ТЕЛК-овете в страната преустановяват работа

От днес всички ТЕЛК-ове в страната преустановяват работа и нямат право да издават решения за намалена работоспособност.

Обратно в новината

Коментари - ТЕЛК-овете в страната преустановяват работа | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Хаос, повече хаос! Спирали работа, ми да им спрат и заплатите. Отменени са само два реда, а те си търсят повод да създават напрежение. Борисов ИСКАТ ДА СВАЛЯТ!

Лично на мен двама мои познати са ми казвали, че са взели пенсия от ТЕЛК чрез корупция, а вътрешен човек, работил в ТЕЛК, но не корумпиран ми е споделял, че когато комисията привърши работата си председателят на тази комисия изваждал от джоба си не по-малко от 900 лв. за деня.Същият този член на комисия възмутен от това напуска. Когато чаках пред комисия за ТЕЛК се почувствах унизена, първа отидох, последна минах. Не беше създаден никакъв ред. За това пък права, здрава и красива циганка, облечена по последна мода беше извикана първа и излезна с решение, което беше написано веднага. Стана ми мъчно за българите - колко и как сме третирани. Не ме категоризираха. Постъпиха така с мен, само за това, че не предложих пари. Позор. Заради подобни случаи наистина болните пациенти остават без пенсия.Не знам ОП как ще се справят с алчните лекари. Вярно, че заплатите са им малко, но така ли трябва да се решават проблемите?. На кого парите му стигат?

Да, телковете отнемат пенсии на хора с доказани заболявания, като състояния след операция на мозъка - клипсиране на аневризъм, така било по наредбата.

Ама какво сдружение на лекари?! В телковете НЯМА лекари, Там са събрани несадърни търтеи с нищо не значещи дипломи. Повечето не могат да оценят разстоянието до тоалетната чиния, камоли пациент. А това, че системата им не работи го знаем от десетилетия, а от тях и едно разумно предложение не е излязло. Е динственото с което се справят е да заливат с бумащини страдащите хорица и да издават халшиви и несправедливи решения.

Като масово хората работят за по 400-500 лева, а само лекарствата им за месеца са 200-300 лв, нормално е щом имат заболяване да се явят на ТЕЛК. Здравната каса не поема почти нищо от лекарствата включително на онкоболните. Тук е Ада на Земята. Внимавайте какво пишете, защото утре вие може да сте диагностицирани и да се сблъскате челно с този проблем. Молете се за здраве, защото в България болен е равно на обречен. Молете се никога да не разбирате какво е да избираш дали да купиш лекарствата си, от които зависи животът ти или да си платиш тока или храната.

Ще си позволя и аз един коментар понеже съм със 75 процента ТЕЛК ! На 42 години съм , а заболяванията ми се множат с годините и вече са като меню в ресторант ! И аз не искам да пия по 6 пъти на ден лекарства , да влизам по 3 пъти в болницата на година и да правя десетки ЯМР за да следим дали ще живея оттук нататък ! Много хора си мислят , че инвалида задължително трябва да е куц , сакат или сляп / недай си Боже / !!! Има и много по-страшни заболявания , но външно на човек изобщо не му личи и затова съм упрекван хиляди пъти , че ТЕЛК-а ми е купен !!! И аз не искам да имам ХУХК , тумор в главата , аневризма , епилепсия и т.н. , но ..... Така , че помислете преди да пишете всевъзможни глупости , че сме си платили документа !!!

Два милиарда за некачествено саниране и убийство на инвалидите. Това какво управление е?

Аз те мога да разбера що за ограничени хора пишат тук. Пенсията никой не я дава заради това може или не може да работи човек. Дават я поради заболяване. Затова в различните ТЕЛК решения си пише с право или без право на работа. Никой не иска да е болен както и никой не иска да зависи от друг. Но тази мизерна пенсия не променя живота на болните хора понеже с нея не могат да си платят само лекарствата.

