МВФ: Финансовият сектор в България е стабилен

Финансовата система в страната е стабилна и не представлява риск за публичните финанси, отбеляза в оценката си за България МВФ.

Обратно в новината

Коментари - МВФ: Финансовият сектор в България е стабилен | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Стабилна мизерия. То мъртвецът стои стабилно. Не мърда.

Най-големият терорист (вносните са без значимост) е самата крадлива мафиотска ДС-арска псевдодържава, поддържана и финансирана от EU и УСА, която законно краде от банкови влогове, от здраве, от съдби, от природа, нагла, лъжеща и мизерна като народа си робски!

Финансовият сектор в България е стабилен ОСОБЕНО В ЧАСТТАСИ ОКОЛО ЧОРЕЛА

И на гробищата е стабилно,но няма живот. Ако не се вдигнат незабавно и несимволично доходите и жизненото равнище,то е въпрос на време да има бунтове. В тази мизерия не се живее повече. Това е истината. Когато дълго време няма справедливост идва НАРОДА и тълпата и освен справедливост търси МЪСТ И ВЪЗМЕЗДИЕ. Не дали а кога. Бой се от търпеливия !

Бих искал да добавя само : Няма нищо по страшно от хора , които няма какво да губят !!!

като пРъч на лед

Поредна манипулация, точно обратното е в доклада! Ба си вица. ББР виси с над 1 млрд лв. ПИБ с няколко пъти повече и търсят на кого да се продадат! А след няколко години ще се види липсата на 20-тина млрд лв от ЧПФ! Лъвовете в саваната като убият голям бивол... седмица си го хапват и не закачат стадата! Та у нас убиха КТБ и си го изпапаха, коя ще е следващата жертва?

Какво ли ни е стабилното на банките? Стабилните лихви? Стабилните такси за какво ли не? Те всъщност банките май най-много от такси за "услуги" печелят, а не от истинско банкиране!

Че е стабилна, стабилна е. Само че, стабилизираха мизерията!

крадат нагло от народа над 23 000 000 000 живи лева от които за корупционни обекти само 10 000 000 000 ..другите за продажна администрация ..

това за стабилните финанси го слушах преди години и след няколко дни долара стана три лева.....

3000 лв!

че финансовата ни система е стабилна, следователно пари за заплати и пенсии няма!

България е една разграбена, обедняла, застаряваща държава в която скоро ще останат само крадците-политици, мургавите, пенсионерите, бежанците и чалга илитератите. Скоро спират и евросредствата и тогава ще стане страшно...

когато се работи за жълти стотинки и народа изчезва старците измират естествено а децата им бягат извън границите на жалкия затвор българия единствената оценка е джунк или боклук на финансовата система която е на командно дишане единствените пари се дават за погребения

voknid

Когато длъжниците са хванати за гушата и няма мърдане, няма хън-мън, изкуствени фалити и лоши кредити за "наши хора", МВФ портива ръце - стабилни финанси за банковият сектор. Е, ако все пак свършат парите - гръцки вариант, с орязване на дългове, срещу собственост - държавна.

да бе, този, ама държавата отдавна е продадена

като ми каже някой такова нещо и си мисля дали не е време да слагам парите в бурканите..

Закъсняваш!

закотвени на дъното...

мен ми е през фуя, че финансовата система в България е стабилна

Просто примерче..За близка държава, населявана от балканци..Да оставим германци, че са друга работа '' Словения е най-богата от страните, които през 1990-те преминават от планова към пазарна икономика. Присъединява се към Европейския съюз през 2004 г. и приема еврото в началото на 2007 г., което допринася за големия икономически растеж.'' Балканци, ама не от тъпите, които фалират през 10 години

Присъединяването на Словения към Еврозоната не доведе до никакво подобрение на нещата там. Поне не ги съсипа както това стана с Португалия, Испания, Италия и Франция които се чудят как да излязат от рецесията при високите нива на Еврото които Германия умишлено поддържа. Буквално ги съсипва но не могат да излязат от Е-Зоната. Истината е че еврото работи за тези който го контролират. Я се сети България къде ще е в тази организация.

