Бомбата в Манчестър е била мощна и сложна

Задействаното от атентатора самоубиец в Манчестър взривно устройство е било мощно и сложно, констатира "Ню Йорк таймс", цитиран от Франс прес и БТА.

Обратно в новината

Коментари - Бомбата в Манчестър е била мощна и сложна | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Как веднъж не направиха бомба без да нанася никакви поражения. Сигурно е по-трудно.

като са знаели за него що не са застреляли маймуната,а са го оставили да си прави бомби

пособията за убиване на другите винаги са били сложни, по това се различават цивилизациите на педерасите от обикновените, нормалните народи, които са използвали само лъкове и копия!

В интернет има не само има как да си направиш бомба , а и откъде да вземеш всичко необходимо !

МЕжду 15 и 30$ долара струва електрониката, която обикновено е дистанционно за гаражна врата с обхват 50м. Другият вариант е радиостанция с предварително кодиран канал за избягване на случаен взрив. Останалото е медийни измислици. НЯма специални детонатори. И обикновено коя да е 12V батерия върши работа. А батерията е била мощна (ако вярваме на това) защото вероятно е захранвала приемник с висока консумация. Което пък доказва, че е използвана стара технология. И всеки уважаващ себе си бомбаджия би поставил електрониката в центъра на взривното вещество. А не извън него. Което пък показва, че бомбата е аматьорска изработка отвсякъде. Кого лъжат не ми е ясно. :)

Майната и на електрониката,въпроса е какво е било експлозивното вещество и дали е имал фабричен капсул-детонатор.Щото като чета за този брой жертви,експлозива е бил най-вероятно фабрично производство и то бризантен тип.А собственоръчната направа на капсул-детонатор с подръчни средства е сложна,пипкава и несигурна история.Та мисълта ми е ,че ако тая гад е използвала фабрични експлозиви и детонатор,то англичаните са проспали много жестоко доста неща. Щото и аз мога примерно да забъркам някоя взривна смес и даже да се пробвам да си направя капсул-детонатор,но най-много да се взривя сам или да осакатя няколко човека.Но толкова жертви-навяват мисли за фабрични експлозиви...

В интернет има достатъчно описания как да я направиш. И най-вече в "Наръчник на терориста", от 90-те я има , всичко там се купува от обикновени супермаркети.

loyola

Щом е имало прибор за задействане от разстояние, значи не става дума за камикадзе? Нещо логиката тука накуцва. А колкото до трудно намираемите компоненти - само да не се окаже че идват от Сопот, че тогава нашите политици ще им е трудно да обяснят за подкрепата, оказана на добрите бунтовници (в гр Правец и на родните полигони)...

Била мощна. Голяма работа. Важно е че е постигнала целта си -- въведоха военно положение във Великобритания. Не че има някой там от приятелите му. И това да се самоубие със всички документи е професионално. Затова финансиращите ИД плащат пенсия на семействотл му. Изобщо всичко е за пари в тези истории. Е разбира се предварителното условие е да вярва в девиците.

Много ясно че е мощна и сложна, все пак е направена от ЦРУ! И кой по-добре да знае за всичко това от самите американци! Тази атака е наказанието на глобалистите на Англия и Тереза Май заради Брекзит, като се използват обичайните заподозрени - мюсюлманите!

"..материали, които трудно можеш да си осигуриш във Великобритания..." интересно къде има такива материали???? в Африка, САЩ или СССР. Днес в Англия да не можеш да си купиш нещо ми звучи меко казано странно

И като как този с тази чата се е промъкнал на масово мероприятие? Тези тъпаци няма да се научат!

Ще се повторя. Членове на терористични клетки в Европа, второ и трето поколение британски, френски и белгийски граждани, свободно обикалят ЕС и никоя от десетките специални служби не знае за тях. Те идват в България, без някой да ги проверява. Ходят си където пожелаят. И взривяват когото си поискат. Пълен провал на разузнавателните агенции, които харчат милиарди от данъците на европейците!

Свършихме си работата. Сега спечелването на изборите и брексита не ни мърда. Ние пак ще си се правим на ударени, че някой друг го е направил де..

