Македонските вестници с реакции за писмеността

Реакциите в България на изявлението на руския президент Путин на среща с македонския му колега Георге Иванов, са на първите страници на македонските вестници.

Обратно в новината

Коментари - Македонските вестници с реакции за писмеността | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Не знаех, че Плиска е в Македония. Политиката на покръстване и създаване на писменост се кове като държавна политика с огромна организация в Плиска! А след това в Преслав. Държавнически, със закони. За писането на християнските книги са били необходими десетки хиляди кожи, обработени - това става само с държавна политика от държавник. ПУТИН ДА НЕ ГО ИЗВЪРТА. Искат да ни обезценят делото - създали сме православието на територия по-голяма от Европа и сме духовна сила до днес. За разлика от народите на брюкселските зелки.

Като чета статиите и коментарите ми става пределно ясно че иде реч за манипулация и обработка върху междуславянски враждебни настроения на база - медия и трол. Същата омраза се терижира и в Русия и в Македония. Експериментът е в разгара си и всички негативни коментари го засилват и ни тласкат към пропастта. В дира има статия за Божидар Димитров по темата. Прочетете я и ще разберете че за пореден път се прави от мухата слон.

Като цяло, за територията и местонахождение от къде идва Славянската Азбука,- Путин позна,- само, че не ПОЗНА, че земите са били" МАКЕДОНСКИ ЗЕМИ", ЗАЩОТО още от създаването ни ,като държава България 681 год, до средата почти на 19 век, нито "МАКЕДОНСКИ ЗЕМИ" е имало нито държава Македония....Имало е БЪЛГАРИЯ И БЪЛГАРСКИ ЗЕМИ, ОТ КЪДЕТО ИДВА АЗБУКАТА ! НО ВСЕ ПАК Руснаците имат напредък, защото някога мислеха, че Ленин им е дал Азбуката ! Въпреки това, че е отличен политик, той от НЕЗНАНИЕ мисля обиди България, ако Руснаците са взели от несъществуващите "МАКЕДОНСКИ ЗЕМИ" азбука , тогава ние Българите от къде по-дяволите сме взели азбука и ние ли от "МАКЕДОНСКИТЕ ЗЕМИ"?

Няма смисал да се коментира повече, защото нашето Първо Българско Царство е дало и на Русия и на Македония -азбука, култура и православие.....Чудя се, интересно ми е МАКЕДОНСКАТА преса да ми представи своята ИСТОРИЯ примерно, какво е била МАКЕДОНИЯ през 6,7,8,9,10,11,12,13,14,15,16,17,18,19,20 век до сегашния 21 век ! Те Македонците излзиа, че са създадени от МАРС или от Космуса са паднали в Скопие и Одрин ! Тъпото в случея, че две страни си честитят БЪЛГАРСКИ пеазник, като го мислят за ТЕХЕН !

Унижението за България няма да се прости на никого. Нека продължават, българите не се интересуват от мненито на другите, не им е нужно. Дали сме много, образовали сме много, научили сме гърците как се впряга кон - не му се слага ярем, хаха. Дивите руснаци сме ги научили как се строят градове. Спасили сме ги от татарите, а цяла Европа - от турците. А умствено увредените 'македонци' са най-голямата ни болка, но ккакво да правим - експеримент на Коминтерна.

Нема такова нещо, има само Македоница, щото се оказа, че братята имали и по-малък, нарича се Македоний, скрил се у една пещера, наклал си огън, завил се с животинските кожи и си спретнал сам писмената - дето се казва, "агугу-агага-ага, нуга-пица..."

Мръсното, комунистическо джудже се изсра с тази простотия. Каквото и да каже този комунистически боклук, историята е една и той няма как да я промени. Комунистически боклук!!!

Петър Дънов казва, че Кирил и Методий са славяни.

Защото българин, Славещ Бог (Христос) е славянин. Езика се нарича славянобългарски. Не венетобългарски . В смисъл, че е Християнски Български език. Това е Мисионерски език и култура.

