НАТО обсъжда участие в глобалната коалиция срещу ИД

НАТО няма да участва в бойни действия срещу “Ислямска държава“, заяви генералният секретар Йенс Столтенберг.

Обратно в новината

Коментари - НАТО обсъжда участие в глобалната коалиция срещу ИД | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Значи, нямат за цел да се бият срещу тези, които тероризират света ?! Защо ли ?! Защото са вързани интересите и на двете формации !! НЯМА ДА ГО НАПРАВЯТ, ЗАЩОТО НЕ ИМ ПОЗВОЛЯВАТ КУКЛОВОДИТЕ, КОИТО СЪЗДАДОХА ИДИЛ !!

Много забавно заглавие! Като едно време с пиратите в Аденския залив! Коалиции, съюзи, кораби войски.... и кво ....нищо! Един умен мъж ми каза : Ако искат да се справят с т.н. пирати могат да го направят за 24ч. Но те просто не искат! Тук е същата ситуация! Намесени много пари ,интереси правителсва! А на нас ни разправят глупости!

Досега беше тъка, но отрочето на НАТО- ИСИС в Сирия е пред капитулация и сега истински гледат да направят колониална анклава в част от Сирия. Последните нападения на НАТО в Сирия бяха върху Сирийската армия, бутат някаква Нова Сирийска Армия от Йордания, заедно с американски и норвежки инструктори.

Аби нали на 22-ри се организирахте за мощна борба с ИД, при това за осми път? Абе малоумна органзация за Бавноразвиващисе бе.

по наше време всичко беше спокоино ... доидохте , убихте нас и стотици хиляди мирни хора , разрушихте домове , паметници на културата , логистика , инфраструктура ... сега сърбаите попарата дано се задавите в нефта ни ...

Лъжеш !!! Саддам нападаше СЪседите си за да им вземе Петрола. А Кадафи нападна Великобритания през 1988 г в няккакъв самолет над Локърби. Арабите трябва да бъдат убивани и е трябва да имат държави, за да е мирно. САЩ и Русия трябва да сложат избран от тях Управител на местата където има араби, за да събира данъци от арабите и да забогатяваме ние...

abasador

господа, управници на НАТО т.е. Европа, САЩ и Канада, ако изключим Канада повечето от останалите страни участнички в алянса са потърпевши или заплашвани от античовешките действия на престъпната групировка ИС. Няма ли кой да ви потърси сметка, уважаеми упавници на НАТО, къде и за какво отиват парите на данакоплатците от 28 държави? Не е ли основна задача на НАТО борбата с тероризма и опазване живота на жителите на съюза? Или решихте, че единствената задача е да дуете мускули и да плашите въображаемият враг Русия в лицето на другаря Путин? Ако ще служите само за плашило на Русия, лично аз не намирам за прагматично, нормално и логично разходите за издръжката на толкова голям военен апарат на тереторията на Европа! Нима НАТО (с близо 1 милиард население) с е страхува от 20 или 30 хиляди платени престъпници и убийци или не може да установи къде са базите им и тренировъчните лагери, как и от кого се финансира заплащането им, въоражението, облекла, храна и... и...!!! Лек ден.

В България да вземем да набучим на кол арабския Шпионин- Местан, до турската граница... Да им дадем пример на другите Европейци !!!

Няма да участва в бойни действия!? Тия май забравят какво гласи чл.5 от Вашингтонския договор. А дали терористичните актове които бяха извършени в страни членки не са нападение от Идил? НАТО станаха потребители и лаладжии търтеи. За друго не ги търсете.

Историята се повтаря, Нормандия 2. ИД е пред капитулация и САЩ и ЕУ гледат да усвоят някаква територия. Едните марионетки са курдите, но та са една малка част, затова правят ИД2 или Най-нова "освободителна армия", особено 'освобождават' от територията на марионетна Йордания. Целта е да няма силна Сирия, да е разделена на много анклави, което представлява вечна нестабилност.

кУрдите имат пасольство в Москва.

Заглавието на статията не кореспондира със съдържанието в нея.

До кога ще чакаме тия терористични организации.., създадени и отгледани от Запада..и САЩ да внасят смут сред гражданите на Европа ,извършват убийствени и жестоки актове в центъра на Европа ,а НАТО-..верният страж на Европа , който гълта мириарди .за въоръжения и военно присъствие в ЕС и по света ...не може да се справи с ..едни терористи...!?Тук може би има и други , по-комерсиални интереси ...,кой ...знае...! САЩ ще продават оръжия на Суадитска арабия ...!?!?!?Те какво ще ги правят....!?Има ..ли ГАРАНЦИЯ , че те няма да се насочат срещу евро-дестинацията....!?

