Граматиката, Путин и морето

Науката е сила, но и политиката не се дава. И дори най-явната историческа истина няма шанс, щом насреща й поемат геостратегически интереси и страсти.

Обратно в новината

Коментари - Граматиката, Путин и морето | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Путин, както и да го пишаш по македонски,,пак ще е по българскага азбука-Путьо!Та той се оказа,на истина,като женски полов орган-"пу..а"и то долна,мириюлива!

Па аз викам да поканиме хуйлото догодина за чества Трети март в Охрид тогава.

фатайте да го учите албанскиот оти нема време

И без да се броят татари, чуваши и кабардинци, при последното преброяване на гражданите в Руската федерация, се оказва, че Българите там са повече отколкото в днешната Република България. Тези факти, които бяха потъпквани по времето на руското влияние след 44-та година и на други такива влияния след 90-те години на прехода, тепърва излизат на яве. Вече никой не може да скрие или изопачи историческата истина, запазена през поколенията. По въпросите за Българските републики в Русия излязоха много книги, а интернет позволи на много Българи да направят връзка с организации и хора от тези републики, които се борят за Българската сиидентичност и съхранение, въпреки негативното отношение на руските власти. В недоумения, обаче, остават Българите в Русия, които не виждат от никое правителство на Българиясъдействие. Не само това, но често важни събития, които се случват в тези републики, биват случайно пропуснати от не само от външното ни министерство, но и от редица медии.

На последното преброяване , българите в Татарстан са 10 000 . Много народи от бившия СеСеСеРе се обявяват за наследници на българите, като почнеш от Казахстан та до .....

ясно е че иска да се хареса на гошо но такива земи няма и не е имало питайте гърците и албанците вече сме на тяхната страна щом ни се краде историята

Водката е размекнала мозака на Путя! Това е все едно да кажеш, че Бербатов е Македонски футболист , а не Български, понеже рода му е от западните покрайнини!

Ами москва и княжеството още не са възникнали , когато България дава писменост на Русь и е била населена от фински племена, на които славянска писменост им не трябва. . Тия крадат и позицията на благодарящите. Въпросът е по някакъв начин да ти се направят на близки макар и на хиляди километри и да те шибат и цакат, това е руската восточна политика. Който се врже яде бой .

ближете газа на американзите

Муджиците пишели на македонски....

Е, те на и Путягата ви го рече! И Първата азбука и пъвиот човек все от Македонската земля (она и Луната е наша) са се пръкнали! Великиот Македон е най велик!

оти не казуваш в македонскиот сайт

оти албанците не сакат да се казуваш като маке а катот них

Така нареченият "македонски въпрос" е създаден от Русия с откъсването на македонската област от България по време на Берлинския конгрес. Впоследствие Коминтерна и лично великият вожд Сталин измислят македонската нация и македонския език, разбира се, с дейното участие на нашите продажни комунисти, които след 9.09.1944 г пребиваха до смърт хората от Пиринския край, за да си признаят, че са македонци. А от тогава, та досега в Московския държавен университет има катедра по македонски език. Така че товарищ Путин просто продължава политиката на товарищ Сталин. А помним, какво ни донесе политиката на Сталин и неговите приемници: разстрели на невинни хора, концлагери, купонна система, тотално ограбване на България. Къде е днес уранът на България? Останали са само оглозганите уранови мини, подпочвените води от които се вливат в питейните резервоари. А България с природните си богатства можеше да бъде по-богата от арабските шейхства. Та какво ни предлага товарищ Путин днес - скъпи газ и нефт, и още по-голямо заробване в безумните им проекти. "Върви народе възродени ... "

Обективна и точна статия - поздравления.

СОЛУНСКИТЕ БРАТЯ СА ОТ СОЛУН А ТОй НИКОГА НЕ Е БИЛ БЪЛГАРСКИ СПРЕТЕ СЕ СТАВАТЕ СМЕШНИ грантаджийчета.

Административно Солун не е бил, но от VI в. та чак до етническото му прочистване след 1918 г. българския етнос е е бил докъм 30% (сетете се за Солунската мъжка гимназия)

Впрочем, Солун по време на Османската империя е бил преобладаващо еврейски град, но селата около Солун са били български.