да, народът е лъган, дезинформиран и прост. още не знае и не ползва криптовалута за трансфер при плащане, теглене и съхранение на средствата. много по-интересно е как се случват нещата, с хората, които разбират, че не им трябва нито сметка, нито адрес, нито име за да разполагат свободно с парите си и по собствен избор. само стоя и гледам как цифрата на усетилите се, се увличава с все по-гояма скорост, а китайците са готови за включване и.. - тик-так, тик-так, тик-так...

Айде стига с тия реклами, ве. Я закрий позициите в тая криптовалута да те видя.

мога да закрия позицията на бабината ти щерка но там, където не трябва, няма какво да се закрива. та, такива неща саше... пише си ги, ама някой трябва и да ги чете, а и разбира освен това. така, че предай сърдечни поздрави на другите си чифтокопитни колеги в плевнята и просто продължавай да приемаш доенето за жизненоважен масаж.

Пари в банка неам. Моем с борд, моем и без борд. Моем да ядем много, моем и да не ядем много. Моем да одим обут, моем да одим и бос. Моем да копам, моем и да не копам. Е дотука ни докарахте всичките, дето се пробвахте на наш гръб толкова време досега. Моем с вас, моем и без вас. Оправяйте се.

Банките и клоновете на чуждестранните институции в България отчетоха 1.26 млрд. лв. печалба през 2016 г., което е най-добрият резултат от 2008 г. насам

КОГАТО ПРЕДИ 20 ГОДИНИ ВЪВЕЖДАХА БОРДА ТЕЗИ ОТ МВФ НИ СОЧЕХА КАТО ПРИМЕР ВАЛУТНИЯ БОРД В АРЖЕНТИНА! СЕГА ПРОПУСКАТ ДА НИ КАЖАТ КАК ПРЕЗ 2001 ГОДИНА АРЖЕНТИНА ИЗЛЕЗЕ ОТ ВАЛУТНИЯ БОРД! ТАМ ХОРАТА ГРАБНАХА СОПИТЕ И ВЪСТАНАХА СРЕЩУ ФИНАНСОВАТА ОЛИГАРХИЯ!! Имаше голямо трепане и кютек! ТЕЗИ ОТ МВФ И СЕГА НЕ МОГАТ ДА СИ ПОКАЖАТ НОСОВЕТЕ В ТАЗИ ДЪРЖАВА, КАМО ЛИ ДА ДАВАТ СЪВЕТИ!! МРЪСНИ И ДОЛНИ БОКЛУЦИ!

исландците ги изгониха, когато решиха да им помагат да си купят собственият ток, даже и в затвора вкараха няколко "помощника", които активно помагаха от законно закупените им държавни кресла. В гръцко също ги недолюбват откакто им помогнаха да си купят собствените неща и това само на 300% лихва.. А, пък те горките мвф все искат да помагат, все добри хора да му се невиди..цц..ц.. Ето, на територията мутристан, няма такива проблеми. Сто евро пенсия с повишението, всички въртят щастливо опашка и се радват на всеки изро.. ааа..- всеки светец, който ги погали или похвали. Просто хората са добри, не се занимават с фалшиви новини, които да ги карат да смятат, че "увеличението" не покрива и 40% от разходите по другото увеличение за енергия, което пак е толкова суперизгодно благодарение на същата добра банка и добри хора.

ТИКВАТА ИЛИ ХАСКОВСКИЯ ШОФЬОР НА САМОЛЕТ КОЙТО ПРЕЗИДЕНШАТА РАЗНАСЯ КАТО ЧАНТА? КОЙ ?!

Нашата, Родна "Финансова картинка" е толкова "стабилна", колкото е стабилна "границата ни с чалмите" - Турция и тези Чалми, дето преминават "транзит" през Турция. И понеже сме "Стабилни", като Боко вдигащ Гири/Щанги ще се молим да ни "снесат" някакви си 7- 8 летящи ламарини за "Един вагон пълен с Евро".

