Вдигат се пенсиите на 800 000 души

Двукратното увеличение на минималната пенсия за осигурителен стаж и възраст ще има отражение върху размерите на пенсиите на около 800 000 пенсионери.

Обратно в новината

Коментари - Вдигат се пенсиите на 800 000 души | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

увеличаването само на минималните пенсии е див популизъм и призив хората да не се осигуряват

С една дума- ПОДИГРАВКА!Кратко, точно и ясно

Всяка година правителството гласува какъв процент от заплатата да внасяме за пенсия И ТОЙ Е ЗАДЪЛЖИТЕЛНО ЕДНАКЪВ ЗА ВСИЧКИ БЪЛГАРСКИ ГРАЖДАНИ. Сега искат да увеличават пенсиите безпринципно ИЗБИРАТЕЛНО САМО ЗА НЯКОИ ПЕНСИОНЕРИ. Това е несправедливо. Пенсиите се налага да бъдат осъвременявани (повишавани) в резултат от повишаването на цените на тока, водата, парното и други услуги и продукти от първа необходимост. ТОВА УВЕЛИЧЕНИЕ В ЦЕНИТЕ Е ЕДНАКВО ЗА ВСИЧКИ ПЕНСИОНЕРИ . По тази причина най-справедливо е да се увеличат всички пенсии , а не само минималната , а увеличението да е с една и съща сума , без да се съобразяват с размера ( примерно по 5 лв на всеки) . В сегашния проект предлагат минималния размер да се увеличи с 40 лева, но пенсията от 201 и нагоре да не се променят ?! - НЕСПРАВЕДЛИВО Е. Ако ще се наблегне на солидарността то нека да гласуват и удръжката от заплатата също да е на солидарен принцип- да се удържа еднаква сума от всяка заплата, а когато остареят хората да им плащат еднакви пенсии за възраст. Това ще принуди хората да си спестяват пари (в допълнителните пенсионни фондове, в банки и др.) . Държавните пенсии ще станат изцяло солидарни, НО ПРИ СЕГАШНИЯ МОДЕЛ- ВСЕКИ ПЛАЩА РАЗЛИЧНО , А ПРАВИТЕЛСТВАТА ДА СИ РЕШАВАТ НА КОГО КОЛКО И КОГА ДА ДАДАТ ПОВЕЧЕ Е БЕЗПРИНЦИПНО И НЕСПРАВЕДЛИВО!

драги/а ми! Няма еднакво увеличение за всички, а според приноса им икономиката и осигуровките им. Не може да си лежал или бил на работа колкото да не заспиш и да искаш равни актуализации с ония, на които цял живот им е обирано здравето и сега не могат да си платят само лекарствата. Да не говорим, че операциите за тях са напълно недостъпни. Всички, които са работили за тази държава, дали са здравето и живота си ще получават прогресивно повече. Всекиму заслуженото.

Браво на патриотите! Това са завършени идиоти! Грам справедливост и здрав разум няма в тяхното предложение. За ГЕРБ също не може да се каже,че мислят с главите си. По-скоро със задните си части. Щом са приели такова предложение. Нали правителството трябва да се крепи някак си. Нали трябва пак "АЗЪТ" да ме управлява. Без него за къде сме! Имам и едно предложение. От 1 октомври минималната пенсия да стане 300 лева,а всички останали да не се пипат! А що се отнася до пенсионерите, най-добре е да не мъркат! Защо гласуваха за патриотите и ГЕРБ? Ха сега работи с крачка!