В ГОЛЯМА ГРЕШКА СИ!!!ИМА СЕЧЕНА МОНЕТА И НА НЕЯ Е ИЗОБРАЗЕН БЪЛГАРСКИЯТ ЦАР САМУИЛ КАК НАЗНАЧАВА СОЛУНСКИЯ УПРАВНИК!!!

Невежетсвото е извинимо, но в съчетание с глупост е диагноза. Цялата територия до Солун, а и по-надолу до Ламия, е населена от етнически българи и славяни, Гърчетата са основно в Атина и около нея. Достатъчно е да се разходиш, да наблюдаваш хората и да слушаш онова, което могат да ти разкажат възрастните хора.

Тук не става дума за братята, а за пренасянето на писмеността от България В Рус. И че две държави и народа си, които не са съществували тогава си благодарят и изземват чужда история от България и Русь- сегашна Украйна. Тогава , няма нито Москва, нито Московско княжество , нито московци, а фини по поречието на Москва, нито македония и Македонци. Московцоте крадат историята на Русь, създават Македония и македонците през 1944 и сега им благодарят за нещо от времето , когто не са съществували и двете дуржави и народи.

Детройт-много те уважавам,но едно съм разбрал--дебатите няма да оправят България.Не зависи нито от мен,нито от теб-висшата политика и сили ще решат съдбата на България.Ние сме на фронтовата линия и огъня--много,много ни е тежко положението.

ВЛИЯНИЕТО НА РУСИЯ В СВЕТА СЕ ЗАСИЛВА (СПОРЕД НАШТЕ В БЕЛИЯ ДОМ) ... А БЪЛГАРИЯ Е НА ПЪТ ДА ИЗЧЕЗНЕ .... ПИТА СЕ КОИ СА ПО-УСПЕШНИТЕ ХОРА ? - РАШКИТЕ - ИЛИ БЪЛГАРИТЕ :))

КАНЯ ВСИЧКИ ЖЕЛАЕЩИ НА ИНТЕРНЕТ ДЕБАТ ... "НАМИРА ЛИ СЕ БЪЛГАРИЯ В МОМЕНТА В 4-ТА НАЦИОНАЛНА КАТАСТРОФА ИЛИ НЕ " ... ДИР БГ ДА КАЖЕ КЪДЕ И КАК :))

Няма нищо за ДЕБАТ. България, с такива управляващи и "мат'риал" за изборите е пред гибел. Дали ще се нарича тая гибел катастрофа или ще се използва някоя друга дума е без значение.

статията ми хареса - обективна и правдива.

Интересно защо нямаше такава за Плевнелиев на 3 март? А за първите признали Македония, ? А за Ерддоган за границите, ?

След тази изцепка, другаря Путин дали ще смее да дойде в България? Ще го посрещнем по подобаващ начин.

НО СЪС СИГУРНОСТ ТЕЗИ ОТ ИЗТОЧНА РОМЕЛИЯ ЩЕ СЕ НАЛОЖИ ДА ПОСРЕЩНАТ СТАРИТЕ НАШИ ПОРОБИТЕЛИ.

Пробутахме я на мужиците, щото минаваме на ...шльокавица!

Русия си е свикнала и ще си кара добре с..Османската Империя. А тя напредва.

Ей пак Путин пръдна и Ганьо се насра. Казал че буквите идват от македонската земя, та хем да изчетка макето, хем да е географски вярно. ДЪРЖАВАТА е била България.

Статията ми хареса.Напипан е пулса се и търси истината.А тя е,че България беше в недуомение по времето на Г.Димитров--Сталин искаше да даде Пиринска Македония на Югославия.Г.Димитров е бил изнудван за Балканска федерация.Спасило ни е,че Тито се отцепва от блока.Тази истина се крие и премълчава.

Пропусна да отбележиш , че преди това се е предлагало - Южно- славянска федерация!

Другарю, Путин! Вече не си достоен и да си помислиш за България!!!

На срещата в АСТАНА великите са се договорили не само за СИРИЯ, КЮРДИСТАН , но и за Македония и присъединяването към ней на остатъците от онова което ще остане от България след като Източна Румелия бъде присъединена към ОДРИНСКИЯ САНДЖАК.

граматиката, путин и цензурата на евреите, педерасите, като хайко маас. така да се чете. инак кой ще иска за съседи освен ердоган и албанците.