Като е ,,стабилна" финансовата система защоТЕГЛИМ ЗАЕМ СЛЕД ЗАЕМ,ЗАЩО СМЕ НАЙ БЕДНАТА СТРАНА В ЕС,ЗАЩО ЖИВЕЕМ С 200ЕВРО МИН. РАБ. ЗАПЛАТА,ЗАЩО МЛАДИТЕ БЯГАТ В ЗАП. ЕВРОПА,ЗАЩО ТАЛИБАНИТЕ БЯГАТ КАТО ПРОКАЖЕНИ ОТ НАС,ЗАЩО СЕ ТОПИМЕ КАТО БЪЛГАРИ?Още искате ли? За да взимат двуполовите от ЕС заплати по 30 хил евро на месец,за да се връщат комисионни към тях,за да бъде/ и е/ предадена България на чужда страна.За да ни няма.

Защото поради отсъствие на икономика дължащо се на две причини - тотално унищожение и разграбване и несъздаване на това такава през целия преход , стабилността се гради на тотална мизерия на мнозинството.

Разбира се, че е стабилна! Парите от КТБ отидоха в "правилните" хора. Шефа взема заеми, а раята ги плаща, без да мърмори. Дерзайте!

Има ли правилни изобщо? Или 2 отбора се менкат?

ПОСЛЕДНОТО ЗАКУПУВАНЕ НА ОББ ОТ СИБ ГО ДОКАЗА!! Как една банка с активи от 2 млрд. лв. каквато е СИБ купува банка с активи от 5,5 млрд. лв???? ОТГОВОРА Е ЕДИН - тези 5,5 млрд.лв. активи на ОББ са се ДЕКАПИТАЛИЗИРАЛИ до степен по малка от 2 млрд. лв !!! НАПРАКТИКА ОББ Е ГРЪМНАЛА БАНКА!! КОЙ ДА ГО КАЖЕ , ПЪК И ИСКА ЛИ КАЗВАНЕ! ЩЕ ГЛЕДАМЕ КАКВО ЩЕ СЕ СЛУЧИ С КУПУВАЧА СИБ И ДАЛИ АКТИВИТЕ МУ ЩЕ НАРАСТНАСТС ТЕЗИ 5,5 МЛРД. ЛВ ПОЛУЧЕНИ ОТ ОББ!!! ДА, ДА , АМА НЕ!!

Към едната нула като прибавиш още една става КЕНЕФ! ТОВА ВЛИВАНЕТО НА ОББ В СИБ!

Абе то, че всяка стабилност у нас е временно явление, това ни е болезнено ясно отдавна. Имам прост въпрос: каква е разликата, ако еврото се въведе при действащ борд и каква- при свален борд?

Ако въведат еврото ще има революция.

Еврото в Бг през 1-вата седмица ще бъде , 1 евро = 6 леА. След 2 месеца , 1 евро ще бъде =12 леА .

тва ли е реалната равностойност на левчето ни?

ами с тези нищожни пенсии и заплати как няма да е стабилен ... а заемите ? влоговете растяли ... ами вижте от къде идват парите за тези влогове ? народа мизерува на запад да скъта някои лев ...и като накъта ще го фалираме на нова сметка да им ги вземем ... пфу !

По важно е какво мислят Прасчо и пълничкото прокурорче, МВФ ДГД.

