Каракачанов: Очаквам Путин да бъде по-подготвен за азбуката

Руската политика никога не е била справедлива спрямо България и българската история, заяви вицепремиерът и министър на отбраната Красимир Каракачанов.

Обратно в новината

Коментари - Каракачанов: Очаквам Путин да бъде по-подготвен за азбуката | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

ЧЕТЕТЕ КАКВО Е КАЗАЛ КОМПЕТЕНТНИЯ ИСТОРИК БОЖ. ДИМИТРОВ. ВСИЧКО ДРУГО Е СПЕКУЛАЦИЯ/ И ЗА ВАС СЕ ОТНАСЯ, Г-Н, НЕКОМПЕТЕНТЕН МИНИСТЪР.

НЕ СЕ ИЗЛАГАЙ ПОВЕЧЕ/ ПРОЧЕТИ ИСТОРИЯТА/

Абе и аз очеквам тази Д.С. мижитурка изпълняваща длъжността мин.на отбраната да е по подготвен по този въпрос, но УВИ!

Е с такива изказвания асно в качеството на какво ще се утвърдим на Балканите, ще ни заобичат македонците и Русия ще се съобразява с нашия интерес. Излиза, че не само тук се е появил първия човек, но се е появила и комплексарщината.

Добре, че Путин споменава по нещо свързано с България, та местните идиоти да се сетят, че имаме държава. Ако го няма Путин и нас ни няма, така излиза.

Кирил и Методи (Църхо и Страхота) са българи. Те са създали ГЛАГОЛИЦАТА и най-сложното са превели светите писания на тази писменост. Съвременния вариант който използваме НИЕ и ТЕ (Руснаците) е създадена от Климент Охридски в Охридската школа. Това е на македонска земя. Но ДЪРЖАВАТА България е разположена на Македонска, Мизийска и Тракийска земя. Ако тряббва да искаме нещо от Путин то е да уточни, че през 9 век македанската земя е в границите на България. Сега да помислим. САЩ искат разделяне на Македонската държава. Къде ще отиде тази част от македонската земя около Охрид??????? Правилно при тези които са създали азбуката-БЪЛГАРИТЕ. А кой ще е гарант????? Може би САЩ???? Гарант ще бъде Русия. Нека не гледаме като коне с клепачи братя БЪЛГАРИ!

БЕ какъв гарант може да бъде Русия бе? Гарант за разрухата на България ДА! 1. Русия не направи нищо за да предотврати обесването на Апостола на Свободата Левски! Русия дори приветства обесването Му! 2. Русия възстана против Съединението на България 3. Русия насъска Сърбия против България след Съединението за да ни накаже! 4. Русия обяви война на България през Първата Световна Война, когато България се защитавеше от Сърбия, и бомбардира Българска територия! 5. Русия създаде ФИРО-Македония и изискваше от България да отдели Пиринска Македония и да я подари на Сърбия! 6. Русия окупира България през 1944 и ни натресе комунизма, ликвидира 30 000 Българи без съд и присъда! 7. Русия и Сърбия притискаха България през 2006 година да регистрира сърбоманската сепаратиска организация ОМО-Илинден- Пирин, която твърди че България живеят 500 000 поробени от българите македонци и цели отцепването на Пиринска Македония! ЗА КАКЪВ ГАРАНТ МИ ГОВОРИШ БЕ?

Ето за такива коне с клепаци и папагали на западната сатанинска пропаганда ПОМОЛИХ да си трае! Качи се на вр.Шипка и намери един паднал за свободата на България с англоезично име. Ще намериш паметник на загинал КНЯЗ, но не и на Лорд.

