Юношески национал и негов връстник загинаха при катастрофа

Юношата на "Берое“ Мартин Ковачев, който е и национал на България, е починал късно снощи при пътно-транспортно произшествие.

Обратно в новината

Коментари - Юношески национал и негов връстник загинаха при катастрофа | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Тия са млади и глупави и не правят разлика между живота и смъртта. Жалко за родителите им.

Живей бързо, умри млад, бъди красив труп. Бог бе милостив към тях и те си отидоха без да страдат в екстаза на скоростта.

Да са живи и здрави и двамата.

че ми е малко кофти да дишаме един въздух с тебе.

Шофьорът на камиона е превъртял от безмерната смелост на отсрещните.

Да се разследва и мотив за самоубийсво- безмерно радост / страх / от връщане на наборната служба, ба !

И до кога ще научават по трудния начин, че безсмъртието не е човешка черта? Добре, че поне камионджията е оцелял, въпреки, че ще го разнасят като саксия по съдилища за простотията на някой друг.

Така ще е ! Говоря аз , че младежите с книжки трябва да се научат, че колите не ги защитават и че всеки участник в движението по пътищата трябва да пази другите , а не да разчита , че автомобила пази него.За да се научиш да се пазиш трябва да изкачиш нормалната стълбичка - пешеходец , велосипедист , шофьор.Няма безсмъртни на пътя.

Да добовя :) Като видите велосипедист на тротоара свалете го да бута колелото.Всеки трябва да си знае мястото.Тротоара е за пешеходците.Имайте предвид , че и аз съм велосипедист и когато съм на тротоара си бутам колелото.

Тук си много прав. Често ми се случва някой бесен колоездач по тротоара или на пешеходната пътека лудост. На пешеходна и тротоар се слиза от колелото и се тика разбира се !!!

има едни неща - велоалеи....та те често "ходят" по тротоара...иначе си прав (когато няма велоалея) колелото няма място на тротоара, освен ако не става дума за хлапе, което още се учи да кара....

А пешеходците, мотаещи се по велоалеите да ги газим ли?

Добре, че е бил камион!!!, иначе КЕЛЕШИТЕ ЩЯХА ДА ПОВЛЕКЪТ СЪС СЕБЕ СИ ДРУГ НЕВИНЕН ЧОВЕК!! АМА ОТ ИЗРОДИ! НЯМАТ ДОГОВОРИ ЗА БЕЗСМЪРТИЕ, ТАМ ТАКИВА НА СОБСТВЕНИЦИ НА СКЪПИ МАРКИ НЕ ИЗДАВАТ, А И НЕ ПИТАТ ДАЛИ СА НАЦИОНАЛИ ИЛИ НЕ!КАКВОТО СА ТЪРСИЛИ-НАМЕРИЛИ СА!

Съболезнования на почернените семейства; сили и здраве на шофьора на камиона, преживял ненужен шок. Жалко за млад и похабен глупаво живот!

Добре, че е бил камион....иначе щяха да загинат невинни хора, а тези келешчета щяха да са живи.....

Най- вече в крайпътните дървета ни е надеждата да се отървем от малоумниците по пътищата, но и камионите вършат работа! Да скърбиш за такива е глупост или лицемерие!

скърбиш за всеки загубен живот....дори за живота на някой изверг, който ти се е наложило лично да вземеш...

Лека им пръст на момчетата, тежко и горко на родителите. В никакъв случай не оправдавам младежите. И аз си имам вкъщи същия младеж и непрекъснато му говоря да шофира разумно. Но друго ме подразни от коментиращите тук. Започвате като старците - "Ние едно време, ние на тези години, ние в казармата и т.н." Едно време си е едно време, нито е имало толкова мощни коли, нито е имало такъв стандарт, всеки родител да купи на отрочето си кола, пък било и таратайка. Единици са били тези със западните и мощни коли. И тогава резултатът е бил същия както при сегашните младежи. Родена съм на 30.06.1971 г. /деня и годината в които загиват Котков и Гунди/. Тяхната смърт е идентична с тази на младежите от вчера. Само, че тогава на шофьора на камиона са му разказали. Човекът е лежал в затвора, а тълпата е искала да го линчува, защото Гунди и Котков са били национална герои. Та това е било едно време

Някой те е излъгал за съдбата на шофьора на камиона. И ти с неясни подбуди разпространяваш тази лъжа. Не е съден, не е осъждан и не е лежал в затвора.

само момчетата! Възрастните също имаме вина - нямаме връзка с децата си, не ги учим на добро, не говорим с тях! Бог да ги прости!

2ма рацери по-малко... Ако отсреща беше нормална кола с семейство нямаше да влезнат на първа страница в новините...

Ха ... никаква милост! Ами ако ме срещне мен челно при неправилно изпревавареане - убива ме на място барабар с жената и децата. А загиналите - те тествани ли са за алкохол и дрога ?! И все пак - лека им пръст на момчетата

Не е починал, а е загинал!