Като сме във Валутен борд ЗАЩО НЕ СЕ ВЪВЕДЕ ЕВРОТО? ЗАЩО ПЛАЩАНИЯТА СА В ЛЕВОВЕ, А НЕ В ЕВРА И ИМА ЛИ ПЕЧЕЛИВШ ИЛИ ГУБЕЩ ОТ ТОВА ПРЕМИНАВАНЕ ОТ ЕДНАТА ВЛУТА В ДРУГАТА? ВЪРЗВАНЕТО НА ЛЕВА КЪМ ЕВРОТО ВОДИ ДО НЕГОВОТО НАДЦЕНЯВАНЕ!! ТОВА Е ИЗГОДНО ЗА ЧУЖДЕСТРАННИТЕ ИНВЕСТИТОРИ НА КОИТО СЕ РАЗПЛАЩАМЕ СЪС СКЪПИ ЛЕВОВЕ , А ТЕ ОБРЪЩАТ В ЕВТИНА ВАЛУТА ЗА ДА ОБСЛУЖВАТ "ЗАЕМИТЕ" КОИТО ИМАТ КЪМ БАЗИРАНИТЕ В ЧУЖБИНА ФИРМИ МАЙКИ! Така от времето на МИЛЕН ВЕЛЧЕВ и ЦАРЯ влизе в обръщение едно понятие наречено ЧАСТЕН ВЪНШЕН ДЪЛГ на което никой не обръщавнимание! ПЕЧАЛБАТА НА ЧУЖДИТЕ МОНОПОЛИСТИ СЕ РЕДУЦИРА В "ЗАДЪЛЖЕНИЕ" КЪМ ФИРМИТЕ МАЙКИ и се изнася безпроблемно в чужбина. Те милите "ИНВЕСТИТОРИ" работят направо на "ЗАГУБА" ПРОБЛЕМА Е, ЧЕ НЯМА КОЙ ДА ИЗВЪРШИ РЕВИЗИЯ НА "ИНВЕСТИЦИИТЕ " ИМ КОИТО СА СЪЗДАЛИ ТОЗИ ДЪЛГ КЪМ МАЙКИТЕ ИМ. ВСЪШНОСТ ИМА КОЙ, НО ТОЙ В МОМЕНТА Е МИНИСТЪР НА ИКОНОМИКАТА ОТ КВОТАТА НА ПАТРИОТИТЕ, КАТО ПРЕДИ ТОВА ОГЛАВЯВАШЕ АГЕНЦИЯТА ЗА ПРИВАТИЗАЦИЯ И СЛЕДПРИВАТИЗАЦИОНЕН КОНТРОЛ. Как няма да е стабилна ситуацията. Клатенето на народонаселенито ще продължава доката и последния българин се отръска от тази земя минавайки или в отвъдното или през Терминал 2.

момче !!! 100% си прав !

Веведения на 01 юли точно преди 20 години ВАЛУТЕН БОРД УНИЩОЖИ ДЪРЖАВАТА И ИКОНОМИКАТА Й! ЗА ДА РАБОТИ ИКОНОМИКОТО И ЗА ДА ИМА ИЗНОС ВСЯКА ДЪРЖАВА СЕ СТРЕМИ ДА ДЕВАЛВИРА ВАЛУТАТА СИ, правейки по този начин по конкурентноспособни стоките които изнася. Вързаният за ЕВРОТО НАДЦЕНЕН ЛЕВ убива икономиката ни! Знаят го политиците , знае го и бизнеса, но мълчат защото е наложена КОЛОНИАЛНА диктатура. ВЛИЗАНЕТО В ШЕНГЕН Е МИРАЖ С КОЙТО НИ ЗАЛЪГВАТ НЕ САМО ОТ МВФ , НО И ОНОВА НЪПО ПАРЧЕ МИНИСТЪР НА ФИНАНСИТЕ ГОРАНОВ , ЧИЯТО ГЛАВА В ЕДНА НОРМАЛНА ДЪРЖАВА ЩЕШЕ ДАСЕ ВЪРКАЛЯ НА ДРЪВНИКА! Най малко заради КТБ и загробването ни с дългове касаещи плащането задълженията на една ЧАСТНА КРЕДИТНА ИНСТИТУЦИЯ. НЯМА ЛИ ПОНЕ ЕДНИ МИСЛЕШ ФИНАНСИСТ, КОЙТО ДА СТАНЕ И КАЖЕ ИСТИНАТА ЗА БОРДА И ВРЕДИТЕ ОТ НЕГО?! КЪДЕ Е БИЗНЕСА?! ПЪШКА УБИТ И СМАЧКАН ОТ МУТРАТА! Проблема трябва да бъде решен по СТАЛИНСКИ!!

