Почина Збигнев Бжежински

Збигнев Бжежински, съветник за националната сигурност на президента Джими Картър, е починал на 89-годишна възраст.

Обратно в новината

Коментари - Почина Збигнев Бжежински | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

"Полша-хиената на Европа"Чърчил

Демонът умря! И ето че слънцето се показа, светът е по-хубаво място!

JMM®

Слънцето ще се покаже, когато Путин се капичне ...

На някой му плащат да слага минуси в подкрепа на служителя на Сатаната, който направи услуга на света със заминаването си. Дано други като него не се раждат вече.

Бжежински по всякакъв начин тласкаше света към унищожение. И постигна много, но не всичко. Отиде си навреме от този свят, който искаше да унищожи.

За умрелия или добро, или нищо. Бжежински обаче е изключение ...

JMM®

Я какво сатанинско сборище са си спретнали тълпа русофили, руски тролове, путинофилски подлоги и умствено ограничени "българи", увредени от идеите на комунизма, под новината за смъртта на един човек, допринесъл много за промените в днешният свят.

Русофилистично-болшевишката измет е накацала като ято лешояди върху пресния труп и грачи грозно ...

Мри либерастка гад! Време е за Маккейн, Хилъри и Сорос, другите чудовища от ОЧЗ (САЩ). Смърт на западните гадове! Смърта на американските свине!

JMM®

Да ти се връщат трижди пъти "хубавите" думи, на теб и на цялото ти семейство и на Путя Първи и на заробената от него Русия !

Колко символично умря само! Апологетът на еднополюсния свят с единствен върховен господар в лицето на САЩ потъна в небитието, заедно със света, за който така яростно мечтаеше... Каква символика, а????

абе то това нещо изгни вече.... Умрял и толкоз. Подобни боклуци има още.

гори в ада еретик и убиец на милиони невинн хора по цялата Планета Земя. Плюя на гроба ти и знам че Господ Бог ще ми прости....

Бжежински беше голям дипломат и успя да помири мюсулмански Египет със Израел и да изтръгне страната от съветското влияние!Което е безспорен принос и голям удар за империята на злотоСССР!

Силите на мрака го тачат като свой идол, а???

Да си поляк е професия!

Почина ли, не - ПУКНА ! Изчадие адово, юдо-масонско ! Да върви при своя господар Сатаната, а следнего по същия път да поемат и останалите юдо-масончета !

Изчадие но клозетно си ти. Бжежински е чист поляк от древен полски род. Преди да пишеш глупости виж какви са по произход, Маркс, Енгелс, Ленин и дружките на Путлер Димон Медведев, Ротемберг и други такива.

И ти си доста клозетен. А явно и неграмотен

Няма значение какъв е произходът, важни са делата на човека! А тези на Бжежински са катранено черни!!!

Изчадие адово, юдо-масонско ! Да върви при своя господар Сатаната, а следнего по същия път да поемат и останалите юдо-масончета !

Знаех си че в уикенда няма да си ходи само тази отрепка. Отрепката Й.Василев го догони. Наздраве.

Умрял от мъка по Бжежински! :))

Още за кървавите "прелести" на поляка: Бжежински даде старт на кампанията за въздигане на ислямския фундаментализъм в Централна Азия, за да подкопае световната борба за политическа независимост и да "дестабилизира" СССР, "стимулирайки", както той самият пише в автобиографията си, "неколцина мюсюлмани". Големият му план е добре дошъл за амбициите на пакистанския диктатор генерал Зия Ул Хак да доминира над региона. През 1986 г. ЦРУ и пакистанските тайни служби ISI започват да събират хора от цял свят, които да се присъединят към джихада в Афганистан. Мултимилионерът от Саудитска Арабия Осама бин Ладен е един от тях. Мъже, които по-късно ще се присъединят към талибаните и "Ал Кайда", се обучават в ислямски колеж в Бруклин, Ню Йорк, а после в паравоенен лагер на ЦРУ във Вирджиния. Името на тази операция е "Циклон" Нейният успех е отпразнуван през 1996 г., когато последният президент на демократичен Афганистан, Мохамед Наджибула потърсил закрила в представителството на ООН в Кабул е обесен от талибаните на улична лампа. Операция "Циклон" прераства във "войната срещу тероризма", в която ще изгубят живота си безброй мъже, жени и деца в целия мюсюлмански свят, от Афганистан до Ирак, Йемен, Сомалия, Судан, Либия и Сирия....

