САЩ тръгват към пълно погасяване на дълга от $20 трлн.

Белият дом внесе проектобюджета за идната година, взема курс към ликвидиране на огромния държавен дълг.

Обратно в новината

Коментари - САЩ тръгват към пълно погасяване на дълга от $20 трлн. | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Аз

Да додат да питат нас! И ние така строихме комунизма... после демокрация... и те така...

"Директорът на АБУ Мик Малвейни, представяйки проекта, обяви пред журналисти снощи, че само от ликвидирането на "Обамакеър" бюджетът за следващата година ще спести около 800 млрд. долара" Популистите много удивително си приличат навсякъде. В Бълария Борисов, Горанов и пишман-патриотите щяха да вдигнат пенсиите като орежели измамните пенсии, така в Америка Тръмп и тези около него, напоследък и щерка му щели да спестят 800 милиарда от орязването на Обамакеър:) Колкото мексиканците платиха или ще платят за стената, или Тръмп ще разбие "Ислямска държава" и ще приключи войната в Сирия ( и Буш - войната в Ирак) ЗА ТРИ МЕСЕЦА!!! Интересно ми е наистина има ли поне един човек, възрастен имам предвид, и грамотен, КОЙТО ДА ГО ПРИЕМЕ ТОВА НАСЕРИОЗНО И ДА Е ВМЕНЯЕМ!

"Интересно ми е наистина има ли поне един човек, възрастен имам предвид, и грамотен, КОЙТО ДА ГО ПРИЕМЕ ТОВА НАСЕРИОЗНО И ДА Е ВМЕНЯЕМ!" Еми има, всичките зрители на Fox News са такива. Иначе изглеждат нормални хора, ама каквото им каже Шон Ханити и вЕрват ли, вЕрват... :D

А видя ли какво стана с великия им идол, "много честния, почтен и образован" Бил О'Райли, дето 30 години им промиваше мозъците и ги успиваше и как сега гледа като препикано мушкато. Добре, че дъртият мошеник Мърдок (интересно помиярите непрекъснато плюят евреина Сорос, но никога бе обелват и дума за Мърдок, например:) ) му наля 30 милиона на изпроводяк, та да не го разорят съвсем десетките дела на жертвите му стещу него... Виден републикански идеолог;)

Как държавата връща дълг към държавата ?

Става дума за държавен дълг - на една държава към ДРУГИ държави, а също и банки, финансови институции, (пенсионни и инвестиционни) финдове, други инвеститори, фирми и частни лица. И дългът се връща така, както е взет, както са разчетите, освен ако няма изпадане в неплатежоспособност и невъзможност - като Гърция сега и България при умишлено предизвикания мораторуим при Луканов...

Някой съмнява ли се, че САЩ може да си напечата доларите когато си иска? Благоденствието на Америка се гради на грабежа над останалите народи.

Напечатаните долари са само десет просента от обемите долари в обращение! А от друга страна то ако ставаше с печатане то путлерунгел щеше да изсече Сибирската тайга за да напечата презрените и от самите руснаци рубли,но и той обича доларите и ги къта в Панама!

кой ще презира рублата ? отиди на шейнджбюро и питай за курс на обмяна ...

Те затова не намаляват, а даже увеличават военния си бюджет. Позорно. От четири граници, две са им океански... Австралия колко армия имат и граничари?!

Руснаците наскоро съвсем доброволно увеличиха инвестициите си в американски ДЦК от 13 на 99 $милиарда (горе долу - едногодишните им постъпления от продажба на нефт).

Почти всеки американец работи на две работни места,това прави 16 часа,а имат дълг от 20 трильона.Руснака работи по-малко и има дълг по-малък от американският.

но той няма американската мечта .

Като плати комуналката + водка и цигари, храната става главно хляб и макарони. Добре че е Киселев от зомбоящика..

'работи на две работни места' Бая пресоли манджата. Аз познавам ниско ниво програмисти които правят $70 000/год PART TIME, мурзи, не 16 часа/ден! Простадападладиш..

глупости, пишеш пълни глупости и откровени лъжи, половината ми приятели вече не работят и на едно място и обикалят света.

Такава държава сащ вече няма. Всичко е разпродадено и е частна собственост. т.е. на феодали.

Ще, ще! Само че първо ще девалвираме долара 10 пъти ...

На всеки човек с акъл му е ясно, че американците са във фактически фалит. 54% от бюджета им е за военни разходи, а средната им класа намалява със скоростта, с която се топи леда на Антарктика. За съжаление почти единственият им изход е да предизвикат война, в който да се "заличат" липсите...както са го правили и досега. Май и всичките им супергерои от холивудските измислици да се съберат, няма да ги измъкнат от дупката, дано не завлекат и нас.