Системата за изплащане на пенсиите ТРЯБВА ДА Е СТАБИЛЕН ИКОНОМИЧЕСКИ ЗАКОН , НЕЗАВИСЕЩ ОТ ЖЕЛАНИЕТО НА УПРАВЛЯВАЩОТО МНОЗИНСТВО. Ако ще е на солидарен принцип - всички работници ще плащат еднакви суми за пенсия (независимо от получавания доход) и ще получават еднакви пенсии от държавата. Това ще принуди хората да си спестяват пари (чрез фондове, банки и т.н.), ако не искат да мизерстват на старини. Но сегашната , действуваща система, която удържа процент от дохода ТРЯБВА ДА ОСИГУРЯВА И РАЗЛИЧЕН РАЗМЕР НА ПЕНСИЯТА СПОРЕД УДЪРЖАНИТЕ РАЗЛИЧНИ ПАРИ . Без да се променя основата на пенсионната система е несправедливо - прочети мненията на хората в този форум и ще разбереш колко са наранени от измисленото предложение да се делят пенсионерите на "някои" и останалите. Това че някоя партия нещо е обещавала за да спечели изборите, но сега като е в управление вижда че е в несъстоятелност да изпълни обещаното не означава че трябва да въвежда хаос в пенсионната система(не че е много добра, но ще я направят неконтролируема - заварените положения и изключенията, привилегиите - това съсипва и обезценява основната идея , заложена в закона).

И ти грешиш. Подавам ти жокер за разсъждения - представи си какво ще стане със спестените ти пари за старост ако банката, в която си ги внесъл гръмне като КТБ или като банките през 90-те години. Представи си една предизвикана напълно умишлено хиперинфлация подобна на тази от 90-те, която обезценява 1000 пъти спестените ти пари. Представи си и познатите мафиотски управници. Понеже съм на този свят повече години от теб ще ти обясня нещо да запомниш - винаги досега в светове мащаб и също в регионален на 30-45 г. ограбват народите. Независимо от методите - локални войни, световна война, преврати, епидемии, а напоследък и с цветни и нежни "революции"/преврати - винаги го правят, ограбвайки чуждите и собствените си народи. Не питай кои са, очевидно е - онези, които държат националните и световни богатства. Наричат ги мафия, банкери, капиталисти, богаташи.

Що не предложиш да вземат пенсиите на всички останали и да ги дадат на най-ниските, а? За обединените идиоти гласуваха само идиоти, без мисъл и преценка в главите си, а не всички, далеч не всички пенсионери. Интелигентните хора добре знаят кои са Винкела Симеонов, Кр.Каракачанов и Сидеров. Знаят и кой е патологичния лъжец Борисов - Тиквата. За мошеници могат да гласуват само неспасяемите тъпанари.

Четете, бре - минималната пенсия на изработилите си я става 180 и след това 200, а на неработилите - от 118 - на 120. Не че 200 е нещо адекватно изобщо. Недоработил няма да получава 200, освен ако не прилага другите цигански номера за помощи, псевдоинвалидност и прочее простотии. Но да, системата е сбъркана - солидарността премахва справедливостта, благодарете на Костов за тая врътка, да прилапа генерирания продукт, без да плаща на създалите го.

И да, изходът е всячески и организирано да се избягва плащането на осигуровки, вкл. здравни, за да светне червено проблемът, за да се случи промяна в системите. Вярно, първо малоумните държавници ще вземат някой и друг милиард назаем да погасят тия плащания, вместо да променят нещата, но все ще се стигне дотам. Отделно възрастта за пенсиониране е безумна и трябва да се намали, а не да се увеличава, да се измете паразитното чиновничество, няколко добре известни лица - псевдодемократи и псевдосоциалисти - в затвора, пълен блок на циганските машинации - и работите ще потръгнат.

циганските номера и простотиите минават САМО ТАМ КЪДЕТО В ЗАКОНИТЕ ИМА ТЕКСТОВЕ ПОЗВОЛЯВАЩИ ПОДОБНИ ПРОСТОТИИ. ЗАКОНИТЕ ТРЯБВА ДА ТОЧНИ И ЯСНИ И ДА НЕ СЕ ДОПУСКАТ ИЗКЛЮЧЕНИЯ , ПРЕФЕРЕНЦИИ И Т.Н. - ВСИЧКИ ГРАЖДАНИ С ЕДНАКВИ ПРАВА И ЕДНАКВИ ЗАДЪЛЖЕНИЯ - ТОВА Е ИСТИНСКАТА СВОБОДА И СПРАВЕДЛИВОСТ. А дано, но едва ли ще е по наше време....

