Бързи мерки за спиране на войната по пътищата

Премиерът Бойко Борисов и министри обсъждаха мерки за намаляване на катастрофите и за качеството на хранителните продукти.

Обратно в новината

Коментари - Бързи мерки за спиране на войната по пътищата | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Прекалено много хора са с купени книжки от една страна, а от друга е остарелият автопарк. Винаги се впечатлявам когато се окаже, че един и същи правилник за движение по пътищата сме чели, а не различни версии. Има водачи, които даже не си дават сметка, че са опасни за околните.

Никакви камери, никакви глоби, никакви санкции не могат да помогнат. Единствения правилен подход, който обаче няма да се хареса на повечето Ганьовци е в увеличението на данъците и застраховките на автомобилите. Трябва да се промени алгоритъмът за определяне на данъка - новите автомобили трябва да са с облекчения, а старите с утежнения. Така всичко ще си дойде на мястото по естествен път.

Защо да се намалява по такъв начин свободата на гражданите на и без това изостаналата държава? Може би защото ти нямаш кола и завиждаш на хората с автомобили?

Дали може да се намерят още по-големи некадърници в бъдеще да ни управляват от всички тези, които се изредиха до момента?

Дадохте книжки и коли на всички селяци и над 20 години ги оставихте без контрол. Какво искате да се случи, малоумници? Що свестен народ ви умря заради безхаберието. Дано умрете всичките във страшни мъки, изедници!

Истината е тази,че под каквито и гръмки лозонги и слова да я пакетират ,става дума за събиране на пари,в името на "народа ".А Народа кух и прост,та не абарисва за какво иде реч и за това и живота му е тежък. Хората по цял свят приемат закони и ги прилагат еднакво за всички и 50г. не ги пипат,а тук кой дойде на власт на юрист се прави и само се "творят"закони,кой от кой по -глупав,по-уродлив и по-лобизки.

Коментирах под другата "новина" за храните там.Ще коментирам това, което знам от сина ми за техните закони.Например говорене по мобилен телефон:първо нарушение - глоба и 10 часа на "училище", второ - отнемане на книжката за определен период, пак глоба и "училище".Превишена скорост - съответна глоба.Ако се плати през първата седмица - 50% намаление.При просрочие няколко пъти повече.Не на 3 части , на 30 да го направите закона - пак същото.Няма воля! КАТ е най-тромавата и корумпирана институция в България. Изобщо не ми се говори за подмяна на документи и подаване на заявления.Необходим е отпуск. Отврат!

Прилича на война по пътищата в мирно време,така е.Всичко е грешно и подкупно в цялата система на контолните органи по пътищака,ако изобщо има такива.Колко задържани,колко отнети книжки,колко неделни училища има в БГ?Питам!!!Г-н Б-в и сие погледнете в другите държави със нормални и сигурни закони за движение по пътищата,и най-вече с неподкупни полицай!Това е проблемът!Подкупността и безхаберието!Колко пъти някой бабаит слиза от колата посред движението и започва да бие другия шофьор,просто защото може и иска,заради неразбрана причина!И колко задържани има за това и глобени,с отнети книжки!Закони,закони,демокрацията не се гради на диващина!Г-н Борисов и сие!!!!

Нищо не можете да промените,защото нямате образователен капацитет за това.Предложенята са от милиционерски тип и не засягат същността на проблемите.Липсва задълбочен инженерен и психалагически анализ,а само банални простотии!

Първа мярка ликвидация на КАТ виновните от КАТ В затворите .. Движението с включени фарове през деня е ЗАБРанеНО Лепенето на отвличащи вниманието стикери вкл холограмни оръжия за масово поразяване е ЗАБРАНЕНО. Снимането сканирането и пси блокирането е ЗАБРАНЕНО От ОСновния ЗАКОН..

Първа мярка ликвидация на КАТ виновните от КАТ В затворите .. МОнтират все по жестоко вредни тежко терористични камери вече със AIDS активатори..Само за две секунди срещу камерите и хоп пси блокажа е сигурен.

Първа мярка ликвидация на КАТ виновните от КАТ В затворите .. Наглите престъпници принудиха милиони водачи да купуват и лепят тежко терористични холограмни оръжия на предно стъкло. Скенерите ВИ заслепяват и увреждат а холограмите ви блокират периферно зрение ..

Първа мярка ликвидация на КАТ виновните от КАТ В затворите ..Тези масови убиици увредиха милиони БЪлгари тежко нелечимо завинаги.. Пет минути след тръгване вече сте тежко увреден от скенери и фарове включени през деня. Не може да виждате нромално даже ис очила. скенерите увреждат както зрението така и главен мозък

Увеличението на санкциите не решава проблема а го задълбочава. Просто трябва на някой да му светне под шапката и да изпрати катаджиите там където им е мястото - да стоят на местата с висока концентрация на катастрофи. А не да се крият като шумкари в храстите на някой прав път с ограничение 40 или да тормозят вечер по улиците хората прибиращи се изморени от работа. И да им се проведе обучение и изпити как се спират МПС, че да не се мятат като хамави пред колите. Един такъв идиот съвсем наскоро го сгази някаква кифла в Пловдив и напълни трапа. Пазете полицаите, те са си наши.