Никога е нямало дурява Македония, имало е Васална Римска-Македония , но това е било в 3 век още, преди създаването на България 681, а след това Римска -Македония изчезва от картата ! Чак в 19 век се появява другата Българската Македония , която ре откъсната земя от България, след Сан Стефанския Договор! При създаването ни , България от Хан крум 681 не е имало Македония, Нито "Македонски земи", По време на създаването на Азбуката ни е имало 1 Българско Царство и "БЪЛГАРСКИ ЗЕМИ", А не МАКЕДОНСКИ ! Нашия Цар Борис , изпраща Кирил и Методий да се учат от Гърците и ,да завършат в тяхно училище, след това бягат и се връщат в България , Цар Борис разпорежда с други УЧЕНИЦИ да се създаде Българската АЗБУКА, която в последсвие се дава и на другите СЛАВЯНСКИ страни ! Путин не трябва да ви изненадва - то се беше отрекъл от България много отдавна !

прочетох с интерес всички коментари.и казвам БРАВО на всички коментиращи.колко много знаят за историята на БЪЛГАРИЯ.дори и аз научих доста от тях.но това става само с много четене.ПАК БРАВО НА ВСИЧКИ.

Късия касо мисли!!!!До 10 г. няма да има измислената от коминтерна, Димитров и Сталин Македония. Но тогава и Путев няма да го има. Злобата към България е явна но за еб-о дупе цяр няма. Ние сме с Европа и НАТО. Украйна и тя и Грузия,Ч.Гора скоро ще са. Молдова също и тогава и Македония и Сърбия ще тропат на вратата. Ко става с Евразия-НИЩО . То Русия глада се засилва и беднотията.

Сегашните Македонци какво общо с това,от къде е дошла и тн. Тях ги е нямало по това време. Има документи как е създадена Македонския език писменост и държава.

симо

От цялата ТЪПОТИЯ печели Сорос.....А ,,,ФОБИТЕ,,,се кефят....Show must go on.

Македонизмът и русофилщината - две дефиниции на едно явление.

Чест му прави на "академика" (ха-ха-ха) Блаже Ристески затова, че е посочил сходни думи да са били казани от едно изкуфяло пиянде - Елцин, а не се е хвърлил безумно да брани тезата, че наистина кирилицата идва от македонци. Че преди време един "академик" от Щип доказа, че певецът Майкъл Джексън бил с македонски корени.

И изкуфялото пиянде и злобното джудже само се заяждат. Просто не им обръщайте внимание.

...целеше Путин и го постигна. Разпалване на вражда, защото Македония е много приятелски настроена към Русия, но иска да влезе в Европейския, а не в евразийския съюз. Путин с такава политика ги вади от европейските структури. Друг е въпросът, че в най-скоро време на 24 май Путин ще трябва да казва, че азбуката е тръгнала откъм албанските земи...Докато простите македонци се дърлят с България, Албания ще завземе държавицата им... барабар с измислените им учени и измислената им история...и това ще бъде справедлив финал на една късогледа политика.

Цар Борис дава на Климент резиденция в Девол , това е вече несъществуващ град в днешна Албания.: Смята се, че областта Девол е присъединена към България от кан Пресиян към 842-843 г.[6] По времето на княз Борис I (852-889) град Девол е средище на административна област комитат, наричана в някои извори Кутмичевица. Тук се издига една от седемте големи църкви, издигнати от Борис в България след покръстването[7]. За известен период управител на областта е комит Домета[8]. През 886 г. Борис изпраща в Девол Климент Охридски, който превръща града в средище на книжовна школа[9], преместена впоследствие в Охрид (Охридска книжовна школа). През 893 г. просветителската дейност на Климент в Девол е поета от друг ученик на Кирил и Методий Наум Охридски[10]. През същата година е учредена Деволската епархия[5].

Ами не ми пука за македонците и измислената им държава.Щом в кръвните си братя -българи видяха най-големия си враг ,проблемите им с албанците не ме вълнуват.А и шиптърите не ни мразят,за разлика от макетата.

