8 г. след драмата на Бакаджика - един беглец и един мъртвец

8 години след тежката катастрофа в местността "Бакаджика" край Ямбол, при която загинаха 18 души, единият осъден е беглец от правосъдието, а другият е мъртъв.

Обратно в новината

Коментари - 8 г. след драмата на Бакаджика - един беглец и един мъртвец | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

работника осъден и вече мъртъв... баровеца собственик, на свобода щрака с пръсти у ФАЩ..... справедливост....100%

Шофьорът на автобуса не е бил назначен на работа във фирмата.Предната вечер собственикът го помолил да извърши услуга,защото по някаква причина назначеният шофьор не можел да работи на другия ден.

И няма Интерпол, ФБР, или съдиичетата и някое полицунгерче може да ги припознаят от някоя схема.

Ако всичко в статията е вярно!!! ТУЙ Е НЯКАКЪВ ЦИРК

Ал

И за какво даваме пари за технически прегледи на возилата? Чистачки, мигачи, изгорели газове ... глупости. Какъв е смисълът? Мир на праха на жертвите на тази простотия ГТП.

на бекапейскодесарския принцип... че ми осъдите ....

Ал

На ГЕРБаджиски принцип. По времето на ГЕРБ

Предполагам, че истинската вина е на собственика на автобуса в съучастие с човека/или гаража/ извършил техническия преглед. Собственика на автобуса трябва да е на ясно с истинското му техническо състояние. Възползвал се е от гаража /или техника/ за да получи документа за техническа изправност. Техника /или гаража/ или не са виждали изобщо автобуса или са направили фиктивен преглед. Тук се преплитат и интересите на изпълнители и собственици. Представете си, че техника е прегледал автобуса, но шефа му е наредил да го пусне! Шофьора също е изпълнявал разпорежданията на шефа си и е гледал да не си загуби работата. Така се оказва, че шофьора го отнася изцяло без да е толкова виновен и това е причината да получи сърцетуп. Интересно ми е близките на пострадалите не са ли поискали от съда да се привлече под отговорност и сервиза извършил техническия преглед? Във Великобритания техническия преглед на автомобила има гаранционен срок. Ако не се лъжа е един месец. Издава се Сертификат, в който се упоменават точно откритите забележки. Ако дефектите са значителни тогава НЕ се издава сертификата а "Съобщение за отхвърляне" като се изброяват точно дефектите. И тук има гаражи и техници които си позволяват да правят почти фиктивни прегледи, но се пазят много и за да си затворят очите искат доста пари. Така се оказва, че е по-добре да си оправиш колата.

и тогава и сега,техническите прегледи са фиктивни...

просто прекарсно,.....тъжната истина е че в България нищо не е такова каквото изглежда,основния виновник е този от сервиза, който се е подписал за изправността,а след това и шофьора ,автобуса не е имал спирачки за бога...

Ей го къде е САЩ ...

Този инцидент е резултат от ганьовщина обхванала значителна част от хората в България. Желанието им да бъдат по-хитри, или мислейки си че са над системата. Обикновено системата си го връща ако не на тях то ма други като тях. Истината е че няма политическа воля да се затегнат нещата , защото после ганьовците няма да гласуват за разпоредителите на затягането. В случая става дума за това че некой ганьо е затворил очите си , когато рейса е минавал техническия преглед. Поръчителя е бил щастлив че е по-хитър от балъците които са похарчили пари да имат изправни мпс-са. Всички си траят , в резултат сумати прегазени, оня умрял в затвора, другия се крие като плъх някъде. По същия начин стои въпроса с неправилнито паркиране. Никой не се занимава с ганьовците паркирали където им скимне. С данъците, и със всичко останало. По тази. Причина 30% нормални хора живеят кофти заради 70% андрешковци....

За всичко си прав, съотношениетотие малко неточно - 15 на 85 е всъщност или приблизително. "Това е положението Минке..."

Ай сега оправдания. Ние колко човека върнахме на USA щото там оплескали нещата и бягаха да се връщат при нас. Ами искайте си от USA да ни ги връщат и те.

А Боко ще намалява произшествията!

ДЪРЖАВА. МАФИЯТА Е ОХВАНАЛА ВЛАСТТА, УЖАС.

на тази отврат.

само ти отварям очите. Нали бяхте против приватизацията, против Костов, защо не го оставихте да управлява особено с такива можещи кадри. Абе Курнелиното семейство прекрасно отвсякъде. Мъжът и по време на бензиновото ембарго със Сърбия шеф на митницата в Олтоманци на сръбската граница. Бенинът тогава течеше като река. Сега синът ѝ в САЩ в най-скъпия колеж - яде парите на майка си и баща си. За завиждане е. А вие социалисти - преглъщайте на сухо.