Важното е че Саудитска Арабия плаща яко, през к.ра ни е в чии ръце ще попадне.

НАТО няма да участва в бойни действия срещу Ислямска държава, заяви генералният секретар Йенс Столтенберг.

Този филм вече сме го гледали! И то няколко пъти....

НАТО трябва да нападне ИДИЛ, за да държи бомбаджиите там, както правеше Буш младши. Освен това имаме 20 хиляди на държавен порцион, които трябва да извършват армейски действия, а не да пазят неква ограда, това го могат и пенсионерите от МВР.

Съжалявам обаче сега е момента да действат, терористините актове няма спрът. НАТО допуска грешка след грешка, вместо тоталитарните режими дойдоха много по-зли от тях проислямистки, сега трябва да се действа срещу тях смело и решително и да се унищожът максмално бързо.

Който е забъркал кашата, той да си я сърба. Терористът от Манчестър бил "избягал" от сатрапа Кадафи, ако го беше бастисал, сега нямаше да се ронят крокодилски сълзи. А иначе всичко се знаело, бил под наблюдение, разходил се до Либия, върнал се и ... бум-тряс-пляс. Сега си играят на цветни кодове.

СПРЪТ, УНИЩОЖЪТ-няма такива думи в българския език! Пише се СПРАТ, УНИЩОЖАТ Не те ли е срам-24-и май е!!!

Приемам забележката и вие приемете, че всичко свързано с правописа е извън темата, не сме във форум по правопис.

Русия изпрати послание на НАТО-https://link

Какво да си криви душата Столтенберг, все пак е европеец. НАТО е отбранителна военна организация. Ако ще се превръща в маша на САЩ за изпълнение на военната им доктрина, това изисква нов договор и ратификация от страните членки. И защо никой не иска, дори не споменава, ролята на Саудитска Арабия. Та спре ли се канчето на ИДИЛ, финансово и логистично, с джихадистите е свършено. Ще си останат с племенните патаклами из пустинята. А Тръмп си сключи договорите за 110 милиарда долара военни доставки. Нека поддръжниците му да предскажат, колко от пушкалата ще отидат направо в "умерените" главорези в Сирия и Ирак.

Явно нямат нищо против ИДИЛ през месец да избива по 20-30 граждани на тяхна територия. Това което не виждам е решителност и воля за справяне с проблема.

Та те си живеят от "проблема". По-важното е да се маскари Русия, терорът да е далеч от "обетованата земя", а Европа да духа супата.

николко от оръжията които закупува Сауди нама да бъдат притежание на джихадистко-путлямиско-хизбуллахската измет!Това са високо технологични оръжия които могат и използват сателитите с които САЩ са опасали Земята и също така могат да бъдат сеактивирани,идентифицирани и унищожени барабар с кратунковците или алкохолиците които са в тах!Както стана с оръжието на Иракската армия която го изостави на ИДил и американските ни съюзници изпържиха джихадопутиниската сволоч която се беше намърдала в американската техника!

Гоуем поузнувач си, дечко! Това на сказката на Козяк ли ти го обЯсниха?

Хапчетата, бре...

отбранителна организация ли са... или само пращат командировани в страните от НАТО?

"Обсъжда участие", но "няма да участва в бойни действия". Ами добре, тогава да прати военни танцови ансамбли, полеви кухни, полеви бани, развлекателни женски колективи и т.н. Щом чувстват, че това им е призванието ...

Тъй - тъй . .след удара на самолетите на САЩ по колоната сирийска армия около границата с Йордания, вече всички се надпреварват кой да "освободи" района около Дезрейра с най-богатите нефетени полета. Руснаците съобщават, че там са прехвърлени доста руски спеччасти с ПВО - техника с цел да бъдат инструктори . . . . .Освен това, вчера се разпострани едно видео пак от там, как едно ЗУ-23 на джип стреля по самолети на "коалицията". САЩ и другите "демократични държави" от коалцията при всички положения ще гледат да "освободят" тоя район, който го владее, той държи парите на Сирия. Какво ще направят Путин и Рохан . . . . .Турция се чуди накъде да се обърне . . . . . .Дано Радев не се съгласи български войник да ходи да защитава "демокрацията"в Сирия . . . . .

НАТО както и ООН са паразитни организации, които превръщат държавите в слуги на корпоратичните интереси.

