8-годишната Сафи Русо – втора жертва в Манчестър

Една от 22-те жертви на самоубийствения атентат в края на концерт в Манчестър е 8-годишно момиченце, съобщи общината на графство Ланкашър, където то е живеело.

Обратно в новината

Коментари - 8-годишната Сафи Русо – втора жертва в Манчестър | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

мир на душата ти мило дете..сълзите ми не могат да спрят .., нека да се помолим за душата на това малко невинно детенце както и на всички останали невинни души

Смешно и нелепо е да обяснявате на кого армията е по жестока. Бомбите на САЩ убиват също толкова Добре като тези на Русия. Но това се отнася не само за техните оръжия, а и за тяхната политика. Стига сте гледали с про руски или про американски очила. Всяка силна армия е предприемала близки до геноцида действия. Руснаците имат един израз : - На война, като на война. Според мен големият проблем в момента е, че се опитват да разрешат конфликта твърде цивилизовано, което ще доведе до повече жертви отколкото, ако се използваше масирана военна интервенция.

Разплаках се...

И КОЙ Я УБИ -ПРИЧИНАТА НЕ ЛИ ИЗВЕСТНА ТОВА Е СЛЕДСТВИЕ ОТ РАБОТАТА НА ЕС- ПРАВЯТ МИ СЕ НА АГЪНЦА - НЕ ВИ Е СРАМ

Иван, ты тогда какого здесь забыл? Не нравится Европа, езжай в свою прекрасную Родину. Учит он здесь европейцев как им жить.

ТОЧНО ТАКАКИВА ДЕЦА УМРЯХА ВЧЕРА И В СИРИЯ И В ИРАК И ТОЧНО ТАКА В СИРИЯ ОТ АТЕНТАНТ НО МОРИГЕНИ (НАЙ ТЪПАТА ОТ ТЪПИТЕ) СПОМЕНАВА САМО ТЕЗИ ОТ КОИТО СЕ РОДИ И ЗАРАДИ ТЕРОР

ПРАВ БЕШЕ КАДАФИ - ПРЕЗИДЕНТ НА НАЙ РАЗВИТАТА АРАБСКА СТРАНА КОЯТО С НАМЕСАТА НА ФАЩ СТАНА НАЙ БЕДНАТА А НЕФТА СЕ РЪКОВОДИ ОТ ХАМЕРИТЕ КОИТО КАЗА - АКО МЕ УБИИЕТЕ ЩЕ ПОЛУЧИТЕ БЕЖАНЦИ ДА 12 МИЛИОНА И ТЕРОР

Anton

Европа има опит в борбата с исляма още от 7-8 век. Четете история!

и благодарение на този опит България беше 500 години под турско робство, а турската империя стигна до Виена. Това също е история. Чел ли си я?

"...След като се идентифицира камикадзето цялата му рода да бъде затрита на същото място." от мене 100 +++++++++++ !!!!....

Много ги пазят Белия дом и Даунинг стрийт 10 - как да ги избиеш?

Мисля, че има начин да се спре този тероризъм. Може би много хора ще кажат, че е жесток. След като се идентифицира камикадзето цялата му рода да бъде затрита на същото място. Почти съм сигурен, че няма да се намерят идиоти , които да се жертват за славата на алах.

Явно си много прост!

Така е!На война,като на лвойна!Отиват стари,отиват и млади!

Ако на Америка и запада и дремеше, нямаше да продава оръжие и да въоръжава ИДИЛ и умерените сирийски терористри, да продава оръжие на Саудитска арабия, която боготвори ИДИЛ!

Русия превзема Палмира. Пълни складовете с оръжие. ИДИЛ превзема Палмира. Изпразва складовете. Русия превзема Палмира. ИДИЛ превзема Палмира. Русия превзема Палмира... ИД - Спасибо, товарищ Путин!

Вече така ми е писнало от всичко, че не мисля за никой! То не бяха шарлита, не бяха взривове в Италия и къде ли не, а всичко си е по старому и на никой не му пука, че измират хора...всичките сте толкова лицемерни и долни, че не ми дреме за вас !!!

