Десетки цивилни са убити в Сирия от бомби на US коалицията

Най-малко 35 цивилни са загинали в Източна Сирия от въздушни удари на водената от САЩ коалиция против "Ислямска държава".

Обратно в новината

Коментари - Десетки цивилни са убити в Сирия от бомби на US коалицията | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

САЩ ликвидират в Сирия повече мирни жители, отколкото терористи, пише "Известия" по повод последния инцидент. Но нищо не споменава за сринатия със земята Двумилионен Алепо! Той сигурно е бил празен, когато руската авиация го сриваше със земята!

Ами сега !? Евроатлантици, ко праиме ?

Трепем цивилни исламисти! Ти да си чувал да има военни исламисти?

Бомбите на САЩ са като лебедов пух.Падат ,плавно и нежно като новогодишен сняг върху главите на мирното население Но руските са тежки като гюлета и все по "невинни, джихадисти падат.Я да се активират разни "хуманитарни " и "човеколюбиви" организации като БХК и да чуем, и тяхното мнение, и позиция, ако в случая имат такава

Руските пък са като бонбони, минаваш няколко пъти над Алепо, пускаш бомбоните и неочаквано отдолу остават само развалини! Кофти строителство, сламени къщи, не издържат тежестта дори на един бомбон!

Има войни , има САЩ . Няма войни , САЩ загива .

САЩ са ''умиротворители'' , а войните им са ''хуманни''.

Бо Бо

Жертвите на демокрацията растат. Поредните фекалии на САЩ и куклите им на конци от Евроатлантика. Защото е престъпление да бомбардираш и убиваш невинни хора, жени и деца в нея, уважаеми демократи!

Показателно е в случая, че тези престъпления на практика не се отразяват в медиите. Но ако имаше макар и намек, че зад гибелта на мирни граждани може да стои Русия, новината тутакси би обиколила цял свят- много точно в тези думи е описано действието на антируската соросоидна пропагандата или както сега я наричат- хибридната война. Дори само факта, че информацията за загиналите се пуска някак помежду другото, еднократно, на сутринта, за да бъде затрупана от дневните новини, е показателен сам по себе си.

Това, което става сега е нищо. В скоро учаквам най-големите демократи, СА да ударят Иран. Ние от НАТО, както призова Тръмп, ще трябва да се включим и да защитим Евроценностите на СА, Катар и другите местни демокрации. Та, патакламата ще е невиждана. Само си представете над 100 000 000 000 долара, какво изражение е в оръжие. Та... ще трябва да свикваме с ШЕРИАТА и закона на демократичния джихадизъм.

ще ударят ИРАН, колкото удариха Корея. Това е стар номер на янките само да дрънкат оръжие.

логичен отговор на атентата в англииско ... а къде са буш и тони блеар ...дето подпалиха целят североафрикански свят кои уби кенеди и кои събори близнаците в ню йорк ???

Повечето убити били родители на джихадисти - сирийци и мароканци, е казал ръководителят на СЦНЧП Рами Абдел Рахман. Загинали са и пет деца. и те сигур са деца на терористи...той тоя таратупняк от СЦНПЧ дето си порка в Лондон всичко знае

Само часът,датата и мястото са истина в тази фалшива новина.Подобна на"откритието",че руската азбука се е появила от земите на макетата.

са кравешките бомби ....хи хи и лизачите им в БГ също

а откъде се е появила бе цървул ...американците ли ни я дадоха ?

Имам предложение за далеч по-добро и точно заглавие: "Жертвите на демокрацията нарастват."

Щом е Деемократична коалицията с мангалски държави без конституции, разбира се че ще убиват невинни хора.Това се прави умишлено

Джихадистите ги създадоха ЦРУ и западните служби. Въоръжиха ги, обучиха ги и ги изпратиха в Ирак и Сирия.Факт! България пък една от първите призна и джихадисткото Косово

Нормално!! Луди говеда и точност! Две несъвместими неща! Та е са утрепали повече мирни хора и свои съюзници с некадърния си и неточен огън, отколкото всички останали страни по света взети заедно!!! То не бяха сватби, погребения, детски домове, болници..дори болниците на Лекари без граници!!!

