Трима изпуснаха полети заради аварирал асансьор

Авария в асансьор на Летище София и изчакване тя да бъде отстранена бе причина трима пътници да изпуснат полетите си.

Обратно в новината

Коментари - Трима изпуснаха полети заради аварирал асансьор | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Въобще сложно нещо се оказва да се прави авиация на тази географска ширина. Авиокомпания от миналият век, една педа летище и все нещо ще се обърка. Нека не говорим за претенциите. Тъжно.

Само оправдания и прехвърляне на топката! Типично по нашенски!

Кой български гений сключи договор за поддръжка на пътнически асансьор на летище с време на отреагриане 1 час????? Умно, умно, ... хубава работа ама българска

знаеш ли какво става в час пик? за час само от мангалите до терминала може да не успееш да стигнеш.

Ами да сложат предупредителни табели до асансьорите - така и така, моля ползвайте рампите т.к. в случай на авария може да си изпуснете полета ... или ... да не би да няма рампи????

Мъжът й Тенев си е пуснал брада като Ботев.

Случват се такива неща, неприятно но се случват дори и по света, не само на Терминал 2. Ами ако беше заседнала в асансьора в блока? Прави си PR някаква си женица. По-логично е да се отговори има ли на летището хора, които са ангажирани с поддръжка изобщо на каквото и да било и могат ли те поне да отворят асансьора, а не да чакат фирмата, която го поддържа.

Забранено е лица извън лицензираните фирми да правят каквото и да е с асансьорите. Просто щом е летище е следвало да договорят по-кратък срок - напр. 30 мин.

Такива неща са се случвали и се случват навсякъде по света. Къде е проблемът? От тази новина разбирам, че някаква си световно неизвестна журналистка била споделила в профила си във фейсбук, че един асансьор бил закъсал. Стават такива неща, билета се презаверява и толкоз. Къде е проблемът питам пак аз? Живея в Германия от известно време и мога да твърдя, че подобни инциденти се случват и тук. Лично аз съм стоял заклещен половин час в хидравличния товарен асансьор на фирмата, където работя, заради проблем с електрониката. Както си работеше, просто спря по средата на етажите и ... дотам! Преди един месец съответния асансьор беше минал TUV? И? Да орева света ли? То поне да бях закъсал с някоя хубава колежка от човешки ресурси ами то ... сам! А може съпругът на тази да е имал тоя късмет и да е сменил крайната дестинация на полета и тази за това да оревава света :). Но за такива работи не е виновно летището, а мерака :).

Пишман инженерче си. Хидравличните асансьори имат много недостатъци спрямо тези на въжета обаче имат едно предимство, че само с един клапан без да му е нужно захранване налягането спада и асансьора се довежда до най близката спирка. Ако в сградата няма кой да го извърши до 3 тата минута това означава само едно всички от тези дето са го закупили, дето го ползват са некадърници защото не са му прочели инструкцията за поддръжка.

Случват се такива работи - нищо не е идеално и съвършено. Изпуснал самолета, друг ще хване, ще го компенсират по някакъв начин. Трябва да се приемат подобни случаи нормално без драми. Все пак не е на живот и смърт.

Тази свирка си прави PR. А другите двама пътници - ряпа да ядат! Аман от журналята. Използват медиите за самореклама на некадърността си и сами предизвикват омерзението ни.

loyola

Работата е там, че на летището далаверата е огромна - самия Боко назначава там митничарите! И понеже всички са роднини, приятели и протежета, квалификацията им е под всякаква критика!

Шуробаджанащината в България е по-опасна и от корупцията. По разни сайтове за работа обявяват свободни места. Хората се надяват, отиват на интервю, губят си времето, а кандидатът, който ще бъде назначен е приятел или роднина. Другите са за пълнеж- да се попълнят документите. Мръсници!

Toва ако се беше случило при другарят Ким, шефът на летището вече щеше да бъде разстрелян със зенитно оръдие.

Тази новина съобщиха по BBC и CNN като първа.

Голяма работа. Някаква си журналистка със семейството си изпуснала полет поради проблем с асансьора. Ами ако има повреда с колата и по време на почивка, пак ли ще пишат в нета. И какво от това, че е журналистка. Просто ще си заверят билета за следващия полет.