народа не се разбунтува, овце сме и тогава с пълно право заслужаваме всичко, с което ни мъчат

Поредната простотия. Няма ли мислещи хора в тази държава? Докога ще търпите прости хора да ни управляват и да решават живота ни? Колко пъти увеличиха заплатите на депутатите? Но всеки народ си заслужава живота и съдбата си. Гласувайте и следващия път за същите!

Ясно, изводът е - да не се внасят никакви пенсионни осигуровки от тук нататък! Другото решение е - Терминал 2.

Пенсиите се вдигат на бивши лумпени и мързеливци, които са имали най-малък принос към социалната ни система ! Хората, работили по-40 години да се оправят както могат!!! Това нашето е държава-менте, откъдето и да го погледнеш!

Пенсия се взима от заплата, заплата се взима от служба, а служба се дава на "наш другар". Така че днес големи пенсии взимат само "наши другари", а те нищо не работеха. Има и още една прослойка, която също нищо не работеше - мангали и някои от т.нар. "художественотворческа интелигенция". На тях сега ще се вдигнат минималните пенсии. И най-накрая 20% хора, които наистина работеха, а не взимаха само заплати и влачеха цялата държава на гърба си, сега ще бъдат уравнени с наистина мързеливците. А "нашите другари" са държава в държавата.

Аз така и не pазбpах ще има lи увеlичение на всички пенсионеpи с 2,4 както беше заlожено пpи пpиемането на бюджета иlи само на тези които нямат и един ден тpудов стаж.

не на всичко само ва тези дето нищо не са внасяли и са си живели живота. Това не е държава, млади хора напускайте докато е време

Подаяние за мързеливите и неграмотните. Затова тук никой читав няма да остане. Цял живот бачкане за да издържаш мангалите щото са инвалиди и живеят на социални и инвалидни. Но изглежда ние българите сме умствени инвалиди

това е страшно тъпо решение, което обезмисля внасянето на соигуровки

Не е тъпо, много ХИТРО е. Целта е един ден да няма пенсии. А ТЕ отдавна са се изнесли на запад и там си имат имоти. Както се казва "след мен потоп".

Какви са тези ревове? Че нали по ваше желание в България-най-комунистическата държава в света (всички партии са фракции на славната БКП), по ваше желание се провежда УРАВНОВИЛОВКА. Отново живеете в Развитото Соц. Общество което точно вие неистово желаехте и го построихте! Забранявам всякакви ревове. Я развейте червените си знамена с пречупения кръст - сърпа и чука. Идете на язовир Копринка и тъпчете знамето на ЕС. Върнете се в концлагерите наречени ТКЗС или АПК където заточенници без подходящо жителство да имитират работа! Вие,крещящите, спомнете си че за 2016 година Брутния продукт на България, обявен от премиера, Брутния продукт е 88 милиарда лева= 46 милиарда $. Толкова е бил и на ДЕВЕТИ СЕПТЕМВРИ 1945г. 72 години България е била замръзнала,вкаменена в комунистическата утопия. Не се е помръднала и сантиметър напред. Затова децата ни се изнесоха далеч от вас. В Канада и Австралия. Да не ги осакатявате!

Долнопробен идиот !

Когато нямаш доводи започваш да псуваш, нали? Погледни се в огледалото!

Наистина, дойди си на думата, ала първо си извади главата от задника и тогава реви.

Че децата ти са успели да се реализират някъде навън е добре за тях! Лошото е, че идиот като тебе е останал тука! Ама щом и децата ти са избягали от тебе, какво да те коментираме?

настървен политик готов да спекулира с цифри за политическа заблуда. Държавата се крепи от труда на хората , а не от политическите лозунги. Това че няма мъдри политици е голям минус за България и затова десетки години икономиката все повече затъва - сега сме най-бедните в Европа , но не бяхме такива......

себе си и за България - гръмни се, идиот!

Крайно време е да се преразгледат АБСОЛЮТНО ВСИЧКИ инвалидни пенсии!!!2/3 от тях се получават от хора, които са абсолютно здрави и имат доходи много над средното за страната, а тези които трябва да получават - получават мизерни пенсии за инвалидност по 150 лв.и едвам преживяват!!!