А ти не разбираш ли, че цели квартали симуланти вземат тази пенсия за сметка на други?

Не може заради квартал със симуланти да се оставят хиляди тежко болни хора на произвола на съдбата без никакви доходи. Това се нарича геноцид. Вместо да се ревизират телк решенията едно по едно, те спират всичко за цяла България. Ами утре ако те диагностицират тебе, ще ти е приятно ли заради трима роми симуланти да ти откажат на теб каквато и да е помощ или подкрепа, защото някой друг е симулирал?

Браво Нему. Пусна директивата за некачествения мат'рял и има-няма и месец откакто дойде на власт с придворните си започва масовия геноцид. Първо инвалидите, после пенсионерите, след това бедните, после средната класа и т.н. До някоя и друга година остава само Той, свитата Му и магистралите, а и Вальо Златев, че някой трябва да пълни колите Му и тези на антуража с гориво. Да ни е жив и здрав и по-бързо да провежда геноцида, че да се мъчим по-кратко.

Искаме да работим по специалностите си както и вас и не на осем часов непосилен за инвалидите работен ден и 24 часови дежурства като охранители и пазичи.1000 ЛВ ИСКАНЕ ЗА РАБОТА НА ИНВАЛИДИТЕ КАТО ЗАПЛАТИ ЗА ИНТЕГРАЦИЯТА НИ ИНАЧЕ НИ ВЪРНЕТЕ ПЕНСИИТЕ ОТ ГЕРБ ПРЕДАТЕЛИ-ОСТАВКА!

Някой най-сетне да обясни на продажната нация и на робите, къде са парите от бюджета за ТЕЛКОВЕТЕ и кой спира точно ТЕЛКОВЕТЕ как ще живеят инвалидите които живеят с 200 лв на месец пенсия-АКО ИСКАТЕ ДА РАБОТИМ ВСИЧКИ НИ ОСИГУРОЕТЕ поне 1000 лв на месец заплати за да ни интегрирате щом искате да ни интегрират а не да ви слугуваме чорбаджии за мизерните ви минимални работни заплати и да ви работим като охранители и чистачки-СРАМ СТЕ ВСИЧКИ ЗАЩО НАЦИЯТА ОЩЕ СПИ И НЕ ИЗЛЕЗЕ НА ПРОТЕСТ-ТОЛКОВА ЛИ СТЕ СЕ ШАШНАЛИ ПО ТАЯ ДЕМОКРАЦИЯ И ИСКАТЕ ДА РАБОТИТЕ КАТО РОБИ И ВОЛОВЕ ОТ СУТРИН ДО ВЕЧЕР ВИЕ СТЕ НЕНОРМАЛНИ БЕ РОБИ?

Интересно ми е защо мълчат инвалидите и не идат да обсадят парламента вмомента виждаме че този парламент не работи за интересите на Нацията да поискаме наказателна отговорност на НОИ и на ШЕФОВЕТЕ НА ТЕЛКОВЕТЕ ЧЕ НЕ НИ ЗАЩИТАВАТ ИНТЕРЕСИТЕ КОРУМПИРАНИ СА ДАВАТ ТЕЛКОВЕ НА ЦИГАНИТЕ И СА ПОДКУПНИ

Друго не може да се очаква в дивата джунгла. Ще живеят само гадните животни.

СЕГА ГИ Е СТРАХ ОТ НАС ЧЕ ГОВОРИМ ПРОТИВ ГЕРБ ПОСТАВЕТЕ СЕ НА НАШЕ МЯСТО-не взимаме заплати от по 1000 лв не караме джипове и скъпи лимузини нямаме скъпи джиесеми и не излизаме с красиви мадами-ТОВА Е ЦЕЛЕНАСОЧЕНА ПОЛИТИКА НА ПРАВИТЕЛСТВОТО КРАЙНО ВРЕМЕ Е ДА ГИ ОСЪДИМ НЕ НИ Е СТРАХ ОТ ВАС И ПРЕСТАНЕТЕ ОТ МЕДИИТЕ ДА ГИ ЗАЩИТАВАТЕ ТОВА СА ПРЕСТЪПНИЦИ И ЩЕ СИ ПОЛУЧАТ ЗАСЛУЖЕНОТО-ЗАТОВА ЛИ ВИ ИЗБРАХМЕ ДА НИ ЛИКВИДИРАТЕ?