През 19 и v началото на 20 в. В Европа става модерна науката френология! Т.е. да се определя характера и същмността на човек по формата и особеностите на черепа. П. Дънов е обикалял България да прави изследвания в тази насока. Ами, вижте ги тези камикадзета на какво приличат, т.е. към кой тип човешки същества принадлежат и не би трябвало органите за сигурност да се затрудняват при индентифицирането на действащи и потенциални терористи. Говорят ни за създаване на изкуствени интелекти, за не знам си какви постижения на науката, а си затваряме очите пред очевидни неща! Освен ако не го правим умишлено!...

От френологията всъщност започва и оформянето на расизма като определяща държавна политика. Но мисля , че към средата на миналия век имаше големи проблеми с тая идеология. Някакви войни бяха и то големи.

Науката се казва- Олигофренология. Вярно е ,че си личат отдалече,но в държави в които е пълно с такива е ТРУДНО!

Mръсникаът му с мръсник - нека в ада да гори дано.

Следен е бил за да го черпят кафе като се е връщал от Либия и Сирия, ли !?!?!?!?! Кретени ...... затваряйте Европа веднага за тази измет!!!! .... и бай Мангау веднага в Индия

ТЪПОТИЯТА, ПРОСТОТИЯТА и НЕГРАМОТНОСТА Е ШИРОКО РАЗПРОСТРАНЕНА В ИСЛЯМСКИЯ СВЯТ! МАЛКО СТАТИСТИКА за научната НЕЗНАЧИТЕЛНОСТ на ислямските държави! За хората които се инересуват от темата, статията е публикувана в немския SPIEGEL-Online, озаглавена e: Forschung in islamischen Ländern: Wissenschaft im Namen Allahs (Науката в ислямските държави: Наука в името на Алах). Spiegel-ONLINE си задава въпроса, защо науката в ислямските държави е изключително слабо развита. - От 860 носители на Нобелова Награда, само 2 са мюсулмани: Абдус Салам (първия мюсулманин, носител на нобелова награда, роден в Пакистан, НО учил в Кембридж Англия) и Ахмед Зеуаил (роден в Египет, но следвал в САЩ). - Броят на учените в ислямските държави е 500 на 1 милион жители. В Япония и Швеция този брой е 5 000 на 1 милион население. В други 21 ислямски държави, които се намират южно от Сахара, този брой е 20 учени на 1 милион. - средното ниво на научни публикации в световен мащаб е 137 публикации на 1 милион население! В ислямските държави научните публикации са 13 на 1 милион население, в САЩ 666 публикации на един милион. От 200 000 научни труда, публикувани през 2003, половината са от САЩ, една трета от Европа и около седем процента от Япония. - Само 312 университета от ислямски държави от общо 1800 са публикували научни трудове, турски университети са публикували 26 труда, ирански 9.

Защо трябва да четем в. Шпигел, след като нещата са толкова очевадни. Първо се оинтересувайте за корените на исляма: Кой е Аллах, кой всъщност е написал Корана, расовата същност на муслимите, и пр., и няма да е нужно да си задавате такива въпроси и да броите научните публикации и открития на глава от населението.

Спец службите ли сложиха бомбата и в чий интерес.Мислете!

Този Абеди к'ъв е бил- мюсюлманин, исламист, мохамеданин, аллахакбарец, салафит, правоверен,сунит,шиит, джихадист, саморадикализирал се ... Моля разяснете, ДИР-а.

Най-големият терорист (вносните са без значимост) е самата крадлива мафиотска ДС-арска псевдодържава, поддържана и финансирана от EU и УСА, която законно краде от банкови влогове, от здраве, от съдби, от природа, нагла, лъжеща и мизерна като народа си робски!

ДАЙТЕ СЕГА И СХЕМАТА И НАЧИНА НА ПРОИЗВОДСТВО КАТО ПУСНЕТЕ И ДИПЛЯНИ ,,НАПРАВИ СИ САМ"

и не само там се е напълнило с "рецепти" - във викито веднага се сещам за указанията на няколко езика как се прави коктейл молотов (четох за това преди няколко години, мога само да си представя как се е обогатил рецептурникът) и за предпазните мерки при направата. В графата импровизирани оръжия има нещица като кола-бомба... КЪДЕ ДРЕМЯТ СЛУЖБИТЕ? КОГА ЩЕ РАЗКАРАТ ОТ ИНТЕРНЕТ ТЕЗИ НАРЪЧНИЦИ НА ТЕРОРИСТА? Много отдавна си задавам този въпрос, макар че не е моя работа.