Кирил и Методи НЕ са българи. Чистокръвни гърци са. Уви. Създават глаголицата по заръка на патриарх Фотий. Цел - да се приобщят към православието т.нар. славянски народи на север и запад от Византия. Толкова по тази тема. Това са историческите ФАКТИ. По темата с "разпарчатосването" на т.нар. Македония. Твърде пресилено, но все пак вероятно. Гарант? Всеки друг, но не и Русия:) Смешно звучи дори. Русия е основната причина да съществува тази изкуствена, измислена, съчинена, изсмукана от пръстите държавица-придатък на Сърбия, отнета от България! Гарант Русия не може да бъде. Толкова и по тази тема.

Путин отново показа ,че не е Путин,а някой друг,който не си пие редовно хапчетата.

Руски тролове къде сте се покрили? Защо не гласувате за вашия кумир Путин? Да не е спрял рублите?Алкохолици с ушанки

Путин направи едно брилянтно и издържано изказване и всите патриотари - комплексари у българско подскочиха като ужилени!

Винаги си спомняте червените тролове, чия страна заемат по този въпрос и така ще се ориентирате в бъдеще. Винаги противоположната, на техните платени коментари, позиция е добра за България и обратно.

чуждоземците тука (предимно укри, хохли демек) много ви мори българската граматика, кога ще научите български, толкова ви личи - примери бол: не отвори очи (калка от руския израз "открой глаза"), а отворете очи, не "винаги си спомняте" (калка от руското "помните всегда"), а винаги помнете" и т.н. Разваляш българския на хората - изчезвай, научи го както трябва и се върни.

параноя? шизофрения? и двете?

СОЛУНСКИТЕ БРАТЯ НАЛИ, НЕ СОФИЙСКИТЕ БРАТЯ,А СОЛУН КЪДЕ Е И БИЛ ЛИ Е НЯКОГА БЪЛГАРСКИ???? КВО СЕ ПРАВИМ НА ОЩИПАНИ.

министъра на културата да се произнесе и за това, и по този повод, понеже става дума за подведомствени нему въпроси, как е възможно да се случи това навръх 24 май? Нечуван скандал сътвори неолибералният ни елит. Както е известно на връх Гергьовден, в Брюксел отваря врати музей на европейската история Т.е. място, на което европейските народи ще представят себе си и историята си, за да се запознаят по-добре с тях другите народи. И в този музей, България е изпратила султански ферман. Става дума за документ, издаден през 1831 г. на търговец на име Атанас Михайлов. Той му дава права и привилегии за търговия в Европа, Персия и Индия. След 1300 години история, приблизително двойна на Османска Турция и по-дълга от на всеки друг народ в Европа, та от 1300 години история, намерихме да се представим със султански документ. Няма Мадарски Конник, няма Велики Преслав, няма азбуката на 400 милиона души. Няма цар Калоян, който при това е бил прозападно настроен и получил признание от папата. Няма Симеон Велики. Няма Самуил. Няма Лондонското четвероевангелие или Светославов сборник. Изобщо третата най-богата на археология държава в Европа, няма какво друго да покаже, освен един султански ферман. Е, за да измият очи, са пратили и едно фотокопие на Търновската конституция. Тя между другото всъщност е конституция на Белгия, преписана от руския цар за българите. Т.е. не може да се каже, че е някакъв наш принос към европейската култура. Но фермани белгийци и французи действително нямат. И двата експоната са собственост на Регионалния исторически музей във Велико Търново. Кой точно е решил те да се дадат, не е ясно. В трезорите на НИМ има няколко десетки хиляди експоната, които никъде не се показват, просто защото няма място. Ако ги пратим в Брюксел, не бихме загубили нищо, и със сигурност бихме си направили по-добра реклама.

Tази "придобивка"(Cултанския ферман), изпратена в музея в Брюксел е с многозначна същност, значение и подтекст за отминалата, настояща и бъдещата "култура" на Eвропа!!! Oт тази "придобивка" се вижда какви ще са след не много дълго време документите и разрешенията за търговия, ако продължава смахнатия, продажен "елит" да пълни Eвропа с ислям и негови последователи!, за да разберат, че ние Българския Народ тези ислямски "пържоли" вече сме ги яли, както сме и живяли под ислямски халифат 500 години!!!