ВСИЧКИ ДА СИ ЗАЩИТИМ ПРАВАТА ако сме истински българи и да ги питаме къде са парите за инвалидите и стига с тоя геноцит на инвалидите-КАК ЩЕ ПРАТИТЕ ХОРА В ИНВАЛИДНИ КОЛИЧКИ И КОИТО СА НЕПОДВИЖНИ ДА РАБОТЯТ ПРИ МАЦКИТЕ ВИ БЕ ТЕ ЩЕ СЕ ПОБЪРКАТ КАТО ВИДЯТ ИНВАЛИДИТЕ ПОВЯРВАЙТЕ НИ И БЕЗ ТУЙ И СЕГА НИ МРАЗЯТ ДОСТАТЪЧНО ЩОТО СМЕ НЕДЪГАВИ?ЗАЩО ОТ БСП МЪЛЧАТ И НЕ ЗАЩИТЯТ ИНТЕРЕСИТЕ НА ИВАЛИДИТЕ НАЛИ СТЕ СОЦИАЛНА ПАРТИЯ ИЛИ ВЕЧЕ СТЕ КАПИТАЛИСТИ БИЗНЕСМЕНИ ГОСПОЖИЦИ И ГОСПОДА ОТ БСП И НА ВАС ЩЕ ВИ ДОЙДЕ КРАЯ КОМУНИСТИ??

След като спират ТЕЛКОВЕТЕ и унищожават инвалидите-ЗНАЧИ ДЪРЖАВАТА НЯМА ПАРИ-И Е ПРЕД ФАЛИТ-ГРОБ ЕДВА ДОЙДОХА НА ВЛАСТ И В БЮДЖЕТА НЯМА ПАРИ ДА ДАДАТ ПРЕД НАЦИЯТА И ИНВАЛИДИТЕ КЪДЕ ИМ ИЗЧЕЗНАХА ПАРИТЕ ДА ГИ СЪДИМ ВСИЧКИ ТИЯ В МЕЖДУНАРОДНИЯ СЪД-ТОВА ЗАСЛУЖАВАТ-НЕ НИЕ СТРАХ ОТ ВАС КОЛКОТО И ДА ВИ СЕ ИСКА ДА НИ УНИЩОЖИТЕ ВИЕ СТЕ СРАМ ПО ЗЛЕ СТЕ И ОТ КОМУНИСТИТЕ-ЩЕ ИМА ИЗВЪНРЕДНИ ИЗБОРИ ЗАРАДИ ТОВА ПРЕДВИЖДАМ ГО И ГРОБ ЩЕ ЗАГУБЯТ КЪДЕ СА ОТ БСП И ЩО СПЯТ?

Това е целенасочено ИСКАТ ГО ТЪЙ НАРЕЧЕНИРЕ ИНВАЛИДИ БИЗНЕСМЕНИ които взимат по 1000 лв на месец и не щат да имат пенсии и имат фирми.Ние нямаме фирми и живеем от тия доходи.ГРОБ УНИЩОЖАВАТЕ ИНВАЛИДИТЕ ДА СЕ ВДИГНЕМ ВСИЧКИ НА БУНТ И ДА СПРЕМ БЕЗОБРАЗИЯТА НА ТАЗИ ВЛАСТ ЗАЩОТО ЩЕ НИ СЪСИПЯТ И УНИЩОЖАТ-целенасочена политика е за УНИЩОЖЕНИЕ НА БЪЛГАРСКИТЕ ИНВАЛИДИ-ДОКОГА ЩЕ ГИ ТЪРПИМЕ ТИЯ ИЗРОДИ ДОЛУ И ОСТАВКА И ПРЕДСРОЧНИ ПАЛРАМЕНТАРНИ ИЗБОРИ НОВИЯ ЗДРАВЕН МИНИСТЪР ДА БЪДЕ СВАЛЕН ОТ ВЛАСТ И ДАДЕН НА ПРОКУРАТУРАТА И СЪД-КЪДЕ СА ПАРИТЕ ЗА ПЕНСИИТЕ НА ИНВАЛИДИЕ КОЙ ГИ ВЗЕ?ДА СИ КУПЯТ НОВИ ДЖИПОВЕ И ЛИМУЗИНИ ЛИ ДАНО ВИ ПРЕСЕДНЕ ГРОБАРИ?

