали бяхте станали демокради и провъзгласихте свободата на вероизповеданията. Сега изведнъж вярващите станаха тъпи и Бог започна да ви пречи. Защо бе минджев, защото е над вас ли? А вие горките вярвате, че сте безсмъртни и всемогъщи. Лошо нещо е параноята да знаеш много лошо.

Хубава вечер, Приятели-миряни ПОЖЕЛАЙТЕ СИ НЕЩО ПРЕКРАСНО ! Весели, Щастливи и Усмихнати ! ние с Опсчето, богинята на Пловдив и Тракия, Мàрица, Бендида от Кендрейсея, олимпийска Артемида, сме тук при Вас и Ви пазим ......... Свещена богиня, тройна хеката Θεά Ῥέα

Любов, Смирение и Благонравие между Човеците, а във Висинето - Мир !

Хубава вечер, богинче ! И аз съм прогонен завинаги....

от къде ?

Хубава вечер и на Слънчева Ница !

Грозна картинка са Гордия Европеец и сие путинофили. Мисля, че той е провокатор. Човек и да иска да каже нещо добро за Русия, а то има много добри неща, просто няма как. Навремето такива като него в СССР са ги трепали, още по пътя към Сибир