Борисов за Радев: Изтребителят не е най-важен, ще е последен

Ще купуваме нов изтребител, когато станем готови, отвърна премиерът Бойко Борисов на критиките на президента, че правителството сменя позицията си по въпроса.

Обратно в новината

Коментари - Борисов за Радев: Изтребителят не е най-важен, ще е последен | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Борисов за пореден път доказа ,че е политически идиот!Напълно споделям мнението на един наш изтъкнат авиаторот миналото_"без авиация няма нация!"Унищожихме ракетите ,а бойната авиация е следващото ниво на отбрана в стратегически план!Отговорете си сами чии интереси обслужва премиерът!

Абе Борисов, за какво ще влагаме 15 милиона да ремонтираме стари самолети? Ти идиот ли си? Кой ще опапка парите? Твои приятели?

Наистина се възхищавам много от Борисов, за разлика от скования Радев.Президентът не струва.

Президентска Република ни е нужна! Ние сме народ с азиатски манталитет, имаме нужда от ясна, коцентрирана и работеща власт, а не от тъпи медийни изяви.... Медийте, престанете да показвате този субект, той явно не си дава сметка, че управлението и безотговорното говорене пред медийте са различни неща, той не може да се промени, може ли така безотговорно да се произнася за изказаната от президента позиция, която е последователна, стъпва и на решения на Парламента, предлага и дебати за открито, прозрачно и обосновано решение..., а не мамунджилъци. Стига с тоя Борисов, спрете го най-после!

Боко Тикжата пак започна със смяната на мнения. На ден по 3 пъти.... или колкото му каже американсият посланник :-) Как така Гриппен? Не е хАмерикански!, Не е втора ръка... Я да видим защо са го избрали?!

По скоро каквото му е казал руският посланик. Да се кара с Миговете да даваме пари за техните ремонти и части от Русия.

Борисов, нали вие миналата година решихте в Парламента, че ще купувате нови изтребители? А сега- не били най-важното!? Ами то от години е ясно, че армия въобще нямаме и служебното правителство го посочи в доклад, който сега Каракачанката скри, а ти едва сега го разбираш!? Много мразя пожарникар да се пише компетентен по изтребителите!

Парите в тая нещастна държава се разпределят само според капризите и инатът на премиера.Каквото кухата му глава от днеска за утре реши това ще получат българските граждани.

Господина Борисов продължава да се самозабравя и да говори и върши глупости. Но както е казано: Народа си заслужава управниците..... Особенно щом продължава да го търпи...

Нека депутати и министри да дадат пример, като се повозят на коли втора употреба. Със сигурност ще са по-безопасни от самолетите.

Прав е Борисов, нека модернизираме армията и сухопътните воиски, вместо самолети, предлагам да се закупят пожарни и да се пълнят вместо с вода с бензин, после клечка кибрит и всеки враг ще трепери пред огневата ни мощ

Прав е премиерът Борисов. Защо са ни самолети ? Пари трябва да има за стиропор. За цялата армия - 1,2 млрд.лв., а за стиропор още 2 млрд.лв., при това всяка година.Нито премиерът , нито сегашния военен министър имат представа от армията. Първият е стар далавераджия, а втория обикновен пияндурник. Представете си за минута, как ще реагирате , ако чуете президента Радев да говори за кофпомпи, маркучи и шлангове. По същия начин звучи Борисов когато говори за самолети.

Ми тъй де! За кво са ни самолети? С тия 1.5 милиарда можем да спретнем 2 - 3 кавалерийски дивизии и тогаз "треперете агресори"...Пък и конете не искат гориво и резервни части, а и могат да се транспортират по осем в ЖП товарен вагон...

Добре е казал Борисов. От фатмак държавник не става ! Радев да си свива партенките и да не се обажда много! Ако иска може да викне Нинова да му пере партенките. Борисов е показал,че може да управлява държавата!

Управлява я към бездната на унищожението. А той ще влезе в историята като Боко Българозатриеца.

С този България е обречена на гибел!