Голяма работа. Някаква си журналистка със семейството си изпуснала полет поради проблем с асансьора. Ами ако има повреда с колата и по време на почивка, пак ли ще пишат в нета. И какво от това, че е журналистка. Просто ще си заверят билета за следващия полет.

"Хората са недоволни от бавната реакция на аварийните екипи на летището." Все пак да не забравяме, че ние сме си в Оиента! А в Ориента нещата се случват бавно, мнооооого бавно......

Мнооооого бавно... В България обикновено процесите се извършват яваш-яваш, далеч не така припряно както характерното за някои страни маняна-маняна.

При простата калинка (протеже на Цветанов) назначен за шеф на летището, все по-зле ще става.

Е,и?!

Съгласен:)))

Това се очакваше отдавна - асансьорите на терминал 2 са в окаяно състояние. И е безумие на летището времето за реакция да е 1 час. Явно някоя "наша" фирма се е уредила с поддръжката! И в случая не се преекспонира проблемът - хората не летят само на почивки, а основно по работа и един изпуснат полет може да обърка много планове!

И как си го представяте да стане по бързо? Само, ако техника е на летището! Това може да е фективно, само ако има технически лица по подръжка на асансьрна техника назначени на работа на летището! Ама тогава няма да има комисион , от заплати и пенсии няма комисионни! Те са само при търговете , демокрация е !

Естествено, че виновни има, но няма съдебна система да ги накаже. Първо титана на лингвистиката Ники Василев го е построил калпаво, когато беше министър. След това умишлено не е управлявано качество, за да може сегашното (ново-старо) управление да го даде на концесия. Просто и ясно. Държавата като собственик колко души наказа за лошо стопанисване?

Колко е смешно в тази смешна държава,мъжът на журналистка изпуснал самолета и трябва сега цяла България да научи.Ако беше буля Пена от Сливо поле,едва ли някой щеше да научи.ама,че смешна държава...........

Нищо, че са изпуснали полета. Важно е, че са хванали асансьора.

Така ме разсмя с този коментар! Да си жив и здрав и да ти е хубав деня!

Такива неща се случват навсякъде по света. Мисля че нещата се преувеличават много. Не може да се очаква при авария на асансьор, при условие че няма пострадали хора, да се реагира в рамките на секунди. А хората ще си получат обещетението, освен това могат да хванат следващ възможен полет. На всеки му се е случвало да изтърве полет, когато сменя такива. Освен това е много тъпи да си развалиш ваканцията с лошо настроение заради такъв инцидент. По-добре е да се гледа от смешната страна на нещата, а не като на провалена ваканция. Просто е тъпо....

Като се замисля, не ми се е случвало да изтърва полет по моя вина. Един единствен път сме изтървали полет защото първият полет на авиокомпанията излетя късно. Трябваше да чакаме 8 часа на летището до следващия полет до София, но ни дадоха стаи в близкия хотел и ваучери за храна, така че никой не се оплака. Освен няколко рускини, които имаха полет до Москва чак на следващия ден. Те много реваха, но едва ли получиха нещо по-различно от останалите.

Много леко гледате на нещата. Ваканция може да се провали така, особено, ако е по-къса. А ако се изпусне друг полет заради първия? А ако после трябва да се пътува нататък с друг транспорт? Да осъдят летището да им изплати тлъста неустойка.

Ваканцията може да си я провалите и като се спънете и си изкълчите глезена, като ви заболи зъб, като хванете настинка.... има много начини да се провали ваканция, трябва ли да е на първа страница в новините??? Освен това ще му платят обещетение - сигурно искат по-голямо обещетение да не правят скандал! А ако не беше журналистка дали щяха медиите да са толкова склонни да пуснат тази новина? В случая наистина се прави от мухата слон.

ба си договорите, винаги да няма виновни. всеки си вързал гащите и турил ламаринката. Made in bulgarien !

Можеш да си изтървеш полета поради десетки причини. Тоя случай е дал повод за коментари, които ме изумяват! И се питам: ако тези, които са написали глупостите по-долу ръководеха сервизната фирма, колко хора биха си изпуснали полетите?