Печатна грешка: "Граматиката, Путин и морето" да се чете " Грамажа, Путкин и мъдето"!! По вина на ПуТкин!!!

Ех путин, путин, толкова ли закъса бе братко във външната политика, на макетата да се подмазваш?

бий Путkин по кухата глава гномска от много ботокс явно се става нагъл подъл и тъп

Не си прав, езиците се усъвершенстват в различни посоки, българският в по-мъжка, руския в по- нецензурна и женска! Всеки език е по своему красив!

Не е близък, а произлиза! Църковно-славянски няма, има старобългарски! Негърът, Пушкин го усъвършенства до нивото на съвременния!

"По-рано днес премиерът Бойко Борисов, който имаше насрочена среща с руския посланик Анатолий Макаров обсъди с него и тази тема. По време на разговора министър-председателят заяви, че изказвания като това на Путин провокират остри реакции в България. Самият Макаров избегна директен отговор и дипломатично заяви, че е присъствал на честванията на 24 май у нас. Посланикът отказа да получи "Златен скункс" от "Господари на ефира". ====== Евала на премиера ни Бойко Борисов за тоа. И естествено на симпатягите от "Господари на ефира"! Тези в Кремъл - не руският народ, А ДИКТАТОРИТЕ МУ!!! - винаги са наглеели и провокирали българския народ и управления И НИКОЙ НИКОГА ДОСЕГА ДОРИ И НЕ ОПИТА ДА ГИ ПОСТАВИ НА НЯСТОТО ИМ, КОГАТО ЛЪЖАТ, ГРАБЯТ, СВОЕВОЛИЧАТ, ПРОВОКИРАТ И МАНИПУЛИРАТ! Те затова и го правят, и ни гледат с презрение и подигравка - защото управленията ни са корумпирани и зависими от тях от много ходини и десетилетия!

ТАКОВА СЕ И ОБАДИЛО. За да сме държава, го дължим на РУСИЯ и РУСКИЯ НАРОД. ХИЛЯДИ РУСНАЦИ ДАДОХА ЖИВОТА СИ ЗА ДА СЕ НАРЕЧЕМ БЪЛГАРИЯ. Вижте каква беше реакцията на НАШИТЕ УПРАВЛЯВАЩИ и отношението им към празници като ТРЕТИ МАРТ. Някой от тях да благодари , някой от тях да говори за ЖЕРТВАТА НАПРАВЕНА от този народ НЕ, НЕ и НЕ! КАКВО ОЧАКВАТЕ ЗА ТАЗИ ЧЕРНА НЕБЛАГОДАРНОСТ?! Какво очаквате за тази надменност и чуство за ВЕЛИЧИЕ?! ТОВА Е САМО НАЧАЛОТО НА ОНОВА КОЕТО ПРЕДСТОИ ДА НИ СЕ СЛУЧИ. А то не е никак добро!

Вместо да благодари на българите, че му дадохме писменност, държава и религия, тъпака Путин счупи поредния тъпомер и се изкъка на метеното!

Дрън-дрън, дали сме му писменост и религия, която на нас са ни дали византийците! Стига се бихте в гърдите, все едно сами сме я измислили тая писменост, бе! Че и религията намесили, пфу!

Само да са посмели да го поканят това джудже на Българска земя! Да си ходи при макетата!

Путин е последователен.Защитава руските имперски интереси. Дано изтрезнеят българските му поклонници и осъзнаят,че българските интереси не съвпадат с руските. Ние сме европейци,а руснаците са азиатци!

Грандиозен гаф на Путин. Ще му бъде припомнян завинаги. Маските паднаха.

другата година боко като покани путин за 140 години от освобождението усещам как сороските говънца ще замълчат точно като говно у кенеф,ама сега се пеняват като редко щастие

Бе я си оди у Каракум или Къзълкум, ти си знайш къде е точно! Налазили сте в България като кокошинки и нема отърване от вас!

агресивна и гадна държава

Та значи Путин стана ПуТкин! Ако не е изтрезнял още същия този Путкин и не може да чете на кирилица да му го напишем на латиница - So Putin became PutКin! Понимаеш товарищ Пут(К)ин??? И да пиеш товариЩ само качествена българска ракия!!! Много се разгащихте у Кръмъла!!!