ЕДИНСТВЕНАТА МЯРКА ВЪРШЕЩА РАБОТА В ТАЗИ ТЕРИТОРИЯ- БГ Е ЗАТВАРЯНЕ НА ВСИЧКИ ПЪТИЩА И ИЗЕМВАНЕ НА ВСИЧКИ ПРЕВОЗНИ СРЕДСТВА.

От всяка дума на замесените личи пълната-ГЕНЕРАЛНАТА безхаберност която ни залива вече години наред... - Какви пътища бре? Тука у по гагаузкият край дупките са като лунни кратери... но инак по 13 пъти в годината ги ремонтират... - Кьорав КАТ-аджийски тюмбел не може да видиш..., а като случайно ги изкарат на работа - стой та гледай... оня ден по 24 май побъркаха града с тъпотията си... блокирали целият град - изпльоскали по една-две катафалки каубойскта и само си бъркат в носовете, ушите или на джобен тенис играят, ама да вземат да регулират движението... - то това е по "Съветски образец" - ниИ нИ сНе от тия... - който си има кола да се оправя... ЗАКРИЙТЕ ВСИЧКИ МИНИСТЕРСТВА, СЛУЖБИЧКИ И ЩЕ СЕ ОПРАВИМ!!!

За Каварна или Балчик пишеш ...Така е ,само че Каварненските са по-люти гагаузи да знаеш ... В Балчик приселниците преобладават :)))

Онзи ден на Черни връх, чисто новата патрулка засече трима каращи в насрещното преди светофара. Да не мислите че ги глоби? Нищо подобно, дебелака вътре го мързеше да слезе и само им се скара през прозореца. Та питам г-н Премиер кога КАТ ще почне да работи?

По всяка вероятност не са били катаджии а охранителен патрул. Те нямат право да санкционират.

те всички в патрулите са от ОХРАНЕНИ, та ПО...

Баш катаджия си беше, нова Киа (от ония уж с камерите), бяла фуражка и зелена жилетка

"През последните няколко месеца има увеличаване на смъртните случаи по пътищата и ще търсим бързи мерки за спиране на тази тенденция, каза министърът на вътрешните работи Валентин Радев" Ми то преди няколко месеца увеличихте драстично глобите и санкциите. И резултатът е на лице: "увеличаване на смъртните случаи по пътищата". На този министър /а и на другите/ няма ли какво да им светне под капите, че не това е начинът за намаление на злополуките. Точно обратното. Сухата статистика сочи, че увеличението на рестрикциите води до драстично увеличение на инцидентите на пътя. Мога и да обясня защо е така но ме мързи.

Да но пък единствени в Европа (с изключение на няколко скандинавски страни), караме на запалени фарове

Безсилието на кабинета Борисов 3 е все по видно. Абе г-н Борисов, какъв закон ще поправяте (за стотен път), когато контролният орган КАТ отказва да си върши работата? И г-н Борисов, вие като какъв управлявате автомобил със синя лампа, нарушавайки правилата за движение? Защото в закона за това се предвижда отнемане на книжката и сериозна глоба.

jingiby

Защо ни занимавате с глупости? На всички е ясно, че успехът на тази кампания ще бъде толкова голям, колкото на тази за борба с престъпността и корупцията. Както всички знаем и двете процъфтяват у нас от десетилетия...

И "министрите" работят като в Парла- мента по четири часа на седмица.А това съвещание е мижи да те лажем. Злополуките на пътя ще се увеличат.

Прочетох статията и стигнах до извода-не търсите мерки за спиране на войната по пътищата, търсите мерки за пълнене на хазната, джобовете ви... Малоумника решил да трепе себе си и околните не го вълнуват вашите винетки, електронни системи и смотания асвалт.

Мерките са ясни и лесни - камери навсякъде и ефективни присъди, но не ви стиска, защото така ще пострадат и много "ваши" хора. Смешници.

И ще има още повече, смъртни случай, защото колкото повече демокрация, толкова повече идиоти и егоисти!Независимо от мерките които се прилагат.Нищо лично, само лични наблюдения от 18г живот в "най-развитата демокрация"

Сухата статистика показва, че колкото повече се увеличават размерът на глобите, присъдите и рестрикциите, толкова повече се увеличават убитите и ранените на пътя. Зконът за движение по пътищата го променят по два пъти в годината и то все в посока на увеличение на глобите, присъдите и санкциите. Резулататът е драстично увеличение на катастрофите. На никой ли от 240те пипона в Народното събрание няма да му светне в празната кратуна, че не това е пътят по който трябва да се върви за безопасно движение по пътищата?