"змии и гущери ли се храниш бе"?! Едно и също като папагал повтаряш:"Курнелия", та "Курнелия"... Ами аз пък не искам хейтъри, невежи и "опростачени"... да "отварят" очите на други, много по-образовани и интелигентни хора, наясно със нещата... Ако имаш конкретни факти, незабавно тичай при Прокурора, ако нямаш...седни си на трите букви и не оплювай хората! За завистта има лек! Лекувай се!

за всичко виновен Бойко - може - ама кажете черно-на бяло както аз казвам за Курнелия. Как така едва завършила с две годишен трудов стаж като помощник съдя КОСТОВ я назначава за Директор на Техноимпекс и председател на Борда на директорите на Техноимпортекспорт и тя ги разпродава. Мъжътѝ по същото време шеф на митница. Сега в Лукоил, а синът ѝ в САЩ. Браво-о- ама мълчите като г..ве.

Питай Костов, защо не е назначил Теб... вместо Корнелия! Не изливай завистта и злобата си тук! А и Корнелия е къде къде по умна от Теб...

Ти пък за някаква си търговска фирма! В борда на директорите на Козлодуй имаше някаква млада, ама мнооо млада пичка... че се питам дали изобщо разбира от енергетика... Бяха назначили хора без образование на длъжности за висше образование, при това ОТГОВОРНИ длъжности. В същото време инженери с истински дипломи едва ли ще ги вземат, знаеш как е!

Държава на измамници!

Не че нещо, ама в Народната Република, за това щеше да има доживотни, че защо не и смъртни, присъди...

18 УМРЕЛИ ПО 3-4 МЪЖЕ РОДНИНИ = 72 ДУШИ. ТЕЗИ 72 СЕ ВДИГАТ, НАМИРАТ СОБСТВЕНИЦИТЕ НА СЕРВИЗА, ВСЕКИ ИМ БИЕ ПО ЕДИН ШУТ В ГЛАВАТА И СЪДЪТ НЯМА КАК КОЛЕКТИВНО ДА ГИ ОБВИНИ ЗА УБИЙСТВОТО/ВЪЗМЕЗДИЕТО. АКО ПЪК НАМЕРЯТ И СОБСТВЕНИКА НА РЕЙСА- ПО СЪЩАТА СХЕМА- ЗАКОНЪТ НА ЛИНЧ. АМА БЪЛГАРИТЕ СА СМЕЛИ МЪЖЕ САМО НА МАСАТА ПРЕД ТЕЛЕВИЗОРА...ПУТЬОВЦИ ЕТО ЗАЩО НИКОГА НЯМА ДА ИМАМЕ ПРАВОВА ДЪРЖАВА- ЗАЩОТО НЯМАМЕ "МЪЖЕ"....

И до сега всички отиват на технически преглед там, където им дават документа. С други думи истински технически преглед НЕ се прави. Такава е бизнес средата в момента, ако някой гараж /техник/ си позволи да прави истински технически прегледи той няма никакъв шанс да оцелее на пазара. Редно е държавните органи /ДЪРЖАВАТА/ да се намеси като почнат масово да глобяват и да отнемат лицензите за технически прегледи. Така ще ги накарат да извършват истински прегледи, а не фиктивни.

А не е ли редно Държавата да прави прегледите? Или и това не могът да управляват сегашните...

НЕ! И аз така си мислех преди време, но видях, че из Европа прегледите се правят от мнооого автосервизи. За да се правят прегледи сервиза трябва да е лицензиран. Човека който извършва прегледите също трябва да има лиценз. Лицензите също са разделени на няколко вида групи /класове/ според превозните средства. Очевидно е, че неможе да мине на преглед камион там където минават само леки автомобили. Просто се изисква определен вид техника.

+++++++++++++

От години минавам преглед в един и същи пункт - близо ми е, евтино ми е, а и майсторите са приятни момчета, с които ми е кеф да си поговоря. Преглеждат ми колата и ми казват ако забележат някой тампон за смяна или ако ми изгорял някой габарит, задължително проверяват спирачките. Не са ме връщали, не съм чувал и някой друг да са върнали. Но поне чест им прави, че преглеждат колата и ти казват на какво да обърнеш внимание. Колата ми не е нова, но е добре поддържана, все пак возя себе си и семейството си в нея. Обаче има пунктове, в които във времето преди камерите можеше и без колата да отидеш и пак минаваш. Сега сигурно единственото условие е да закараш колата до там, сигурно може и на рапатрак да я вкараш и пак да минеш ГТП ...