и не автомобила е предприел изпреварване, а шофьора на автомобила... еееххх, редакторе

Хайде стига с вашите глупави поправки, умници.

Един път ще се качиш при някой ненормален да те вози и така се получава. Явно трябва да не се доверяваме на никого, когото не познаваме достатъчно. Не може ненормалник да вози хора, при положение, че не може да кара спокойно автомобила... или пък се е дрогирал- тогава пък хич не трябва да им се вярва!!!

Малките гъзлета си намерили майстора. Колата гоУф ли е ?

С колкото по- висока скорост се изтрещиш у камионо по отдалече те събират и повече инженери те сглабят! Докторите- какво къде закърпят...

Както има вечерен час за непълнолетни така да направят и за млади шофьори до21 години.Но без да си внимателен и това няма да ни спаси.Бог да ги прости.

Покой на душата му и съболезнования на близките! Много малко хора (дори възрастни!) си дават сметка, че поверяват живота си на водача в при който се качват.

"Вината" на това момче е, че го е возил самоубиец, който го е повлякъл заедно със себе си... Трагично и жестоко...

Какво му е трагичното? Сякаш не е знаел при кого се качва. Стига сме оправдавали простотията и дебилното държание.

Отново млад шофьор с никакъв стаж, в тъмната част на денонощието, при неправилно изпреварване. Все рискове, които са можели да се предвидят.

имено в "тъмната част" имаш ясен индикатор за насрещно превозно - фарове.... т.е. имаш повече информация и съответно възможности за преценка и реакция... виж ако сме пестили от фарове, 'щото сме си селтаци е друго...

Жалко е да, но добре че не са утрепали някой невинен, а отсреща е бил камион.

Резултат на пълната безотговорност на родителите плюс самонадеяноста на малките келеши. Света не е Бързи и Яростни! Добре, че поне са улучили камион а не са угробили невинни хора.

Баща му не си е свършил работата.

Почивайте в мир мили деца! Съболезнования на близките ....

Глупава майчице, ти да беше на мястото на камиона с твоите дечица, каква жална песничка щеше да редиш.

Шофьорът на камиона е изпробван за алкохол.... Как пишете бе хора?

Ето как е станало изпробването за алкохол: Оставили го няколко часа на яка жека, но потекла само пот! Изпробването - отрицателно.

Жалко, много жалко за младежите! А сега, към dir - а: автомобилът НЕ Е ПРЕДПРИЕЛ ИЗПРЕВАРВАНЕ. Изпреварване е предприел ШОФЬОРЪТ.

И "журналистиката". Кое не е...

Да де, но не се споменава КОЙ е шофирал. Ако самолет катастрофира, какво се съобщава - пилотът или самолетът е паднал?

Да, автомобилът се е блъснал, но не той е предприел изпреварването ...

Деца на 18год... имат ли чувство на отговорност, когато управляват средство за масово убийство???!!! Може би трябва да се прокара Наредба или нещо подобно, младежи под 21год. да не могат да карат самостоятелно без надзор на поне 30год. мъж?!

Не може ли жена да ги наглежда?

Щом има опит и по-продължителен стаж като шофьор - може.

Едно време на 18 год хората и танк са карали ,а сега хората са други и на 31 и на 41 и на 21 са си все същите ,като му е вродено как ще го избегнеш ? Като е калпазанин на 18год а му дадеш книжка на 30 мислите ли че се е превъзпитал за това време ?

Карали са, ама по полигоните, не по националните пътища и под контрола на командира на танка.

...Така е ... На 16 изкарах първата си категория "М"...карах "Балкан"-че ,малко преди бала си изкарах и "А" -карах каквото ми падне...на 18 до 20 ...карах Т-34...чак като се уволних с големи връзки успях да се запиша в тогавашното ДОСО за да изкарам "В" ...всъщност цели 4 месеца бе курса ,аз си давах часовете на по-закъсалите ,защото си знаех и можех всичко ...имах зад гърба си поне 50-60 000 на две колела , а учебния "Москвич" не бе проблем да го въртя на полигона и в града.С "0" грешки си взех изпита... Първата си кола купих едва на 23..."ЗаЗ" -вървеше по-слабо от ЧЗ-то ,но се кефях ,че вече не ме вали дъжд и духа вятъра... Проф. си категории вадех едва като дойде демокрацията -вече на 33 една след друга без проблеми и в практиката на соц.камиони от мин.век ... Другото интересно е ,че на бала през 1975-та от целият Випуск от 75 абитуриенти (20 момчета /55 момичета) само аз и един приятел имахме СУМПС и то за ...мотори.Колите си бяха мечта... Днес ,като ги гледам ,всеки келеш на 17-18 вече се е метнал на някой звяр от по на 100 ++ коня ...

Честито на печелившите:)

Жалко за този млад талант....... Почивай в мир дете........