Това не е пенсионна реформа - това е ПРОСТОТИЯ И ПОПУЛИЗЪМ! Работиш 40 г. и внасяш осигуровки - получаваш 250 лв. пенсия; не работиш и не внасяш осигуровки - получаваш 200 лв. пенсия!!! Как ще стимулирате работещите в тая държава да внасят пенсионни осигуровки по този начин?

Докога ще се подигравате с хората? Двукратно увеличение с по 20 лв - какво ще платите с тях ? парното или тока и водата? Или както правят някои пенсионери ще спрете парното и тока, а мойе би и водата!? Какви лекарства може да се купят с тези пари? Защо не увеличихте депутатските заплати 2 пъти по 20 лева?

Осигорявали ???? Защо ? Защо сега реват ?? Времето , когато всички бяха равни ,независимо какво и как вършеха ,отдавна свърши !!!

abasador

браво, супер, адмирирам предложението, което ....." се предлага минималната пенсия за осигурителен стаж и възраст да стане от 1 юли 180 лева, а от 1 октомври 200 лв." И все пак да питам дУпетатите.... а какво става с нас тези, които сме на на 67 години и + с 42-45 години осигурителен стаж и пенсии от 210 230 лв.? Едно време в предптиятието дето ръководех, обикновенно само ромки бяха чистачки с по 75 лв. заплата, аз като директор бях с 280 лв. без да се броят премиите. В днешно време като пенсионери ни изравниха, без да има значение това, че Тя почти не знаеше да чете и пише а аз съм строителен инженер. И все още съм горд, че от 1. октомври тя ще всема 200 лв. а аз 230 лв., а единственото ми утешение, че на изборите гласувах за никой! Лек ден.

глупости, бре! Директорите бяха с 500-600 лв. заплата. Премиите отделно. Специалистите с висше образование получаваха 300-350 лв. Директор не си бил. Лъжеш!

Лъжеш ТИ! Най-малкото - никога не си бил висшист, по Живково време: ако не си "другар" на някой друг "другар", началник-цех (електронен инженер") на "Далекосъобщителна техника" вземаше първо 175 лв., а 200 - 300 работника в цеха вземаха по 300 лева - все цървули от работническата класа и с ербап самочувствие на преуспели "ценни" кадри, прескочили жителството, стъпили в "града", с ведомствени жилища и предимство при кандидатстване за какво ли не. За моята специалност в Университета кандидатствахме по 50-60 човека за едно място, и половината от местата бяха за деца на "активни борци против фашизма", от малцинствени групи, от определени окръзи, на "заслужили", "народни" и прочие парашутисти и подводничари. По Наредба влязохме 30, а завършихме 78. Целта беше висшистите да ходят с наведена глава - белким видят на тротоара някоя стотинка, докато "работниците" вървяха с високо вдигната глава - ха!, ше уча, що, та да взимам жълти стинки кат инжинеро! Оядоха се, възпитаха си децата по свой образ и подобие, и така - от поколение на поколение, та досега. И ето ни сега всички - бух в ЧАЛГАТА! Навсякъде чалга - и в образование, и в здравеопазване, и в икономика, и в политика, и в пенсионна система - та и в ценностите. "Кой ли ше я бара яката дупара..."

безпринципното разделяне и противопоставяне на пенсионерите е вредно за социалния живот в страната.

Белким тези, които повярваха на сладките обещания за увеличение на всички пенсии, са разбрали най-после що за лъжец са избрали.

Калпавото управление приема ежегодно решение ЗА ЕДНАКЪВ ПРОЦЕНТ УДРЪЖКА ОТ ЗАПЛАТАТА ЗА ПЕНСИЯ, а сега решава ДА ДАВА РАЗЛИЧНО УВЕЛИЧЕНИЕ НА ПЕНСИИТЕ ПО ИЗМИСЛЕНИ КРИТЕРИИ КОИТО НЕ СА ЗАЛОЖЕНИ НИТО В КОДЕКСА НИТО В ПРАВИЛНИКА - някакво временно решение, което по-късно ще е основание за следващо несправедливо решение, като ще се мотивират с познатото "заварено положение"............