Това важи за хора, възпитавани в аристократични семейства и завършили Харвард, на които като им кажеш забележките, ще се стреснат, засрамят, че са допуснали / не са забелязали изобщо такива дефекти и първата работа ще им е презглава да тичат към някой сервиз да ги оправят. При Ганьо въврви следното: връщаш го и му казваш в определен срок да си оправи дефектите и пак да се яви. Ако си затрае и се скатае, което е най-вероятно да направи, му изпращаш писмо с обратна разписка да върне номерата на колата в КАТ + 500 лв.глоба. Ако в рамките на 3 дни отново не последва реакция, отива репатрак, вдига колата, номерата се махат в КАТ и МПС отива на наказателен паркинг + още 500 лв. глоба + разходите по всичко, вкл престоя на наказателния паркинг.Ако все пак Ганьо реши да се прави на партизанин и изчезне с автомобила си, се пуска за национално издирване и след залавянето му се съди по НК вече за укриване от органите на реда + всички горни наказания + още 5000 лв. глоба.

Когато си избереш тиква за глава - започваш да живееш в бостан.

НЯМА ДЪРЖАВА. НЕ ГО ЛИ РАЗБРАХТЕ ОЩЕ СЛЕД 27 ГОДИНИ ПРЕХОД

Проблемът не идва от собствениците, чиито автомобили не са преминали технически преглед /те са следствие/, а от Собствениците, чиито скъпи коли минават преглед редовно в лицензирани сервизи...

По тази логика, "най-проблемни" ще са шведите, немците, швейцарци и т.н.

нещо не е наред в тази статия. Уж автобуса бил с развалени спирачки, а шофьора е осъден. Няма никаква логика, ако е така той няма вина

Ако не беше се случило в България, статията нямаше да е наред/правилна/коректна и т.н. Уви, у нас, неща не са наред другате...определено извън статията.

Напротив, точно шофьорът е длъжен да следи текущото състояние на МПС-то и да откаже курса, ако не отговаря на изискванията на закона. Иначе по твоята логика той може да тръгне и със спукана гума, щото не е негова работа да ги гледа тези неща, а ГТП е бил отдавна и тогава гумата е била здрава.

Богатите винаги се измъкват от правосъдието! Бедните плащат с живота си!

Като гледам какви грохнали бараки се движат по пътищата, май нищо не се е променило за тези години. Правят се фиктивни технически прегледи, а гаражните сервизи и кварталните автомонтьори процъфтяват.

Как да го кометираш това развитие на случая- единият разпродал имота си преди да влезе в затвора, другият избягал в чужбина, а носещите най-голяма вина (компетентните лица от сервиза в Елхово, обявили камиона за изправен), дори не са привлечени под отговорност! :/ Жалко за загиналите хора и за техните близки....

ЖИВЕЕ БОЙКО БОРИСОВ - създател, организатор и ръководител на всички далавери в България.

я забележи кога е случката...,май Бойко е тъкмо встъпил в длъжност!?

Никой не свързва Боко със случката, а с далаверите - "създател, организатор и ръководител на всички далавери в България". И правилно!

тогава все още БСП е на власт!

ГЛАВНА ПРИЧИНА ЗА ПАДЕНИЕТО НА БЪЛГАРИЯ НЕ Е МИЗЕРИЯТА И БЕДНОСТА, А ЛИПСАТА НА СПРАВЕДЛИВОСТ. ТОВА Е НАШИЯТ СРАМ И УНИЖЕНИЕ. ГНИЛИ ЯБЪЛКИ НЕ СЕ РЕФОРМИРАТ. ТЕ СЕ ИЗХВЪРЛЯТ. ТЯХ НИКАКВА РЕФОРМА НЕ МОЖЕ ДА ГИ ОПРАВИ. ЦЕЦКА Е СЪЩАТА БЕЗПОМОЩНА КАЛИНКА, КАКВАТО БЕШЕ И ЗАХАРИЕВА. ТЕРМИНАЛ 2.

А да ти е минавало през ума, че може би изгнилите ябълки са към 80%? И че няма да се оправим, защото просто сме си такива - не подлежим на оправяне? Алели, гени, хромозоми, турско присъствие, РСО ... някой по-умен да се изходи!