Aз съм заклет русофил!!!, но преди всичко съм Българин и искам Bладимир Bладимирович да се извини и да разясни подробно на висок "глас" за Българските Букви(Kирилицата) от които е сътворена писмеността на Cлавянските Hароди!!!,...защото уважението се гради на взаимно уважение, респект и историческа признателност!!!,... и те трябва да са реципрочни (както от едната, така и от другата страна)!!! P.S. 1.) Tракия(цялата), Mизия(цялата) и Mакедония(цялата) са изконно наши Български земи и никога няма да ги признаем за други!!!(независимо, че са обезкървени от българска реч и по фалшиви договори са дадени на други, тe ще бъдат наши български земи до края на Cвета)!!!,...така че Hародите, които живеят сега по тези наши земи, но ни ненавиждат, никога да не забравят, че тези земи са Български!!! 2.) Буквите(Kирилицата), на които пише Pуския Hарод и другите Cлавянски Hароди са Български и никога да не забравят това нито да се опитват да го видоизменят!!! ,така както ние никога не ще забравим за Pуско-турската война, която ни освободи от Tурското Pобство.

Мисля, че е време да престанеш да бъдеш русофил, поради най малко същите доводи, които сам си изброил. Русия отдавна води политика ,за подриване на българската история и култура с всякакви проекти и инструменти.Те бленуват да са "Третия Рим", като това разбира се е невъзможно, тъй като "Третия Рим" беше средновековна Търновска България със своя културен принос към Европа и още тогава призната от самия Карл Велики на свещената римска империя. Омаловажавайки, опитвайки се да пренапише историята и да е подмени преди всичко, е фундамент от доктрината за "Трети Рим"на Монголо-Московието със сегашен цар монголоида Путьин! Това е тяхна мечта, в която прозира комплекса на второразрядна държава в културен аспект!Каквато всъщност е! Май ще се окаже, че отношението на Плевнелиев беше съвсем оправдано!

Каракачанов армията няма да може да оправи,но поне отстоява националните интереси на България за което му прави чест.

Макаръ че се разпадна комунистическата империя, макаръ, че няма вече Югославия, гръцко-сръбския антибългарски съюзъ продължава своята коварна дейност срещу България и Македонското Национално-Освободително движение. Единъ отъ лидеритѣ на това движение Коста Църношановъ отбеляза, че най-фаталното къмъ каузата на българщината въ Македония е било предателството на БКП: То е надминало всички национални катастрофи на българския народъ, защото никога българската държава дотогава не е отбългарявала българи съ своя собствена територия. (Иматъ се изпредвитъ македонскитѣ ексцеси, въ Пиринския край презъ 1945-1949 година). Известно е, че на 500-те хиляди българи въ СССР Тодоръ Живковъ имъ казваше при срещата си съ тяхъ: Вие не сте българи, вие сте съветски граждани. Хора безъ народностъ. По време на една отъ мойтѣ визити въ България академикъ Веселинъ Хаджиниколовъ и професоръ Добринъ Мичевъ ми разказаха, какъ тѣ, 80-учени-философи, историци, етнографи отъ Българската академия на наукитѣ заминали презъ 70-тѣ години, за да запознаятъ съветскитѣ колеги съ македонския въпросъ, като докарали томове съ документи и публикаций по проблема. И какво станало, 6 дни стопанит разхождали българската делегация по музей, галерий, забележителности изъ Москва, и на 7-я денъ имъ казали: Нямаме време да изслушаме ваашитѣ научни доклади и да разглеждаме документитѣ. Гузни и обидени се върнали българскитѣ учени. Обаче Москва изхождаше отъ политическата ситуация, а не отъ истината и трагедията на други народи. Няма правда на бѣлия святъ, но и по-високо отъ нея нищо няма. А изскуствената нация, изскуствена и сега суверенна държава Македония има. Професоръ Михайлъ Дикханъ

"Целият културен проект славянска азбука е дело на българската държава." без коментар.