Изгаври ли се Путин с България - изгаври се! Извини ли се поне - не се извини! Каква дружба, какво засилване на "връзките" какви 5 рубли?!

Точно така! Никъде в изявлението на руския посланик не прочетох ОФИЦИАЛНО ИЗВИНЕНИЕ за грешката на путлер- неволна или умишлена! С тези си думи путлер напрактика признава, че в 10 в от н.е. е имало македонски земи- т.е. е имало САМОСТОЙНА МАКЕДОНСКА ДЪРЖАВА, а това не е вярно! Това е все едно днес да кажем Варненски земи или Софийски земи, но да не кажем изрично, че те са БЪЛГАРСКА ДЪРЖАВНА ТЕРИТОРИЯ, която е част от Р. България! Освен това- кои са обитателите на македонските земи в 9-11 век от н.е.? Къде ги тези митични македонска народност, македонски етнос в 9-11 век от н.е.? Македонски етнос не съществува и в момента, а македонската нация в момента - 2017 г.- е в процес на формиране!

Путин донякъде е прав, той не случайно казва, че азбуката ни идва от македонската земя, а не от македонската държава. Както знаеш тогава днешна Македония и Охридското езеро са били в България, даже Охрид е бил столица на България. Ти чувал ли си за св. Климент Охридски и св. Наум Охридски - учениците на Кирил и Методий, а защо са Охридски, сам ще си отговориш. При разпространението на азбуката ни в България имат главно участие 2 школи - "Преславска книжовна школа" и "Охридска книжовна школа" Така че Путин донякъде е прав, но е трябвало да допълни, че днешната македонска земя е била в България

Само, за тези си чувал, имало и Берадска школа и Варненска школа имало е и в Седмоградско (знаеш ли къде е това?). Путин просто го играе политик. А твое задължение е да си познаваш историята. Всички черноризци, са изпълнявали волята на на царя Борис и първия Епископ на български език Климент Охридски. (трима от петимата са родом българи от Мизия а Горазд и Ангеларий са моравци.)

БераДска?

NE TSLALATA MACEDONIA!

За азбуката, ясно. Македонци са я измислили. А знаете ли кой е измислил водата? Не. ПАВЕЛ ИВАНОВИЧ ВОДОЧКИН той я е измислил. А путин сега измисля ( открива ) топлата вода.

С кое съм преиначил бе комунистичеса подлого?

Гнусна турска подлога.

Много Българи ще осъзнаят, че Турция винаги ни е била партньор и съюзник и че Русия винаги ни е била враг.

В крайна сметка, някой ще каже ли от къде е тръгнала Кирилицата за Русия! Ясно е избретена в България, занесена е от българин, ама от коя част на бивша България тръгва за Русия?

Плиска! Знаеш ли къде е?! Ако си мислиш, че е около Москва, не е.

Това за солунските двама братя, дето работили в Охрид ли става на въпрос?

Ако е руснак- да пита руските археолози за град Плсков/ Плъсков/ в България в средата на 9 век от н.е. Руските археолози са открили и много заемки от български архителтурни елементи от Плиска от 9 в. от н.е. в средновековната архитектура на гр. псков....Обаче човекът май иска готови смлени знания, които после да опровергава и да се прави, че знае повече....

НЯМА БИВША БЪЛГАРИЯ . ИМА ПЪРВА БЪЛГАРСКА ДЪРЖАВА, С ЯСНО ОПРЕДЕЛЕНИ ДЪРЖАВНИ ГРАНИЦИ. Учете историята като всяка НАУКА, а не като религиозна догма! Не виждам нужда някой да попълва пропуските от знанията Ви от 6ти клас на българското основно образование. Посещавайте редовно българско общообразователно основно училище, учете си уроците и сам ще си отговорите на въпроса. Никой не е длъжен да Ви ограмотява безплатно.

България е царство, при това първата национална държава в Европа (не е империя на религиозна основа, както З.Р.И. и И.Р.И. или пък Ислямският халифат. Естествено, че всичко се решава от съвета на Великите Бойли и най-вече от Царя. А той е в столицата естествено. Нека ти напомня, че столицата е била и в източна България и в западна България.