НАЙ-ГОЛЕМИЯ проблем на България, не са политиците, мигрантите, етническите партии или мръсния въздух, а ПРАВОСЪДИЕТО. То отдавна го няма

"брънка" от Системата за Управление! Виновни са всички нагли, продажни, алчни за пари и власт "мошеници", на които им се "услади" крадливата демокрация: самообогатиха се чрез корупция,кражби, лъжи, измами, за сметка на ограбения народ! Те, не искат "Стресиращи" Ги Реформи! Не искат Справедливост и Ред в Държавата! Нямало пари за пенсии, а още при първо влизане в НС, депутатите сами си гласуваха високи заплати в хиляди..., без "допълнителните" от участия в неефективни комисии и... с работещи фирми,"законово" прехвърлени временно на Тъщи и Рода!Вижте ги колко "работят"?Само по един- два часа на ден?! А в останалото работно време кръстословици ли решават, или лични интереси?!Депутатите не искат Реформи! Не мислят за оцеляването на народа, на пенсионерите с "мижави" пенсии, на които бе ограбен труда, построеното от тях! Няма кой да отговори: как и защо за 27 г. управление, политическият Бг"Елит" унищожи съграденото от преди, а не успя да съгради икономика, не успя да надгради и подобри достигнатият от преди-жизнен стандарт и просперитет на народа и страната ?!

Предлагам да увеличим двойно заплатите на всички превърнали правото в средство за препитание !

a немой туй бе - то що на всики да се вдигат беее те всички са буклуци

ЕДИН ЧЕХ ПРЕДИ ВРЕМЕ БЕШЕ ПРЕДСТАВИЛ БЪЛГАРИЯ КАТО ТУРСКИ КЕНЕФ ...... ДАЛИ Е БИЛ ПРАВ ?

не само Турски..

Сибирски кенеф:Два кола,трион и чук.Забиваш първия кол и се държиш,за да не те отвее вятъра.С втория кол гониш вълците.Като си свършиш работата го отрязваш с триона,а останалото зачукваш обратно.

Не турски, а юдо-масонски кенеф ! Всички съдии, прокурори, депутати и министри членуван в масонски ложи !

Факти, обаче няма отговор на въпрос: ЗАЩО? - защо престъпната безотговорност с последици сравними от атентат не се наказва и то най-вече идеята е превенция, защото се създава чувство за пълна безнаказаност! Защо близките, роднините и приятелите на загиналите и ранените не могат да се обединят заедно с други онеправдани хора и да им се чуе гласа. Иначе всичко ще си върви така и още невинни жертви ще има.

Най-виновни са пунктовете за ГТП. Ако те са си на мястото такива трошляци няма да пътуват. По пътищата е пълно с такива ППС убийци. Да не говорим за пушяците които се вият от половината автомобили и също убиват макар и бавно. Трябва да се спре с популизма и всичко което е негодно да се изчиси от пътищата.

Мила родна картинка в задунайска губерния.По-големи простотии се случват само в русия.

А къде се укрива главният виновник - собственикът на автобуса? В Русия ли? Или в любимите ви САЩ? Знаете ли колко престъпници се укриват в "демократичните" САЩ, ЮАР, Германия, Великобритания, Испания? Там си живеят нелегално с години и никой не ги закача!

Сибирски кенеф:Два кола,трион и чук.Забиваш първия кол и се държиш,за да не те отвее вятъра.С втория кол гониш вълците.Като си свършиш работата го отрязваш с триона,а останалото зачукваш обратно.

Да,Да!Като бай тоше.И той се е крил,ама никой не го е търсил.

Я вие всички тука, дето хулите и плюете всичко и всеки - обърнете се с лице към самите вас си и се попитайте - какво точно прави всеки един от вас, че да неаа ни е такава държавата ! Мълчите, май...

ВЕДНАГА ЩЕ ТИ ДАМ ОТГОВОР . РЕШЕНИЕТО Е САМО ЕДНО . ИЗЛИЗАМЕ ВСИЧКИ НА УЛИЦАТА СВАЛЯМЕ МАЛОУМНИЦИТЕ ОТ ВЛАСТ И ВЪЗДАВАМЕ ПРАВОСЪДИЕ НА МЯСТО . ИЗДИГАМЕ 10 БЕСИЛКИ ПРЕД НАРОДНОТО СЪБРАНИЕ И ПО СЪКРАТЕНАТА ПРОЦЕДУРА ПРИКЛЮЧВА ВСИЧКО .

Само 10? що бе те не са ли 240? Или само 10 са виновни:))))

и какво???Тиквата е прав поне за едно нещо,матеряла не струва.Ще дойдат други и ще са същите.

От САЩ не са го екстрадирали само защото чиновниците от МП не искат да подадат молба за целта. Явно са съучастници в укриването му.

При подобен случай в Англия: Шофьора оправдан, собственика на камиона - 17 години, техника преглеждал камиона - 17 г.