Русия ( Россия ) враг 1 на българщината. Как се създаде македонската нация спомените на проф. Михайл Дикхан По искане на българскиятъ посланникъ Димитъръ Жулевъ въ Москва му изпратихъ историята на Македония. Тъй като следя научната литература по този въпросъ отъ дълги години, съмъ възмутенъ отъ позицията на Съветския Съюзъ по тъй наречения Македонски въпросъ. Ако царска Русия искаше да превърне България въ своя губерния, то Съветския Съюзъ превърна България въ своя колония и така диктуваше външната политика на България и другите така наречени социалистически държави. По македонския въпросъ Москва заемаше антибългарски позиции. Другояче не можеше и да бѫде, щомъ по нейно разпореждане е създадена нова Македонска нация следъ Втората световна война. Ето защо е отворена катедра по македонски езикъ и литература, и се подготвятъ специалисти за Македония. Турцитѣ взимаха отъ българитѣ кръвенъ данъкъ. И отъ тези българчета възпитаваха еничари. Тѣ еничаритѣ, се отличаваха съ най-жестоката разправа, най-кръвнитѣ кланета надъ своя народъ, който мразеха като неверници, като гяури. Обаче това бяха хиляди, десетки хиляди българи бандити. Москва, Белградъ и София на чело съ комуниститѣ и Георги Димитровъ, направиха така, че въ името на световната социалистическа революция и Балканска федерация създадоха искуствена нация и република Македония. Като разпокъсаха Македония на три парчета и почти цялата я дадоха на Тито. Българската комунистическа партия начело съ Георги Димитровъ отъ 1945 до 1949 година задължаваха българитѣ отъ Македония да се записватъ македонци. Въ Пиринския край бяха отворени училища, бяха издадени учебници и народа се прекръстваше отъ български на македонски.

Kолко сте прости и тъпи след 1990 година.Tова е един намек че е време да си върнем земите по нюоиския договор,защото изтече,но продажните ви политици не искат да чуят за това.Bърнем ли си земите ставаме наи голямата и могъща държaва в европа.

И преди 90-та сме така, защото си спомняме, че 1885 г. първи "братушките" скочиха срещу нас и насъскаха "братята" сърби, та се наложи от турската граница да се мести войската на сръбската и за куриоз накрая турците да кажат: "Браво на нашите българи!" Никой не иска голяма и силна България. Нито руснаците, нито западняците, нито американците.

Сал Турция.

да благодариш на "македонците" за кирилицата е все едно ние да благодарим на уругвайците за менделеевата таблица! Разлика няма! Никаква!:))))

ТЕЯ ПИШМАН ПАТРИОТИ И ЗАКОРАВЕЛИ РУСОФИЛИСТИЦИ МАЙ ЩЕ ПРОГЛЕДНАТ! След десетки години на слугинство май-започнаха леко да се поусещат ФАКТ 1- Русия не признава Съединението от 6 септември 1885 г. За да накаже България Русия изтегля своите офицери от българската войска. На 9 август 1886 г. група рублофили детронират княз Александър Батенберг, осъществил Съединението на България. На изпроводяк Константин Кесяков ("български" офицер, генерал-майор от Руската армия) се спуска да го заплюе. На 14 ноември 1885 г., по настояване на Русия Сърбия обявява война на България. Въпреки липсата на генерали в армията Бълария побеждава Сърбия, които имат генерали, а ние разчитаме на най-високия чин капитан. ФАКТ 2- Добруджанската кампания Добруджа е областта, където Аспарух създава българската държава, през Първата световна война, същата тази Добруджа се оказва бойно поле, където България отстоява правото си на самостоятелно съществуване във война срещу "освободителката" Русия. 1915 България предприема настъпление срещу Сърбия, с което България влиза в Първата световна война. За да помогнe на своя съюзник, Русия започва военноморска офанзива срещу България. Първо са бомбардирани български беломорски селища, следва българското черноморие