Не се хаби - хората обичат да правят от мухата слон. Чувстват се добре, докато мрънкат, колкото повече мрънкат, толкова по-добре. Дори да няма проблем, ще си го създадат, вместо да гледат на нещата малко по-лежерно и да се наслаждават на живота такъв, какъвто е. Просто хората искат перфектния живот, в което всичко да се случва както те искат, но дори и тогава няма да са доволни.

Резил, дами и господа!

Изопачава се леко информацията. Истината е, че аз ги изпуснах! По скоро ме хакнаха. Техниците ме хакнаха разбира се. Иначе добре си ги бях гепил тия тримцата. Вижте, от сутрин до вечер нагоре-надолу, чанти, куфари, целувки, милувки ами не се издържа вече. Стига! Стълбите и ескалаторите скатават, а аз се гърбя! Имайте милост бе хора.

В БГ винаги няма виновни! Пълни некадърници.

Моля, моля - има лист, А4 ясно си пише - Летище София не поема отговорност за всичко, което може да се случи на територията му. Без да броим, че по всяка вероятност пътниците са причинили аварията освен ако не докажат противното. То така или иначе си е чист форс мажор това. Те да се благодарят, че са ги спасили, дано имат застроховка, че фактурата на лицензирана фирма по обслужването е бая дебела. Като цяло както пишат колегите по-долЕ - столичани с нахалство и наглост - то не е летище, не е метро, бива, бива... все ще реват за нещо! Обезщетение пък те. Барем ако изкарат един ваучер за Каменица от 8 лв. от Скай бара да се радват.

Новите компютъризирани асансьори, са такива !!! Предишните асансьори, се поправяха почти от всеки със средно техническо образование, а се отблокираха дори и от чистачката баба Пенка!!

Българска работа.

Пристигане в София Беше девет часът и петнайсет минути вечерта, когато един влак, който въпреки всичко ще продължа да наричам Ориент експрес, за да не му напакостя, ме остави най-любезно на перона в София, България. Нищо не помръдваше. Началник-гарата беше единственият представител на човечеството. Наоколо тъмница и пустош. Затърсих из джобовете си кибрит. Все пак не беше нужно светлини пробиваха мрака съвсем наблизо, досами тротоара и надолу по него, където дори чакаха коли. Една от тях ме откара. Като си помислиш, права е софийската община. Защо й е да превръща гарите в атракция, само да подстрекава своите да отпътуват, а чуждите да идват? Човек знае какво губи, но не е толкова сигурен какво ще намери. Нали така, шофьоре?

От туй нищо не разбрах с изключение на това, че си пушач щото ползваш кибрит.

Цитатът на човека е от Албер Лондр - френски журналист, посетил България 1931 г. Общо-взето, особени разлики с днес няма.:)

а тая овца защо е тръгнала да се качва в самолета преди мъжа ѝ да се появи? Тези асансьори не са ли още преди скенерите? После има изчакване на гейта. Ами случва се такива неща, няма с летящо килимче да се отзове техника.

Моника, това не е ЖП спирка Чепърлянци, където да се чака бай Кольо от Годеч да дойде с москвича и да оправи джама. Най-голямото летище в България е. Ако всички започнем "тая овца къде е тръгнала", язък, че сме граждани на ЕС, с извинение.

Защото и тя е щяла да го изпусне, затова!!! И после няма кой да ѝ плати билета за по-късния полет!!!

Какво обезщетение?! Ако пътниците са били на летището 2 часа преди полета, каквито са правилата, нямаше да изпуснат полет. Но те са велики столичани и големи бизнИсмени, мноУ заети и мноУ важни - идват в последния момент и очакват отношение като към ВИП. Достатъчно такива сме виждали. Сега ще разлаят кучетата и ще реват докато от летището не им затворят устите с някакъв вид обезщетение. И ще се чувстват победители. Балкански манталитет в чист вид.

Сиреч за да не сме с балкански манталитет, трябва да идваме три часа по-рано на летището, че да имаме удоволствието и да повисим един час в асансьора?:) Разкажете моля как е в Европа? Ако в Мюнхен семейство проплаче в летищен асансьор, всички немци ли започват да ги псуват "Баварски манталитет!"? Виждам, че сте еропеид в чист вид и сте пътувал, а аз най-далеч до Пирот и Крива Паланка съм стигал. :)

Някои летища предупреждават пътниците да изват и 3 часа по-рано на летището поради засилени мерки за сигурност. Нима си мислиш, че тези съвети ей-така някой чиновник на летището си ги измисля и пише, за да може да им е зле на пътниците?!