След всичко което се случва в България,запитайте се заслужено ли изчезваме като нация?

заслужено или естествено ? светът има ли нужда от хора ,които не мислят ?тази толерантност към всякакви видове престъпници не може да доведе до добри резултати !

и всеки ден ги слушаме колко са загрижени за народа си ..... цинизъм....този собственик се открива до 24 часа при добро желание от страна на държавата

Наглата Независима Съдебна Власт е най-голямата мафия в тази държава. Тя измисли тези закони, тя нагло не ги прилага за да може да лапа пари. И покрай нея още дузина хиени като застрхователите. Докато не се отреже главата на хидрата - няма управия. Няма друга сбирщина в тази държава , кочто така нагло да се самоназовава ВЛАСТ .

Мисля че е срамно да се пише че България има правосъдна система. Това е система за прикриване на далавери и престъпници, която няма нищо общо с наименованието си и която по незнайни причини се иска да се финансира от данъците ни а не от рушветите. Даже си гласуват и увеличения пак от нашите данъци за добрата работа и им гласуват плащането на глобите към Европейският съд пак от държавния джоб. Най-доброто е закриване или поне спиране на финансирането от държавата и да си живеят на подкупите които събират.

Това е държавното правосъдие!Подсъдим за смъртта на 18 човека,напуснал страната безприпятствено,моля ви се!По всичко личи,че държавните органи са му повмогнали и сега се правят на гръмнати!

братя и сестри тука гледам под всяка тема има хора които ни настройват да мразим страната си, аз не съм патриот но знам че ние не сме виновни че статуквото е такова и че политиците си го предават от мандат на мандат, страната ни е красива хората ако не бяха притиснати щяха да са добри, винете само власта, съда и тем подобни те са виновни за нашетонещастие

Цитат: Знам че ние не сме виновни :) тука е ключа към решението на проблемите ни. НИЕ (каквото и да значи това) СМЕ ВИНОВНИ... Все някой друг ни е виновен за състоянието на държавата ни... Политиците ни са отражение точно на лъжците, крадците и убийците, с които е изпъстрено обществото ни...

Ми като се чувстваш толкоз много виновен, окачи си въжето и ритни столчето бе! Какво насаждаш само чувство за вина в цял един народ? Обзалагам се, че си русофил и че обичаш много путин!

Не е важно аз как се чувствам, но не може все някой друг да ни е виновен за собствената държава. Докато си пием ракийката и закачаме комшийката да дойде някой и да ни свърши работата вместо нас. Няма значение кой точно ЕС ли ще, Американците ли ще са, политиците ли ще са, Русия ли ще е... Само да не ни закачат докато ни оправят държавата.

Ами аз ежечасно виждам по улиците автомобили минали технически преглед пък пушат с черен катранен дим, на четирите колела четири различни гуми, на аспуха им монтирани някакви свирки. Тези от техническия преглед виновни ли са?

TТова за четирете еднакви гуми, май само в Б-я го има. Въпреки че е останало от Комунизма не го махат като други неща.

Chefo77

Сериозно ли питаш, дали тези от техническите прегледи са виновни, че през пунктовете им минават ОДОБРЕНИ такива возила? Със същият успех можеш да попиташ, дали КАТ-аджията е виновен, че позволява да продължи спрян за проверка пиян шофьор...

Господине, технически прегледи на обикновен автомобил се провежда един път годишно. След това може още на другия ден този автомобил да не е изправен по най-различни причини! Стига плескахте глупости, моля ви!

А за тебе господинчо, човече без морал ,който е готов за 50 лева да пусне такава гробница да мине преглед какво да се каже. Да не говорим че говориш лъжи тъй като автобуси над 10г. минават преглед най-малко два пъти годишно. Отделно трябва да има човек който да го проверява преди всеки курс. Това че не се прави не оправдава.

Това е реалността в ДЪРЖАВАТА на КРАТУНИТЕ.

Я виж ти, веднага си подкрепен още от двайсетина кратункьовци, като теб!? Явно кратункьовците наистина сте доста :)))

Също като терористичен атентат на Ислямакса държава, само с тази разлика, че там другите държави успяватза дни да разкрият атентаторите и да арестуват съучастниците им, а тук нашия избягал в Америка, може би.

Бойко ще прави ли пак спешно заседание по случая или разчита, че сме свикнали да живеем в тая каша?

Ами ББ нали щевзима спешни мерки за намаляване убийствата по пътищата, предимбо с нови обществени поръчки... що не ги вкара всичките тези преднамерени убийци в затвора? Ама всичките, барабар с разследващите, прокурора и съдиите - за неспазване на задълженията и освобождаване на убийци.