трябва: 1. да се ....... 2. да се ............. 3. да се...................... няма го костов, защото го прогонихте. нищо няма да се ........

Проектирането на пътищата сега се прави по "съветски норми отпреди з0 години" защо???

Защото до момента други норми няма. И тези "съветски норми" никак не са лоши стига да има кой да ги спазва при изпълнение на строителството.

хубавото е, че нищо друго в страната не се прави по съвецки норми

Прави впечатление, че по темата пишат само хора, които никога не са нарушавали Закона за движение по пътищата. Светци. Само, съд, присъди, глоби, отмъщение. Обикновените и нормални хора, които всеки ден караме колите си знаем, че никой не е застрахован от злополука на пътя.

Да, прав си, особено пешеходците и тези с колелата, са станали супер нагли. Нарочно се пъхат пред колите, дори провокативно правят изпълнения, за да ти изправят косите. И размахват пръсти. А трябва и те да спазват някакви правила!!!

Моите мерки биха почнали с изграждане не на пътища, а на затвори ама нали кратунковци в се избираме.Чакайте те да ви оправят.

Пак някакви мерки, пак КАТ-аджии в храстите, пак слухтене и милицоинерски акции??? Абе, не разбрахте ли, че на наш Ганьо само дълбоко бръкване в джоба е решението. Защото накъдето се обърнеш, виждаш драстични нарушения и никакви наказания. Вижте безобразното паркиране, вижте заетите от луксозни джипове инвалидни места, вижте как "независимият" съд пуска пияни убийци без присъда, вижте армията от цигани, които откровено си купуват книжка, вижте наглото безпардонно шофиране на мутри, но и на власт-имащи, вижте тийнейджъри и млади дами, които никога няма да дадат предимство и са причинители на най-жестоки катастрофи, вижте и корупцията всред уж контролиращите трафика... А в същото време, когато тези наши джигити са зад Калотина или Кулата, са като писенце. Защото там на мига им лепват няколко хиляди евро и отнемат книжката. Ето, това е изходът от касапницата на пътя! Жестоки глоби, но и веднага събирането им, никакви обжалвания, процедури, отлагане на делото, адвокатески врътки и прочие български магии... Защо мутрата тук е безнаказан, а в една съседна Гърция, например, е като мушица??? С дебнене в храстите и с пари на ръка, с протакане на делата от съда, няма светлина в тунела!!!

Премиерът Бойко Борисов ....Ало, дираджийски дръжки на микрофони, не журналисти, с това лягате, с това ставате...Премиерът Бойко Борисов...ха, ха, Ваш е, нали ви хрантути, мой не е, сега вече всичко ще супер на пътя, след като...Премиерът Бойко Борисов..е направил съвещание....Много сте жалки, я другата неделя съвещание по доходите и т.н. и всичко ще е О.К.... Нещо да ни осветлите, какво търси при папата варненският престъпник с отнет имунитет и няколко висящи дела?!

Aйдее пак ще вдигат глобите, демек корупцията в КАТ. И ще променят закона за 100-тен път - осван да направят задължителни зимните гуми целогодишно, дълги дветлини и каране с надут клаксон - друго не остана.

Единственият начин е да нацвъкате камери навсякъде, да започнете не само да глобявате, но и да си събирате глобите, да започнете да вкарвате убийците на пътя, каращите дрогирани и пияни, както и тия с отнети книжки, в затвора, а не 2 месеца условно, и не на последно място - да спрете да отчитате дейност. Видя се, че смешните ви поправки на закона за фаровете и подобни, са подигравка с хората, които плащат данъци! Също да се предвиди в закона доживотно отнемане на категория, особено Д и С. Смешно е да се нареждаме по смъртност по пътищата със страни като Индия, където трафикът е ужасен и пътищата са в абсолютно окаяно състояние.

Сега ще ви кажа плана: Ала бала, ала бала! Дъра бъра три чадъра!

Как с корумпирани и мързеливи полицаи ще се борим с войната по пътищата бе Бай Уй ?

Тюмбелите всеки месец обявяват спиране на войната по пътищата.

Данъкоплатците се требят. Много лошо.

Значи ще оправят пътищата и ще заменят трошките ни с чисто нови без доплащане, а възпълничките момчета с жилетките ще ни поднасят с усмивка ободрителни напитки и ще ни пожелават приятен и доходоносен път и ден!

Колкото и да са бързи мерките - ,,безмозъчностата,, расте в геометрична прогресия преди тях!..? ...Влияние от Чернобил, бате!