Алу това става след чекина. Чекина не отваря по-рано от 1.30 преди полета. Ако си чекиран on-line и не носиш багаж за багажното може да минеш и когато чекина е затворен. Отиваш направо на гейта.

Има си и ескалатор до горния етаж, ако си с ръчен багаж. Така че не виждам за какво реват - да са мислили предварително.

Ми то много проста работа работа , но няма кой да сети. Да има един дежурен техник на това летище, и се решава проблема. Глупаци са тия от поддръжката.

Аз доколкото, знам всеки българин е и майстор по всичко, в т.ч. шофьор на асансьор, т.е. подкарва асансьори всякакви, където и да е по света, та камо ли в БГ. Т.е. мъжът на тая журналистка и останалите не са българи, вероятно.

мда - мързелът не мори. мъчи. нащо велико летище има цели... 2 етажа! да бяха зели ескалатора. или по добре стълбите... ако ескалаторът се повреди винаги можеше с почивки да ги качат тия 20-30 стъпала...

Има прегради пред ескалатора и е невъзможно да се мине с обемист багаж. Ескалаторите са опасни ако носиш куфар или детска количка има табели да се насочиш към асансьора.

кога точно си бил/а на терминал 2?!?!? какви са тия обемисти багажи? те са до чекването. което е точно срещу входовете. от там нататък имаш право да качиш в самолета само ръчния си багаж.какви са тия колички дето мечтаеш да качиш при пасажерите в самолета? там целият ръчен багаж трябва да може да се побере в предвиденото място - отгоре над седалките.а преградите пред ескалаторът... те са за да не се тълпят аборигените докато покажат билета и паспорта си на контрола. след това имаш 5 крачки до ескалатора и отиваш на въртележката където чакаш да те сканират за бомби и тн. това с асансьора си е било жива форма на мързел. така че не дей да им се правиш на адвокат... или казано по нашенски - я марш у леву!

Тоталната гавра с пътници ще продължава, за да ни убедят в необходимостта за приватизация/концесия. Онзи сенчест министър на транспорта, чиято жена изплати апартамент за 200 000 защо не се успокои и докаже, че има капацитет да управлява, а не само да се изявява, като закупчик.

Е същият бардак като навсякъде в тази страна. Държавата отдавна абдикира.

Командировчица от БНТ, и понеже ние плащаме, цялата рода се е помъкнала.Б БНТ е свърталище на комунистически некадърници назначени с връзки, а една част от тях са в пенсионна възраст от години, но си седят по местенцата. Явно са незаменими кадри!

Как е успяла да се качи на полет, умът ми не го побира... неграмотен до неграмотен! И оня с асансьорите и той толкова е разбирал!

Забележете хората как се тълпят в асансьорите! По моловете два пъти ми се е случвало да засядам заради някакви тъпаци, които се бутат за да не се минат--да не чакат за следващия. Отвратителна овча сган. Като правило--асансьор не трябва да се ползва ако не се налага по неизбежност.

Аз мисля, че на аерогарата има ескалатор и пред него има едни шишове които ти забраняват да прекараш куфари като ръчен багаж, идеята е ако имаш куфари да ползваш задължително асансьора. Така е в цял свят където има ескалатори и хора с обемист багаж. Така, че тука няма какво да ни излизат с византийски номера. Аеропорта гърми от всякъде по всички казуси. Освен ако всичко не е нагласено, за да има скандал.

e ти куфар за ръчен багаж ли ще вкарваш

Крадливите, некадърници, дето са вземали едни кинти под формата на комисионни за да докажат необходимостта, летището да бъде подарено на едни концесионери, може скоро и самолет да взривят. Абе, смотльовци, вие едно летище не можете да управлявате, държава тръгнали да управляват!

Оная на гейта сигурно е проглушила уредбата да ги издирва освен това се появява и друг казус: Ако пътниците не се явят багажа се сваля!!! Смятайте ония са свалили багажа по бързо отколкото асансьораджиите се натуткат. Ако това не се е случило има сериозен пропуск в сигурността.

