Нинова: Путин говори неприемливо за писмеността, това е знак

Изказването му е изненадващо и неприемливо, заяви Корнелия Нинова за думите на Владимир Путин, че славянската писменост е дошла в Русия от "македонската земя".

Обратно в новината

Коментари - Нинова: Путин говори неприемливо за писмеността, това е знак | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Русофобе, добре сме. Щяхме да сме още по-добре ако си отидете всички във Ислямицираща се Еврогейландия или в страната на Избитите Индианци. Тъпата ви пасмина вкупом със тъпите политици тъй и не усетихте какъв пас ни пуска Путин. По времето на славянските братя Кирил и Методий днешна Македония е била българска земя! Путин с това е известен и с това е силен, че НИКОГА, ама НИКОГА НИЩО не говори СЛУЧАЙНО. Това не е издънка, а тънък пас, но за съжаление малцина у нас са на ниво да го прозреят. Толкова по-зле за нас. Путин е Велик Президент на Велика Държава, а ние сме у гъбите със всичките ни еврогейски НАТО-та и ЕСесета. Хората ни бягат, а страната ни умира щото сме прости, а политицити ни са изроди.

Русофили... как сте?

Онзи ден Путин цитираше "Македонски земи", ама догодина от "Албанските земи" ли ще цитира, че му е дошла азбуката в Москва? Това е пълна деградация на този президент!

Май ще му се наложи на Путин. Когато България беше империя, а Русия само варяжко село, днешните Албания и Македония бяха част от българската държава с едно име Кутмичевица. Този човек Путин, много ни мрази, не знам защо и гледа все някакъв к.рвенски номер да ни напарви. Някой от нашите ли го излъга за нещо? Не се държи адекватно спрямо България, факт.

Нинова изпращам (връщам) думите произнесени от един журналист днес на 1 канал към говорител на МИД Захариева, че тя е била " плесната в уста". Нинова, преди да си наредила глупости при това публично преброи до 20 да ти се пренаредят думите в приличен ред. За твой статут, де.

Коте, коте, как да стигна до твоята рунтава катерица? Туй ме вълнува сега? Направо я сънувам ... :)

AbuTalib

Щеше ли да бъде приемливо, ако Путин говореше за човека като обществено животно, преповтарящ определението на Аристотел-според евреина с ниско качество от Ставропол/произходът на Аристотел е оттам/ Най-сетне, има и друго съвременно определение на човек, който звучи така: човек е индивид, надарен с воля и интелект, обект на права и задължения.Свято определение в полемиката на Ecclesia с Аристотел. Преценете сами.Иначе животно да убиеш не е било престъпление нявга...

Веднага може да се измисли ответен удар! Преименуване на катедралата "Ал. Невски" на Св.Св, Кирил и Методий". Вече е правено, но този път за ВИНАГИ!

тъз ми тъпее нещо

тази азбука не е онази направена от св. св. кирил и методий! тя си е наша! научили сме на четмо и писмо россия, украина, беларус а те пък ония от средна азия и кавказ! а славяните, чехия, словения, словакия, полша, не пишат с нашата азбука, а с латиница!

AbuTalib

Пловдив бил Филипополис, кръстен на името на бащата на Ал.Македонски. Така се преподава.Бил, ама едва след 325 година, когато е въдедана официалната доктрина.Иначе в новото Завещание е наречен Филипови, за да се скрие римското наименование окончаващо на полис. В тази си част библията е променена. Аристотел решава да бъде така-Philippopolis.Ей тъй за да се отрече значението на факта, че там първи проповядва Свети Павел.Аристотел, чието истинско име и до ден днешен никой не знае, е въвел формално една религия като официална, силно отричащ я на практика, такъве и псевдонима му.А е частичка за отрицание.Ристо е умалителното на Христос.

пред всички. Досега не намирах нищо добро да кажа за Нинова. За демокрацията, която ѝ отнела детето и го запратила чак в САЩ, не съм комунистка но тя разгонва стари изпитани в боевете комуняги, а не като нея дошла от Костов ха-ха. Но тяхна си работа - дълбаят вече дъното. Ама съм съгласна със всичко което каза за думите на Путин - не мога да си кривя душата.Браво!

AbuTalib

Има два стандартна у нас.Първи-славянската писместо и култура, вторият-ден на българската просвета и култура.Следователно, спорът е, дали да се изчисти теорията от двойствеността.За това в една нова конституция, следва да се укаже, че официален език в България е славонобърсакият!! Хитрец е Путин, хитрец.Знае как да помогне! Дал Господ!