Стига писахте! НЕ ВИ ЛИ ЯСНО ЧЕ ТОВА Е " БЪЛГАРСКА РАБОТА" ВСИЧКИ ЗНАЕМ,ВИЖДАЛИ СМЕ ПОЗНАТИ С ФИКТИВНИ ИНВАЛИДНИ ПЕНСИИ. В КРАЙНА СМЕТКА: - ЛЪЖЕИНВАЛИДИТЕ ЩЕ ПРОДЪЛЖАТ ДА СИ ПОЛУЧАВАТ ПЕНСИИТЕ А ВИЕ НАПРАЗНО СЕ ВЪЛНУВАТЕ. СПОМНЕТЕ СИ КЪДЕ И КОГА ЖИВЕТЕ - ТОВА Е СЪВРЕМЕННАТА БЪЛГАРИЯ. НЕ МОЖЕТЕ ДА Я ПРОМЕНИТЕ - ПАЗЕТЕ СИ НЕРВИТЕ ЗА ДА НЕ СТАНЕТЕ "ИНВАЛИДИ"

Накрая ще ти бъде намерено някой от I.p. адресите.

СИБ купува ОББ като към едната нула прибавиш още една става кенеф. Нещо започна много да мирише на ЖАНВИДЕНОВОТО ВРЕМЕ. Грабайте парите - някой се изкряска и кухите банки хвръкнаха завчаска.

НЯМА ПАРИ, НЯМА ПЕНСИИ, НЯМА ДЪРЖАВА. В Украйна преди да се случат събитията на Майдана гръмна пенсионата им система. Бяха три месеца без пенсии. Резултата после го видяхте. Това предстои и у нас. ПАРИ НЕМА ДЕЙСТВАТЕ!

дано си прав

Обявена е датата,представени са документите,явяваш се днес и...няма решение.Без работа,без пари,изтича валидността на документите и се гаврят с теб,защото си безопасен инвалид.Де бастун,де!

Истинските инвалиди, да, но за фалшивите, глухи, кьорави, високо кръвно, дискови и още много елементарни човешки болежки не. Има цели села, благодарение на подкупни доктори от ТЕЛК са глухи, кьорави, нервни и т. н и цуцат ли цуцат неправомерно пенсии. А, колко работници хем работят хем вземат инвалидни пенсии за елементарни човешки и старостни болежки?

Пиша ти слаб като оценка... Нито знаеш кой наистина има нужда от парите, нито разбираш от елементарен човешки език и мозък... Знаеш ли за истинския глух колко му струва закупуването на един слухов апарат, на слухови батерии???? Знаеш ли колко струва лечение за генетично увреждане, съпътствано впоследствие от изменение на костите, ставите, и вече не може на 100% да ходи на работа?!! Кой си ти да даваш определения, че глухите, куците(зависи коя категория) нямат право на и валидна пенсия, като освен, че са принудени да спестяват за да купуват материали за техните нужди, защото пък значителна част от тях работодателите не ги наемат на работа, или заплатата им е мизерна!! Да не говорим и за другите истински инвалиди какъв "живот" водят. Затова нямаш право да слагаш всички под общ знаменател, невежи гражданиноо!!!!!!!! Трябва си ЗАВИШЕН КОНТРОЛ НА КОГО СЕ ДАВА ИНВАЛИДНОСТ, ПРИ НАИСТИНА ДОКАЗАНА ИНВАЛИДНОСТ, А ФАЛШИВИТЕ ТЕЛК-ове ТРЯБВА ДА СПРАТ И ТОВА Е!!!! А ЗА ТАКОВА НЕЩО ТРЯБВА НЕКОРУМПИРАНИ ЛЕКАРИ ОТ КОМИСИЯТА!! Разбра ли, невежи човеко!?!