Или тези велики пътници са пътували само с ръчен багаж, защото са прекалено велики да чакат по лентите. Аман от такива - зимно време няма къде палтото си да сложи човек, заради техните куфари.

А ми в куфарите ни са палтата. Не искаме да ги мърляме в общите багажници над главите. Ти как искаш да си разположиш палтото? Нагънато на руло или разстлано на дължината на целия багажник и още 5 чужди върху твоето!!!

Dimi

Има изисквания за тегло и размер на ръчния багаж и ако те са спазени можеш да си завреш хленченето там където слънцето не огрява...

На журналист каквото и да му се случи все му е по-малко от това което заслужава!

А бе нали ревяха за бутон с GSM модул дето трябвало да сигнализира на асансьорната фирма? Явно трябва ъпдейт до версия да звъни на стюардесата.

недостика на кадри е осезаем в бранша-докато техника е виновен за всичко така ще е и по зле ще става

Добре де, като не работи асансьора, как се е вдигнал самолета?

Със синьото гориво ...

По инструкции не би трябвало да го вдигнат защото виаграта (багажа) е взет, а вагината (пътниците) ги няма.

за хората в асансиора остана утешението че имаха пряка телефонна връзка с техника които опрделено им съчувстваше в тази ситуация

Журналистка от рубладжийската БНТ,която зорко следи да не пусне някоя негативна за Русия новина,лети към държава от "прогнилия империалистически Запад,който всеки момент ще бъде пометен от Световната социалистическа революция"(както ни учеше зкпч-то в казармата).Защо не хване самолета за страната "где так вольно дышит человек"?

Интересен материал, но леко смущаващи са странните запетайки (някъде повече, другаде липсват) и явното пренебрежения към пълния член ;-)

Пълния член е отживелица и абсолютно безполезен. Все повече хора (като мен) го пренебрегват.

Експертите по селскостопанска механизация може и да го пренебрегват, но грамотните хора не си го позволяват.

Какъв експерт си бе , неграмотник!

още повече, била се качила на полета, не става, най-много да се е качила на аероплана:)

Фирмата по поддръжката има задължение да реагира до 1 час, т.е. да дойде и започне работа по аварията до 1 час от получаване на сигнала. А срок за отстраняване на аварията няма. Когато стане :)))

Всеки асансьор може да се доведе на спирка в 99% от случаите от асансьорния техник. В 1 % от авариите се налага да се намеси гражданска защита. Сроковете за отстраняване на аварията обаче зависят от това кога ще се платят частите и кога ще се доставят. Това, че асансьора не работи има други начини за преодоляване на точно тези етажи. Има ескалатор и стълби, така че драма кога ще бъде ремонта няма.

явно нямаш нищо общо с ремонт на рази техники. иначе можеше да се сетиш, че има части които техник не може да има в резерва... например нов двигател. или макарите или въжетата... той докладва, шефовете му трябва да поискат разрешение за закупуване на тези части(цената на подобни екстри не е лев-два). после следва заявка до фирмата от която е бил доставен и ако те нямат в резерв, може и месец да тренираш по стълбите. така че не давай Ентелегени мнения, ми оди пали свещичка у църквата.или си я наври дет слънце не грее (според ориентацията ти.)

Всяка голяма обслужваща фирма поддържа части на склад. Щото не обслужваш 2 асансьора, а няколко стотин/хиляди.

Сега дайте същото обяснение и за асансьора за операционната в някой спешен център.

Болничният асансьор е по-различен от летищният. Семейството можеш да закъса в мола, в блока си. Пак щеше да чака един час. Просто късмет.

Ами ти чакай в асансьор на блок докато се накендзаш. Цената да ползваш асансьор на блок е 8 лв. за спирка месечно обаче цената да ползваш асансьор в аерогара е цената на билета. Поради тези разлики би трябвало реакцията на фирмите да са различни. Ако все пак в договора им пише, че ще отреагират до час би трябвало пред вратите на асансьора да пише с големи букви на няколко езика, че този който ползва асансьора няма да има гаранция, че ще си хване полета навреме и никой няма да се натиска да го ползва.