Много си прав...след 3 дена ще са забравили всичко и всичко ще започне от начало без край!

Да почива в мир момиченцето! Много ми е интересно турция като мю(юлманка държава какво търси в НАТО? турция е пряк съюзник на джихадистите.

Мир на душите на загиналите. Те се не виновни за ставащото около нас, а всички продажни политици. Дано жертвите на този безумен и отвратителен акт на човешко падение, обединят всички страни в борбата срещу тероризма. Не на думи, а този път на дела. ИД може да бъде смазана за седмица без милост, съжаление и завинаги. Просто, трябва политическо решение и решимост. Без задколистни сметки и прехвърляне на броеницата за търговски печалби, защото загиват нашите деца. Днес чуждия двор, утре в нашия. Борба без излишна пропаганда, лозунги и политически интриги. Нека после, след тяхното унищожение, политиците да си мерят пишките. Не го ли направим, сами се обричаме на гибел.

Ти да не си бил партиен агитатор?

Веднъж срещнах на спирката позната само от телевизията жена-една от медсестрите ни, задържани в Либия. Поздравих я и казах, колко се радвахме, като ги освободиха. А тя ме погледна и простичко каза:" Освободиха ни, защото хората от цяла България се помолиха за нас. " Помните ли, българи? Да се помолим сега за мир. Да се помолим доброто да надделее в сърцата на хората навсякъде по света. Да се помолим сега, днес, утре, веднъж всеки ден. И ви гарантирам, че всеки ден поне едно дете-някое, някъде- ще бъде спасено-та вместо да склопява мъртвите му очички, майка му ще ги гледа живи и пълни с радост и обич.

Много наивно!

"Молитвата има велика сила. Няма защо да се съмняваме." Но- трябва да се помолиш с вера. Вера поне колкото едно синапено зърно...

Каквото е във възможностите на човек - да го направи, но от там нататък, за това което не е по силите му, да търси Божията помощ!

И ти, Боже, що си на небето И ти, що си в мен- в душата и сърцето.

Не ми е жал. Шибаните колониални европейци са избили и избиват далеч повече от едно деца!!!

ако беше нормален човек щеше да ти е жал за всички жертви но ти си путинофил нали?

А ти си гаден смърдящ Афро-американски трол.

Бай Тошо, тоя мангал, напълни България с арабски цигани!

Всичкият петрол и всичките пари и всичката власт на света не струват толкова, колкото мъртвите очи на едно дете.

Колко съвършено изглеждащо дете...

И родителите му го пратили на чалга-концерт. Представи си само в какво е щяло да се превърне!

Може да е било отвън. Новините от принцип ми минават покрай ушите. В Германия не е възможно да влезеш дори на стадион с чантичка или раничка. Оставя се всичкия багаж на гардероб или хотел, тъй че това е станало вън или ...

Незнам какъв страх ще надделее,но срещу хора които нямат пък никакъв от смърта, нямаме шанс. Всички коалиции и самолети,бомби се провалиха-това го кажете.Чакат ни жестоки години за съжаление.

Кое е по-страшно? Смъртта или живот в безчестие! Отговори си на този въпрос! От тези, които се страхуват от смъртта стават най-добрите роби.

Какво са 20 -30 жертви за имаме след три седмици исторически успех на изборите за Тереза Мей и консерваторите? Трябва да се пусне малко кръв,за да има после лъжи, лицемерие и типичната британска арогантност!

Разберете, че всичките тези процеси които стават са управлявани на най-високо ниво. Много е удобно за нашенските ченгесари нещата да се оправдават с обяснението "Русия срещу Запада". Когато в Ню Йорк си направиха атентата, Русия подкрепи САЩ а Путин беше хвален от Буш за общата им "борба срещу тероризма". На всичките велики сили са им кървави ръцете. Техните интереси не са това което се представя по медиите.

Напълно съм съгласен с теб.Благодарение точно на тези "елити" имаше "Холокоста", и сега същите тези елити се прекланят пред този Мемориал, което меко казано звучи цинично.