няма такова нещо славянобългарски! и славяноруски няма, и славянокитайски също няма! и славянославянски няма!

Госпожата направи голям гаф, който ще погребе БСП.

Ako zavisishe ot men ne bih mu spominal i imeto Bezrazlichieto ubiva.

Тази пък какава е и кой ѝ е искал мнението?

ми славянка! не е ли видно?

Това е знак да не продължавате да се гъзите на Русия и на техните противници. А за портретите, които държите, някои в мазето, кога ще изразите позицията си към сифилистика, насрал света за 100 години напред, към Сталин, избил милиони невинни, към Георги Димитров, предал българската нация и македонската част от нея, към сатрапа Живков, който вместо съд за измяна, убийства и трайна диктатура над народа на България, му издигнахте паметник, към вашия Андрей Карлович, съсипал държавата ни заменяйки партократичната върхушка с олигархична, парцелирал икономиката ни като я раздаде на бандити-рекетьори, комсомолци и подземно управляващи ? Кога ще определите идеологическите си позиции и що се срамувате да се наречете комунисти ?

За пръв път одобрявам нещо казано от Нинова.Чужденци, не докосвайте БЪЛГАРСКАТА писменност! Тя ви е подарена но не ваша! На Русия никой не и е виновен ,че е млада държава без древно минало като това на България.България и българите винаги са разделяни и разцепвани от чужденци! Станете БЪЛГАРИ най-после а след това световни патриоти!

Корнелия е част от продажният хор на родните политици! Путин казва: буквите дойдоха от македонска земя. Исторически това е вярно Кирил и Методий са родени в Солун, а градът е част от антична Македония. Понятието македонска земя може да се тълкува от нас само в географски смисъл. Путин очевидно е бил наистина добре подготвен за срещата, свалям шапка на екипа му, подготвил т.н. опорни точки.

Като ти чета глупостите, ми е ясно, че ако другаря путкин те оправи, само ще му благодариш!

Буря в чаша вода, иначе шамара си го има? Нинова да подхване нашето момче Плевневлиев. Нашето комсомолче, от партийно семейство, генералски зет и ще го скъса.

стига с тези пушилки за езика. Идва от македонските земи. Ясно, точно и вярно. БСП, която тръбеше за промяна какво променя. Плоският олигархичен данък, истината за КТБ, позицията и за тавана на пенсиите след 2019 год. да едни може за други не при еднакъв пхринос в системата, пенсиите за бедните с 1 год. трудов стаж. 200 лв. с 37 год. год. стаж 219 лв. Социална справедливост по Станишко - Първановски.

Путин е говорил пред македонец, има си своите интереси и ги отстоява. Решава да го почетка малко, като същевременно изобщо не казва лъжа. Македонска земя е Охрид. Едната школа е в Охрид. Да тогава е българска държава и благодарение на Борис изобщо тази азбука се разпространява и утвърждава. Но Путин не казва, че азбуката е дадена от държавата Македония, а че тръгва от македонска земя. Има си своите съображения да го каже. Скандалът е изкуствено преиначен и засилен. Знаем защо. Омраза трябва да се сее. Омраза и разединение. Между нас и останалите балкански държави, между нас и другите славянски народи. макар, че ние сме повече траки, но имаме и малко славянско.

????????

Нинче, Нинче! Да беше пръднала по-малко щеше да се изложиш. Глей ся: 1. Вашта партия вкара булгаря в Нато. 2. Вашта партия спря Белене и Южен поток. 3. Вашта партия подкрепи печенето и убиването на руснаците в украйна. 4. В парламента сте гола вода - и за опозиция не ви броят. 5. Биби ви обра всичката далавера и сте на път да станете истински пролетарии. 6. Предателите никой не ги обича - такива дето сте се клели и на двете страни по-добре да си мълчите. Е па туй са те политическите аромати, Нинче!

:)

АКО АНАЛИЗИРАМЕ ФАКТИТЕ,ЩЕ РАЗБЕРЕМ,ЧЕ НИНОВА Е ПРАВА!!!ПРАВИТЕЛСТВОТО НАИСТИНА ЗАГЪРБИ ПРЕДИЗБОРНИТЕ СИ ОБЕЩАНИЯ И ПО ТОЗИ НАЧИН ПРАКТИЧЕСКИ ИЗЛЪГА СВОИТЕ ИЗБИРАТЕЛИ!!!