този е толкова тъп че ше зарази българия с тъпотия

С три -четири стари самолета ли ще пазиш България бре тъп задник?Радев е главнокомандващ и квото каже това ще правиш бе тапир .Едва ли един армейски генерал ще вземе акъл от един милиционер -пожарникар и не задруго ,а щото си прост.

gonzales

главнокомандващ е, но на армията. тя пък е подчинена финансово на министерството. можеш да се информираш за структурата в РБ.

и обратен вариант министерството да стане под командването на армията. Скоро щеше да стане в Турция.

Интересно става, нашия глътна чист въздух и започна. Не е важно какво е казал, а какво казва в момента.

В съвременната армия не може без съвременни самолети но милиционера Бойко няма пипе за да го разбере.

боко пич тъп си като гъдулка

само бсп ще ни оправи..

Не се знае дали БСП ще ни оправи, но е видно, че ГЕРБ ни затрива ли затрива...

ЕДНО РАЗУМНО РЕШЕНИЕ НА ФЕОДАЛА И АЗ ДА ПРИВЕТСТВАМ!!!ЩОМ МОЖЕМ САМИ ДА СИ ОТРЕМОНТИРАМЕ МИГ29,ТО НЕКА СЕ ВЪЗДЪРЖИМ ОТ ИЗЛИШНИ ХАРЧОВЕ!!!

Ако "ФЕОДАЛА" има здрави гащи да го повозят на всеки " ОТРЕМОНТИРАН" МИГ29.

Докато Новият българоубиец еднолично взема решения по важни за страната ни въпроси, тежко и горко ще е за народа. Необходимо условие да я има България е ББ да го няма в управлението ѝ, а достатъчните условия са много.

Обищали сме са на който требва че нема да имами сомулети поне още 100 година

Абе до кога ще търпиме този палячо ,,пожарникар"?Разпиздил се е и самозабравил.

да си върнем сергей и бсп в България

Президентът е главнокомандващ тъп пожарникарю .Каквото каже главнокомандващият армията това ще стане ,ти си изпълнител .Я вземи равнис за среща от дясно и престани да говориш в строя.

"По думите му самолетът не е най-важното в една армия..." Най-важното в една армия е мотивираният ѝ състав, ама къде го у нас такъв? Иначе тарикатът Боко хем не иска да чупи хатъра на "началниците" за F16, хем знае, че Радев е прав за шведските изтребители "Грипен" и ще го направи за посмешище пред народа. Затова Банкянскияг хитрец се прави на цар Соломон и засега "решава" нито едните, нито другите самолети, т.е. Баце се снишава. Засега!

ПРЕЗИДЕНТА РАДЕВ Е АБСОЛЮТНО ПРАВ, НО ТОЗИ КОМПЛЕКСАР, КОЙТО ЯВНО НЕ Е И САМО КОМПЛЕКСАР, НО Е И ЗЛОБЕН И ЖЛЪЧЕН ЩЕ ЗАСТАНЕ СРЕЩУ ИСКАНИЯТА НА РАДЕВ, ЗАЩОТО ТОЙ НЕ МОЖЕ ДА СИ ПРОСТИ, ЧЕ РАДЕВ ГО ПОБЕДИ НА ПРЕЗИДЕНТСКИТЕ ИЗБОРИ! МУТРА ОТ НАЦИОНАЛНА СИГУРНОСТ НЯМА ПОЛЗА! МУТРАТА ВИНАГИ ЩЕ СПЪВА РАДЕВ В РЕШЕНИЯТА МУ, ОЩЕ ПОВЕЧЕ, ЧЕ РАДЕВ Е НЕПОДКУПЕН, А МУТРАТА ОТ ТЕЗИ НЕЩА НЯМА ДАЛАВЕРА! ДОКАТО НАРОДА НЕ УЗРЕЕ, ЧЕ МУТРАТА ТРЯБВА ДА БЪДЕ ИЗРИТАН С РИТНИЦИ И ЛИНЧУВАН, НЯМА ДА ПРЕСТАВА ДА ГО РЕКЕТИРА!

Най-точният коментар.Поздрави!

Товарищ Сталин/Борисов/ вIь большой учений. Разбираш и от езикознание и от авиация. Безспорно е. че сухопътните сили са най важните, а за България още повече. Но за борба с мигрантите не са необходими бронирани коли, а средства за наблюдение и сухопътни сили. Но не насилствено вкарани в казарма младежи , както иска русенският македонец, а професионалисти.