Всичко ми изглежда много смешно. А ако някой наистина го интересува истината, тя е следната. Кирил и Методи са били по днешно му византийски граждани. Баща византиец а майка ...предполага се че е славянка. Но последното е само предположение. Не се знае почти нищо за нея. И така двамата братя създават глаголицата поради нуждата да се описват звуци характерни само за различните български наречия на които говорят в половината балкански полуостров. Кирилицата се появява почти по същото време. Може би малко по-късно. Историците са категорични че не знаят неговият автор. Знае се със сигурност че нейния център е Преслав. Намерени документи подсказват за това. С времето кирилицата надделява над глаголицата и се разпространява сред народите чийто език звучат подобно. Киевска Рус която както знаем от историята завладява североизточните български земи и стига чак до Пловдив. Ето как и кирилицата се разпространява в Русия. Това съвпада и времето на Руското покръстване. Ето това се знае със сигурност. Всичко останало са митологии и предположения.

Смешен си ти.: Нашествието на княз Светослав I са две руски военни експедиции в Дунавска България през 968-969 г., прераснали в руско-византийска война. Побеждавайки българите, киевският княз Светослав Игоревич установява столицата си в Преславец (край днешна Тулча). В борбата си с византийците опустошава голяма част от Тракия, но през 971 г. търпи поражение и е принуден да се откаже от всичките си завоевания. Подчинена първо от русите, след оттеглянето им Източна България (заедно със столицата Велики Преслав) попада под византийска власт. Политическият център на българската държава се измества в незасегнатите от чуждите нашествия югозападни предели на Преславското царство, начело със Самуил и братята му комитопулите. Най-ранните запазени документи свидетелствуващи, че български книги попадат на руска земя са от времето на цар Симеон Велики. :Цар Симеон I Велики е монарх, управлявал България от 893 до 927 г. по време на Първата българска държава. Киевска Рус приема Християнството при Княз Владимир 988 г. Тогава цар на България е Роман-Роман е цар на България от 977 до 997 г. (де факто до 991 г.) Той е син на цар Петър I и Ирина (Мария) Лакапина, внучка на византийския император Роман I Лакапин. По-малък брат е на цар Борис II и внук на Симеон Велики. Столица му е Скопие.

Да Скопие е било два пъти българска столица при цар Роман и при цар Константин Тих, закратко докато се премести в Търново и впоследстве да бъде убит от Ивайло и жена му.

Е щом толкова ни мразят македонците,нека се прегръщат със сърбите.Накрая,като им разфасоват държавата на 3 части ще ни търсят за помощ,но ще бъде късно.Сами се настървяват срешу нас ,но един ден ще си платят за всяка обида.

Нека да правим все пак разлика между обикновените хора и направо да си кажем сръбската агентура. Властта там се държи от сърбите и руснаците чрез фалшивата идиологема "Македонизъм". И това като всяка фалшива история ще претърпи своя крах. А резила, ще е най-вече, за руснаците. Бог вече ги наказа със историята в Украйна, което е много трагично, за целият славянски свят. Ако някой може да обедини славянската цивилизация, това сме ние българите. Първосъздателите и спасителите на Християнска Европа няколко пъти в историята. С меч и перо.

Коя велика сила ще ти позволи силна балканска държава.

Няма преселение на народите . Българите сме местно племе-велики наследници на траките! Най-многобройният народ на Европейският континент по него време! Автохтонния характер на местоживеенето на българите,а и не само на тях е доказан от забраненият след девети септември историк Г.Ценов! Отвратително е да се облягаме на разни славистки удобни на властта историци лъжещи наляво и надясно и да отричаме наследството на земята на дедите си като я обявяваме за спорна! Така или иначе истината за местният ни произход ще излезе наяве,защото логичните доказателства ги има навсякъде! Достатъчно е да се поогледа човек!

По кое време бе, тъпак? Различните племена имат различна многобройност през различните времена, а всичките днешни хора произхождат от едно африканско племе, поне телевизия гледай, щом не четеш!

над 3 милиона е била тракииската популаця само на балканскя полуостров. има римски източници за това,ама няма кои да чете. в периода след христа племената са със все същят тракииски ген. няма измислени славяни,има местни племена с огромно историческо културно наследство. славянистиката и парцаливите племена прецапали дунава са измисленни от лизачите на съвецки задници. Trakieca konstantin e osnovatelia na konstantinopol.