и руснаците избиват такива дечица по света(Сирия, Украйна......)

На всичките велики сили са им кървави ръцете.

8-годишната Сафи Русо втора жертва в Манчестър Жалко за това невръстно дете и за другите млади хора загинали при атентата , но затова ние трябвам да посочим и прекият виновник. Но това не е атентатора или тези , които са го изпратили, те са просто следствие на ИДИОТСКАТА, ПЛИТКОУМНА политика на Запада и САЩ спрямо Близкият Изток.

Прав си! Близкият Изток трябва да бъде обезселен, а не да се стимулира прираста на населението!

lu4ka

И къде ще бъдат изпратени арабите, за да бъде "обезселен" Близкия Изток?

Що за ненормалник трябва да си, че да искаш да убиеш невинни деца?

също толкова ненормален,колкото тия дето бомбардираха и бомбардират в Ирак,Aфганистан и Cирия!

войната може да бъде спряна веднага,но няма желание за това! всички чужди войски напускат близкия изток и нещата се нарежадт,но... няма желание за това,щото арабите се бият за земята си,американците си бранят оръжейния бизнес,руснаците газовия бизнес,а всички останали участници са просто едни овце,тръгнали след овчаря си!!!

Да бе, политически гений! Точно пък това ще се възприеме от Ислямска държава като символ за слабост и ще се активизират още повече!

ид беше създадена,ако щеш директно,ако щеш индиректно,за да се ползва като предтекст и оправдание за присъствието на чужди войски там!

ама иначе не било религиозна война викат политиците

....ХУБАВО ДЕТЕ ...ВСЕ ЕДНО ВИЖДАМ ОЧИЧКИТЕ НА ДЪЩЕРЯ МИ ..... МИЛОТО... ДУШАТА МИ ПЛАЧЕ....

И сега кой от вас, радетели за мултикултуризъм, ще обясни на нещастните родители на това дете, че трябва да приемаме тези зверове сред нас? Нещастни бежанци ли...? Вълци са това, жадни за кръвта на неверниците.

Ужасна трагедия! Но какво прави живота на едно англичанче, по - ценен от живота на едно сирийче, или либийче?

Англичанчето може да стане докторче, инженерче, учен. Сирийчето, либийчето - от тях става само джихадистчета.

Я провери колко англичани се бият на страната на Ислямска държава и после говори.

В Сирия, преди да се превърне в бойна арена, по спомен, по отношение на компетентност и образование ни водеха едни гърди нас, дето се имаме за интелектуалци, над 80% от населението им беше със средно образование.

а, от теб освен един тъпунгер, не е излязло нищо друго.

Атентатора е чист британски поданик , Добре е че излизат от ЕС . Британците да посещават Европа само с визи !

И известният главорец Джони Резача - пак беше английски гражданин брекзитаджия! Good riddance!

дир що не махнете коментарите под тази статия гнусно е!

Ами спри да коментираш и Дира няма да има нужда да трие.

На сбърканите русофилитици некви нови опорни точки са им спуснали...Оакали са дир-а с помия, и дори не забелязват че и те са в същата кочина

По същия начин като тебе лакеите на СССР не даваха нищо лошо да се каже за него. Не случайно много от тях днес са лакеи на ЕС и НАТО.

Тотално фиаско на всички западни служби и правителства! Ако щат да назначат още 100 хиляди полицаи, психолози и познавачи на исляма, резултати няма да има! Ако ще, шефа на света, Тръмп, да подслушва още 4 милиарда телефона, барабар с този на баба Ангела, кошмарът от терористичната заплаха ще си остане! Защото службите и администраторите в правителствата, нямат и нула понятие, какво изобщо става. Нямат нито идея, нито план, нито концепция, нито визия!