Страшни кръволоци Само руснаците и ИДИЛ са точни Фактите нямат значение, друго е важно

Фактите говорят че сега при атака на коалицията в Мосул имаме 100 потвърдени случаи на загинали цивилни плюс 36, които се водят безследно изчезнали.

anivel

Понякога се случва човек да сгреши. Може ли да се нарече грешка присвояването на чужд ник и безочието да подписваш глупавите си недомислици с откраднатото име. Искам да ти кажа, че нито си на манталитета, нито на образованието ми. Когато се регистрираш недоклатен пе..л, можеш да се подписваш така както си искаш и ти е кеф. С откраднатия от мен ник си един нахален глупак.

И сега - бомба на всеки концерт!

или в метрото на Ленинград? Хайде да не сме чааак толкова ограничени и тъпи, ако можем. в смисъл, ти очевидно не можеш, ама поне се опитай. Оста не е Путин - Тръмп. А терористи - нормални държави.

ЗАЩО СЕ ЧУДИТЕ , ЗА АТЕНТАТИТЕ ТОГАВА

Абе не се чудим, ние си знаем. Чудим се ще има терористи в Русия. Ама те са купени от Тръмп и настървени срещу великата мада раша. Друго обяснение няма

дали е намерил време да коментира броя на жертвите от РУСКИТЕ бомбардировки? Имали въобще такива, или всички посмъртно са писани 'терористи'. И да сподели как постигат подобна 'хирургичска' точност при положение че руските 'високи технологии' са тъпи бомби насочвани от прицелни устройства- модернизирана версия на тези от американските бомбарировачи от 2та Световна.

Путин е виновен!

Тръмп го подучи. Жалко наистина, толкова добро момче изглеждаше, а накрая се отметна от думите си и сега му го *(сещаш се какво)

мурзилажа попива като гъба глупостите и преувеличенията на руските пияндурници. Точно руснаците, които бомбардират болници, говорят за цивилни жертви....

Соросоидите са в кома и вият на умряло. Чудят се какви опорки да измислят вече за да си прикрият наср!ните задници.

не всичко става за ... пиене. Всичко пият само руснаците, ама ти не си от техния калибър нито в главата, нито в устата.

Е добре известен - както от комплексарската им бабаитщина, така и (реално) от марктинг проучване на 'Дурекс'- някъде между S и М..

мурзилка кой бомбардираше болници в алепо ?

Страхотна логика......бравос.....

А децата сигурно щяха да са родители на бъдещи джихадисти? Абзац 5.

Т'ва са демократични бомби бе ! К'во разбирате Вие от Хамериканска демокрация ! Това което ти спуснат отгоре - ей те това е демократичното !

Друго си е да ти пуснат руска бомба. Ей това е бомба като гръмне и ехааа докарва страх и трепет на поне 3-4 щата. След нея не остават терористи, бежанци и птеродактили. И в крайна сметка Сирия става едно по-добро място за живеене.

Не знаех , че бомбата в Хирошима била Руска ...

не знаех и че руснаци хвърляха бомби в щатите , а чак и в 3 щата.... Не се оплете ли?

Някой трябва да им набие шамарите на американците. Ако не си бяха врели гагата в т.нар. Близък Изток, нямаше да се случат много от нещата, които се случиха.Същото важи с пълна сила и за руснаците. Съвременните режими - демокрация, комунизъм и т.н. са всъщност едно голямо лайно. Което мирише и вече се е напълнило с червеи. Трябва да се пробва нещо ново - технокрация например. Ама не им изнася, защото тогава масите няма да са толкова лесни за манипулиране и ще бъде по - трудно да служат на лайняните икономически интереси на този или онзи осран политик.