Всъщност си голям и д и о т. Спасението на БГ беше наистина връзването на лв - евро. Сега спасението ще бъде само ако приемем директно еврото - разбира се преди трябва задължително да има период от 3-5 години "мирно съвместно съществуване" евро -лев -1.96 т.е. да се разреши официални плащания и в лева, и в евро в БГ. Всяко "развързване" на лева сега ще доведе до пълен хаос - олигарсите моментално ще сринат лева за да си "изчистят" заемите и да се напечелят от хаоса. Всеки, който е против горното е тотално заинтересован да стане хипер инфлация в БГ пак. Обясних!

Защото при нужда можем да излезем от валутния борд без сериозни последици и да контролираме стойността на лева така като е най-изгодно за икономиката ни и националните ни интереси. Приемем ли еврото връщане на зад няма! Евентуално връщане на лева няма да е възможно защото би довело до икономическа и политическа катастрофа. България е твърде малка за да може да влияе на еврото. Реално става въпрос за икономическо робство и тотален контрол от страна на Германия и неолибералните институции. В сегашната обстановка членството ни в НАТО и ЕС са достатъчни. Я помисли пак.

КАКТО ВИЖДАШ КОНТРОЛИРА ГО МВФ И РАЗБИРА СЕ КРИСТАЛИНА ОТ СВЕТОВНАТА БАНАКА! Ние само преживяме вкарани като в клинична смърт на командно дишане- НИТО ЖИВИ , НИТО УМРЕЛИ!!

То и КТБ-то беше стабилно...

Защо присъединяването към еврозоната е водещ приоритет??? С отказа си от национална валута България само ще загуби лостове за икономически контрол и ще попадне изцяло в ръцете на Брюксел и банковите институции контролирани от Германия. Гърция не е ли достатъчно лош пример за да вървим и ние в тази посока???

Наистина ли си толкова кух или си обикновен бесепар?БНБ отдавна няма никакви ''лостове''..И в склада няма..А Гърция, ако не беше в еврозоната, щеше да преживее случка, каквато преживя България при Виденов....А, щях да забравя, и при Луканов..

Защо да няма? Лева е суверенна валута и можем да напуснем борда когато пожелаем. С еврото ситуацията съвсем не е така. И хайде ако може без простотии и обиди. Не правят написаното по-убедително.

Айде стига с тези ЧЕРНИ НОВИНИ .

Цяла Европа ни завижда.

ТЕГЛЕНЕ НА ЗАЕМ ОТ НОВИ СЕДЕМ МИЛИАРДА ЛЕВА С КОИТО ЩЕ СЕ ПОКРИВА ДУПКАТА В ПЕНСИОННАТА СИСТЕМА. Докога ще се теглят заеми с които да се плащат ПОМОЩИТЕ на размножаващите се като мухи роми и докога с тях ще се източва ПЕНСИОННИЯ ФОНД , който и без това е кух!! ДОКОГА ЩЕ ХРАНИТЕ ТЕЗИ ПАРАЗИТСТВАЩИ ЕЛЕКТОРАЛНИ ЕДИНИЦИ БЕ ГОСПОДА ПОЛИТИЦИ? МОЖЕ БИ ДОКАТО И ПОСЛЕДНИЯ БЪЛГАРИН ХЛОПНЕ КЮПЕНЦИТЕ НА ТЕРМИНАЛ 2. ЩЕ ОСТАНЕТЕ САМО ВИЕ И РОМИТЕ! КАТО ОГЛАДНЕЯТ ЖИВИ ЩЕ ВИ ИЗЯДАТ

Пълни глупости! Стабилни сме като пробит бидон, колкото и да наливаш все не стига! Народа обеднява, но депозитите се увеличават - значи продължава да се краде от политиците. Български банки почти няма, а ликвидността като цяло е на минимума около 30%. Вкарваш 100 лв. в банка и автоматично губиш 70 лв. , съсипват те от такси и 1лв. + до 5% комисионна за теглене на по-големи суми. Огромна е бездната в лихвите между депозит и кредит, никъде по света няма такава разлика! При почти нулева лихва при депозит и постоянно растящите и разнообразни такси, крайният процент за малки суми до 5000 лв. е отрицателен. Основният спонсор на банките са държавните сметки, но за тях лихвите са други, по този начин върхушката изнудва банките а те дерат народа! При всички справки паричният поток се увеличава в пъти но в левове, валута няма достатъчно. При вероятна кешова криза ще лъснат празните каси. Терминал 1 или 2 е най-доброто решение!