А бе 8 тъпако, като всички хора произхождат от африканско племе защо не са всички негъри, а или белите са извънземни

Глупак, ти телевизия не гледаш ли? Най-старият пред човек, от който е пройзлязал човека е Чирпанският човек . Това е в Тракийската низина близо до Стара Загора.

Ти това в кухнята на панелното апартаментче ли го видя. Няма да ти е лесно, освен такива като теб и една кошница "научни" изобретатели има и западни историци, а има и още по-древни от изток историци и държавници, които не са манджа за мирудия в днешните кухнички на препитаващи се чрез различни изобретения.

Тези тъпотии фиромите от официоза си вестник "Зъри и популит" ли ги преписаха?

ако ТАЗИ ГЛУПОСТ, Путин я беше казал по времето на СССР с сигурност всички от Общноста тогава щяха да го разпънат на КРЪСТ, можеше и в концлагер да попадне !

...бъдем реалисти! Ако сравните гръцката и българската азбука ще констатирате, че над 80% от буквите са идентични или много близки като изображение...В днешно време на това му се вика плагиатство. Друг е въпросът, че тази българска азбука е изиграла в своето време голяма роля за запазване на идентичността на държавата и народа ни. Не че държави, които пишат на латиница (чехи, унгарци, словаци, поляци, англичани, германици, французи и т.н.) не са запазили своята идентичност. Въпрос на народностни качества. Един ден със сигурност в света ще има една писменост (многократно по-удобно ще е!) и тя няма да е славянската...Така, че всичко ще остане в историята, която на бъдещите поколения няма да е интересна. В т.ч. и сегашните спорове и изцепки на Путин. Това си е чиста проба геополитика. А че руснаците никога не са ни долюбвали, а сме им били само инструмент и зона на влияние, това си е безспорен исторически факт. Въпреки фриволното поведение на Югославия през годините (навремето рисуваха Тито с кървава секира!), те далеч повече си обичат сърбите...Руснаците никога не са ни били идтински приятели. Много исторически факти го потвърждават. В т.ч. и така наречените ни "освобождения".

Няма такова нещо, България е била вече няколко десетилетия официално Християнска държава, проблема е бил, че гръцкия е бил чужд език неразбираем. Борис първи е видял това и е решил да се въведе българска азбука. Взаимстване има, но не е от гръцката а от финикийската и Копската Християнска азбука. Котите са едни от първите християни живеели са в Египет , сега ги има като малцинство и в други държави например Сирия.

...за буквите, не да езика. Гръцкият и сега си е непонятен за българите, но буквите от двете азбуки поразително съвпадат в голямата си част. Това е моето твърдение.

А ако сравниш коптските руни 2000 години преди христа с гръцката и българската азбука,ще останеш като гръмнат!

Коптските ж, ш, б, ъ и т.н.

Точно заради гръцката азбука ние си правим нашата кирилица, та то гръцкия език е по сходен с КИТАЙСКИЯ бе тюфлек

Каква Македония какви 5 лева. Македония по това време не е съществувала. Къде се слагате в историята.Може да е искал да каже че човека който е донесъл е бил от Охридската школа която си е изкопно Българска. И защо чествате 24 май след като през 60 те години се отказахте от кирилицата. Щеше да е много комично азбуката вашата пък се отказвате от нея. Българите я направихме и официална в нета.

Еврото също стана кирилско (българско).

330 коментара,от злобни по злобни!!!Никой обаче не си размърдва пипето да прочете и сравни буквите от снимката към статията.Историята им,както и цялата БГ история е напасната нескопосано.За да бъда ясен и точен пояснявам.Тази азбука е на 90 процента изкопирана от гръцката.Което ще рече,че гръцката е нагласена фонетично към езика ни.За онези които ще започнат да слагат минусите,препоръчвам да отворят двете азбуки и да ги сравняват.Само да не излезе,че гърците са я взели от нас!VENSEREMOS!!!