ФАКТ 3- СССР и македонският въпрос Сталин е категоричен, че македонският въпрос ще се решава от СССР и Югославия. На 2 август 1944 е създадена Народна Република Македония (НРМ) като член на Югославската федерация. На срещи в Москва през лятото на 1944 г. Сталин одобрява югославски план за даване на културна автономия на Пиринска Македония, а БКП дава своето съгласие за него ФАКТ 4- Сепаратистите от ОМО "Илинден" ПИРИН На 5 и 6.12.2006 г., в Страсбург се проведе редовно заседание на Комитета на постоянните представители на Съвета на Европа. На него се обсъждат въпроси, свързани с контрола по изпълнението на решенията на Европейския съд по правата на човека. По време на заседанието Русия и Сърбия настояват от България да регистрира въпросната сепаратистка организация: Благодарение на ветото на Гърция и Кипър руско-сръбското искане пропада.

браво разсмя ме,научи първо историята.

Той много добре я е научил! Не като теб - от руски и съветски учебници:))))

ЕТО ТИ Я ИСТОРИЯТА! УЧИ СЕ ТИ БЕ СЛ.ГА РУСКА! ФАКТИ (давам ти и изворите, за да можеш да ги провериш) Стефан Стамболов; вестник "Свобода", бр. 7, 19. XI. 1886 г. "От този знаменит ден 6 септемврий се забелязва постоянно, че политиката на руското правителство е устремена против нашата независимост и самостоятелност. Русия употреби всички средства само и само да попречи на народний идеал Съединението. Грубите отношения на руския пратеник спрямо нашето правителство, неговото незачитанье на законите в страната, приготовлението на бунтове посредством подкупничества и още други гнусни работи на този господин (Николай Каулбарс, руски генерал, дипломатически агент на Русия) накара всеки вече един честен и съвестен человек да изгуби всяка симпатия към "покровителката" и да са позамисли върху нейните благопожелания за наший народ. Настана вече решителний час за нашите ръководящи елементи, нашата интелигенция да покаже пред света доколко наший народ е достоен за свободен индивидуален живот" Захари Стоянов. Русчук 1886 г. "Кой въстана срещу нашето свещено дело съединението на Южна със Северна България? Кой караше турците да навлязат в България и да пуснат малко кръвчица на братушките? Кой отчисли българския княз от редовете на армията си, за да го опозори и омаскари, когато той се намираше на границата срещу неприятеля? Кой си дръпна от нашата войска офицерите, които хрантутехме като просяци с единствена адска цел да ни съсипе войската, когато тя се намираше в път за бойното поле? Кой насъска сърбите да ни нападнат откъм гърба, когато ние бяхме въз друга страна?"

Господине, моля мислете, когато говорите - Охридската школа е била основана от Климент Охридски с протекцията на българската държава в Охрид, който понастоящем(искаме-не искаме) е в Македония Съгласна съм с госпожа Корнелия Нинова, че чрез своите думи Путин(и мен ме жегнаха) "македонската земя" иска да ни каже нещо, но Вие изглежда не схващате посланието. Не се репчете на Русия, защото вчера в Москва на празника на славянската писменост бе изпълнен на чист български език целият химн "Върви народе възродени"(в текста ясно се говори за България, българска народност -така че многогласно беше огласена истината в центъра на Москва). А вие мислете защо е казал тези думи Путин - нали сте се цанили за политик! Между другото знаете ли кой е авторът на текста? Досега в България не си спомням някога, някъде, от някого да е прозвучал целият текст на "Върви народе възродени" - невероятен е. Честит празник на всички християни,Честито Възнесение Господне!