Абе хейтър... какъв фалит за държава на която дълга и е една малка част от БВП. Ти си най-умния нали.... затова и ДЦК-тата на САЩ са най-търсени и се изкупуват веднага като се появят на пазара. Ама моля ти се... не може да направиш бюджет на себе си... за държава с ранга на САЩ си взел да се занимаваш. Заради такива като тебе, нашата държава е в калта... Андрешко....

смешко///

Ма то голем БВП бе! Я да питам - при 80 порнофилма на седмица в ЕлЕй, колко филма требе да се продадат, че да си плати дълговете задокеанската кочина??

БВП на САЩ - 17,95 трилиона USD външен дълг - 19,5 трилиона USD федерален дълг 17,5 трилиона USD (съншните задължения на отделните щати) държавен дълг на САЩ -37 трилиона USD или казано по друг начин 200% от БВП По оценка на различни икономисти вътрешия дълг на САЩ е между 300 и 500 трилиона USD, което прави САЩ най- задлъжнялата държава на Земята....

54-58% бяха военните разходи на сесесерето преди да се кюмбикне!На САЩ разходите да военните са над 600 милиарда!Ако бюджета им за следващата финансова година е 4-4.8 трилиона долара ,,начи лъиш" като курнела нинова на митинг на бесепето!Или като слави трифонов,че е борец срещу статуквото

Половината от армията на САЩ е в така нарачените паравоенни формирования - от една страна те са официално военни формирования, но не са на прякото подчинение на Пентагона. Такива са националната гвардия, гранична полиция, брегова охрана и др... общата им численост (като персонал) е около 1,2 мил човека (при 1,3 мил официална армия).. така че при официален признат разход за армията от 600 милиарда, то неофициалния е поне 2 пъти повече...., като цифрата може да стане и 4 пъти ако в нея се вкючат разни допълнителни разходи включени към издръжката и програмите на различни разузнавателни агенции и договори за уш цивилна развойна дейност (космически и др. програми)

колко всъщност е техен годишен бюджет ? и как стана , че под Обама почти се удвойха разходите ?

Върхът си! На една купчина със руски .... тролски ... лъжи

Ако не запалят тази година - догодина няма да имат бюджет за това... явно настоящата година е критична...

Нямало да пипат обаче Пентагона. Въпреки, че точно Пентагона е изгърмял няколко трилиона долара през последните години, за които няма отчет. Ма той Тръмп критикуваше и саудитците преди да стане президент де ...

До bai Onzi: И къде видя Русия да се разпада? Или така са ти написали опорните точки. Между другото дългът на Русия е 40 пъти по-малък от този на САЩ. И за разлика от САШ(чиито дълг е по-голям от БВП) ,дългът на Русия е 4 пъти по-малък от БВП на Русия.

Да, но независимо от всичко, СССР е едно недоразумение.

То и САЩ са недоразумение. Слепите са прегърнал хамерканската мечта и чакат всеки миг да забогатеят.

Никакъв проблем. Ще изсечете няколко хектара гора в Аляска и ще напечатате 20 трилиона долара. Или повече. Да има.

това мечтата на Тръмп ли е или на амер. администрация?

кой би се пожелал да не получи заплатата си край на месеца ?

Че изпушат ОФСЕТАРКИТЕ на печатницата.

Добре ще е САЩ да съкратят и броя на дипломатическите си представители у нас - специално тези, занимаващи се с психологическа война, защото цялата има работа е олицетворение на некадърност без някакав видим ефект. И от какво ще се изхранват троловете в този и други сайтове, както и НПО-тата и фондациите, както и антиБХК? Направо да ги ожалиш.....

Молвейни горкият е изкукал. Ще си замине с Тръмп.

Това няма да мине в Конгреса и Сената.

Такъв колосален дълг означава вяра в могъществото на Американската икономика!Всички които имат свободни пари инвестират в американски дългови ценни книжа и парите само се леят в Америка!За това имат толкова голям военен бюджет и отделят толкова много ресурси за развитие на новите технологии и изследване на Космоса!Между другото миналата година еддин късокрак слабоумен шизофреник който е собственик на голяма разпадаща се държава от третият свят се опита да пласира държавен дълг на световните пазари и стана за смях и подигравки защото никой не поиска да купи и рубла от активите които се предлагаха!Защото кредитният му рейтинг е ,,джънк"въпреки твърденията на жополизците му,че бил с ,,най голям"

най важното от всичко в тази новина е че се промен рязко политиката на продаване н демокрация и на ликвидиране на национани ценности. Или с други думи спира финансирането на НПО грантови организацийки които съставят черни,зелени и пурпурни списъци с ''врагове'' на САЩ и които специално у нас се занимават с основно с политичска пропаганда !!