Този, който убива деца е най-долната и жалка твар на тази земя! А според тези долни същества така те отивали в Рая!? Според нашата религия самоубиецът не само, че не отива в Рая, а не отива никъде. Той сам се лишава от задгробен живот. Тях не ги опяват. Според религията на терористите чрез самоубийството, той отивал в Рая, ако убие "неверници". В нашата религия Исус казва: Оставете децата и не ги спирайте да дойдат при мен, защото небесното царство принадлежи на хора като тях. А според религията на терористите явно не е проблем да убие толкова много деца, стига да са "неверници". Кажете пак, че това не е война на религиите!?

Остави тези РЕЛИГИИ НАСТРАНА - заради ТЯХ стават всичките безобразия.....и заради ОЩЕ НЕЩО.

НЕМА СТРАШНу Магарини сега ще ги НАПЛЯСКА. Спукойну

Ше ги напляска с голо дупе. Жалко за всички деца, които си отидоха заради такива голодупци. Светла им памет! Амин!

Докато има чалми така ще е. Ама като са либерасти нека ги колят. Единственото приложимо лекарство към фесовете е Циклон Б.

Жалко за загиналите хора! А за всичко, естествено, са виновни политиците! Не трябваше да допускат тази сган в Европа! Сега вече е късно, няма очистване от тези гадове, освен да се възстанови Освиенцим!

Да и Бухемвал

За момичето от Мосул, жертва на US бомба през март и с разпадаща се кожа и тресяща се от шока на операционната маса, защо нямаше журналистически ревове и подсмърчания ? За момчето от Алепо имаше, ама то нали беше покрито с прах след "савецка" бомбардировка и си стоеше кротко на стъпалото линейката и логично го раздухаха.

Не бе, не виждаш ли,че това е Евро-лицемерие. Най-големите сатани се загрижили за момиченцето, ама моля ти се! Психопатите нямат състрадателност. Вълци в овчи-кожи.

вие русофилитиците не сте хора....

привилегиите - както едно време беше ПРИВИЛЕГИЯ да живееш в София....сега куцо и сакато, заедно с интернационалните западни фирми и мутрите! не че можеш да върнеш МИНАЛОТО назад, но ВСЯКО НЕЩО ТРЯБВА ДА ИМА разумни ГРАНИЦИ, ДА ГРАНИЦИ...ако някой ги престъпи говоря за емигранти, бежанци, имигранти, цигани - да се НАКАЗВА строго и БЕЗМИЛОСТНО - , СЪД, ЗАТВОР до гроб, И ИЗНАСЯНЕ НА ПОКОЛЕНИЯТА НА "съгрешилото" ИЗВЪН териториалните граници на утробата-майка, която го е приютила!

Руснаците и Путин са виновни а американците и англичаните абсолютно невинни, само дето създадоха ИД и я финансират заедно със Саудитска Арабия. Да живее световния ПЕДЕРАСЛЪК

И ти като мен май се кефиш на кончити, луди крави и еврогейове. Дай контакт да се свържа с теб и да си направим купонче...

и ти като мен си БЕЗПОМОЩНА. От една страна Щатите ДАВАТ ПАРИ НА НАЙ-ИЗЯВЛЕНАТА ТЕРОРИСТИЧНА СТРАНА и на никого не прави впечатление /нито може някой нещо да направи на ВМК/, а от друга - либерастите /част от правителствата/ ПИСКАТ срещу АСис.

Отвратен съм от европейската политическа кретения, лицемерие и цинизъм.

Викаш, точно в тази трагедия и ужас не си отвратен от ДЕИШ, а си отвратен от европейските ценности :)

Ами Даеш се създаде благодарение на войната "срещу" тероризма която обявиха през 2001-ва. Това поне го твърдят западните експерти. Според ген.Усли Кларк войните в Близкия изток са планирани поне през 2001-ва. Според нашите ДС агенти като Инжев това разбира се са глупости.

Истината е, че на никое правителство и на никоя служба не й пука за обикновените хора... "Минимални мерки за сигурност", казва чехкиня, която е присъствала на концерта. Както при нас на детската Евровизия преди две години. Ние чакахме час и половина на опашка и минахме какви ли не проверки, а съпругът ми е влязъл 40 мин. след началото без билет и... с оръжие!!! Абсолютно никой не го е спрял, камо ли да го провери!!! А събитието се "охраняваше" И от гардовете на НСО!!! С право не би разрешил да заведа дъщеря ни на подобно събитие повече...