Как приемате изказването на РОГОЗИН: "за да не се намират негодяи и мерзавци, които се опитват да събарят паметници и да заливат с мръсна пропагандна кал тази кръв, с която е пропита НАШАТА обща земя" СЕЩАШ ЛИ СЕ НИНОВА КОИ СА МЕРЗАВЦИТЕ НА КОИТО РОГОЗИН ОБЯСНЯВА, ЧЕ ТАЗИ ЗЕМЯ Е "НАША" РУСКА ЗАЩОТО Е ОТВОЮВАНА С КРЪВ. С КРЪВ СМЕ Я ВЗЕЛИ С КРЪВ ЩЕ Я ДАДЕМ - това ти казва в превод Рогозин ма курво долна! Сега разбрахте ли сигналите които идват от МОСКВА. КОЙ ЩЕ ТЕ ПАЗИ ОТ РАШКИТЕ МА - НАТО ли дето го няма, или може би ТУРЦИЯ с която ПУТИН ПРАВИ АЛЪШ ВЕРИШ! ЕГАТИ И ТЪПИТЕ ПОЛИТИЦИ СТЕ!

Пичове, ФИРОМ не пишеше ли на шльокавица? Както и любимите сърби, Каква азбука е тръгнала от там като те пишат на маймуница!?

Дума дупка не прави Дайде да оправим лтения сезон с ръшите. Те към Македония няма да свърнат, ами само Падишахът ще намаже!

Путинчето, има и нашенска поговорка: Не го слушайте какви ги говори, ами го гледайте какви ги върши!

-Ама защо ги вършите тия..? - Нали ви казахме. ?

Нинова, Плевналиев, Денчев, Единни в категорията на невежите и повърхностните. Тежко за България! Научете се да четете и мислите задълбочено, а не първосигнално.Президента на Русия е казал "македонска земя" , не Македония. Милички политици четете историята, за справка коментара на проф. Божидар Димитров - написаното от него е историческата истина и г- н Путин е абсолютно прав. За мен Плевналиев и Денчев са ясни - много са далеч от националните интереси, но г-жа Нинова, ако е "мъжко момиче" трябва да се извини на г- н Путин за несъстоятелните и най-вече исторически невярните коментари!

Няма македонска земя. Има Българско царство. Разбира се, че това изказване е обмислено и има скрит подтекст , но ние сме българи и трябва да си отстояваме историческата истина. Стига с тези търлкувания, интерпретации, заличаване лека полека на историческата истина. Достатъчно сме ограбени в исторически план от преувеличенията на елини, византийци и други, та да търпим и това

При този езиков спор в Покрайната между ,укрите, и ръшите да вземат, а и Европата да ги натисне за първи официален език да бъде българският, а след него да се нареждат другите - украински, руски.. За да се подтегне единството на държавата и народите,ба!

гнуснте комунисти никога не са били толкова арогантни - трябва да бъдат бити и прогонени като в Украйна

Путин Бог мой... Оха набарах водката!

Щом другаря Путин казва - значи е така! К'ва си ти ма, лелке че да оспорваш това дето казва товариш Путин! Само не ми е ясно ЩО СЕ ПОКРИХА другите колеги - РУБЛАДЖИИ! Оказаха се мишоци! Давайте да го хвалим другаря, Путин че ще спрат плащанията за плюене във форума! Пък той май и прав ще се окаже ...

изкуствено раздуване, това е признак на слабо самочувствие! значи съвсем точно е казал, съвсем точно; това е президент, а не ......, и много добре знае какво говори: вярно ли е че са живели в Охрид, а? бр. кирил и методи, куде са са я писали в кой град , а? вярно ли е че охрид е в македоска земя понастоящем, а? сега ми кажете, "азбуката е дошла от македоската земя", толкова, само това! .... някой да е казал: "македонец е написал кирилицата, а"?

Я за това говоря и аз!

Русия да не ни учи кое от къде е дошло а да върне архива на Царство България, десетки тонове заграбен през 1944г.Каква е целта на този акт, плюс ликвидирането на тогавашният елит? Всеки сам може да си отговори.

Скандално изказване на президента Путин, достойно за дипломатически скандал! Още по-скандално е мълчанието на президента Радев!

Това изказване е перфектно - откъдето и да го погледнеш! ...стига да не го гледат неуки комплексари ...

Що няма коментар от нашия Презик! Мълчи като бит з.з! Така ли се защитават интересите на България или и той ще се окаже замаскирана руска подлога! Само питам!

путин отблъсна милиони българи от себе си и цялата дипломация не може да му помогне изказването е неверно и недопустимо няма такива земи

Българските рашанисстти...продължават да го обичат Путя. Тяхната любов, нищо не е в състояние да я промени :)

Путин е велик!