Глупчо мамин, грантовите НПО-та се финансират в огромната си част от частни фондации. Сорос не е US Secretary of Treasury :)

Глупчо си ти, щом го вярваш, а още повече щом се излагаш да го напишеш.

Срок за погасяване на 20 000 000 000 000 дълг - 31.12.222222 година.

Направо изтръпнаха НПО грантаджийската клика у нас. Как сега ще плюят на всичко българско,как ще си оправдават поразийте които сътворих в последните години.....

ОРЯЗВАТ КИНТИТЕ НА УКРАЙНА .УКРАЙНА И Е МЯСТОТО КЪМ РУСИЯ.ДОТУК ДОБРЕ.ОСТАВА ДА СЪКРАТЯТ ВОЕННИТЕ РАЗХОДИ ЗА НАТО .БЪЛГАРИЯ НЯМА МЯСТО В НАТО.САЩ ЩЕЛИ ДА СИ ВЪРНАТ ДЪЛГОВЕТЕ.ЧУДЕСНО.ДАНО БЪДЕЩЕТО НА АМЕРИКА ЗАВИЕ В НОВА ПОСОКА И СЕ СЛОЖИ КРАЙ НА ДЕМОКРАДСКИТЕ КРАДЦИ .ОБАЧЕ ЧАК 2027 ЩЕ СЕ ВЪРНЕ КОЕТО Е СЛЕД МАНДАТА НА ТРЪМП.ПОЖЕЛАВАМ МУ ДА ИЗКАРА И ВТОРИ МАНДАТ.СИГУРНО ПО ДОСТОЕН ОТ НЕГО НЯМА ДА СЕ НАМЕРИ.ВСЕ ПАК ТОВА Е АМЕРИКА И НЕ МОЖЕ ДА ОЧАКВАМЕ ЧУДЕСА НО НАТО ПРЕКАЛЕНО СЕ РАЗШИРЯВА И ИМА ПРЕКАЛЕНО РАЗХОДИ.УСПЕХ.

Скоро не бях чел нещо толкова наивно! Даже и лумпено-олигофренните в американското общество няма как да се вържат. Значи до 2027 година те ще продължават да трупат дългове. Тоест, поне още 5 трилиона долара! След това започват да изплащат вече набъбналия до 25 трилиона долара дълг. До тогава корифеят на тази утопия (Тръмп) най-вероятно ще е умрял. С него ще са умрели и няколко десетки милиона от бедняците от най-проспериращата нация. Щото няма здравни осигуровки и социални помощи. Единствената алтернатива ще е да си войник. Ей това е перспектива. А ние толкова десетилетия се заблуждавахме, че тея са нещо по-добро. Уви ментак. Като всичко друго американско. Със статията единсвеният ефект е, че създадохте добро настроение на всички още от сутринта.

Бедата на САЩ е, че половината население си мечтае страната им да се изживява като световен пазител на реда, а другата половина иска да живее във wellfare state. И затова независимо кой е формално на власт, за да минат политиките на единия, се гласуват и харчовете на другия. И те така вече 20 трилиона и нагоре :D

Какво желание да се сравнява България с САЩ. Тези просто ще го направят, както всичко останало. Четете!

Какво ще направят бе девятка??? Ще натрупат още повече дългове! Ти американска история чел ли си. Освен да смучат света и да убиват, май с друго не са се прославили.

Единственото важно нещо е да не пипат евроантлантическите ценности. На мен и на сън все евроантлантическите ценности са ми в главата, макар и още да не съм станал гей.

Чети Маркс и си вервай.

Спокойно издънке, времето е ваше, и до там ще стигнеш.

А-а, недейте така, болшевиките ше се гътнат от злоба...

Я тия щели да развиват печатарската си дейност:))))))

тия си признаха, че са пред фалит....хахахахахахахахахаа

20трлн дълг за ФАЩ са както примерно 400млрд за 7млн България. Примерно излиа Тиквоча, бие се в косматите гърди и вика, ние всичко ще изплатим! Ще орежем здравеопазването, ще продаваме оръжие, ще продаваме газ от Черно море, ще произвеждаме консерви, ще затегнем митниците! Ефект 16млрд! А другите 384млрд бе, чадо? Ще ги напечаташ ли?

Такъв дълг освен с печатане няма как да бъде изчистен.

Дългът се сравнява с БВП. В САЩ е дългът е 106% БВП Това означава че България при сегашния БВП от около 50 милиарда долара трябва да има дълг от 53 милиарда. Така че тия 400 милиарда като пример са някаква болна путлерастка фантазия

При съотношение дълг/БВП над около 70-80% навлизаш в дългова спирала, при която единственият изход е с краката напред. 50 милиарда долара за България означават да си турим въжето още днес. Да му мислят гърците.