Кирилицата прилича на Копската а гръцката на Финикийската. Тук важният въпрос е че Българският цар и народ е осъзнал необходимостта, Християнството да се изповядва на роден български език да се пише на наша българска азбука и да се създава книжовност. Ние даваме на русите не просто азбука а вяра и книжовност. В 988 г, когато те приемат Християнството е трябвало да избират между Дунавска България (хри.) и Волжска България (ислям)през 10 в. Исляма е бил в подем. Както виждаме днес това, че са избрали нас е голям късмет, за цяла Европа. По ирония на съдбата Българската столица в тази година 988 е познай кой град? Скопие. Българи са, че чак се пукат нашите братя во Скопие.

,,Ние даваме на русите не просто азбука а вяра и книжовност,,- това съм го чувал само че от гърци да го казват за нас,което си е самата истина.Така,че пак ще кажа за историята ни,че има много неща за доизясняване,но не от Б.Д.

ЩО Е МАКЕ,СЕ Е БУГАРИН!!!

До, кога тези ИЗВРТАТЕНИ и изкуствени хора-Македонците, ще петнят името -България....... 33 години не съм знаел, че 300 млн души сме взели Кирилицата, която вече е като Македоница от Македония и моя език е СТАРОМАКЕДОНСКИ - СПОРЕД Путиноида и Гиоре Ивановски Посерковски

не знаят ли, че са изкуствено създадена държава?

Знаят, ама им харесва да са Македонци и то с Албанска Платформа

Кой призна пръв Македония, вместо да твърдим , че са българи, българи, българи!!- ние Кой се прави на всякакъв ( уногундури, татари, иранци , средно азиатци), но не и на славянин- ние ( все едно славяните са се изпарили когато са дошли прабългарите през 681). Кой подарява танкове Т55- ние ( храни куче да те лае) И много други примери, един от тях е този, че 24 май не беше официален празник по едно време и тогава македонците веднага го направиха при тях официален, тогава чак нашите власти реагираха!! Това обаче малко от днешните келешчета го знаят.

Проблема не е у нас,а е в Македония, те, като не искат да признаят Българския си произход, ние насила ли да ги накараме, нали Албанците сега са с тях -ХАК да им е

Не си признаваме грешките, че Желев не трябваше да ги признава за държава. Изглежда сме по тъпи от гърците - те още не признават Македония!

Политическия гаф на Путин събуди добрия патриотизъм и националната гордост на българите по света и работи за обединението на българите!

Когато Русия ни освобождава от турско робство и създава Санстефанска България, която включва всички българи в една държава не изказва съмнение че македонците са българи. По-късно когато Санстефанска България е разчленена в Русия се появяват теории че македонците са отделна нация и започват да изучават в техните университети македонски език и започват да твърдят че са възприели славянската азбука от Македония.

Слушайте ме сега тъпанари: И Путин и оня измисления Македонски изкуствен президент, както и изкуствената скоросмуртна страна Македония отлично знаят, че Охрид е бил Българска изконна територия по времето на 1 Българско Царство! Само, че не разбирам, защо Путя вместо да признае пред Македонистите, че са изкуствена страна , и че територията им принадлежи на България, той се ОБЪРНА обратно против България и се ОПРОСТАЧИ , като почна да възхвалява Македонизма ! После да не се чуди, как всички Руски паметници в България, ще се окажат УКРАИНСКИ, което исторически е ФАКТ, че Украинците са водили борба за нашата Независимост !

Много си тъп бе саше! Ква независимост те гони бре? Я си вдигни пъ60рво кюлотите и тогава стани независим! ХО. ХО. ХО

За съжаление Путин е много прав,като казва "македонските земи" ,той не казва македонците ...за съжаление в днешно време нито солун ,нито охрид са в нашите граници ,а за тези които подскачат от няколко дена ,къде бяхте до сега? Защо не протестирахте когато нашите политици първи признаха независимостта на македония...

Ами, това, че историческата истина трябва да се знае не означава, че ще създаваме проблеми на Балканите постфактум. И без това влизането на ФИРОМ в ЕС ще изчисти много грапавини, защо да се дърляме след толкова десетилетия, след като днес популацията на тези земи е вече /насилствено/доста подменена? Няма смисъл от нови войни, но историята си не бива да изкривяваме.