Корни явно и тя не познава историята, или не е разбрала какво е казал Путин. Човека казва не кой, не кога или как, а КЪДЕ е началото... а то наистина е от Охрид и Струга, които са в днешна Македония.

Земята ли е изпратила в Русь книги , епископи , книжовници и писменост или българската църква и владетел. На мен никоя нива не ми изпратила книги и учители', това са манипулации на примитивно ниво, за уж подкрепа на македонците. Айде стига с азиатски москалски номера и заиравки и вкарване Балканите в разпри

Много добре познава истрията и разбра добре Путин, тъпако! Все пак тя е Българка! А те си пий кротко "Боярышника" в Иркутск и не се бъркай в българските работи тъпако, да не цитирам кво е казал Великия Ленин за вас ватниците!

Стига волни тълкувания , бе! Обидени сме и толкова. Радо ти е го казал. Земята ли е изпратила четмо и писмо, религия и просветители. Не е земята, Българското царство е. Вие знаете ли, че до падането на Константинопул в Киевска Рус византийска литература и книжнина не е имало. Само Българска. Най- положителното е че в цялата тази патаклама с Украйна украинските власти започнаха все по-често да дават гласност на тезата , че Княгиня Олга / истинската кръстителка на Киевска Рус/ е българка от Плиска, внучка на Борис. Защото и за това имат теория,че всъшност не е Олга , а Хелга и от нищото тази представителка на викингите се събужда един ден и решава , че точно православито и старобългарския език ще разпорстранява. Ей така за кеф , от нищото . А това,че синът и Светослав се насочва да превзема именно Плиска, защото има претенции върху българският престол, това са прост нюанси. Ех, ако само си даваха сметка българите колко ни е фалшифицирана историята...

Явно некачествения алкохол е стигнал и до Кремъл. Елцин публично ощипа секретарка по заника, а Вовата - българската душа. Ако продължава така няма да доживее до изборите. Гаранция!!!

Е , вероятно, ама все пак не толкова лош, по сравнение с парцуца ,която пиеше г-н Плевналиев пред речите си. Например - горда Колорадска планина, или на 3 март , дето не се сетил ,че имаше и руски войници в освобождении на България. Ама то парцуца не прощава.

Путин има сметка да всява раздор из цяла Европа и в частност на Балканите.

Според българския муурзилаж...Путя обединява Европа и православния свят. Смях.

А ЗАЩО Льотчика МЪЛЧИ?

Любовь не понимает слов.

На Путя му връщат десетки хиляди ковчези от Украйна, а той дори не смее да каже , че са негови войници и да обяви, че води война. По цялата руска територия се прилага ислямско право , а той се страхува и дори не смее да наложи руски закон, а кавказците му се подиграват с него и неговите представители. И този плазмодии вместо да си оправя жалката държавица, на която бвп е паднал наполовина за три години , тръгнал да се занимава с Балканите и да прилаг прозрачните номера на оредците си да създава конфликти и напрежение. Колкото си неспособен и жалък вътр- навън двойно повече. Никой не му връзва , нещо повече става з смях- наголия си гъз се прави на фактор. Жалко дребно човече с обосновани комплекси.

защото получателят е Порошенко - на него му се връщат жертвите от този братоубийствен конфликт. Може би имаш делир или бълнуваш за зелени човечета? А може би си хохол.

Кари, и в България се връщат ковчези - онези момчета от Ирак. Каква българщина те защитаваха там?

Я па тая, а вие какво търсите в Сирия в момента и хвърляте бомби по болници и убивате деца и невинни хора???

Добре е Кака Маца и необразованите драскащи тук да отидат на курс по историческа география, където да научат, че Днешна България се състои от географските области Мизия, Тракия и Македония! Някога лошият Хитлер ни даде Македония, тогавашните комунисти я проиграха на карти. Сега лошият Путин ни я навира в ръцете, ние пак го псуваме! Тогава каква България, какви исконни български земи, какви три морета????!

Хитлер ни я даде наистина. А Русия как дава знаем. Патрирхът за българската книжнина , Путлер за Македонската, после обратно- фитили, чакмаци и после сеир , конфликти и намеси,Русия винаги Първа ще ти забие ножа и вкара в конфликт и изкара фашисти и защитник хем на македонскиот народ, хем на българщината. Тя и санстефанска България уж подкрепяла , пък беше дори срещу съединението. И за булгарска Македония ,а реално създаде македонска нация. На Тодор Александров пописването на Манифеста със съветите му коства главата, още на другия ден го публикуваха именно съветите и го превърнайа в труп.