удръжки по плоския данък са изключително несправедливи, но работа е там, че те са върху различни заплати. Не е все едно дали ще удържат 10% осигуровки върху минимална заплата и същия процент върху средна и нагоре, нали! Нямаш никакво основание да искаш еднакви пенсии за всички.

Предложение-ДА СЕ СПРАТ ПЕНСИИТЕ НА РАБОТЕЩИТЕ ПЕНСИОНЕРИ, които взимат максимални пенсии и работят за по 1000 лв на меседц включае и тъй наречените инвалиди бизнесмени и да се пренасочат към бюджета на ТЕЛКОВЕТЕ-ГРОБ ДА СПРЕ ДА СИ ПРАВИ ЕКСПЕРИМЕНТИ С ИНВАЛИДИТЕ ЩОТО НИЕ ВИ ИЗБРАХМЕ И НИЕ ЩЕ ВИ СВАЛИМ ПАК ОТ ВЛАСТ-СЛЕДВАЩИТЕ КОИТО ЩЕ ВЗЕМЕМ ВЛАСТА СМЕ НИЕ ИНВАЛИДИТЕ ОТ ГРОБ ГОТВЕТЕ СЕ ЗА ПОГРОМ-СКОРО ЩЕ ВИ РАЗГОНИМ ФАМИЛИИТЕ И ЩЕ ЖИВЕЕТЕ С 200 ЛВ НА МЕСЕЦ КАКТО ЖИВЕЕМ СЕГА НИЕ С ТИЯ ПАРИ ТОВА Е ПРОСТО БЕЗОБРАЗИЕ?И СКАНДАЛ!

безпринципното разделяне и противопоставяне на пенсионерите е вредно за социалния живот в страната. Аз, на 70 , работещ пенсионер на половин заплата (не ми стигат 230 лв.пенсия) не съм съгласен да ме ограничават в избора ми да работя (от всички работещи пенсионери държавата прибира за бюджета толкова данъци колкото и от младите работници, а от тези пари заделя и за инвалидите). Тъпо е да предлагате да ми отнемат възможността за доработване и увеличаване на мизерната ми пенсия от 230лв. Ако започна да се влача по лекарските кабинети вероятно ще ми дадат и на мен някоя инвалидна степен (няма здрави хора след 70г.), но аз предпочитам да си доработвам и да се движа и да са съм социално активен.

КРАЙНО ВРЕМЕ Е ДУМАТА МИНИМАЛНА РАБОТНА ЗАПЛАТА И МИНИМАЛНА ПЕНСИЯ ДА ИЗЧЕЗНАТ ДА ИМА ТАКИВА МАКСИМАЛНИ И ЗА ИНВАЛИДИТЕ СЪЩО-искаме 1000 лв на месец нормални работни заплати и да работим по специалностите ни не ОТ ГРОБ ДА НИ СЕ ПОДИГРАВАТЕ-ДОКОГА ЩЕ ТЪРПИМ БЕЗОБРАЗИЯТА НА БОЙКО БОРИСОВ И СИНИТЕ ПРЕСТЪПНИЦИ?

Така ще е докато си ги избирате!!!

Защо СПИРАТЕ ТЕЛКОВЕТЕ 420 ЛВ НОРМАЛЕН ДОХОД ЛИ Е БЕ НЕНОРМАЛНИЦИ ОТ ГРОБ-ЖИВЕЕТЕ С 3000 ЛВ НА МЕСЕЦ И СЕ ПОДИГРАВАТЕ НА БЕДНИТЕ И БЕЗАЩИТНИТЕ ХОРА карате си джиповете живеете охолно и не ви пука за нас-ДЯДОВЦИТЕ РАБОТЯТ КАТО ПАЗИЧИ И ОХРАНИТЕЛИ ЩО НЕ ИМ СПРЕТЕ НА РАБОТЕЩИТЕ ДЯДОВЦИ ТОГАВА ПЕНСИИТЕ И ДА ГИ ПРЕНСОЧИТЕ КЪМ ИНВАЛИДНИТЕ ПЕНСИИ-МНОГО МИ Е ИНТЕРЕСНО И КАКВИ СА ТИЯ ИНВАЛИДИ КОИТО НЕ ИСКАТ ДА СА ИНВАЛИДИ ЩОТО РАБОТЯТ ЗА ПО 1000 ЛВ НА МЕСЕЦ-Инвалиди бизнесмени ние живеем с 200 лв на месец не с 1000 лв на месец и нямаме частни бизнеси и фирми-УНИЩОЖАВАТЕ БЕЗАЩИТНИ И БЕДНИ ХОРА ВИЕ СТЕ УБИЙЦИ И ПРЕДАТЕЛИ НЕ ВИ Е СРАМ ДАНО СЕ ЗАДАВИТЕ?И ГОСПОД ДА ВИ НАКАЖЕ СКОРО?