Съгласен съм с Борисов. В случая е прав. Авиацията е преекспонирана. Може и с МИГ 29. След Михов е прекалено дундуркана за сметка на останалите. Трябва да се помисли за сухопътни войски. И редукция на претъпканите щабове и синекурните ВВУЗ и разните фирмички на МО пълни политически назначенци.

Боко послушното пак са го галили по тиквата да каже нещо друго....

Обсъждането на пожарникарски покупки е следващият месец....

Има къде по-лесни начини да се открадне.Каде ти ще купува Боко изтребители.Тандема Боко-Пееф-Цаца решава къде ще отидат милиардите.Я за хъбче,я за някоя магистралка. Къде ти.

одържавихме миналия петък Авионамс....одържавиХТЕ щото не можа да го забърШЕШ смешнико...не на нас тия...

За самолетите е абсолютно прав, те са незначително-малка част от отбранителната система без наземно осигуряване. По-добре е модерно ПВО, ако изобщо някой си мисли , че държава от НАТО ще бъде нападната по въздух. А срещу ИДИЛ самолетите не вършат работа на наша територия...

не не некои държави че бъдат нападнати от къртици на Путин изпод земята....смехуран

А БЕ, КОМПЛЕКСАР, СТИГА СИ ПЛЕЩИЛ ГЛУПОСТИ! АКО В БЪЛГАРИЯ НЕЩАТА СЕ ПРАВЕХА ПО ПРИОРИТЕТ, ТОГАВА ЩЯХ ДА ТИ ПОВЯРВАМ, НО ПРИ ПОЛОЖЕНИЕ, ЧЕ ЗА ГЕРБ СА ПРИОРИТЕТ ЦИГАНИТЕ И БЕЖАНЦИТЕ, НЕ ВИ ИМАМ ЗА ХОРА, ВАШИТЕ ПРИКАЗКИ СА НУЛА! ЗА ВАС /ГЕРБ/ СА ПРИОРИТЕТ ДАВАНЕ НА АПАРТАМЕНТИ НА ЦИГАНИТЕ, СЯКАШ НА БЪЛГАРИТЕ НЯКОЙ ДАРОМ ГИ Е ДАВАЛ, ПРИОПРИТЕТ ВИ Е САНИРАНЕТО ЗА МИЛИАРДИ, ЗАЩОТО ОТ ТАМ 70 % СЕ КРАДЕ, ПРИОРИТЕТ СА ВИ МАГИСТРАЛИТЕ, ОТ КОИТО НИЩО НЕ ОСТАНА, ВСИЧКО ПРОПАДНА, ЗАЩОТО ОТ ТАМ СЕ КРАДЕ, ПРИОРИТЕТ СА ВИ ЕВРОФОНДОВЕТЕ, ЗАЩОТО И ОТ ТАМ СЕ КРАДЕ, НО НАЦИОНАЛНАТА СИГУРНОСТ ЗА ВАС Е ПОСЛЕДНА ГРИЖА, ЗАЩОТО НИ ПРОДАДОХТЕ НА ТУРЦИЯ И АМЕРИКА - ФАКТ Е! САМО БЕЗУМНИК И ИДИОТ КАЗВА: ИЗТРЕБИТЕЛЯТ НЕ Е НАЙ-ВАЖЕН, ЩЕ Е ПОСЛЕДЕН! ДО ГРАНИЦИТЕ НА БЪЛГАРИЯ МИРИШЕ НА БАРУТ, ВОЙНА, ВСИЧКИ НАШИ СЪСЕДНИ СТРАНИ СЕ ВЪОРЪЖАВАТ, ПОДЪРЖАТ АРМИИ ЗА КОИТО НИЕ САМО МОЖЕМ ДА МЕЧТАЕМ, А НИЕ СИ ИГРАЕМ НА СТРАЖАРИ И АПАШИ И СМЕ РАЗГРАДЕН ДВОР - НА ПОРАД ТУРЦИЯ ЩЕ СТИГНЕ ДО ДУНАВА, БЕЗ НЯКОЙ ДА И СЕ ПРОТИВОПОСТАВИ! ЗАСРАМИ СЕ, БОРИСОВ! ТОВА НЕ СА ДУМИ НА РАЗУМЕН ЧОВЕК, КАМО ЛИ НА ПРЕМИЕР! РЕШИЛИ СА НАШИТЕ РЪФЛЯЦИ И СА ОБЕЩАЛИ НА СТРАНИТЕ ОТ НАТО ДА ИМ ЗАКУПИМ ТРОШЛЯЦИТЕ /САМОЛЕТИ И ТЕХНИКА ПОЛЗВАНА ПО НАД 10-15 Г./, ЗАЩОТО ОТ ТАМ ЩЕ ИМАТ ДАЛАВЕРА И ЗАСТАВАТ СРЕЩУ ПРИЗИВА НА РАДЕВ ДА СЕ КУПУВАТ НОВИ САМОЛЕТИ, ТОВА Е ЦЯЛАТА ИСТИНА! СТИГА ДЕМАГОГИЯ, СТИГА СТЕ КРАЛИ ОТ ГЪРБА НИ! СТИГА СТЕ НИ ПРАВЕЛИ НА ГЛУПАЦИ! ЛЪЖЕТЕ И КРАДЕТЕ! ДА РАДЕВ Е КАЗАЛ, ЧЕ МИГОВЕТЕ ТРЯБВА ДА СЕ РАЕМОНТИРАТ, ЗАЩОТО ЩЕ ИЗКАРАТ ДО 2028Г., НО ТЕ НЕ СА ДОСТАТЪЧНИ И ЗАТОВА ТРЯБВА ДА СЕ КУПУВА И НОВ ИЗТРЕБИТЕЛ! ТОВА Е ВАЖНО ЗА БЪЛГАРИЯ, А НЕ САНИРАНЕТО, КОГАТО НАЦИОНАЛНАТА СИГУРНОСТ НА ДЪРЖАВАТА Е В ОПАСНОСТ!БОРИСОВ, БЪЛГАРИЯ НЕ ТИ Е БАЩИНИЯ, СТИГА СИ СЕ ПРАВЕЛ НА СЕЛСКИ ТАРИКАТ НА НАШ ГРЪБ! БЪЛГАРИЯ ЩЕ ТИ Е ТЯСНА!