Дано Путин го направи, другите са мишки и не смеят. Само Путин е достатъчно мъж за да го направи. Ако руснаците решат, леле как ще ги плескат. Както винаги са ги плескали през годините. Пак ще ги вкарат в рецесия и ще ги върнат поне 100 години назад. Крайно време е Путин и руснаците (най-великата нация в света) да заемат полагащото им се място като водачи на света. Всички държави това чакат, за да ги заобичат и следват.... Колко по-добре ще живеем тогава. Точно като едно време.

Не само си паднал от Марс, но и изглежда че си си ударил доста силно главата.

мечтай си памперс и като се събудиш крачетата цопнали в цукалото.....поне има какво да сънувате,че то и време вече не ви остана

Русия няма ресурса да направи нещо подобно. Всъщност, няма държава, която да има ресурс за подобно нещо. Една война от световен мащаб ще доведе до стотици милиони жертви, може би повече, без да има особена икономическа полза за победителя. Ако има такъв.

! PENIZ USА"SOS ! Гудбай майлаф гудбааай гудбай офф-фидерзееей Айту еевридеий ту тъсии каточуе чепак се...прдии

Помните ли какво е радиоточка? В недалечното минало това беше единствения начин за разпространение на новините в селата. Сега янките управляват световната радиоточка и тиражират каквото си поискат. Така винаги те са прави, а другите виновни. И когато избиват хиляди мирни граждани по света се държат като пръднал в рейс. Някой да има идея какво поражда тероризма?

УжасТ! Намекваш, че ДИР-а е такава американска радиоточка? И форумът под нея и тя е американска радиоточка?? И ти си част от тази радиоточка? И аз ли...божее това не го знаех! Абе то тук все от умен, по-умен в този сайт бре! И не поливай фикуса...има микрофон, сложен ти е от Тръмп - лично.

БРЦК

Дира само преписва от американската 'радиоточка'. Да сте видели стаия преписана от алтернативните медии? Главно от Дойче Зеле и ББЦ се преписва и това е. Тук таме и от някой руски сайт да спорят русофилите и русофобите.

Да обърна внимание - реалните бойни действия се различават от холивудските "шедьоври" като Top Gun, примерно. Разликата е незначителна - само в резултатите. Замислете се защо Щатите не са завършили успешно нито една от военните си кампании през последата половина на 20 век. А сега търсят чужди ръце, за да им свършат работата, защото техните ръце явно са им ... там, дето слънце не огрява.

Гениален анализ! Браво! Винаги съм се опитвал да направя сам подобно умозаключение, досега не бях успявал. Сега - всичко направо наготово, подадено от теб само в няколко изречения. Евала, пич, много си умен!

Кое не е вярно от написаното? И я само се замисли - коя държава е задлъжняла колкото САЩ - 200 трилиона долара външен и вътрешен дълг. Великия Рейгън за 8 години го увеличи със 188%, друг в света досега не беше го правил. Само този факт е достатъчен. А сутрешния патос, дето те е обзел, явно не е случаен :)

Американците са истински герои, когато убиват мирни хора. Но когато срещнатсъпротива, пълнят гащите

САЩ нарочно се правят на невменяеми!Тактиката им е колкото повече цивилни избием , толкова повече атентати ще има с Европа!Пентагона иска с един куршум да уцели и Сирия като държава , и Европа и Русия!Но.....не се знае на къде ще задуха вятъра , не се знае!

Ясно е, руснаците ще победят. Те винаги побеждават. Русия е най-великата страна в света.

Моля още 6 малоумника да сложат плюсчета, че няма да ми преведат парите с толкова малко :(((((

Нали се сещате оцелелите, какво мислят да направят ? Това няма да има край. Ще умират още много невинни хора заради ше политици и алчността им.