Това в идиотска постъпка Един прос човек може да измисли такъв закон

за пенсиите е ясно, системата те стимулира да не работиш, последното в същност не е лошо. Депутатските заплати за сметка на това се актуализират на всеки 3 месеца.

Мисли се преди Фсичко за ЕЛЕКТОРАТА,който или никога не е работил и внасял в осигурителната система,или почти само е бил на социална помощ.Елементарно,Уотсън!

се предлага нещо много несправедливо като се мотивира с нещо очевидно справедливо?! мотив- нарастването на мин.пенсия изостава спрямо растежа на мин.заплата и затова се предлага повишаване на мин.пенсия, НО същото е валидно и за средната пенсия спрямо средната заплата за страната , но не се предлага подобряване на това съотношение?! Що за дискриминационно поведение?! - за едни пенсионери да има актуализация, а за други - няма. Когато се гласува процентът на вноските за пенсия от заплатата - тогава от всички се удържа ЕДНАКЪВ ПРОЦЕНТ, но когато трябва да се повишат пенсиите се измислят РАЗЛИЧНИ КРИТЕРИИ !? ЗАЩО?! ЗАЩО аз, пенсионер от 10 години ,с осигурителен стаж 45 години да съм принуден да си продавам труда на нископлатена работа (само такава може да се намери на моите години, въпреки висшето образование и две магистратури) за да добавя малко към недостигащата ми пенсия от 230 лева, а на хора работили по 15-20 години държавата ще подарява по 200 лв.месечно?! и то като ми удържа от заплатата процентно толкова, колкото и от по-младите работници!? Това насила тласка хората да се съгласяват с предложението на работодателите за сива икономика.... Нима това не го разбират хората предлагащи подобни решения?! Недоумявам как представители на профсъюзите могат да подкрепят подобна несправедливост?! ОТНОВО СЕ ПРЕДЛАГАТ ПОЛОВИНЧАТИ РЕШЕНИЯ КОИТО ЩЕ СЕ ОТЧИТАТ КАТО ДЕЙНОСТ . Много шум за нищо.........

това е престъпно увеличение , какво значи минимална и максимална пенсия Това е в резултат на внасяните осигуровки за пенсия, или всеки получава това което си е заслужил Реалното увеличение е в проценти на всички пенсии Така аз нямам интерес да се осигурявам, ззащото някога някой си решава за моята пенсия.Благодаря, преддстои срив в системата.

защо има правила за пенсионно осигуряване след като всяко правителство може да взема решения да не ги спазва и на едни пенсионери да раздава повече, на други по-малко, а на трети - никакво увеличение ? Всички работещи плащат ЕДНАКЪВ ПРОЦЕНТ ОТ ЗАПЛАТАТА ЗА ПЕНСИОННО ОСИГУРЯВАНЕ - редно е да няма разделяне по разни измислени критерии при актуализирането. Друг е въпроса с колко да е увеличението. Според мен не е необходимо да се смята в проценти, а на всички (независимо от размера на пенсията) да се изплати добавка компенсираща инфлацията .Обективно при отпускането на пенсията се отчита различния размер на вноските и се отпуска различен размер на пенсията.