Както Бойко казваше : '' Аз като чуя '' congratulations'' Борисов , и НЕ слушам нататък'' . Така и аз Като чуя '' Стабилност '' и НЕ слушам повече !!!!!

България, най-бедната и най-корумпирана държава.

Aма те хората са си виновни ! Hе са нарисуваните пари с които се финансира власта на обичайните боклуци .

Основни опори на тиквената политика са лъжите, манипулирането на средствата за масова информация, липсата на всякакви обективни показатели за развитие на икономиката и всичко това съчетано с одобрителното потупване по рамото от господарите и подопечните МУ. Нима системата не беше стабилна преди да започнат игрите с фалита на КТБ? И уж е стабилна, а сме се нагрухали с кредити при наличност на евро фондове! Представяте ли си какво ще стане, когато след 2-3 години пресъхне тази чешмичка? Граждани за Европейско Развитие на България! Откакто тези "граждани" взеха властта, се отдалечаваме презглава от Европа! Като бягащ гепард! Защо ли?

И Иванчо Искров е на същото мнение .

Така е, стабилна е. Състои се от крадци, лъжци, подлоги и милиция, която ги пази. Краденето е стбилно, много стабилно. Точно като мизерията, която всевишните желаят и стабилно поддържат на територията.

Справка : КТБ !

ЦЕНАТА НА ТАЯ СТАБИЛНОСТ НА БАНКИТЕ Я ПЛАЩА НАРОДА. И ТАЯ ЦЕНА Е ПОСЛОВИЧНАТА МУ БЕДНОСТ. В НЯКОИ СТРАНИ ХОРА ОБИРАТ БАНКИ. В БЪЛГАРИЯ Е ОБРАТНО.

НЕ ВЯРВАМ НА никой и на нищо в тази държава !!!!!! Щом всичко е прекрасно , значи НИЩО НЕ Е НАРЕД !!!!

Чия собственост са МВФ и Световната банка?

На същите няколко семейства на които са и другите банки.

Затова ли ,.... ''БЪЛГАРИЯ Е НАЙ-БЕДНАТА И НАЙ-КОРУМПИРАНА ДЪРЖАВА '' ?

Гуверьорът на БНБ Димитър Радев също потвърди влизането в еврозоната като крайна цел, но допълни, че преди това има задачи, които България трябва да изпълни. .. ЗАДАЧАТА ? - ИЗБИВАНЕТО НА БЪЛГАРИТЕ :))

Като чуя такива новини, където наше министерство цитира международни доклади и някак си бързам да проверя първоизточника (в случая сайта на IMF). Естествено в реалния доклад на международния валутен фонд няма такива глупости, че сме стабилни финансово. Но пък има цитирам "Progress has been made to strengthen supervision since the 2015 Basel Core Principles (BCP) assessment, but more work and resources are needed...the financial safety net components still are underdeveloped. Among the concerns are that resolution planning for larger domestically owned banks is incomplete, and, in the practical sense, an emergency liquidity assistance facility would not be available if needed...the exercise revealed capital weaknesses in some domestically owned banks." И така нататък...абе като чета доклада на английски от източника някак си не ми е положително такова едно, но пък като чета превода на нашето министерство - еха! Ние сме направо мега стабилните във финансово отношение.

Забравих да спомена източника: www(точка)imf(точка)org /en/News/Articles/2017/05/24/PR17190-Bulgaria-IMF-Executive-Board-Approves-2017-Financial-System-Stability-Assessment Или накратко в гугъл: "imf Bulgaria"

Това Иван Искров ли го каза