NATO е най могъщият военен съюз на света!Страните участнички в NATO спечелиха Студената война и разпраха гъзята на Садам и Кадафито!Понастоящем са опрели щикът си в гръцмуля на путю в Прибалтика щото се прави на ербап в Донбас и Сирия където по стар болшевишко-кагебишки навик трепе деца и жени!

Могъщ съюз, чието предназначение е да пълни гушите на военно-промишления комплекс с безсмислени, колосално скъпи поръчки и да пази олигархията в случай че народонаселението се разбунтува. Е, ще ни пази и от извъмнземните...

Сега наред е твоя г.з за порене

Простаците мога само да се кикотят. Иначе нямаше да са простаци...

voknid

НАТО пази Американските "интереси" в Европа, за да няма Европейски "интереси" към ресурсите на Близкия Изток, където са съсредоточени Американските "интереси".

динкооооф, много си мунти.

Ква ИД ве ?? Раша нали я унищожи, прави паради за това, вдигаха паметници на Путьо, като пълководец......къде е тая ИД ??? Раша я прати в историята, така че щом така казва Кремъл, значи е така. Който не е съгласен значи е соросоид, антибългарин, терорист.....и т.н. Нали така дрОгаре русофилистици ???

Шило

"Канадец", вместо да ръсиш простотии, кажи какво мислиш за днешната бомбардировка на "коалицията" над село Ал Буруда, близо до Ракка и убитите цивилни? Между които и поне 5 деца?

Не е ясно кой унищожи ИД, ясно е кой ги създаде и подкрепя. And, BTW, нещо много скъсано вашето лууни напоследък, що така бе?

Канадецо, заеби политиката, не ти е силната страна. Я кат си там, кажи кво имат нарисувано на байряка им, че го крият с това листо?

Откакто обявих война на тероризма всичко си дойде на мястото и ще може да установим нов световен ред.

И как ще участва НАТО със сухопътни войски ли? , пак ще плачат майки за децата си. Мерзавци такива!!!!

Прати няколко хиляди в ИДИЛ, после руска войска, после хиляда чеченци. Явно с референдуми не става.

за някои безпрецедентни мерки за сигурност, за други ... каквото дойде.

НАТО е паразитна организация която трябва да се разформирова, а такива помияри като тоя Столтенберг да бъдат пращани посланици на ЕС в Ислямска държава

да се разформирова само когато се разпадне миризливата рашка империя тогава няма да може да точи зъби за европейки зами и парички да заграбва путkин побит на кол - първа съпка

Много по-миризливо е мястото откъдето си се пръкнал

Да таковаш къна ти! Като се разпадна Варшавския договор кво стана с НАТО? Премести се на изток.Като се разпадна СССР кво стана с НАТО? Премести се още по на изток? Хич ли не ти иде в простата глава, че ако му писне на руснака и твоя гъз ще пламне?

Е как ще участва НАТО след като ги снабдява с оръжие терористите срещу Башар Асад и Русия!

Ислямската ДЪржава включва- Саудитска Арабия, Турция, Ирак, Иран, Йордания, Либия, Пакистан, Афганистан.... Всички те трябва да бъдат бомбардирани и разчистени от Ислямистите, както беше бомбардирана Япония. Трябва да разрушат всички Джамии по света, които са Знака на Арабите !!! . По тия места трябва да остане САМО земята. Арабите да умират !!!

Да му е... ма..... Тогава за къв х*й това НАТО?

От нашенска гледна точка тези които се кланяха на Тато, днес слугуват на ЕС и НАТО.

За да снабдява терористите с оръжие

Как за какво, НАТО има отбранителен характер, трябва да брани статуквото ако се разбунтува народонаселението

нащрАк феновете на Путин, иначе все сте заспали с тия дребни коментари.

МАЙКАТА НА АРАБИНА ТЕРОРИСТ ОТ МАНЧЕСТЪР РОДИЛА 4 ДЕЦА БЪЛГАРКАТА РОДИЛА 1 ДЕТЕ ... СЛЕД 20 ГОДИНИ НАТО ЩЕ ТРЯБВА ДА ПРАВИ ПОЛКОВЕ В ЕВРОПА САМО ОТ МЮСЛИМАНИ :))

A, този изпрати ли сополите си на близките на децата, които бяха убити от натовските му ценности !?