Увеличават само минималните и максимални пенсии. Другите, коректните, тия дето честно са се осигурявали върху цялата си заплата - на тях трохи ще подхвърлят като пенсиите им паднат под минималната заплата . Дедо Тиква гледа да си освободи максималната пенсия, а другите - кучета / ГЕРП ги яли. Мамка ви престъпна! Затова сега, веднага след като малкият ни син се дипломира ще замине при брат си завинаги и никога няма да се сети за тая варварска територия , управлявана от престъпници, селяндури и простаци, дето ограбиха и захвърлиха дядо и баба им при кофите за боклук след десетилетия робски труд, дето готвят същото за нас, техните родители, а утре ще захвърлят и тях след като изцедят жизнените им сили. Беше райска градина нашата България, продадоха я и я превърнаха в кочина. Който на народа си зло е направил добро няма да види. Бог забавя, но не забравя.

не можах да захапя. "Увеличават само минималните и максимални пенсии."???????????????????

Дотук, от години увеличават само максималната пенсия. Средните с жълти стотинки. Щото 2 лв. вече е монета, т.е. стотинки равни на 20. Но максималните пенсии увеличават със стотарки. Под натиска на Обединените идиоти подхвърлиха нещо на най-ниските пенсии. Като цяло всички пенсии се обезценяват и гонят минималната заплата. Най-много се обезценяват средните, на съвестните осигуряващи се.

Срам, позор, и не ви е неудобно да казвате ,че ще вдигнете с 2лв (2 хляба, или 2 кисели млека или 300гр евтино фалшиво сирене или 2 блистера аналгин или 300гр месо или 3 бр американски бутчета на месец/дели го седмица/ден) пенсиите! А вие ще работите по два-трийсет часа на седмица и ще получавате хиляди!!!! Какво сте направили повече, с какво сте допринесли повече???? НЯМА ТАКАВА ДЪРЖАВА!

Само за тарикатите и мързеливците мислите. Какви са тези социални пенсии? Трябва да се взимат от социален фонд, и да не се говори, че се увеличават пенсиите, а социалните на мързеливците и тарикатите мамили държавата.

пенсионер да си в българия,няма да се изморя да го повтарям

Безумна държава, безумни институции, държава която подкрепя предимно тези, направили най-малко за нейния прогрес. На молцинството, което не работи, плащат, за да се оножда от 12-13 годишни. На тези, внасяли най малко пари, т-е реститутки, не работили цял живот, взимащи хиляди от наеми, увеличение, на тези, дето не са учили и не са внасяли, - увеличение, на будалите, дето са учили и работили, -нищо. Старите пенсии изостават безпричинно от новите, по тази система директорът по-рано получава по-малко от чистачът сега, полковникът по-малко от сержанта и т. н. Грях им на душата на тези ,дето избират безхаберни некадърници да ни управляват. Те освен бъркотия и несправедливост друго не са в състояние да сътворят. Какво да очакваме от полуграмотни Калинки и цървули, дето разбират само от овце и копане.Къде отиде швейцарското правило или принципа за справедливост, който е внасял повече ,да получава съответно и повече. Само за циганските гласове ли ще бачка изтерзаният българин, само за тарикатите, мързеливите и неграмотните? Що за безумие и догога ще ни правят на маймуни?

невероятно увеличение на социалната пенсия за старост с цели два лева на месец, т.е. с едно евро.или с други думи с цели шест стотинки и половина на ден. убийствено !!!жестоко !!!

Пълна анархия в пенсионното дело. Съвестните, които се осигуряваха, стават потърпевши. Бай Иван Алкохолика е вече на особено внимание и най-вече социалната му пенсия. Новият социален министър е един послушко и безидейник. Такива ни управляват с първосигнални реакции без капка визия за развитие!Любители от начало до край!!!

Цели 100 млн ще раздадат на бедните за една година.....само от КТБ за нула време откраднаха 4500 милиона-ще ги раздават към 40 години.

на г-н Б.М.Б колко му се вдига, пенсийка, щото сам ще си санира къщата, а?