Путя , путя , тия велоруски и коминтерновски номера да раздухваш конфликти на Балканите , са толкова банални, че вече никой не им се вързва сериозно, не минаха номерата ни в Сърбия, ни в Черна гора, ни в Македония. Пък и си жалък - овцевози потапят корабите ти, от Украйна се връщат десетки хиляди ковчези и ти не смееш да кажеш дори, че воюваш там да не ставаш за смях, самолетите ти в Сирия нямат победа, пво ти там спря ни ракета , ни самолет, в Индия без война са паднали само от дефекти 250 руски самолета и загинали150 летци,. Дори на собствената ти територия прилагат шериата и не можеш да се противопоставиш, Кадиров и дагестанците ти се подиграва, а ти трепериш и не смееш да им се покажеш като президент на държавата в която живеят. И жалък и неуспешен , безидеен и без представа с кво се занимаваш .

Ти пък какво искаш от ционистка кукла на конци. Толкова си могат и това са им казали да направят.

Та кой сте Вие и какво ви дава право да сипете хули и клевети върху един народ, който не познавате и който никога не сте искали да знаете, за когото съдите по думите на неговите най-големи клеветници и зложелатели по думите на неговите братя изменници. Къде бяхте вие един от най-благородните членове на славянското семейство;Вие, който се срамувате от нас и пророкувате духовната ни гибел къде бяхте неотдавна, когато се извършиха толкова много и толкова жестоки славянски неправди? Къде бяхте да се възмутите, когато разкъсваха на части българското отечество и злорадстваха братята сърби, съюзени с гърци и румъни, Вие, който казвате гордо за себе си, че сте политик и дипломат, а сте писател, за когото най-високо стоят интересите на справедливостта? Къде бяхте да се възмутите, когато сърбите унищожаваха българската народност в Македония с най-варварски средства? Вие, който казвате, че за Вас няма друг авторитет, освен всегласното чувство на негодувание и скръб? За Вас ние сме най-недостойните синове в славянското семейство, защото не сме извършили нито една неправда над свои братя; но кажете и сърбите ли са в това честно славянско семейство и те ли навеждат очи от срам, когато чуят името българин?

Виж кви неща си се потил да пишеш. Няма смисъл от глупости. Всичко е ясно. Били сме сила и това на мнозина не е харесвало и сега си го връщат. Тука няма славяни и братя, а вълци и стада. Схванеш ли го всичко си идва по местата.

Абе , кой и проводи на Русь писменост /тогава Москва още няма, а през 18 в. си присвпява историята на Русь/всеки знае, ама къф ги чака македонците щом Путя им се лигави и ги разчесва, трябва да се притесняват сериозно щом ги е набелязал, ако му се вържат може да се окажат в провокирана от Азия балканска касапница , вместо в Европа.Умната.

"Нечуван скандал сътвори неолибералният ни елит. Както е известно на връх Гергьовден, в Брюксел отваря врати музей на европейската история Т.е. място, на което европейските народи ще представят себе си и историята си, за да се запознаят по-добре с тях другите народи. И в този музей, България е изпратила султански ферман. Става дума за документ, издаден през 1831 г. на търговец на име Атанас Михайлов. Той му дава права и привилегии за търговия в Европа, Персия и Индия. След 1300 години история, приблизително двойна на Османска Турция и по-дълга от на всеки друг народ в Европа, та от 1300 години история, намерихме да се представим със султански документ. Няма Мадарски Конник, няма Велики Преслав, няма азбуката на 400 милиона души. Няма цар Калоян, който при това е бил прозападно настроен и получил признание от папата. Няма Симеон Велики. Няма Самуил. Няма Лондонското четвероевангелие или Светославов сборник. Изобщо третата най-богата на археология държава в Европа, няма какво друго да покаже, освен един султански ферман. Е, за да измият очи, са пратили и едно фотокопие на Търновската конституция. Тя между другото всъщност е конституция на Белгия, преписана от руския цар за българите. Т.е. не може да се каже, че е някакъв наш принос към европейската култура." Малко да се отклоним от темата, която се разисква вече на 4 места във форумите и е някак свързана с категории като писмо и четмо, национално достойнство и европейски ценности. Нали според госпожа Нинова кирилицата е европейска азбука.

13.05.2017 в рубрика Култура. Тук не излизат линкове, затова ги спестявам. Освен това са махнати тук и там. Така че се представяма в Брюксел със султански ферман, издаден на български търговец. Това за нечуван скандал е пресилено, защото случайно го намерих, пък и господарите на ефира си траят - шегичка :)