ИДИЛ пое отговорност за атентата,въпроса е :от коя централа на ИДИЛ,са поели отговорността.От централата в Лондон,Вашингтон или Тел Авив.Юдео-масоните стоят зад всички злини ,тайно или явно,включително зад това което гледате по телевизията и новините

от московската от московската парцал! дето и ал асад и саддам бяха в БААС а БААС беше първи приятел на москва а путин сам каза че идил е съставена от хора на саддам! понял???

Идиот...

ИДИЛ е създадена от правителствата на САЩ,Англия и разбира се Израел.Създадена от правителства за да обслужва тези правителства.ПАНИМАЕШ...Платени соросоиди,скоро ще ви СПРАТ ПАРИТЕ.Тогава как ще виеете по сайтовете.

Хората на Садам бяха събрани заедно с "Алкайда в Ирак" от американците в камп Букка. Там Ал Багдади е бил с привилегии и са го пускали да ходи където си иска в секторите при различните групировки.

Не бе, пълен идиот!

Боже, какви хубави деца, мир на душичките им! Искрени съболезнования на родителите!

Прави впечатление, че тук жертвите са съобщават поименно, а загиналите деца (а и възрастни) при военните действия в Близкия изток са просто статистика, бройка, масовка, тоест втора ръка стадо...

А в Европа има ли военни действия?

Официално - не, но нима атентати като този не са необявена война, водена с други средства? Пък и не е чак толкова различно дали невинните граждани са загинали от бомба, хвърлена от самолет, или от експлозията на шахидския пояс...

8 години НЕ Е тийнейджър , не ми говорете че певицата била популярна сред тийнейджърите. за 8 годишните е популярен Спондж Боб.

Аааа, разбрах те, гого - тази на 18 може да я гърмят по концерти, а тази на 8 - да си е седяла в къщи при Спондж Боб!

Жалко за детето, но кой е пуснал това дете на такъв концерт по това време???? Така както показвахте на ''бежанците'' как си давят децата качвайки ги на някакви лодки за да имаме състрадателност май започнахте и така да поставяте въпроса и тук.. На зулумите на управляващите решили че те ''само'' знаят и могат винаги жертвите са извън тяхното обкръжение така че нека да си траем, нека да им слушаме ''загрижеността и жертвоготовността им'' за нашр добро ама после няма защо да се вайкаме че в метрото, в театъра, в залата са бомбите защото виновните са недосегаеми с грижите които ние заплащае да се опазват..

малоумник не ти ли мина през малкото полирано мозъче че детето е било със семейството си??? тук сте някакви лешояди които пируват с жертвите ръсейки акъл който всъщност нямате!

Ега ти семейството тогава, защото никой отговорен родител не би помъкнал 8 нгодишно дете на такива събития..Ама явно е като вас - другите малоумни а той и вие ПОДмалоумниостта и няма как да проумеете кое е правилно и кое не

Чехкиня, която е била на концерта на Ариана Гранде в Манчестър, след края на който беше извършен терористичен акт, заяви, че мерките за сигурност били минимални, предаде Асошиейтед прес. "Нямаше почти никакви проверки, пускаха ни и без проверка", каза Никола Трохтова за чешкото радио. "Единственото, което ги интересуваше, беше дали носим бутилки вода. Почти не проверяваха чантите, не поглеждаха", каза тя. Чехкинята добави, че напускала залата, когато чула експлозия на входа, но научила подробности едва след като се върнала в хотела си.

TIREX

а през ден има атентати в Либия Ирак, Афганистан и на много други места загиналите там са много над 60 човека..но за тях даже не се споменава. а причините за това в англия са създаването и подкрепа на терористи от англосаксите у усраел

щото медиите се държат от чифутите или са само подлизурковски и изпълняват поръчки!