В ЛИТВИЯ , ЛАТВИЯ И ЕСТОНИЯ ИМА ПО 30-40% РУСКОГОВОРЯЩИ МАЛЦИНСТВА ... НЯКОИ ОТ ТИЯ ХОРА НЯМАТ ДАЖЕ ПРАВО НА ПАСПОРТ В ЛИТВА ЛАТВИЯ И ЕСТОНИЯ - РОДЕНИ ТАМ РУСНАЦИ ... ... А НАТО КВО ПРАВИ ДА ЗАЩИТИ ТИЯ МАЛЦИНСТВА ? ЗНАЧИ МОЖЕМ ДА ЗАЩИТАВАМЕ МАЛЦИНСТВАТА В АЗИЯ И АФРИКА .. А ТИЯ В ЕВРПОА НЕ??? :)))

Ама отиват да затрият ИДИЛ? Или това е само причината да идат пък да започнат да се занимават с Асад и да заредят добре с оръжия ИДИЛ, като ги дадат на несъществуващата умерена опозиция?

НАТО е една единствена държава , и тя е САЩ . Останалите държави , наречени ''ЧЛЕНКИ'' , дават кинти под предлог на такси и членство , на САЩ /уж НАТО/ , БЕЗ ДА ИМАТ ДУМАТА ЗА КАВОТО И ДА БИЛО .

14 АТЕНТАТА В ЕВРОПА ЗА 1 ГОДИНА И КВО НАПРАВИ НАТО ??? ... ДАДЕ ОРЪЖИЕ НА ТЕРОРИСТИТЕ ?:))

Каквото и Русия 9 септември 1999 г. - Москва, Русия. Взривен 9-етажен жилищен блок на ул."Гурянова". Загиват 84 души. 13 септември 1999 г. - Москва, Русия. 8-етажен жилищен блок на шосе Каширское е напълно разрушен от експлозия. От 120 регистрирани обитатели са спасени само 9 души. 16 септември 1999 г. - Волгодонск, Русия. Взривен жилищен блок. Загиват най-малко 6 души, 28 са ранени. 8 август 2000 г. - Москва, Русия. Атентат в московското метро. Загиват 7 души, 64 са ранени. 5 февруари 2001 г. - Москва, Русия. Експлозия на взривно устройство в една от най-натоварените московски метростанции "Белоруская". 9 души са ранени. 15 март 2001 г. - Руски пътнически самолет Ту-154, изпълняващ полет Истанбул-Москва, е отвлечен след излитането си от летище "Ататюрк" в Истанбул. На борда има 162 ( по различни източници 164-174) пътници и екипаж. Самолетът се приземява в Медина, Саудитска Арабия. При операция на саудитските спецслужби са заловени тримата похитители. Убити са трима души, включително и една стюардеса. Март 2001 г. - Три бомбени атентата в Южна Русия. В курортния гр. Минералние води 18 души загиват и 81 са ранени, в курорта Есентуки са ранени 12 души. При третия взрив в района на Карачаево-Черкесия загиват 2-а инспектори от пътна полиция.

И КОЛКО ТЕРОРИСТИ УБИ НАТО В ЕВРОПА ? ... ПОНЕЖЕ РАШКИТЕ РЕДОВНО СИ ТРЕПЯТ ТЕРОРИСТИТЕ В РУСИЯ ???

Това оправдание ли е?

Йенс Столтенберг цар е на земята най-велик, над всички пръв, натовци са наши братя, наша плът и наша кръв. Кат НАТО няма второ тъй могъщо на света; то е нашата подпора, то е нашта висота! НАТО-вска силаНАТО-вска воля, НАТО-вска кръв и НАТО-вски пот ще избавят от неволя наший падналий народ. Бог поддържа крепка мишца и ръка спасителна; той е вложил ней в десница сабя отмъстителна. Нам НАТО е надежда, Йенс Столтенберг е наший спас - никой друг не ни поглежда, не помисля зарад нас. Руси,мюсюлмани наши са враждебници, дружни с нашите тирани, с нашите изедници. Спекуланти са омразни - интерес им покажи, че да виж дела проказни и чифутски в тях лъжи. Род и вяра е идея за НАТО най-света; нейний подвиг е за нея - благородна й целта. Със НАТО днес съгласни да застанем брат до брат и да станем сопричастни в този неин подвиг свят. Долу всички спекуланти, да сломи се техний рог; да смирят ся интриганти, да живее натовски бог!

Ах, защо не съм и аз поет, поет кат наший Щерев щури, ех че ода бих написал аз за НАТО, качен на Столтенберг на уя!

В края на Втората световна, американците по същия начин се присламчиха към руснаците и се писаха победители.

България ще тегли заеми за НАТО , още около 16 млрд.