За съжаление Путин е много прав,като казва "македонските земи" ,той не казва македонците ...за съжаление в днешно време нито солун ,нито охрид са в нашите граници ,а за тези които подскачат от няколко дена ,къде бяхте до сега? Защо не протестирахте когато нашите политици първи признаха независимостта на македония...

Mайна, хората живот си живеят, ние от както свят светува се занимаваме с простотията и наглостта на Mакедонскато говедо!!! Kолко изконно наши територии сме изгубили и колко злини сме видели заради тези безродници!!! Hе им обръщайте внимание, целия Cвят им се подиграва!!! Tова е поредната анти-българска провoкация!!! Oставете ги да се пържат в собствен сос, те само това заслужават от нас безразличие!!! Oт тези азиaтски и египетски племена само проблеми и нищо хубаво не сме видели, жалко, само, че има и наши хора там които страдат заради тези говеда с големи глави)!!! Преди няколко години бяха публикували една статия, че имали доказателства, "че Христос бил Mакедонец"...то щом имат доказателства, за него, че е Mакедонец, то да помнят и да не забравят тогава, че майка му и баща му са Българи...от Пловдив!!! Aйде със здраве, спете спокойно Mакедонски деца, и Христос е Mакедонец и Българската aзбука(Kирилицата) е от Mакедония,... а България е Tракия(цялата)+Mизия(цялата)+Mакедония(цялата) и е на 3(три) морета!!!

евала майна...оправи ми настроението

Как за някакви 48 часа Путин смени позициите, като от Русофилите направи Русофоби, а от Русофобите направи Русофили, и се получи Руско-Македонска гозба сервирана на Българските граждани, за които такава държава Македония не существува, най -малко пък""македонски земи"" , защото тези земи там бяха Български !

Когато се е създала славянската писменост,не е имало държава Македония,а всичко е било българско,а писмеността не е наистина само българска защото Кирил и Методий са я написали за всички славянски народи и цар Борис първи я разпространил от България до другите славянски народи.

Че Кирил и Методий са създали глаголицата, на която никой не пише? И която само е послужила за основа на кирилицата, която разработва св. Климент Охридски, която пък е изцяло българска азбука, заимствана впоследствие от сърби, руснаци, украинци?!

Нещата които пиша са общоизвестни, много от тях са били лансирани от руски, после съветски и сега пак руски учени. Това няма как да не е ясно и на Путин. Следователно играта на думи с която изчетка макето е тънък намек. Друг е въпроса, че макето понеже си е по природа българче веднага тръгна да си приписва заслуги в историята като обяви Климент Охридски за най-великият македонски книжовник. Разлика в класите какво да правиш - все едно да сравняваш БМВ с трабант.

И още: Няма данни кога глаголицата е била заменена с кирилицата. Предполага се че това е станало през 893г. на специален събор във Велики Преслав. Няма да уточнявам кой е бил владетел тогава. Същият владетел изпраща и Климент на мисия като епископ в земите на сегашна Македония.

За протокола: Борис-Михаил не е бил цар, а княз, в гръцките извори архонт. Цар е правнукът му Борис 2 и то защото византийците са признали тази титла на баща му - цар Петър. Имам чувството че освен тъпите тролове на минджев и компания тук пишат и пъпчиви тийнейджъри-чекиджии, вместо да си учат уроците включително и тези по история.

България е империя по същество, Тервел е Кесар, което по византийски, за българите е Цар. Калоян е Крал, което също по нашему е Цар. Византийският император е Василевс. Според тяхната идеология Василевса на земята е само един а Царе много.

Искам да кая на Македонските вестници и медии : След 1 година милички, вие ще се казвате Албански меди и вестници, а не Македонски........За ралика от вас, Макетата -Еничари, Българомразци, България пак ще я има, както се е СЪХРАНИЛА през 5 вековното Турско проклятие ! Тогава вашия Путио, кои земи ще назовава за азбуката си...? "македонски ЗЕМИ" , ИЛИ "албански ЗЕМИ"!