Не сте ме разбрали. Истинските инвалиди, моля да получават. По стечение на обстоятелствата съм наясно колко фалшиви инвалидни пенсии има и още случайно ли правителството се е насочило там. Милион гонят инвалидните срещу 200 хил. преди 15 години, да ви говори нещо? Сравнете с Германия например, колко са инвалидните там. В България са в пъти повече от критериите там. Свидетел съм как жена със сменена става взема инвалидна колкото заплатата си. Ходи си на работа и дано. Правилно ли е? А, колко са с високо кръвно и инвалидни пенсии? Критериите трябва да са точни, на който трябва да, а не като в Шуменско сляп пенсионер по болест а той ловува и не ну пука.

СЕГА ТРЯБВА ДА ОЗДРАВЕЯТ И ДА ПОЧНАТ ДА РАБОТЯТ, АКО ИСКАТ ДА ЯДАТ :) ...КРАЙНО ВРЕМЕ БЕШЕ!

ББ е гениален. Как хитро намери пари за увеличение на пенсиите. спря телковете, със замах ще умори по-бързо десетина хиляди инвалиди и с техните пенсии прави бюджет

Това е патриотично.Трябва ни здрава нация

Тиквуне, нещо май не си прецизен. Ако баща ти е освидетелстван от ТЕЛК пенсионер, то решението на ТЕЛК е безсрочно и не подлежи на повторни прегледи. Отпуска му се съответен процент от социалната инвалидна пенсия, която в момента е 158 лв, като добавка към пенсията му за ИВС. Ако е инвалид, примерно 75%, ще получи 25% от въпросната социална пенсия, или това са около 38 лв! Толкова. До тук с митичните огромни инвалидни пенсии. А, да не забравя - плюс 19.50 за социална адаптация и винетка, ако има малък автомобил.

Най-големия проблем на България в момента са инвалидите.Не е проблем корумпираната съдебна система,нито мафиотската политическа система.Най-големия проблем са инвалидите.В нацистка Германия са унищожавали хората с недъзи и тук става това.По отношението на едно общество към хората в неравностойно положение се определя качеството на това общество.Нека да затегнат контрола и да премахнат фалшивите инвалиди.Но да престанат да тормозят с некомпетентността си хората,които наистина са в неравностойно положение.

Не инвалидите. Фалшивите инвалиди са проблем. Не най-големия, но достатъчно голям.

Фалшивите политици и цялата пенсионна система са виновни и най-вече ние, че търпим всичко това да се случва.

след 70г. всички възрастни са инвалиди, но само ако намериш подходящ лекар за прилична сума ще може да ти осигури нужния документ за това.

Да , проблем е, защото наистина на всеки инвалид се падат поне по двама, "инвалидизирани" с връзки или с пари. Затова няма пари за лични асистенти, инвалидни колички и пр.

- плащаш на наш доктор и си готов с бензина за мерцедеса за месец.

Сега покрай тази бъркотия ще се "икономиса" някой лев от еднокраките и ще бъдат увеличени обещаните пенцийки!Иначе депутатските заплатки наесен пак ще бъдат увеличени!

Мискините нали трябва да компенсират увеличението на минималните пенсии? Да не мислите, че ще го направят за своя сметка и ще се лишат от екстрите, които с търпението си им гарантираме!