Няма ли туитове от момичето лана? как така

Ама наистина ли си вярвате още че сащ ''бори'' джихадистите????Ако е така си мисля че разсъждавате като тях - избиваме цивилното и джихадистите няма кого да тормозят....

Глупости, целта им е да избиват хора. Въпросът е още ли вярвате, че Путин бори джихадистите?

С такива дето лягат и стават с приказките Русия и Путин са виновни и за запеака им джихадистите кактои се вижда добре се справят на тяхна територия даже и пари за пътни не дават защото си живеят там..

И какво като са загинали цивилни. При атентатите в Европа военни ли загиват?

А правилно ли проследяваш последователност на събития? Дали първо се започнаха атентати , а после американски бомбардировки в Афганистан ,Либия, Сирия, Ирак. Май процес е бил точно обратно - първо САЩ решиха да "демократизират" Афганистан ,Либия, Сирия, Ирак , а след което вече стартирал процес на тероризма.

да двете кули ги сринаха точно след навлизането на американските войски в Либия...уф или пък не Обърках се.

По време на ВСВ германците са разстрелвали роднините на партизани и всякакви други терористи за назидание та следващите да се замислят,сега евреите разрушават къщите им и изселват родата и Европа трябва да се поучи от опита им.....терориста не е станал такъв без знанието на роднините си и ако те си мълчат стават съучастници в престъплението......наказанието трябва да е реципрочно за всички и тогава ще видим колко ще им се ходи в рая с нам колко си девици след като и родителите им ще ги последват

Лъжа. Само Путин убива цивилни.

Путин не е убивал никого Путин е велик и добър Той като те погледне и ти ставаш добър. Той е нещо като божество, жалко, че не всички го виждат. Той е единственият, който може и да се изправи срещу империята на злото...и да спечели

поредната руска измишлиотина , рашистите освен да лъжат друго не могат . истината е че освен Cащ никои друг реално не се бори срещу идил . A руснаците са там за да пазят сатрапа Aсад .

"Блаженни са вярващи, ибо их царствие господне. " Нима още има наивници ,като тебе?

Силно се забавлявам как най-големите атеисти които събаряха църквите и проповядваха,че "религията е опиум за народите"(цитат) гонеха старците с конна милиция по празниците след като се разпадна този кух насилствен съюз изведнъж се сетиха за религията,християнството,че и за славянството.....къде остана интернационала и световния комунизъм другаре совецки?????:)))))))))))))))))))такава демагогия може да се роди само в безродни комуноидни тикви!!!

Шегуваш се, нали?!

грешиш Путин не пази някакъв наследствен диктатор. Той е там да пази свободата и избраният от сирийския диктатор политик. Помага един вид.

За последните 48 часа Идил е загубил 2000 кв.км. площ и почти 3000 джихадисти са убити или ранени при операции на Сирийската армия и руската авиация. За същото време, САЩ убиха 100-тина цивилни.... голяма борба голямо нещо....

Малко им е, за всеки от загиналите в Манчестър поне по 10 000 мюслита трябва да дадат фира!!!

Така ли? А на какво основание англичане, французи, и САЩ започнаха бомбардировка на независима страна Сирия? Без резолюция на ООН - ей така - да донесат "тяхната кървава демокрация". Жалко ,че в Европа и в Сирия невинни хора загиват от алчността на ръководители на посочените страни. А, да не изпусна супер "демократична" страна - Саудиска Арабия и Катар, които колат и бесят в региона. И кой те даде право да считаш Асад за сатрап ? Ами ако сирийци няма да харесат президент на друга страна - какво ще стане? Това ще им даде ли право да бомбардира тази страна?

На основание, че месния сатрап, пуделче на Пут...кин избива собственият си народ!!! На основание, че е наследствен тиранин, чийто клан е на власт след платен от московия преврат!!!

за да се прекратят тия недоразумения, и произтичащите от тях спорове в дира, трябва да се въведе строг стандарт! ако автомата на убитият джихадист е на повече от метър от трупът, то джихадиста е цивилен!