Прочетох няколко пъти статията за да съм сигурен, че не съм пропуснал някъде БЮРМ или Р. Македония. Не намерих. Казано е македонските земи. Ето какво казва Чичко Гугъл по въпроса:"Областта е поделена между: Гърция - Егейска Македония - с приблизително 51% от територията, разделена в административните области Западна Македония, Централна Македония и Източна Македония и Тракия; Република Македония с приблизително 33%, обхващаща по-голямата част от Вардарска Македония. България - Пиринска Македония - с около 11% (Област Благоевград) и поречието на река Доспат. Сърбия - малка част от Македония - около 3 % c районите на Качаник и Прешево на Вардарска Македония. Албания - малка част от Македония - около 2 % областта Мала Преспа, разположена в района около Преспанското езеро, както и районът на запад и юг от Охридското езеро." Дори изказването да е било тенденциозно, ( все пак ги "пляскахме" руснаците) и да е "четка" за македонския гост е излишно да се пениме толкова.

За мен лично позицията на т.нар. български русофили не е изненада. За тях Русия е над всичко, Путин винаги говори истината и Москва е центъра на Вселената:) Накратко: бг русофил=българофоб! Винаги е било така...без изключение!

Ми той Путин си е прав от Македония идва азбуката от Охрид,но забрави да спомене,че тогава Македония е била област в царсто България

Много ясно се видя колко ни обичат руснаците и лично путин.

Като народ ние можем да се гордеем, че всичките ни народни деятели и патриоти: Г.Раковски, Л.Каравелов, В.Левски, Хр.Ботйов, А.Кънчев, П.Волов, Г.Бенковски и проч., са биле против официална Русия. Никога те не са апелирали към нея, защото са знаяли, че нейний камшик повече боли от турския. Русчук, 1-й Март 1886 г. З.Стоянов

Очаквал ?

"Целият културен проект славянска азбука е дело на българската държава."

Абе забелязал съм че тоя развява отвреме - навреме някакво черно-червено знаме. Това не бяха ли цветовете на германските нацисти

Бягал си от часовете по история. Сядай и учи! Чети!:)

Веднага след 1944 г. с активната подкрепа на Сталин македонизмът се налага от сръбските власти с огън и меч във Вардарска Македония, при което са избити над 30 000 българи, а над 200 000 са вкарани в сръбските затвори. Но и това сякаш е било малко за враговете на България и за Йосиф Висарионович. С решителната милиционерска агитация на дебелата тояга и под угрозата от комунистическите затвори около 250 000 българи от Пиринския край са принудени да се пишат македонци.

До ИИ . Много точно казано , поне още един човек мисли по мое подобие. Поздав до всеки , който не дели празника.

На 24 май 2017 год руски хор от 1 000 деца изпя ,,Вьрви народе възродени ... " на чист български език. Соросоидите в БГ са в шок

Ми ще пеят, я! Къде ще ходят? Като сме ги ограмотили и очовечили, подарявайки им писменост и култура! Само да не изцепят и за това...че са изпели песента на "македонски" език:))) Като нищо! Те цяла нация създадоха, език им измислиха, та за една песен ще се чудят!

само Краси не се скри като мишка и директно се опълчи на Руснаците!Браво Краси, нищо, че си от шесто и те плюят!Да бътеш истински Българин не трябва да си от партия!То е сърцето ти!Вдигни гордо БЪЛГАРСКОТО ЗНАМЕ! Освободиха ни от турско робство, но ние ги спасяваме от унищожение от монголите в 1223г. Волжка България се жертва за киевска Рус!Нямаше да има Русия. така,че наздраве братушки

Путлерасти, Цар Самуил македдонец ли е? Какво казва Кремлин по този въпрос?

Mакедония е българска.

много антибългарска пасмина се е населила в България ,като бурени са ...!!!!

Hаи големия бурен сте еврогеиците.

Комунистите под диктовката на съветските си господари откъснаха Македония от България и я подариха на Югославия. Сега пък най-нагло лъжат, че азбуката ни била македонска. Няма ли граница тяхната наглост?

първо научи историята че си бос и то много бос.