хора, които се нуждаят от освидетелстване/пре- освидетелстване и разчитат на средствата, които биха получавали за да преживяват, да се лекуват - да бъдат оставени без експертиза?!

Колко са тези-няколко хиляди... Ще ги заместим със мигранти...

ТЕЛК да се закрие със закон. Националният осигурителен институт да има лекари - експерти, които да дават тази оценка за здравното състояние на нуждаещите се /без рушвети- прасета, агнета, банкноти.../

каква ще е разликата не разбрах? Тези лекари от НОИ няма да разпознават парите ли?Или няма да ядат прасета и агнета?

И кое е новото, което си мислиш, че предлагаш? :) Да се определя всичко от един човек ли? Няма начин. Тези неща трябва да се определят от специален независим орган, какъвто е ТЕЛК! Ако той зависи от НОИ, ще се отиде в другата крайност. А, между другото, трябва да знаеш, че НОИ не изплаща т.нар. инвалидни пенсии! Това, дето го говорят, че инвалидите ощетявали пенсионната каса, е лъжа, за отклроняване на проблема.

И сега, като направят новата методика, вече няма да има цигани, инвалидизирани поради загуба на крайник, но с налични 2 крака и 2 ръце! От какво ни отклоняват вниманието с тази "новина"?!

Как ще се отсеят истинските от фалшивите инвалиди? Мисля, че пак опира до съвестта на членовете на комисиите. А ако просто се спусне едно число за допустим брой инвалиди, вярвам че повечето ще са фалшименто.

Какво да кажа аз, когато преди 19 години лекуващата ме лекарка ме "отписа" от измежду живите. Инвалид ли съм ... или не.

Няма страшно Бати Бойко ще отмени решението на съда. Той е съда, няколко пъти правителството не се съобразявало със съда. Абе, какъв е този съд?!

Геноцида на идиотите от ГЕРБ продължава. Пародия на управление, пародия на държава!

пародия на държава и да сме свободна територия!Белким избием престъпниците и след 250 г.да изнасяме демокрация .

Юдаизмът, ционизмът, всемирната еврейска нация и Международното правителство органически не могат да приемат създаването и съществуването на българска държавност. От "ПРОГРАМАТА ЗА ИЗТРЕБВАНЕ НА БЪЛГАРСКИЯ НАРОД", приета на московския ционистки конгрес 1988 г.

Защо не спрат другите злоупотреби и най вече грабежите като КТБ, Ванко Костов и други крадци? ??? Сигурно на пенсионерите мн дават и мн ще спечелят от мизерните им пенсии. Искат и болните хора да уморят. Не ви е срам.

Къде е трола-Анти, да се изходи по въпроса, къди си бе кратун ? Той е "спец" по тази тема с Телковете и пенсиите по болест !!!!

Трябва в Методиката на ТЕЛК да залегне проверка за двойно гражданство (живеещи в чужбина ) , имена като асан , демирел , доган , айше и такива . Не съм съгласен да плащам от данъците си пенсии на хора които са поданици и плащат данъци на чужди Държави .

Синът ми е на 17г. и след нескопосана операция от "хабилитирани" професори сега е неподвижен от кръста надолу.Сега му предстои ТЕЛК. Какво се оказва: удар след удар, безнадеждно кошмарно бъдеще! Къде е държавата? Какви са тези ялови реформи от некадърни чиновници! Явно ще купувам калашников!

нема се пУашиш, за сметка на това здрави и прави момци скатават от работа с "инвалидни пенсии"... Исках да кажа - ще ти трябват доста боеприпаси ако наистина ще стреляш по хората... По-добре инвестирай в добър адвокат и съдери кожата на тея дето опропастиха сина ти.

Много лъжеш ти червено тролче,ама то.с времето всичко се връща..

Някой запознат ли е как стоят нещата с инвалидите примерно в Румъния,Унгария или Чехия?Каква е там законодателната уредба за инвалидите?Защо трябва да откриваме топлата вода?Аз съм убеден ,че всичко е въпрос на контрол,а законодателството е подобно на това в изброените държави.Толкова ли е сложно да се отсеят фалшивите инвалиди?