ха ха ха...пич, неотразим си.. дори и зад Полярния кръг.... ха ха

като измират такива дето плащат данъци и винетки им намаляват парите за крадене , може и да вземат някоя мерчица

НЕСПАЗВАНЕТО на закона и скоростта са поне 50% от причините за смърт и катастрофи по пътищата в България.

Хайдеееее!Работата пак опря до глоби и пари!Никой не е заинтерисован от намаляване на катастрофите!Роботата е да се пълни бюджета с пари!

Чуждото нещастие е за наша радост!?

За да спре ВОЙНАТА ПО ПЪТИЩАТА в България трябва да има КАТ от ЕВПОПЕЙСКИЯ СЪЮЗ/ български КАТ отдавна няма/,да се въведе СМЪРТНО НАКАЗАНИЕ за пияни и без свидетелство ,,шофьори",солени глоби за нарушенията,събирани веднага,а ако и това не помогне-да се смени ,,материала".

е глупост,която няма как да стане.Виж ,ако обаче на пияни шофьори завинаги се отнемат правата със солена глаба,плащана в срок или затвор ,това е друга работа.Трябва да се разровят и нещата около купените книжки и там търговците им в затвора и глоби в големи размери.Всички знаем,че с тях това беше обществена тайна,но корупцията вътре в системата беше недосегаема.Мерките срещу търговците на автомобили с пренавити километражи,трябва да са безмилостни.Та това са кражби в особено големи размери с риск на всички участници в движението.

gonzales

абе то няма толкова затвори , ти искаш всеки нарушител да го вкарват там. :-) кой ще остане да работи? знаеш ли , че трябва да издържаме и новите затворници? те ще поискат да са в самостоятелни стаи , да имат телевизия и интернет и още, и още ... това са пари , които ще ги вземат от всички нас.

Войната по пътищата може да се спре само с GPS тракери.

Пак се поставя коня зад каруцатa и се разместват местата на причина и следствие. Теова, което става по пътищата в основата си е резултат от ежедневието ни. Вж. как се кара по улиците в големите градове, без никой да обръща внимание, още по-малко да санкционира, а какво остава за извънградско и магистралите. И проблемът не е в непознаване на правилника и лоши шофьорски умения, а в агресивността, която е именно следствие на цялото ни ежедневие. Тук не трябва да се пропускат и медиите (особено тв), които изобилстват с материали и реклами, подбуждащи (дори насърчаващи) такава агресивност. От друга страна полицаите са демотивирани да прилагат законите с пълната им сила, защото виждат, че усилията им в повечето случаи отиват на вятъра. Една мерките, които трябва да имат приоритет, е в случаите на виновно причиняване на смърт на друг участник в движението (вкл. пешеходец!) поради нарушаване на правилника: несъобразена скорост, отнемане на предимство, минаване на червено и т.н. да се издават ефективни присъди, които да се излежават, а не да отсъжда убийство/смърт по непредпазливост (!). Най-строги наказания също за тези, които посягат на полицаи при изпълнение на служ. им задължения. Само така ще започне да се слага ред в хаоса и анархията, с които се сблъскваме ежедневно.

Преведено на български - трябва да се пълни бюджета!

Най бързите и ефективни мерки ще са качествени ремонти и качествено строителство на нови пътища! Както и въвеждане на и спазване на строги стандарти за пътното строителство и ремонтите които да регламентират, броя и вида на слоевете при изграждане на пътищата , минималната дебелина на всеки от слоевете, ширината на всяка лента, минималната ширина на асфалтовото покритие м-ду края на най-виншните ленти и началото на банкета от макадам , както и минималната ширина на банкета. .... ама тогава няма да може да се краде в такива мащаби от пътното строителство. Само за справка - цената за строителство на ениница пътен участък в България е сред най-високите в света!!! в българия не че няма пари - ИМА , ама се крадат! и то не само от пътища - от всичко!

На крив каруцар, конят му виновен. Така и ти . Пътищата са ви виновни. А това , че карате като малоумни е без значение.

Проблема е как да бъдем ощипани с пари всички по пътищата.Нямат пари за харчене...

Глобите да се увеличат десетократно, и да се направи така, че да се плащат. Например, един див селянин се прави на джигит със стария раздрънкан мерцедес. Глобяват го, но понеже той е такират няма да плати глобата, но ако държавата се намеси подобаващо, няма да може и данъците и вноските по кредитите да си плаща, докато не си плати глобите. Българинът е нагъл, но когато му бръкнеш в джоба, винаги си взема поука. Дори и да няма мозък, ще се замисли следващия път като седне зад волана.

див прост малоумник от село

От каруци, циганите се преместиха в коли. Не могат да четат, не познават знаци, нямат книжки. Но един нагъл грозник, който уби млади, образовани бългэри каза, че книжкатя не карала колата. Е как се търпи тая простотия? С демокрация.