Отбелязваме 100 г. от героичната смърт на полк. Дрангов

Отдадеността на националната кауза на полковник Борис Дрангов е олицетворение на непреклонен дух и воинска храброст и доблест.

Обратно в новината

Коментари - Отбелязваме 100 г. от героичната смърт на полк. Дрангов | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

че българите се подигравят на македонците, Тогава е чудно че същите българи си присвояват някаи знаменитости като Кирил и Методии или тук :"роден през 1872 г. в Скопие". Но славата си е СЛАВА!

Лека му пръст и вечна му памет на този герой - п-к Дрангов!

Ей, да можеше др. Борисов да прочете какво е завещал полк. Дрангов. Пък да вземе и да му подражава ... ама едва ли.

Едно голямо браво на Дир за статията и нека подобни статии да са повече.И нека да се подкрепя инициативата за направа и възстановяване на войнишките и офицерски паметници на българските военни дали живота си за България!

македония е геогравско понятие, сащо както тракия и мизия

дрангов - дошал от македонската земя. и следващия пат когато путин признае че македония е балгарска, пак ревнете в общ глас.

vasil

Дрангов е роден в 1872 в Скопие,където тогава мнозина са били българи.И още тогава Русия е била една от силите,решили,че Скопие никога не трябва да влезе в евентуална българска държава. Само на Германия й е било все тая. Затова сме съюзници в световните войни.Другото са пропагандни митове.

Полковник Дрангов е дал живота си в бой против английските войски!

Няма по- голяма наглост от това да слагаш минуси на стихотворения посветени на Български герои, които са отдали живота си за Майка България!!!

майка България? цялата територия ли ти е майка бре?? Ами тези територии, които вече не са български - и те ли? :)) Да не си заченат на три морета, капут соросоиден сплескан? :))

Заминавай си в Русията да копаш нефт бе путинофил!!! Те там друго освен да копаят ресурси и да бачкат в германски фабрики не правят!!!

Румъния се включва във войната, взема на Антантата страната, за похода от 13-та си мечтаят, в гръб българите да ударят. Ситуацията е вече променена, от България Трета армия е отделена, докато власите си дремят в мъглата, сто хиляди лъва втурват се в атака. Тутраканската крепост е плътно обкръжена и първата линия бързо разгромена, един румънец полужив от боя продума:" Идат българите! Колят!" Власите от страх умират и на тълпи към Дунава напират, давят се, но що да сторят, идат българите, колят! Край Добрич ситуацията е страшна, добре, че идва конницата бясна, сърби, руси и румънци как да се борят, идат българите, колят! Мамалигарите са в паника ужасна, цяла Добруджа им се вижда тясна, на Исус или Алаха да се молят, идат българите, колят! Срещу Букурещ атака се провежда, на нож отново се нарежда, предателите от 13-та де ще ходят, идат българите, колят!

Генерал Колев Сега на българите някои им се смеят, но от едно име всички май немеят, на Иван Колев гласът щом чуят и бързат на петите да си плюят. --------------------------------------------- Разкажи им генерале за славните победи над всички наши северни съседи, дано да слушат предатели и псета, какво ще им се случи на тези мекерета. Разкажи им генерале за дивизията конна, която за месец направи Добруджа свободна, малко срещу много как в галоп препускат и от казаците страшни никой не изпускат. Разкажи им генерале край Добрич какво стана, и как дивизията сръбска беше разпиляна, с твоите юнаци ти навреме стигна и възмездието румънците настигна. Разкажи им генерале за конница безстрашна, която препуска из Добруджата прашна за Тутракан, Кочмар, Кубадин, Кюстенджа и още много, но трудно се изрежда. --------------------------------------------------- От всякъде тръбят, че сме бедни въшки, на тях пък ще им кажа да си ходят в къщи, рано или късно лъвът ще се изправи и България на правилното място ще постави.

Tова става за народна песен - да напише някои и мелодия... браво!

Вечна слава на падналите за Свободата и Независимостта Български Войни!!! Армията ни може да е малка и зле въоръжено, но това ще се промени!!! Смелостта и храбростта на Българските войни е ненадмината!!! Пък на Путинофилите ще им кажа само следното: Ако Генерал Колев беше жив Лично щеше да ви изколи!!! Има стихотворения за него прочете ги и ги научете, има и друго " Идат Българите, Колят!" и него прочетете и него също научете!!!

Те руснаците помнят това предателство. И на 9-ти 09-ти си го върнаха. Не мисли, че и сегашните предателства няма са ди върнат, и че няма да има пак застреляни ПРЕДАТЕЛИ.

Видов ден дойде и комунягине са извън властта!!!