на пожарната и парламенто и да не ти е насърце. Авиаторите никнат като гъби след дъжд...

До къде я докарахме!Пожарникар да дава акъл на армейски генерал по въпроси на отбраната.Евала. Боко,нали има гласувано решение на парламента за тия самолети?Така пише в статията.Ти над парламента ли си вече?Държавата не е твое еднолично дружество и ти не си последната инстанция. Гледай си магистралите и не си пъхай носа в неща,от които хабер си нямаш.

Е те такъв голям шум и спор имаше като някой (КОЙ ли беше?) щеше да купува едни френски кУрвети. После минахме и без тях. Май щяхме и да си ги правим сами? После се обзаведохме с белгийски фрегати секънд хенд, начело с гордостта на флота "Дръзки" (бивш "Ванделаар"). Имахме и подводница "Слава", ама тя изгни. Сега след като оправихме Непобедимата армада, предстои да оборудваме и несъкрушимата авиация...и трепете, врагове!

Според мен путлер и клепоухия играят някаква игра. Така ще го извъртят, че пак ще сме прецакани, та даже и F16 да вземем.

Натовски междусъюзнически войни Шведските,Италианските,Американските оръжейни гиганти воюват за пазари и то по много задкулисни начини например чрез натиск върху българското правителство Аз предлагам като омиротворител да ги изненадаме И да си купим Су-та 27,30,35 и прочие

Напълно си прав тия самолети са и по ефтини и надеждни и превъзхождащти много запъдни самолети и да не говорим че щте имаме модерни и превъзхождащти и на всички наши съседи което е много важно .гледам всеки ден руските канали особенно еанал звезда и канал оръжие такова оръжие имат и са сухопътни войски бетр не знам колко нови модела щте ви се завие свят честно по трипъте правят в годината изложение на всякъкъв вид ново оръжие.и там пълно с делигации от азия и африка същто и дрехи каски абе всичко от иглата до конеца .направо ми еболно как си хвърляме парите на старо натовско желязо