Ам да.Гответе се за война с Иран и Северна Корея.

Ще ВОЮВАТ някъде значи. Да видим къде

Най-лесно е да си погасят външния дълг, ще напечатат банкноти и ще погасяват. Не забелязвате ли, че за последния месец доларът е спаднал спрямо лева с 10 стотинки за долар? Е, ще му спретнат една хиперинфлацийка и всичко ще си дойде на мястото.

Долара си танцува отдавна. Беше 1,4 лева преди 10-тина години. Ама явно с печатане стана 1,8 лева по путлерастката логика. Сега пак с печатана щял да стане 1,4. Изобщо всичко се обяснява с печатане на долари, с войни при които обикновено се губи много повече и т.н.

Se taia

Ходи обяснявай на разбирачите. Те друго, освен опорните точки на Масква не признават :).

Няма никакви промени с хиперинфлацията, аз съм специалист по тия работи и мога да им дам безплатни консултации.

Ако САЩ оставят долара да поевтинее, повишените цени на суровините от Азия хептен ще им довършат производството и всички (начело с отхапаната ябълка и автомобилостроенето) ще почнат да реват като сарански мечки, че им изчезва печалбата от местните пазар. Изобщо ако тръгнат умишлено да си манипулират стойността на валутата, нито тъй, нито иначе...

Само дето забравяш една малка "подробност", която всички знаят - че американските инвеститори и компании СА БАЙ-ДИВЕРСИФИЦИРАНИТЕ ПО СВЕТА - В СВЕТА! Или си го позабравил, или изобщо не го знаеш? И знаеш ли какво следва от това? Да ти го обясня по-просто - какво става с прословутия огромен дълг на САЩ, в който толкова са фиксирани някои същества, ако доларът силно девалвира - бапример СРЕЩУ ПОСОЧЕНИТЕ ОТ ТЕБ СТОКИ И ... АКТИВИ!

Ле-лее...Спират кранчето за соросоиди ,иво минджевци и пр..боклуци.

Кранчето е в ръцете на частни " инвеститори" ,които са участвани в предизборната му кампания и тръмпи е в един отбор с тях ..

Ако е така - гответе се за война. По друг начин САЩ няма как да ликвидират такъв дълг.

Когато дългът стане прекалено голям, решението е да гръмнеш кредитора. ;)

lВременен ефект ще има. Но при съкращаване на социалните разходи ще се свие и пазара, а това не води до ръст на икономиката.

ДО 2030 ГОДИНА ПОРАДИ РАЗВИТИЕТО НА АВТОМАТИЗАЦИЯТА И РОБОТИЗАЦИЯТА 30% ОТ ХОРАТА В РАБОТНА ВЪЗРАСТ В РАЗВИТИЯ СВЯТ ЩЕ СА ИЗЛИШНИ И БЕЗРАБОТНИ :)) .. ТОГАВА ИДВА КОМУНИЗМА - ЩЕ ТИ ПЛАЩАТ ДА НЕ БАЧКАШ :))

ЩЕ ТИ ПЛАЩАТ ДА НЕ БАЧКАШ :)) ама не според нуждите и потребностите, а по резистент минимум. Колкото да не умреш от глад. Нещо като българска пенсия.

Изпревари ме, точно това щях да напиша. Според някои анализи, в Германия, след 25 г. заради роботизацията над 60% от сега работещите ще са безработни. В комбинация със затягането на коланите, резултатът ще е ясен...

Драги, "другаря" Г.Димитров е казал: "Който не работи не бива да яде!" Много лесно се отказваш от парадигмите на българската комунистическа партия. Аааа умиране има отърване няма! Всички ще се галите в комунизъм до сетния си дъх!

Всъщност, го е казал Св. Апостол Павел (Второ послание към Солуняните 3.10). Димитров няма документирана собствена мисъл. Четете, бе хора! Моля ви!

Според разчетите федералният бюджет трябва да стане балансиран към 2027 г., но за целта ще се наложи съкращение на държавните разходи с 3,6 трилиона долара. ДО 2027 ГОДИНА БАЙ ТРЪМП Я Е ЖИВ , Я НЕ - ТОГАВА ЩЕ Е НА 82 ГОДИНИ :))

И какво ще правят сега превратаджиите в Киев? А нешенските простестъри ще се хващат ли още на лъжите на шефовете на НПО за бъдещи надници?

Интересно!!! Тръгва се от съкращаване на социалните разходи , но не и воените такива. Дори бюджета на воените разходи нараства с 3 % . На всеки интелигентен човек това ще му показва , че някои се стяга за война.