Да не се забравя: През 1976 г. Бжежински, който тогава е съветник на президента Джими Картър, защити своята теза, като нанесе съкрушителен удар на първата и единствена демокрация в Афганистан. Кой знае за тази жизненоважна част от историята???? През 1960 г. в Афганистан, най-бедната държава в света по онова време, започва революция, която през 1978 г. в крайна сметка сваля аристократичния режим. Народната демократична партия на Афганистан (НДПА) създава правителство и обявява своята реформаторска програма, която включва ликвидирането на феодализма, свободното изповядване на всички религии, равни права за жените и социална справедливост за етническите малцинства. Повече от 13 000 политически затворници са освободени и полицейските им досиета са публично изгорени. Новото правителство предоставя безплатна медицинска помощ на най-бедните, крепостничеството е изкоренено, влиза в действие масова програма за ограмотяване на населението. Към края на 80-те години на 20 век половината студенти в държавата са жени, почти половината от афганистанските лекари са жени, жени са и една трета от държавните служители и повечето учители. "Всяко момиче спомня си Саира Норани, която е хирург можеше да отиде в гимназия и в университет. Можехме да ходим където пожелаем и да носим каквито дрехи ни харесват. Посещавахме кафенета и кина, за да гледаме последния индийски филм и да слушаме модерна музика. Всичко се обърка, когато муджахидините започнаха да настъпват. Те убиваха учители, палеха училища. Бяхме ужасени. Беше смешно и едновременно с това тъжно, че Западът подкрепяше точно тези хора."

Притеснен от нарастващото самочувствие на освободителните движения по целия свят, Бжежински заключава, че независимостта и прогресът в Афганистан под управлението на НДПА ще се превърнат в заразителен пример за други страни и съответно в заплаха. На 3 юли 1979 г. Белият дом тайно решава да подкрепи племенните "фундаменталистки" групировки, известни под общото име муджахидини. САЩ им предоставя повече от 500 милиона долара на година в оръжие и друга помощ. Целта е да се свали реформаторското правителство на Афганистан...

Доста сте объркали и хронологията, и фактите. Нека тежи на съвестта ви - вашата и на тези, които са ви учили на това.

Злините, които си сторил не могат да бъдат мярка за величие! Ще го помним с лошо!

смъртта му идвала като разплата и възмездие. Дай Боже всекиму такава разплата. Световно известен и уважаван теоретик, живял до дълбока старост и достойно умрял, а не като Брежнев който не знаеше на кой свят е и го държаха до края му.Брежнев какво разплащаше, въпрек,че не се радвам - всеки със съдбата си.

Двойно по-голяма разплата и наказание е да си с всичкия си в края на дните си, за да осъзнаваш, че делото на живота ти-унищожението на Русия е претърпяло пълен крах! Какво по-голямо наказание от това, да осъзнаеш, че целият ти /90 годишен/ земен път е минал на празно???

много се интересуват от враговете си - знаят му житието-битието та и това на баща му-убеден съюзник на Хитлер - може. А какво да кажем за Съветския съюз, който си беше направо съюзник на Хитлер - пакта Рибентроп-Молотов, които се съюзиха, нападнаха Полша от изток и запад и си я поделиха. И тогава дойде и Катин. Е, как като поляк да обичаш Съветския съюз-Русия.

Демонстрираш ни пълно непознаване на историческия процес! Слаб 2! 1. СССР последен подписва подобен договор за ненападение с Берлин. Преди него това правят и Полша и Англия и Франция!!! 2.Сталин не граби полски земи, а си връща западна Беларусия и западна Украйна, които преди това Полша заграбва от Царска Русия/СССР след ПСВ и в годините на гражданската война обхванала Русия/СССР!!! Пропагандните ти клишета не вървят!!!

Един гад от който пропищя света по малко!

Този по излъчване ми напомня на Хитлер

В траур ли си ? :))

Хубаво е да се знае! az 59/23 ( нерегистриран ) 27.05.2017 16:26 Болното му русофобство има отдавнашни семейни корени. Бащата Тадеуш Бжежински е бил дипломат още в онази, панската Полша и убеден съюзник на Хитлер против СССР. Според редица сведения, именно бащата на Збигнев, който е работил през 1938 година в Москва, доста е помогнал за отказа на Варшава да даде коридор на съветските войски да окажат помощ на Прага след Мюнхенския сговор за предаването на Чехословакия от запада на Хитлер. Впрочем, тогава Полша също си отхапа едро парче от разкъсаната страна. Колкото и да е странно, но съпругата на Збигнев Емилия, (която е дъщеря на сваления от нацистите президент на Чехословакия Едвард Бенеш също е болен русофоб.

Някоя друга гад да е пукнала днес?

Може да се спори кой от двамата жидове е по-вреден за човечеството: Бжежински или Сорос. Такива зловещи персони, като тях, се раждат веднъж на 100 години!

И двамата са еднакво вредни за човечеството! Дано час по-скоро отново се съберат... :))

Сори, един евреин по малко....

Ами Кисинджър още жив ли е , а Сорос на колко години и милиарди стана. Мерака им беше СССР да се раздроби и после да станат отделните д-ви щати на Щатите.Работат свършена наполвина.

Само като му видиш физономията на този човек си личи, че е със сериозни психически отклонения ... Не му знам биографията, но изглежда като от психодиспансер ...

Ама,този човек го начука на всички червени боклуци,като теб!

И направи така, че днес червена комунистическа страна стана номер 1 в света... 90г. провал!