Пише го на някои места.Земите са български,областа е македония.В духовните книги -Светите братя Кирил и Методий ,родени в Солун ,от славянски род,българи родени,създават славянската азбука през 855 год.за да може словото на Бога да се чете и пише на славянски т.ес старобългарски.Във "Проглас към Евангелието "се казва за буквеното слово ..слушайте цял славянски народ ,слушайте Словото,защото от Бога дойде.Кирил и Методий са светилата на Славянският род.

link Който желае може да погледне чрез линка, как в Мурманск почитат Кирил и Методий и как са им издигнали паметник-копие на Софийския.

Имаше забавно писние за 10 начина наистина да обидиш българин, писани в някой западен пътеводител. Един от тях беше да му кажеш, че пише с руска азбука. Сега обаче намериха и още по-сигурен начин. Да му кажеш, че пише с ,"македонска" азбука.

Цел-образоване на шестокласници:-Кирил Александрийски,Кирил Философ,Апостола на славяните;роден съм в Кападокия и учих в Дамаск.,,Веднъж,когато бях в църквата на Великата Александрийска Патриаршия,чух отправен към мен от олтара Глас:Кириле иди в обширната земя,сред славянските народи наричани българи,защото Господ те е определил да ги покръстиш и да им дадеш писмо и закон.../земите са български,областта е македония!/

вниманието" - опорна точка на петоколониците в България и "българи" с руско самосъзнание.

товарищ Путин.След такова изказване на връх най-светлия български празник още повече ще го заобичаме,както и неговата камарила от Кремъл.А петата колона в България лека полека ще я заврем във миша дупка.Дойде време разделно.

Духай супата малоумник що всички книжовници са бягали в рус ,защото са били нормални за разлика от теб бездомнико безроден

погледни се в огледалото и пак кажи кой е безродника

Ами Путин отдавна го показва и си го каза и в прав текст неотавна, от Анкара, но някои не слушат и не помнят, или не им изнася: "ПИСНА МИ ОТ БЪЛГАРИТЕ!" Както си е редно при добри и обичащи се и уважаващи се взаимно "БРАТЯ"! Така че ако трябва да сме справедливи не негова толкова вината (не мижеш да виниш морона, че е морон!) - той си казва това, което наистина мисли - а на мекеретата му, представящи се за българи и патриоти, които винаги и във всичко го подкрепят и обожават и прекланят.

цитирай - къде, кога и т.н. това е фейк, много тъп. Нещо в този ситил: "The Germans are bad, very bad" (Германците са лоши, много лоши), казал Тръмп, цитиран от "Шпигел", който се позова на участници в срещата. казал (наясно ли си с времената? - едно е казал, друго е каза) цитиран от шпигел, който се позовава на - така и баба може.

Готово! "Путин към Ердоган: Писна ми от българите" 04.12.2014 9:37 24 часа онлайн I am fed up with Bulgarians: Putin tells Erdogan Трудностите, които създават българските власти, са основната причина Русия да се откаже от проекта "Южен поток", казал руският президент Владимир Путин на турския си колега Реджеп Ердоган по време на срещата им на 1 декември, твърдят турски дипломатически източници. "Писна ми от българите. Със Запада и ЕС зад гърба им ни предизвикват и ни се противопоставят. Отлагат проекта", казал Путин на Ердоган по време на Съвета за сътрудничество на високо равнище Турция-Русия, пише вестник "Хюриет".... ============ А сега се извини.

Вече два дни гледам с какъв ентусиазъм цяла България заклеймява Путин за една двусмислица и си мисля, че ако с такава жар борехме бедността у нас, демографската катастрофа и корупцията, щяхме да сме на челно, а не на последно място в Европа.

отзвукът във Македония.Путлер постигна целта си-да настройва Македония срещу България в своите имперски амбиции и по най-долен начин да срива българската идентичност в т.н "славянска"азбука и писменост.Ха ближете му задника "българи" с руско самосъзнание.Може и да се обедините със македонците-сърбомани.И ето го новия Коминтерн през 21 век.