но е политически некоректно.

Да вземат да проверят баба Елка Младжова от Монетен двор - тя сама признава, че е платила подкуп на ТЕЛК, за да получи група инвалидност, но продължава да работи и да тероризира останалите служители.

монетнИЯ двор, ако обичате! Той е единствен в страната и е редно да се членува!

Простете ми цинизма, но всъщност виждам някаква връзка между това решение и решението на зам. министъра на здравеопазването- знаете кое решение имам предвид. Това започва да бъде издевателство над българският народ в стила на 1939 година.

Предлогам докато се изработи новата методика за ТЕЛКуване на засегнатите, да се раздадат 400кг заловен тия дни наркотик, та нуждаещите се да го продават, за да не умрат от глад, или да го използват, за да си отидат поне щастливи от тоя свят.

административния съд отмени и решението за цената на билетчето от 1.60лв - ЗАЩО СЕ ПРОДАВА ОЩЕ!!!! а ТЕЛКовете набълзо ги спират!!!! двоен стандарт по европейски стандарт!

кое ти е толкова трудно.Нямаш ли пари за адвокати ще раздаваш сам правосъдие!

Това са нацисти! Не спряха да тероризират инвалидите! Какво искате, да сте на тяхно място? Господ забавя, но не забравя, внимавайте.

проблемът не е че тормозят инвалидите. проблемът е как да отсеят хората които имат нужда от помощ от разните зеленокожи паразити дето точат здравната каса. по приницип е престъпление да оставиш с 200-250 лв човек кйто не може да се грижи сам за себе си, но от своя страна като идеш в някой катун дето баба, дядо ,майка, баща и 4 чивета са асматици по документи... или там нчкаква друга измишльотина заради която прибират 8х200 лв....

От 12 години взимам пенсия като инвалид поради тежък диабет, високо кръвно и т.н.Ако си мислите , че управляващите мислят каква пенсия ще получат много се лъжете .Те толкова се накрадоха , че изобщо не разчитат на пенсии.Обраха пенсионнните фондове.В момента съм в болница и елате да видите колко хора в скапания Булгаристан са болни.Тълпите прииждат отвсякъде.

...в коя болница сте, щото в София в доста болници има доста празни легла и медиците се чудят кого да хоспитализират, та да приберат паите от "пътеката". Отделно, че маса народ се възползва от тази "екстра".

В ТЕЛК и НЕЛК сега прецакват болните за да им остават бройки да дават срещу пари на здравите.

Кога ще публикувате новина за състоянието на Георги Иванов и дали близките му са подписали декларация за даряване на органите му или оня малоумник Мирослав Незнамкойси, дето е назначен за зам. министър в МЗ ще дръпне шалтера.

Ал

800 000 с ТЕЛК ... Да няма ядрена война?! Не ме разбирайте погрешно, хората с увреждания трябва да получават някакъв вид помощ, но очевадно се ЗЛОУПОТРЕБЯВА със системата. Много! Не може на 2 работещи да виси по един псевдоинвалид!

Има война, има геноцид над българския народ! Ти сега ли разбра?

Няма война! Лошо е - има грандиозни измами! Познавам 14 човека с ТЕЛК, всичките са с фалшиви заболявания! До скоро таксата за фалшив ТЕЛК беше 1000 лв; тъпите копелета ги избиват за 4 месеца! Да пукнат дано! заради такива отрепки истинските нуждаещи се ще пострадат. Ако се хване такъв, публична трябва да се разчекне! Ама и шибаните доктори са виновни, нямат насита копелетата!

Ал

Съгласен съм, че като хванем такъв, било то псевдоинвалид, било то доктор, който издал фалшив ТЕЛК, трябва публично да го разчекнем! Но какво да правим с тези дето знаят за конкретни такива случаи и си траят?