18 г. затвор за шофьори, убили на пътя 5-ма военни и цивилен

Софийският военен съд осъди на общо 18 г. затвор двама шофьори, предизвикали тежка катастрофа, при която загинаха шестима души. Пет от жертвите бяха военни.

Обратно в новината

Коментари - 18 г. затвор за шофьори, убили на пътя 5-ма военни и цивилен | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

защо движещият се в еднопосочен път в нарушение е с по - ниска присъда

Поредната гавра на българския съд! Не знам досега военна прокуратура да е повдигнала обвинение, а военен съд да е осъдил някого от МО за НАГЛИ злоупотреби и КРАЖБА чрез измама на средства в особено големи размери, но тук се е развихрила, като е осъдила на 10 г. затвор шофьор, който изпреварва на еднопосочен път, понеже е "преценил", че изпреварването е рисково... А дали щеше да е такова, ако не беше оня малоумник с джипа, който е карал в насрещното...?!?

Баси малоумния съд, честно.

съдии нещастни, как когато сте заинтересовани работите бързо и продуктивно? А колко убийци по пътищата до ден днешен се разхождат свободно па дори и бягат, защото не сте имали доказателства? Но да, тогава не са военни, полицаи или ваши роднини. От жалки продажни душици се състои нашето законодателство!

Съдът е много ЗЛЕ.Не разбират елементарни проблеми.Надявам се насрещен ДЖИП да им покаже правилното решение.

"Шофьорът на микробуса предприел рисковано изпреварване." Че какво му е рискованото на изпреварване при еднопосочно движение?! Не става ясно, колко е бил стеснен участъкът. Но ако двете ленти са били широки примерно минимум 2.5 м (достатъчна широчина за движение на ТИР), то изпреварването не е рисковано. То все едно по магистрала да предприема изпреварване и изведнъж да ми изскочи някой луд с джип двищеж се насреща. Човек не предполага, че в еднопосочното някой ще кара в насрещното! И защо шофьорът на микробуса, който е карал по правилата, е с по-тежка присъда от тъпата мутра в джипа, който се е движел в насрещното?! Просто страшно законодателство имаме... Ако тоя с джипа беше помел примерно директно колата, която микробуса е тръгнал да изпреварва, тоя щеше да се размине най-много само с една условна.

Военният съд не си поплюва...

Мутрата с джипа в насрещното е убиеца!!! Колко е видяла Темида у него(или от него). Интересно е използването на прилателното "рисковано"за изпреварване в еднопосочно !

Естествено, че е рисково изпреварването в стеснен участък! Малоумен ли си? Реално ако изпреварването не се беше случило, всички щяха да са си живи! Не са известни и причините за джипа в насрещното!

Хубаво, че и двамата са виновни, но: 1. Сигурно 50% от изпреварванията са рискови според 2-те страни и 75% ако питаш едната. 2. Изпреварването е рисково, защото е бил стеснен участъка, а не защото е нормално на еднопосочен път да ти изкочи насреща кола. 3. При еднопосочен път да се движиш в насрещното си е предпоставка за ПТП и без да има рисково изпреварване. И накрая присъдите - 10 г. за рисково изпреварване 8 г. за движение в насрещното.

Софийският градски съд (СГС) призна Бисер Андреев за виновен за причиняване на смърт на двама души по непредпазливост след катастрофа. Наложеното му наказание е 3-годишна условна присъда с 5-годишен изпитателен срок, както и забрана да управлява моторно превозно средство за 6 години. Той трябва да заплати и разноските по делото от малко над 15 хил. лв. Решението на съда не е окончателно и подлежи на жалба и протест. Андреев е син на прокурора от Върховната касационна прокуратура Венцислав Андреев. Днес прокуратурата поиска 3-годишна условна присъда за Бисер Андреев.

да ам другото е военен съд. само не ми е ясно защо трябва да съди военен съд, като тук няма военен елемент. смисъл чисто битов инцидент в които има военни. тези военни съдилища да ги разформироват.

Хубаво ще е да остане само военния съд, защото издава справедливи присъди и се надявам да няма обжалване пред безброй инстанции! Освен това само за 2 години делото приключва с осъдителни присъди!

"Съдът ги лиши и от правото да управляват моторни превозни средства за същия срок. " Не снаех, че докато си в затвора можеш да си ползваш шофьорската книжка...

Стига да не излежаващ наказание ,свързано с правоуправление на МПС ... Знам за два случая ...единиея караше затворническата "ГАЗ"-ка ,а другия работеше с един колесен трактор с ремарке ...

Доста тежки присъди... А гражданските съдилища при умишлено убийство осъждат на 3 год... Пък ако си циганин, директно те пускат!

"Шофьорът на микробуса предприел рисковано изпреварване. Насреща обаче идвал джип, който не трябвало да се движи в тази пътна лента, тъй като движението било еднопосочно!" Защо старшинката го е отнесъл повече от истинският убиец с джипа! Не е имал право да е в това платно, пише! Но, нали е с джип и мутренско самочувствие е почти невинен! Или си е платил, имал е пари все пак!

ПТП е в съвина на двамата водачи. Определено нарушението на водача на джипа е по-тежко и е отнесъл 10 години. Със сигурност вина има и старшината, но 8 години ми се вижда непропорционално спрямо вината. И двамата ще обжалват със сигурност. Ако бяха фигуристи, щеше да им се размине

"10 години "лишаване от свобода" при първоначален строг режим за старшина Цеков и 8 години "лишаване от свобода" при първоначален строг режим за Мирослав Бъчев" "военен микробус, управляван от старшина Румен Цеков" " Насреща обаче идвал джип... Шофирал 26-годишният Мирослав Бъчев..."

Смекчаващо вината обстоятелство е да бяха пияни. Затова присъдите са тежки.