Българин ще премине с мотор Пътя на коприната

Българинът Руско Русков тръгва с мотор по Пътя на коприната. Пътуването започва на 28 май. Сам той ще измине повече от17 000 км за около 56 дни.

Обратно в новината

Коментари - Българин ще премине с мотор Пътя на коприната | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Успех момче, have fun!

Радвам се, че един донор по-малко ще бучи у нас цели 56 дни.

Успех в начинанието от мен. Жалко, че ще е той, а не България. Родината беше отсвирена (или се самоотсвири) от най-голямото начинание за следващите няколко века.

Странно е това да се поднася като новина от медия и да се акцентира в заглавието с "българин". Това е пътуване за собствено удовлетворение, иначе казано за кеф... Човека нито представлява българите в подобна авантюра, нито държавата им, нито авантюрата е предизвикателство за някой или всички от определена нация. Със сигурност ще е вълнуващо приключение, но си остава лично за приключенеца.

чужди за нас култури?? първо прабългарите идват от един от склоновете на памир второ, почти всички са планински нации и манталитета е еднакъв препоручвам южния бряг на езерото исикул в киргизстан (а ако можеш да се качиш до сон кул е супер) за иран не знам, но за другите, трябва да се седи далецхе от градовете. колкото по малко е населеното место, толкова по добри са хората

дразнят. Зако автора не пише веднага Руско Русков, а БЪЛГАРИН, че Руско да не е патагониц? Това е ЛОША практика!

Марко Поло не е имал навремето нито мотор, нито кола. Има много за виждане през ....СТАН страните, пълен Ориент!Ще си направи и интиресен Филм

Ако е рекъл Бог!

От мен пожелание, Господ да е винаги с теб. Преди да тръгнеш отиди в българска черква и помоли някой поп да ти прочете молитва за здраве, добро пътуване и добро завръщане. И дано да има полза от пътуването ти. Най-важното бъди добре организиран и скромен. Славата е нещо мимолетно и има много по-велики слави от тази към която се стремиш. На добър път.

това е пътуване за собствено удовлетворение, иначе казано за кеф...

Мотора кросов от най-здравите поне20.000 Е бензина в тия страни е евтин но хотелите скъпи100-200 долара в някой страни като Таджиикистан върлуват чума и холера спането на палатка опасно .Пясъчни бури ниски теммператури черни пътища предизвикателство за хора и техника.В Узбекистани Киргизстан Казахстан денонощно ще следен в подозрение за шпионаж а ве ще събере емоции за цял живот

Димо Калайджиев го мина този път с ендуро BMV R1150GS adventure през 2010 година.

Така е но Димо не е влизал в Китай а и мотора БМВ не от евтините.Плюс това Димо е доста корав-физически а туй момченце на вид е леко нежно все пак е хакерче едва ли е хващало флекс струг гаечен ключ и не си цапал нежните ръчички с масло

Димо Калайджиев мина по този път през 2010 с туристическо БМВ

Ако е рекъл Бог!

Това са опасни държави. Там като видят мотора и че е бял човек, ще го разфасоват и ще му вземат всичко.

Амбициозно начинание, опасни места по пътя - дано да има късмет и да му провърви с времето, щото наистина на няколко от пустините и планините по пътя може да става много сложно буквално за час! Вратата на ада, а и всичко в Таджикистан е напълно непредсказуемо, дано да има все още шосе ... Дано да има някаква идея за тази странна и непозната за нас култура, че иначе става доста сложно - вече много хора там не говорят руски, нито английски, а той едва ли знае фарси или таджишки, за да се разбере ... Животът на човека не струва абсолютно нищо в Азия! От друга страна, това са такива красиви и мощни планини, старинни и богати градове, непознати за нас култури и народи, дори и племена, които живеят само в своя свят, малко знаят за европейската цивилизация - че всяка среща с тях е огромно приключение! Желая му успех и дано да му останат само спомени от приятни силни преживявания по тия красиви древни места ... ))))

...щото у нас пък ...много струва...

ти в кой век живееш и на коя планета?

И какво ме боли мене ауспуха, че някой ще се прави на велик "в името на България"? Моля да отбележите, че при завръщането му ще го посрещна с подобаващ салют като пръдна 101 пъти.

Деди ,ясно е къде ще му пръднеш на момчето ,ама няма ли да ти се разхлопа ауспуха . Или казваш - На стар съединител грижа не бери

Да ти сера в устата.

Кървящите хемероиди на половината на пътя са ужасяващо предизвикателство.

Аз пък ще измина пътя на коприната с кемпер! Нъц! Няма да акам из храстите край пътя и ще си мия дупето в малката, но великолепно оборудвана баня.

Бъркаш Пътя на коприната с Обзор-Златна рибка.

По-далеч от Халкидики няма да стигнеш. Ти си го знаеш.

...здраве на редактора пак! - нито карта има, нито чете какво е написала...

Има друг българин, когото аз лично познавам, който премина преди 10-15 години по пътя на коприната без автомобил и без мотор. На стоп, пеша и т.н. Сега този щял да се повози - няма лошо, нека повтори това преминаване по пътя на коприната.

Правилно ли прочетох, 17 км. за 56 дни :)) Ще скъса всички охлюви :)))

този наистина ще счупи рекордите 17км за 56 дни.. ще го носи ли този мотор, що ли??

Звучи интересно, но и опасно. Този път е през опасни държави.

Не са, ходила съм във всички, страхотно е там. И в Иран е супер, препоръчвам

Благодаря за препоръката, но ми се вижда опасничко. Имам чувството, че щом мина аеропорта ще ме ограбят, убият и изнасилят.

Зависи кога си ходил. В момента не е никак препоръчително.

Значи реално това няма да е новина до към края на 2018? Ако ли не - то аз ще изстрелвам ракета до Марс, елате ми напишете статия да се видим и аз у ДИР-а

Супер... Кефа ценя няма, особено, ако бъкаш с кинти

Не е до кинти, колега, до топки е. Маса хора са правили дори по-големи обиколки от тоя човек с много минимални средства. Други хора ги приютяват и ги хранят по пътя.

Иван Петров

и пари и време трябват. евала му на момчето, наистина трябват и топки, но само с тях не става

Баш си е до кинтите около 50 хилки(вътре е цената на мотора бензина хотели подкупи глоби визи части)