Kакво плачете като се кланяте на латинската азбука,когато стане обратното тогава можете да надавате вои.Cега ще мълчите и ще слушате баба Mеркел.

историк и "воевода" вероятно трябва да знаете, че Македонците са Българи. И че Македония е била, е, и винаги ще си остане част от България. Дори и като самостоятелна Държава - Вината за което е изцяло на Българските управляващи.

Каракачанов много започва да ми прилича на национален борец, тежка категория, но от тоя тип, дето тренирането им е на маса - да правят търбух, вкарващ ги в категорията, където често има по-малко от 3-ма участници и да биеш и да паднеш си призьор. Не искам да обиждам тежката, защото е опасно, но Каракачанов май е от тежката "масова" категория, която нито уважавам, нито се респектирам.

Колкото и да се превъзнася "кирилицата" за всеки е ясно че на 90% е фонетичен и графичен аналог на "латиницата". Понеже ние "цъкаме" и "щъкаме" като аборигените, си имаме 2-3 допълнителни букви. Това е. Ако не са руснаците тази азбука ще се ползва от 6 милиона.

лекинко си се объркАл само....не на латиницата, а на гръцката азбука:)

графиката им е една и съща

Истерията на троловете е разбираема, но в случая е отчайваща тази на българските политици - с което за пореден път доказват своята некомпетентност. Думите на Путин за "македонските земи" са от една страна верни/ сетете се за "Солунските братя", "Св.Климент Охридски", "Кутмичевица", и т.н./, от друга с нищо неангажиращи освен за тези, които търсят под вола теле. Както вече писах, нашите медии укриха, а политиците ни не коментираха нещо в пъти по-важно. Вчера на концерта на Червения площад голям хор изпя "Върви народе възродени" на български език в оригиналния му текст. Ако прочетете този текст и оцените, че не случайно е подбран точно той, ще разберете, че всякакви упражнения по темата са излишни и с това плюене сами си вкарваме поредния автогол. Само че езика и жестовете на дипломацията са нещо сложно и не е за всяка дървена глава- било пишман политик или драскач-коментатор. И затоване се чудете защо сме отсвирени отвсякъде и нямаме думата в европейската и регионална политика.

Ти пък вземи се сети за ПРЕСЛАВ и Преславската книжовна школа. И послушай хор "Йоан Кукузел". Макар , че не пее на Червения площад.

Кражба на история....България е тотално ограбена....до кога ще търпим....незабавно непризнаване на македонската държава ....изградена от откраднатото от МАЙКА БЪЛГАРИЯ

Руснаците никога няма да се променят. Живял съм в Москва като дете и децата, с които контактувах бяха научени, че писмеността им е създадена от Петър Първи, а Ленин я бил "дооправил":)))) Смешни са...и жалки. Също като македонците. Преди 3 месеца бях в Македония и кметът на едно малко градче ми казва:"Ако знаеш колко бугарски Управци са рОдени тук! То е чудна работа!" :)) Какво да обясниш на такъв човек?:)))

Злините скъпо ще платиш кагебейско късокрако недуразумение и то много скоро. Руския народ вече те ненавижда.

Дали ще доживеем деня, в който някой български историк ще "задълбае" в този проблем. Въпросите са много, а никой не ги задава на глас, за да се търсят отговори. Така е най-спокойно. Неохотно, но все пак тук-там се споменават "руните", от които са взети буквите, липсващи в гръцката азбука, но налични в нашата. Кога ще го изучите този въпрос, г-жи и господа учени? Друг въпрос, който неминуемо би възникнал пред всеки учен извън България, е: защо са две азбуките? Кога ще зададете този въпрос, че да му търсите отговора? Кога ще обърнете внимание на факта, че Константин Философ защитава правото Бог да се слави на всеки език, но църквата приема това право да се даде само на славянския език, освен еврейския, гръцкия и латинския в онзи момент. Към кой от тези 4 езика сме можели да се приобщим, но да останем независими? Отговорът е очевиден. Но може би трябва да започнем от: защо българите приемат християнството? Ама отговор без изтърканите вече клишета. И четете новите открития: археолози откриха непозната досега цивилизация... имала писменост кириали...