Светът загуби един ЧОВЕК

Светът загуби един Рептил :)

Рептилите не бяха ли безсмъртни?

Загуби урод, съсипал живота на милиони хора от Източна Европа.

Човечеството се оттърва от една гад с болен мозък, сееща смърт и разрушения в цял свят!

Светът няма да миряса докато цялата банда на Родшилд и Рокфелерови не се изтреби. Те държат парите и властта на Човечеството, те са главните Сатани. Разни жижита, кисинджерчета, бушчета, обонговци, петърстояновчета са само слуги и за пред масите. Тези два рода които се женят помежду си кръвни братовчеди, за да не пръскат богатствата са основното зло за света. Сорос е на трето место.

Като нямаш интелект не се обаждай

Защо? И ти ли си от тяхната сурия? Това което казва колегата е абсолютно вярно, жалко че простия и обикновен човек не го разбира. Целта е да изтребят всички обикновенни хора и да си останат само те да си властват на цялата планета. Дано обаче някой опит да се обърка и най-накрая да се прекрати този цирк, който води до страдание и смърт на обикновенни човешки създания. Ако всички се откажат да им използват валутите, то в рамките на една секунда ще банкрутират и измислената им икономика ще изчезне. Има много написано както в нета, така и в книгите, за съжаление обаче хората не обичат да четат. Пускат ТВ-то и са доволни от посредственото си и измислено съществуване. И все пак си задайте въпроса защо навсякъде по света е неприемливо/забранено и тн да се говори за хитлер/холокост/геноцид. И казвайки това последното, не оставайте с впечатление че съм почитател на агресията и масовите на определени групи хора, напротив жално че еврейте са тези които причиняват мъка и страдания на все повече хора навсякъде по света. Когато бях дете, всичко беше безгрижно и красиво, но колкото повече израствам сред това заболяло общество, толкова повече съжалявам че не си останах дете, защото цялото обременяване с изкуствено създадени проблеми, войни и простотии, разбирам колко е безмислено всичко, което предлагат като модерен живот. Интернет и айфон, телевизия и компютър се превърна в еталон и стандарт а малкото останали нормални хора нямат вода и храна, уличните кучета биват по-добре обгрижвани. Това е неприемливо за човешкия вид, който се смята за най-развит сред живите същества.

Едно зло по-малко. За жалост, последователите му са във възход и налагат мултикултурализъм сред БЕЛИЯ ХРИСТИЯНСКИ СВЯТ. Трудно ще се отървем от тези сатани. Но първо трябва да прогледнем за пъкленото им дело.

martin

Едно говедо по-малко! ! !

Моля, не ни обиждайте!

Света ще се подобри, когато умрат някои хора, света ще се подобри и когато се родят някои хора. В този случай е по-добре за света, че този го няма. Предполагам доста има да стои в "чистилището".

ГО ПОСЛЕДВА

"За всяка свиня идва Коледа. " Отнася се за всички,без значение дали е Драгалевска, дали е евро -гейски атлантик чифут или преродена пастирка , или бивша пребоядисана комуняга.

да се радваме на нечия смърт. Въпреки това - слава Богу, най-после този злобен човек си замина по реда си!

Жертвите в Сирия, Либия, Тунис, Египет, Йемен, Афганистан, Сърбия, Ирак,....Конго, Ангола, Намибия, Куба, Гренада, Аржентина, Виетнам, Корея също имаха право на живот!? Да добавим: Индия, Пакистан, ЮАР, Кения, Индонезия, Ирландия, Шотландия....другите народи жертви на британо-краварския геноцид!

Забрави да споменеш и целия соц. лагер, който също много пострада от този сатрап.

искам да питам соросите, абе верно ли е, че само като чуели за некво джудже, високо не повече от лакът, соросите опъвали петалата ?

Важното е че преди да умре съсипа комунизма

Съсипа!?! Та КНР е сила номер 1??? Май живя напълно напразно!?!:))

И как точно го е съсипал, като Китай , най развитата икономика в света, е комунистически ??

И на какво се радваш? Къде сме ние след съсипването на комунизма? Аз разбирам да сме цъфнали и вързали, та да благодарим на Бжежински, ама не! Сега сме хиляди пъти по-зле - една съсипана държава, 2 млн. по-малко население, управлявана от марионетно правителство и превърната в плацдарм за бъдеща война с Русия. Трябва да си тотално изтрещял, за да се радваш на това.

Поправи се ...управлявана от съветски кадриу дацата им и внуците...

Голям човек. Нуманист. Антикомунист. Вечна му Памет.

Не се тревожи, ще го помним! Както човечеството помни "радостите", които Хитлер донесе на света!!!

срал ти е шлема, да те ева в простия старец

Хане, утро е..събуди се!Гледам над мен мъже в бели премени..време е за хапчетата май!

С нетърпение чакам да видя каква изненада ще ни поднесе неделята, току виж друга гад се катурне!:)))