Вече и децата в училище знаят, че съвременните войни се водят предимно от авиацията и ракетните подразделения, включително ПВО, разчитащи на ПЕРФЕКТНО работещо разузнаване. Сухопътните войски имат поддържаща роля, а за по-тънки мисии се пращат Специални части. За морски акции не ми се и мисли, предвид конфигурацията на силите в Черноморския басейн. За ефективна отбрана трябват много-много пари, и малкото, които я имаме, я нямаме трябва да се насочват рационално, а не под влиянието на разните му там политически фактори и тлъсти комисионни.

Без ,,Царицата на боя"нещата не стават,а с,, партизанската война "и тя трудно се справя.Това е доказано от не една война .

Божичко, Хойкото, и на Летеца се пънало! Дос куче му е, живота на Хойко! Умрем, за Него! Цеца Ловешко Обор "Гробари" Лайномет и Три манда

"По думите му самолетът не е най-важното в една армия, а сухопътните сили - нужни са пари не само за бронирани машини, и за флота, и за авиацията. Това са 3 рода войски, самолетите трябва да са последни, подчерта Борисов." Борисов, Борисов !!! По тъпотия нямаш равен. Руснаците с педесетина самолета превърнаха армията на Асад от умираща в побеждаваща, а ти говориш, че самолетите трябва да са последни ???

Останаха ли,му самолетчета,бе?...

Пак,са му спуснали директиви от мАсква...

Деси,да се намеси...

Борисов ,стига си ги ръсил ...че ме е срам ,че си ни мин.председател !

Не съм казвал, но пак повтарям: Както България, така и Полша мина през много труден преход. Социализъм, приватизации, грабежи, политически кризи. Но не унищожи никаква техника, докато не я беше заменила с нова. Полската армия например към 1990 г. разполагаше с бройки самолети и въоръжение много близки до нашите. Ето с какво разполага в момента като действаща изтребителна авиация: 32 броя МиГ-29 и 18 бройки от Су-22, 38 модерни изтребителя F-16 block 52+, за които са закупени и 70 крилати ракети JASSM. Само преди няколко седмици Полша официално декларира намерението си да закупи F-35 Lightning II. Ха сега си представете какво чудо са сътворили Костов, Надето, Симеончо, Свинаров, Бойко Ноев, тройни коалиции, Станишевци и много други знайни и незнайни борци за собствени облаги и национални предатели. То не беше рязане, то не беше скрап, то не бяха подаръци, то не бяха съкращения. Въобще кво да говорим? САЩ никога не са ни смятали за благонадеждни съюзници. Иначе нямаше да допуснат такава разсипия и нямаше да сме на визов режим. И сигурно са прави.

Всичко което не е в строя да си заплаща осигуровките , промяна на ранното пенсиониране и 12 заплати при пенсиониране, а не 20 като на хората от полигоните и баирите.

Българските войски са подържащото сервизно звено на американският военен контингент в България Че за коя армия ставаше въпрос???

Радев пропастта между войските и чиновическата адмистрация в армията расте. Затова хората бягат.Въпроса не е само до пари и заплати. На тези във войските им писва. Във ВМА много се откраднало ? Ами нали имате ревизионно управление на МО. Ревизиите правите. Замазвате и прикриване. Наши, ваши замазване, лъготене, себеуреждане. Във ВА Г.С.Раковски е песен. Титли, свръх щатове, пари, привилегии, фукни, самоизтъкване, живот. Във войските унижения и мизерия.

Бате Бойко, за ремонта на гореизброената техника ти трябват лицензна документация и резервни части. Имаш ли ги?

да има празни мъдури

бокоооооо ще ти липсва много росица плевнелиева която да ти ходи по свирката.ако беше сега дошъл в бг евреина джон кери беше веднага да купиш от тях самолети втора та и трета употреба. първо ще вземеше кредит ние народа да го плащаме а ти да си вземеш комисионните ееееееех росице де си тииии