Не българите, а румънците нападат първи България и окупират Добруджа през 1913 г. Естествено България предприема действия за да си върне изгубените територии. Срещу нея освен румънци има войски и на руската империя. Интересно кой ли извършва предателство в случая - България срещу Русия или Русия срещу България? А за Втората световна война - СССР и Германия са вече съюзници, когато България през 1939 г. е принудена да премине на страната на Германия...

Да още един герой редом до героите на които им беше наложена принудителна забрава, но народната памет ги помни. Да припомня че на ген. Вазов в Англия го посреща още на гарата почетна рота и в камарата на лордовете му стават на крака, като на героя от Дойран, да припомня че единствените български бойни знамена в чужди ръце са откраднати от червеноармейските азиатци, заедно с бойните кораби които в последствие връщат, но знамената ги държат защото били военна плячка /ти да видиш/!! Онзи "гордия индоевропеец" може да обясни че не сме държава, а територия, защото не почитаме Павлик Морозов или Митко Палаузов, но факт че се възражда малко по-малко българския дух, заедно с минала, а и настояща бойна слава. Може да си мислите че имаме бледа сянка на предишната ни армия, но запознатите знаят какво направиха момчетата ни по-време на най-големия шиитски бунт в Кербала, въпреки че поляците си приписаха заслугата за ликвидиране на ръководството му след време всички ще знаем. Ако не вярвате в бъдещето достатъчно е само да отидете на някое детско състезание по-каквито и да било бойни изкуства или спортове и ще разберете, как съвремениците на полк. Дрангов са разбили най-елитните войни на Русия, Англия, Франция и Италия, за сърби гърци и румънци не си заслужава да се говори!

Поклон! Мисля, че всеки койот ръководи хора (от обикновенния "меринджей" до президента на държавата) трябва да чете и се учи от полкoвник Дрангов: Всеки началник да бъде глава, сиреч пример във всичко, което заставя да правят подчинените му. Ако изискваш подчинените ти да работят 8 часа - ти работи 10. Ако очакваш хората ти да идват навреме на работа - ти идвай 30 минути преди това. Ако си министър и искаш да вдигнеш производителността - увеличи своята първо. Трябва да сме много горди каот нардо че е имало такъв българин, и много разочаровани че днес такива хора са почти изчезнали!

Дълбок Поклон!Пред полковник Дрангов! Чест и Слава на Героя!

след смъртта му Йотова е избрала бюст-паметник, че току-виж оживее и грабне метлата, а тя се води на второто стъпало отгоре надолу.

Вечна памет и поклон пред паметта на загиналите в борбите и войните за национално обединение!!!

Почитания към полковника, но на тая територия има далеч по- заслужили уважение хора, които тънат в забрава. За сметка на това си имаме паметник на палячото рейгън, та да се смеем на тая карикатура в южния парк.

В България има стотици паметници и паметни плочи на окупационната червена армия, какво правим с тях???

Окупация има само в шибаната ти соросоидна кофа. Преди 9.09 в България има разквартирувани немски войски. Българските фабрики произвеждат продукция за вермахта, изнася се храна за фашистите, от тази територия хитлер напада Гърция. И съвсем нормално, на 8.09 руснаците са посрещнати С ЦВЕТЯ. А няколкото предателя СА ОЧИСТЕНИ.

Преди войната Сталин ни е предлагал съюз, не окупация, с излаз на Бяло море при Солун. Ние естествено отказваме съюз и предпочитаме окупация. Други въпроси?

Кой е по-заслужил от полковник Дрангов, а тъне в забрава?

Генерал Колев!!!

ГОЛЯМА МЪДРОСТ -глупак

Само като прочетеш какво е казал и ти става ясно че е бил качествен човек.

пред този достоен човек!!! Какви бяха дедите ни, какви сме ние.

на този родолюбив българин, човек и български войн когото са уважавали не само подчинените му и противостоящите му на фронта чужди войни и които заедно с нашите войни са скърбели за смъртта му, а това е неписан но вековен паметник на този доблестен човек!

Светла му памет на полк. Дрангов. България е жадна за такива примери.

Бог е бил добър към него, че не е дочакал победата на комунизма у нас. И него щяха да убият.

А защо "справедливия" бог не ни отърве от такива като тебе ?

Ако полк.Дрангов беше жив и управляваше България, страната ни щеше да цъфти и грее.

Какво да управлява на държава от мързеливци, завистници и предатели.

Метенето отгоре надолу, понимаешь. Ако някой измете организаторите на хаоса и въведе ред, ще видим дали сме чак толкова лоши, колкото боклуците мрат да ни представят, за да се оправдаят, че не са виновни.