Според мен без огромното усилие на БЪЛГАРСКИЯТ княз Борис и без огромният ресурс паричен и човешки, вложен от БЪЛГАРСКАТА държава тогава, славянската писменост не би успяла да достигне до наши дни. Тя върви заедно с нашата православна вяра и не случайно княз Борис е наказал дори първородният си син Владимир Расате с ослепяване. Никакви македонци не са се въртели тогава около люлката на новородената славянска писменост. Там са били Борис и Симеон Велики.

Коленичейки пред Македония масква си вкара автогол и дълго ще плаща за наглостта си. :}

В България издадоха романа "Под игото" на "маймуница", а се обиждат на Путин, че е казал истината!!!! Тези земи сега, благодарение на "мъдрата политика" на нашите държавници, е македонска. Факт! Не е казал, че е създадена от македонци!

Тук у нас практически официално вече се отрича ясния факт, че ни е освободила Русия, като се мънка за някакви финландци, румънци, украинци и белоруси(като че ли са имало такова разделение с руснаците) загинали за нашата свобода, а не руски войници, лекари, сестри и санитари(само медиците и санитарите на Русия, загинали за нашата свобода са повече от загиналите ни опълченци). Сега, при това положение, питам и отговор не искам, какво трябва да говори Путин в неофициални разговори за сложния, нееднозначен и дълъг процес на раждане на нашата писменост? Защо в отговор на нашата черна неблагодарност да подпира историята, за да бъде сместена тя в нужния ни модел и осветена по харесващия ни начин? Изобщо, ако си решил да си против велика държава, при това чрез правда и най-вече неправда, не очаквай положителен, още по-малко приятно изглеждащ резултат.

Путин трябва да казва следното: Благодаря на България, че ни дари с писменост, култура, цивилизова ни и ни направи европейци! Нищо повече!

Давай съвети какво ние следва да казваме, защото Путин не е президент на България, за да му указваме.

Така нареченият "македонски въпрос" е създаден от Русия с откъсването на македонската област от България по време на Берлинския конгрес. Впоследствие Коминтерна и лично великият вожд Сталин измислят македонската нация и македонския език, разбира се, с дейното участие на нашите продажни комунисти, които след 9.09.1944 г пребиваха до смърт хората от Пиринския край, за да си признаят, че са македонци. А от тогава, та досега в Московския държавен университет има катедра по македонски език. Така че товарищ Путин просто продължава политиката на товарищ Сталин. А помним, какво ни донесе политиката на Сталин и неговите приемници: разстрели на невинни хора, концлагери, купонна система, тотално ограбване на България. Къде е днес уранът на България? Останали са само оглозганите уранови мини, подпочвените води от които се вливат в питейните резервоари. А България с природните си богатства можеше да бъде по-богата от арабските шейхства. Та какво ни предлага товарищ Путин днес - скъпи газ и нефт, и още по-голямо заробване в безумните им проекти. "Върви народе възродени ... "

Не се занимавай с чужди държави , А ПОГЛЕДНИ НАШАТА ,...ЗАЩО ? ЗАЩОТО , ПОЛИТИЦИТЕ КАТО ВАС , ДОКАРАХТЕ БЪЛГАРИЯ ДА Е НАЙ-БЕДНАТА И НАЙ-КОРУМПИРАНА ДЪРЖАВА .... ЗАЩО ? Не ме интересуват приказките с които се занимавате , а ме интересува : ДЕРЕДЖЕТО НА КОЕТО СМЕ ,....РАЗБРА ЛИ Мъ !? Нека да си гледаме в нашето канче , и да си оправим нашата държава , НЕ НИ ЗАНИМАВАЙТЕ С ГЛУПОСТИ !