Поредната безумна акция. Създадоха ги, за да продават оръжие и да си крепят икономиката, сега си ръсят бомби където сварят, но после Европа го отнася. Няма какво да се чудим, ако съвсем скоро има някоя ответна реакция в някой европейски град. За действията и поведението на това чудовище с абревиатура САЩ човек остава без думи, но и европейските лакеи не са по назад. Европа ще се събуди, но ще е станало късно за съжаление...

Ако действително загиналите са родители и потомци на джихадистите, моля да ме извините, но за ислямския свят това е без значение защото там ябълката не пада далеч от дървото и синът не се обръща срещу баща си.

и после жуналята ще се чудат и анализират що гърмът бомби в Лондон и Париж

война е и винаги падат жертви и от цивилисти. Виновни не са самолетите и бомбите, а войната на ИСИС. Какво значи сега пък това? "водената от САЩ коалиция против Ислямска държава." Май писачът не е съгласен с нея?

Интересно, водената от САЩ коалиция ПРОТИВ "Ислямска държава" не е унищожила нито един джихадист, но пък е погубила 35 цивилни???

Този мой коментар го пиша вече за трети или четвърти път- Добре де, толкова ли е сложно на хамериканските пилоти да им се раздадат по нови и добри бинокли и да виждат къде пускат бомбите ? В Космоса отидоха, на Луната "стъпиха" а едни бинокли по добри не могат да измислят и да раздадат на пилотите си. Има и друго може пък да се изпотяват стъклата в малките кабини ако е така да си наемат по една асистентка на задната седалка и да им ги чисти стъклата с кърпичка толкова ли е сложно ?

Може пък да са извадили от музея и да са преработили за нова употреба принципа за добрият индианец?! :-)

По време на война в Югославия - те успяха по София да думнат - ти искаш с бинокъл да се оправят.

"Повечето убити били родители на джихадисти - сирийци и мароканци, е казал ръководителят на СЦНЧП Рами Абдел Рахман. Загинали са и пет деца." След такъв цинизъм прсто няма какво да се коментира. Западът не става за НИЩО.

пеевски ли го е писал това, садам трови народа си със зарин ей комуняги

Ако беше учил, щеше да си наясно, че "зарин" съществува само в пропагандата на САЩ от ПРЕДИ около 70 години! ПОВЕЧЕ ОТ ПОЛОВИН ВЕК, назад!!! Днес едва ли има някъде такова вещество, освен в музеите на САЩ за гадостите, които "хуманно" правят. Обаче понеже Тълпата е научена от КОМИКСИТЕ, само такива глупости им пробутват - и за япония и за къде там беше - "зарин", що не "зоман" или друг от многото патенти на САЩ, ами баш първото им "откритие" - от края на II Световна. ЧЕТИ! Впрочем - съгласно книжката "Гражданска отбрана" на тавана на дядо ми, която четох още като дете - капка зарин, невидима с просто око, паднала на подметката на обувката ти, те убива за няколко секунди! КАК тогава, при масово пръскане със зарин, ни показват деца със затруднено дишане, които биват спасени дни след "атаката".......?! АБЕ НОВИНИТЕ ЯВНО НЕ СА ЗА ХОРА, ДЕТО ЧЕТАТ И МИСЛЯТ!

И от кога според кое и да е демократично право роднините носят вина?

Очаквам сега Иванка Тръмп да се разреве от тази новена и да накара тати отново да думне с Томахавки, ама въпрос - по собствени летища или как? Или демократички бомби не я впечатляват?

а ти за кои родители на джихадисти скърбиш повече, за сирийските, или за мароканските!!

А ти уверен че това са родители на джихадисти, или американци търсят под вола теле за да измъкнат от неудобна ситуация. Май на такива наивници ,като тебе всякаква боза минава.Ами 5 деца - и те ли гадове - джихадисти?