Когато имаме, обща армия общ език, обща религия и общо облекло, въведено от Крум още в началото на 9 век (било е аварското), религията е била тракийската-християнска, езика ни е славнобългарски две в едно, за всяка дума имаме няколко с един и същ смисъл.

Кирил Методиевич Капутин.

Направо съм смаяна от факта, че Дир пуска толкова точна, коректна и грамотно написана статия!

И аз мисля същото. ЗА ПРЪВ ПЪТ ОТ 3 КАЛЕНДАРНИ ГОДИНИ чета статия В ЗАЩИТА НА БЪЛГАРСКАТА КУЛТУРА, ИСТОРИЯ И БЪЛГАРСКОТО ЦИВИЛИЗАЦИОННО НАСЛЕДСТВО. За това и бях спряла да пиша в този форум- тук 2, 5 години вилняха руски тролове. Един от тях над 10 пъти ми написа , че руски военен ботуш ще гази България, друг пък цитираше руски военни стихове, как руския военен ботуш газил всякаква земя и го благославяше, постоянно се пишеха гаври с България, българският народ, българската култура, история и цивилизация и с етническите българи в България.

Ами нали знаеш: "Прости им ,Господи, те не знаят какво вършат!". Исус Христос не се е справил с тъпаците, ти искаш обикновени хора да се справят с тях! Мога само да те успокоя, че това е по цялото земно кълбо, където простите хора са около 80%, но с напредването на технологиите получиха много големи шансове да говорят глупостите си навсякъде, постоянно и оглушително.

А може би целия този шум е за да се отклони вниманието от мероприятието по случай 24май на Червения площад?

"Мероприятието" на красната плошчад е пропита от типично россиянско лицемерие и фалш! Как така отведнъж, има-няма десетина години, маскалите се осъзнаха колко много те почитат делото на Св. Константин-Кирил философ и брата му Методий? За мен е много, много странно. Плюс това, нека все пак уточним, че тази азбука и книжнината, написана с нея не е "славянска", а БЪЛГАРСКА, създадена в Престолнината на България под патронажа на Българският Цар Борис Първи Покръстител! Няма такова чудо, като "славянски" език и "славянска" азбука. Има БЪЛГАРСКА азбука и БЪЛГАРСКИ език!

Кой лъже? Путин или руския патриарх Кирил?

Не си велик, ако си невеж и смешен. Който прави разлика между Глаголицата и Кирилицата (двете български-християнски азбуки), знае, че Кирилицата е създадена в Плиска в царския двор на Борис първи и е узаконена от него. Нали никой не си представя, че Климент ей така, ще тръгне и ще прави каквото си иска. Черноризци са пратени навсякъде не само в Охрид и Преслав, археолозите знаят най-добре. Сещам се, за манастира в с. Равна Провадииско, Във Варна разкопаха манастир-писалище,( много голяма сграда) местност Пчелина , и в днешна Албания също. Самото имение на Климент дадено му от Борис се намира в днешни албански земи тогава са били български. В гр. Берат седмочислениците са изобразени нетрадиционно. Петимата - Кирил, Методий, Климент, Наум и Сава, са нарисувани прави, горе в небесата. Под тях е изобразен средновековен Берат с църквата, в чийто двор лежат Ангеларий и Горазд. А това ще рече, че там са служили, там са починали и там са погребани.

Пиши грамотно!

Няма нужда Путин да ни казва кой е дал Русь писменост, книжи, книжовници, епископи и култура- това са църквата българска и владетелите ни. Не земята македонска - земя книги не ражда. Тази заигравка със земята е от типичните умишлени руски игрички за бонуси към македония, харесали са сия за източник на раздори на Балканите. Превратите в Черна гора и Сърбия не минаха, сега пробват дестабилизация на македонците, ама първо побичаен тертип им се правят на прители..Не вярвам да стане. Балканите макар и на изток са с евро перспектива и са напатени от войни и руски игрички и хомот. А Москалите Путин ги бетонира в Азия , без изгледи за промяна близките 50години .

Путлер си вкара автогол-шедьовър. Още по-хубавото от тази ситуация е, че лъснаха дирниците на родните путлерасти, които не смогват да оправдаят унижението което Вождът им нанесе на България!

Що трябва да е приятел с България? Някаква полза от това? Шут в гъза , до следващото Априлско въстание и Баташко клане!