Слаб 2.Колко прави двукратното увеличение

"Двукратното увеличение на минималната пенсия е съгласно обявените приоритети на сегашното управление." "Двукратното увеличение на минималната пенсия"..ТАКА ЛЪЖА И АЗ БАБИТЕ ПО ИНТЕРНЕТ: " Притежавам четирстенен апартамент"...вярно ни имат за калпав матерЯл, но това не е от нас, а е от дебилското им самозабравяне..да им се подиграем и ние, само това имаме... ...вратарят им ги е слаб, ги ибъ и у простаците грухтящи ...

За тези,които са се осигурявали законосъобразно- от трите най дългото.Да ве я и държавниците!Но, вероятно са целесъобразни- 800 000 доволни избиратели.

Колко е хубава да си от утайката на обществото. Не си внесъл и лев осигуровка, а държавата се грижи ли, грижи за теб. Пак мангалите и безработните намазаха. Демек простите, неграмотните и манипулируемите.

Аз ще гласувам за Бат Боко.Ти си работи

Ганъовски резил... не могат да платят пенсиите на тези, които посториха държавата... Каквото и да разказвате за "величие", то си е направо смешно..

Това мазниче не е никакъв експерт щом не се противи на избирателно повишение на не работилите и не се осигурявали. Пенсиите са ниски и защото са 35 % от макс. осигурит .доход.А той не расте защото над него заплатите на властта,лакеите и някои лапачески служители се облагат само 10 % и отиват в джобовете им!!??Сложен е таван по политически причини.Имало незаслужени осигуровки:банкери, партийни секр.,агитпропове и др. Но нали власта имате топки .В полша на тези им дават средната пенсия. У нас всичко е като соца. Б.Б. ще си клатурка като Т.Ж. Но раята си дреме и си заслужава......

В помощите ще има повечко свинска мас - да си маже те филийките! И след това - кеф Ви - .червен пипер., кеф Ви - .шикер. !

С пенсиите при Костов се копуваха два пъти повече храни,а ние го оплюхме и обвнихме за мизерните пенсии,когато държавата нямаше никакъв резерв,след комунистическото ограбваяне!Ако го имаше Костов или подобна кадърност ,като неговата,сега мин. пенсии щяха да са чуствително над 400 лв.Сега продължаваме да търпим золумите на живковите некадърнци и демагози!

Ако може да ни вдигнете и .онази работа. - цена нямате!

нея ще я дарят на нуждаещите се.

Кат, ти дигнат оназ "стопнатата" пенсийка тогаз си барбори за скорости Глей, ора говорат, че ви и огреяло слънцето..... Ама у наше село/3-те лева/, това са 2 ЦЕЛИ ХЛЯБА, или 4 нищо и никакви мин... за по един1/2 леб. Става ли, душичке моа Последниа е бунус!?

Дневната надница на европейски работник е около 100 евро=200 лв.,но нашите управляващи нямат срам ,щом се хвалят с това и нямат оправдание,защото дори македонските пенсии са двойно по-голями от нашите!Явно нашите управляващи са крайно некадърни или крадът пенсиите безбожно!

На запад се чудат как живеем с тези пенсии и заплати. И най куриозното ЗАЩО НЕ ПРОТЕСТИРАМЕ? ,,Браво Бойко " го имат за факир при това положение в ЕС. Така е усмирил матряла,че Хитлер е бебенце пред него.

100евро там пълниш резервоара на колата даже остават 20 евро.Това е ЕДНА НАДНИЦА. Което ще рече ,че тук трябва да пълниме резервоара също с една надница. А тя е колко?от 30 до 50 лв.Разликата отива у бандитите герб по топлите острови.

А намали малко дневната надница- масово работят за 50€ чисто, 100€ са само по документи- половината отиват за осигуровки. Иначе си прав/а за македонските пенсии, че са по-високи от при нас, но те пък си имат други проблеми там. Социалната ни политика е под всякаква критика години наред- не е нормално да си работил 25г и да си внасял осигуровки, а един ден да ти подхвърлят 50€ пенсия поради старост, щото някои си са решили да вдигнат възрастта и осигурителния стаж до невъзможност- нормално ли е мъж да тича по скелето на 70г, а жена на 65г дето подпиква в гащите да блъска в производството?