Не можах да разбера терорист фес , шалма дето вярва в Алах ли е бил или фашист? Един паметник на терориста трябва да му изградят , като мъчениците от гара Буново

И този малък олигофрен са го взривили като случая в Сарафово. Най-вероятно са го изпратили да "чака някой", излизащ от залата след концерта. Не мога да повярвам, че това недорасло лайно може да се самовзриви, независимо за какво са го обучавали.

Те ги избират тъкмо такива олигофрени, получовеци за подобни малоумия. Визжте снимките на всички, които бяха показани като извършители през последните няколко години. Един не се вмества в определението за нормалкно човешко същество. А муслимите не се усещат как ги превръщат в излишно население на тази планета, мътейки им главите, че избивайки християни ще бъдат възнаградени от Аллах!

То щото бомбите, които нато, вкл. и английските изроди, хвърлят над Сирия и хвърлиха над Либия, Ирак и Сърбия бяха прости и слаби!!!

или пък бомбите на каПутин с които трепе цивилни в Сирия са слаби? Няма такива работи!Слаб му е само акъла!

да си дойдем на думата - Путин е виновен :) ставате вече смешни.

Бааа да еее...а тия икономисти, дето сглобяват такива бомбички. Не си спомням да съм описвал такива схеми в "Капиталът". А раницата, тя е бронирана здраво щом и етикета и е останал, че и батерията, а най вече частите от детонатора. Смешковци!!! Важното е, че гръмна точно преди срещата, на която НАТО взе решение да се коалира с "коалицията" от негови представители.

ДЖИХАДИТЕ СА АМАТЬОРИ .. ДА СЕ МОЛЯТ САУДИТИТСКО-ЕВРЕИСКИЯ И КАПИТАЛИСТИЧЕСКИЯ ИНТЕРНАЦИОНАЛ ДА НЕ ГИ ПОЧНЕМ НИЕ ХРИСТИЯН-КОМУНИСТИТЕ ДЕТО СМЕ ПОДГОТВЕНИ ЗА ТИЯ НЕЩА ... ЧЕ САМО TADEUSZ URBANSKI CHEMISTRY AND TECHNOLOGY OF EXPLOSIVES E 4 TOMA :))

?????? Да ти пратя един преводач за да ти разясни какво точно искаш да кажеш????

МОГА ДА НАПИША И ЗА МУЦИ АГА БАНКЯНЛИЯТА КАК ДАВАШЕ ИНКАСО НА СИК НА КАП.АНДРЕЕВО :))) ... ОБАЧЕ ОТМЪСТИТЕЛЕН - ЛЕПНА ШЕФА СИ В УБО СТОИЛ СЛАВОВ (ОСНОВАТЕЛ НА СИК) И БОДИГАРДОВЕТЕ МУ НА ТАВАНА НА АСАНСЬОРА В ХОТЕЛ ОРБИТА С 2 КИЛА БОМБА :))) ДЕТЕ , ТИ НАКЪДЕТО СИ ТРЪГНАЛ - НИЕ ОТ ТАМ СЕ ВРЪЩАМЕ :))

40 000! Първо, с бомби, а после изгорени живи! В часовете, на нощтта , старци, майки, и ДЕЦА!! Втори опит- Аржентина: издавиха 2000 морячета Чърчел и Тачер Желязна, касапи, джаглмен и луда!

И един мармот завива шоколад в станиол......Дебили! На всички е ясно , че не ИД стои зад тези зверства.

Кой, в такъв случай? Северна Корея ли? Или онези, дето ти плащат грантовете?

Всичко това показва, че в Европа има добре изградена мрежа от ислямисти. Организация на високо ниво и много помагачи. Могат да ударят, когато и където си поискат. А ние като зомбирани сме се вгледали в Русия и я сочим с пръст за главен европейски враг...А врагът е друг и той е сред нас, но ние не го виждаме. Броим труповете, дори вече и не плачем за жертвите на поредния атентат и така до следващия път.

По-важният въпрос е кой изгради тази мрежа и защо. Подсказвам - същите, които командват меркел, макарона, мей и т.н.

Не бе,аз виждам че е била проста и слава...!МОЗЪКОПРОМИВАЧКИИИИИ!

Анализът е трепач! Бабите, дето разнасят клюки пред входа на блока, вероятно могат да направят по-добър.