ХАЙДЕ, НЕКА ПЪРВО НАПИШЕМ ДУМИЧКИТЕ " НАТО ОПРЕДЕЛИ РУСИЯ КАТО ПО ГОЛАМ ВРАГ ОТ ИДИЛ", ПЪК ТОГАВА ДА ПИШЕМ КОМЕНТАРИ.

в бойни действия срещу ИД е по-правилното заглавие. Определението за коалиция гласи: Коалиция се нарича такова сдружение, по време на което участниците действат заедно за постигане на дадена цел, но водени всеки от собствения си интерес. Такова сдружаване може да е временно и е въпрос на удобство за участващите страни. Между другото във Филипините в момента има голям проблем с ИДИЛ, завзели са половин остров, поради което Дутерте по спешност се завърна от визитата си - не виждам нито една по въпроса тук. Проблемът ИДИЛ се превръща в епидемия, като заразата плъзва по света и лозето иска оране и копане.

новина тук исках да кажа.

Военният шеф на Ислямска държава сигурно е бил много важен за НАТО щом Столтенберг е ходил в подготвителния му център в Грузия. Въобще много обичат двойните стандарти. Откакто почнаха прословутата "война срещу тероризма" джихадистите са във възход. Трябва да си голям дебил за да не схванеш, че "борбата срещу тероризма" всъщност е подкрепа за тероризма.

Нови терористични атаки подготвят 'братятя' от НАТО, а наще продажници само слугуват...

КАК БЪЛГАРИЯ МОЖЕ ДА ДОСТИГНЕ ИСКАНИТЕ ОТ НАТО 2% ОТ БВП-ТО ? ... ЕДИН БЪРЗ РЕФЕРЕНДУМ И НАЦИОНАЛИЗИРАТЕ : - АРУБИС АГ ФРАНКФУРТ - МЕДНИТЕ ЗАВОДИ - ГОРУБСО - МУЛТИГРУП - НЕФТОХИМ - ЛУКОЙЛ - ДЪНДИ ПРЕШЪС - ЗЛАТО - СОДИ ДЕВНЯ - БЕЛГИЙЦИТЕ ОТ СОЛВЕЙ - ЦИМЕНТОВИТЕ - ХОЛЦИМ И ИТАЛЦИМЕНТИ .... И ПОЧВАТЕ ДА КУПУВАТЕ ОРЪЖИЕ НА 2% ОТ БВП-ТО :))) ... НЕСТАНДАРТЕН , НО ! РАБОТЕЩ ПОДХОД :)) .... А МОЖЕ И ДА ИМ СЕ СЛОЖИ С РЕФЕРЕНДУМ ЕКО-ТАКСА ПО 1000 ЕВРО / ТОН ПРОДУКЦИЯ ИЛИ ЗА ЗЛАТОТО ПО 40 000 ДОЛАРА/ КГ :))

След едно такова национализиране спокойно можем да отделяме и 20% от БВП за войската както беше при бай Тодор. И пак ще е по-малко от сегашното.

НАЦИОНАЛИЗАТ ... БЕЗЦЕННА ДУМИЧКА :)

Първо турция трябва да бъде отстранена от НАТО, като мюсюлманска държава, и пряк съюзник на терористите.

Нато и компания свалиха кадафи, саддам.започнаха да ръчкат и сирия. Резултата е видим - бежанци, атентати. Господа атлантици - не говорете от името на всички държави в алианса. Остава да ни замесите и във вашите игрички , та и тука да започнат да взривяват молове, метро, спирки. Но нашия премиер за потупване по рамото и фразата конгратюлейшънс ще предаде цялата държава. Нещастни западни общества - за да грабят нефт без сметка свалиха и кадафи и саддам, с идеята за пред хората че махат диктатори и искат демокрация. В момента плащат цената на своята алчност - колко станаха атентатите в последните години. Хубави и подредени държави към които се стремим се превърнаха в западна кочина. Ние може да сме бедна страна, но все още хубава такава. Защо трябва за да угодим на някой да разбием и малкото което е останало тука. Напоследък само чуждопоклонници, отишли на запад, не желаят да се свързват с България, не желаят децата им да изучават български, но искат да гласуват на избори....е те това са модерните предатели , на които не може да се разчита, изповядващи евроценности, кончити и подобия.

След около още 40-50 години може да се накумят да вземат некво решение. Дотогава орките ще се взривяват по концертите, ще клецът жените им, а те ще мъдрят как да се оправят с шепа миризливи камилара. Зер не е станала истинска война, щото тогава ще се наакат и ще чакаме да паднат на коча звънците, докато се сетят да свършат няква смислена работа. Е...ем ти и натото и все. Путин е виновен.