25% от българите имат възли на щитовидната жлеза

25% от българите имат възли на щитовидната жлеза. Повече от 750 млн. души по цял свят страдат от заболявания на щитовидната жлеза.

Обратно в новината

Коментари - 25% от българите имат възли на щитовидната жлеза | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Това с хашимотото вече го преживях. Преди 15 години в България ми сложиха диагнозата хашимото и ме посъветваха да се примиря, да си вземам л-тироксина, защото друго лечение нямало, а и не знаели от какво се получавало. В Канада, след като ми направиха всички изследвания се оказа, че имам тежка злокачествена анемия. Предписаха ми витамин Б12 (хапчета метилкобаламин 1000 микрограма), които замениха Л-тироксина и нещата бавно започнаха да се оправят. Днес хашимотото за мен е в далечното минало. Пия си редовно витамин Б12 и се чувствам прекрасно.

Toва го напиши в bg-mamma, там ще впечатлиш много хора. Тежка злокачествена анемия- такава диагноза няма. И не са заменили Л-Тироксина с Vit B12 , a са започнали да те лекуват за друго заболяване. Най-вероятно и Желязо е имало към терапията ти. И Анемията няма нищо общо с Тиреоидит на Хашимото.

Преди около две години имах симптоми водещи към Базедова болест, в последствие се оказа, че е умерено тежка депресия. След като се поинтересувах се оказа, че депресията (от която засега се отървах) е по-малкото зло.

И ти явно си се лекувал от сайта bg-mamma, казах ви , че не ви трябва доктор. И я кажи сега това Базедова болест ли беше или хипотиреоидизъм? Или то няма значение.

забелязала съм че всяка втора жена е главогръдна

Как се лекува хипотериоидно заболяване ?

Има един сайт bg-mamma, там всичко е обяснено как се лекува. От рак до грип. Явно си любител/ка на интернет терапиите! Не ти трябва лекар.

Спокойно съграждани, все от нещо трябва да се умре все пак! Аз също съм горда собственица на Хашимото.

И аз, но не съм много горда. Само инфо - пробвай 1 година в някое село, далече от компютър и без никакъв стрес и грижи, значи си трябват някакви пари... Няма да остане и следа от болестта.

Сериозно, ти излекува ли се вече!

Да не забравяме и хипердиагностиката на това заболяване. Попаднеш ли в клиника по Ендокринология вероятността да ти лепнат тази диагноза само от ехографски преглед е много голяма! И тези две вещици Ковачева и Анна Мария Борисова кога мислят да се пенсионират! Айде стига вече, не се ли наядохте. На Запад професори са лекари на по 50 г , че и по-малко!

Е1 как няма да има такива заболявания- спомнете си Чернобил!

Чернобил е най голямата причина за това заболяване.Тогава ги валя нашите деца радиационнят дъжд,ядехме маруля и нашите комунисти мълчаха,не разрешиха да кажат ИСТИНАТА. ПОНЕ МАЛКО ДА ПРЕДПАЗЯТ НАРОДА.ТОЛКОВА СА НАГЛИ ,ЗА НИЩО НЕ СА ПОЙСКАЛИ ПРОШКА.ГРЕШКИ,ГРЕШКИ.......

Ами как няма да има? Храната на обикновения българин е изключително ниско качество. В 98% е съставена от вредни имитации на нормална храна. В същото време обикновените хора са подложени на всякакъв системен тормоз от работодатели , всякакъв стрес от невъзможност да оцеляват въпреки ненормалните трудочасове. То не ни мориха инсулти, инфаркти, онкозаболявания сега и проблеми с щитовидната жлеза.

Да не забравяме и мирния съветски атом от йод 131, с който ни поръсиха след аварията в Чернобил...

Помня, че веднага след аварията в Чернобил (бях към 13 годишна) рязко наддадох 10 кг и ми пораснаха големи ц.ци :((( Абсолютно чудовищен мутант.

A клито.. и той ли ?