Тераса се срути и повлече жена

Жена пострада и е приета в болница, след като плоча от терасата на жилището й се откъртила и тя паднала от третия етаж.

Обратно в новината

Коментари - Тераса се срути и повлече жена | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Падат "тераси", а правилно е балкони (конзолно издадени плочи), защото терасите не могат да падат - под тях има обем от сградата (помещения). Когато падат балкони, най-често причината е в неправилно поставена носеща армировка, която трябва да е от ГОРНАТА СТРАНА на конзолната плоча. Достатъчно е някой "майстор" да я огази ходейки върху нея и я свали надолу с 2-5 см или "арматуристите" да не вържат арматурата за опорните столчета и тя да потъне после при полагане на бетона и ... КРАЙ С НОСИМОСПОСОБНОСТТА. При по леките пропуски истината излиза наяве чак при по-силно земетресение, докато при грубите се проявява още при декофриране на кофража, а в средния случай - по време на експлоатацията на балкона, когато може и да е имало експлоатационно претоварване на конструкцията. Слагам ги в кавички, защото масово са необучени като са учили занаята само с гледане, ама то ако ставаше с гледане, кучето касапин да е станало от гледане.

но отвори в."Монитор",има снимка на балкона и част от сградата.....дори и на гости не влизам там.

Защо ли имам чувство , че тази тераса е ползвана за складиране на дървен материал и въглища ?!

Не се съобщава каква е била сградата. В тоя район масово са от началото-средата на миналия век, набързо построени от новодошли преселници. В същото време сградите, които са се строяли в Европа са гредоредни нямат никакви тераси, те и сега продължават да са без тераси масово. Явно хорат не искат да си усложняват живота. Строят едни пристроени тераси, закачени с винтове и подкрепени с метани колони.за земята в четирите краища.

В тая рушаща се държава, чудно ли ви е, че тераса паднала? Дотам я докарахме, че когато нещо пада в БГ, ТРЕБЕ МНОГО ДА СЕ ПАЗИМЕ, ДА НЕ НИ ЗАТИСНЕ!

състояние на плочата не е от вчера или днес.Паднала мазилка от преди много години,корозирала арматура и бум.Никой не ебава да поддържа жилищата,живее се ден за ден.

ако терасата ти е на трети етаж то тя е подмазана от към втори....ти не виждаш какво е състоянието на мазилката ама и съседът от долу не казва нищо....или ако ти е казал ти го местиш от единия крачол в другия докато накрая не стане белята.А може и да не си приказвате с него...знам ли ви столичани.

Кореняк сУфиянците взеха да падат барабар с терасите. Цирк, голям! Още се смея на постижението на конкретното простолюдие!

Еее, посерко, не разделяй хората на ненормалници и софиянци. Точно сам се ссразяваш с това изказване. Излагаш цяла България чрез себе си.

Също като във Виена, падат тераси, линейки непристигат навреме и прочее.

10 минути чакане на линейката в случая е много. Линейките са на Сточна гара, т.е. в единият край на бул. Сливница и няма задръствания, няма чакане. Не знам къде точно на бул. Сливница е станало това, но даже и до най-отдалеченият край на Сливница е по-малко от 8 минути.

питай "защо така" 112,те ще ти обяснят...

до бул. сливница 570 например колко минути от ст. гара ? м.ко рече?

Да, близо са линейките, но обаждането не е директно до тях. Звъни се или на 150, или на 112, където казват, че са записали обаждането и след това чакаш. Ние живеем ТОЧНО СРЕЩУ въпросните линейки, но сме чакали по 20 минути всеки път, когато сме се обаждали. Не са виновни хората от Спешна помощ, а тези, които им предават обаждането. Отделно, за цяла София няма достатъчно дежурни екипи, уви. И спешната помощ, и неспешната все са ни зле.

Ще чакаш я, докато си изпият кафето, докато си изпушат цигарата, докато си завършат приказката с колегата и т.н. После на теб ще ти обясняват, че 112 са виновни и ти ще им вЕрваш.

много си проЗт, беее.Те линейките стоят и чакат на Сточна гара, така ли?Не се ли сещаш,калъф нещастен, че всички са по адреси и са в движение?! Паркираните там просто не са на смяна, екипите им не са на работа?!

Със съпруга и майка си... Че това живот ли е ? Ако бабата беше излязла да простира, сега на двамата млади щеше да им е по-леко...

Шегата ти (като виц) би била добра, ако не се отнасяше за конкретен трагичен случай.

Ако себе си визираш като "мъжа" - ами да беше излязъл с бабата на терасата да се разберете по мъжки.