Някои пенсии ще се увеличат

От 1 юли 2017 г. минималната пенсия да се повиши от 161,38 лв. на 180 лв., което представлява увеличение от 11,5 на сто.

Обратно в новината

Коментари - Някои пенсии ще се увеличат | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

ПРЕДИ ИЗБОРИТЕ ОБЕЩАВАХА СВЕТЛО БЪДЕЩЕ! СЕГА НИ ПРАЩАТ В НЕБИТИЕТО. ПАРИ ЗА ПЕНСИИ НЯМА! НО ПАРИ ЗА УВЕЛИЧЕНИЕ НА ДЕПУТАТСКИТЕ ЗАПЛАТИ НА ВСЕКИ 3 МЕСЕЦА ИМА, ПАРИ ЗА НОВИ КОЛИ СЪЩО, ПАРИ ЗА ОГРАБВАЩАТА БЪЛГАРИЯ АДМИНИСТРАЦИЯ БЕЗ ОГРАНИЧЕНИЕ СЪЩО. БЪЛГАРИНО НЕ ЗАБРАВЯЙ,ЧЕ БЪЛГАРИЯ ИМА АДМИНИСТРАЦИЯ ЗА 15 МИЛИОННА ДЪРЖАВА. НО НИЕ СМЕ САМО 5 МИЛИОНА. ОСТАНАЛИТЕ СА ЗАД ГРАНИЦА. ПО НЕКАДЪРНА И НЕКОМПЕТЕНТНА АДМИНИСТРАЦИЯ НИКОГА НЕ Е ИМАЛО В БЪЛГАРИЯ! ВСИЧКИ НЕКАДЪРНИЦИ И РОДНИНИ НА ВЛАСТ ИМАЩИТЕ СА НА ДЪРЖАВНО СЛУЖБА. ДОКОГА? Е, ОТКЪДЕ ЩЕ ИМА ПАРИ ЗА ПЕНСИИ? НЕ ГОВОРЯ ЗА ГЕНОЦИДА, ЗА ЕДНИ ПЕНСИОНЕРИ ИМА ЗА ДРУГИ НЯМА. ПЕНСИОННАТА СИСТЕМА Е ИЗГРАДЕНА НА ПРИНЦИПА НА СОЛИДАРНОСТТА.

Толкова е просто,всички пенсии трябва да се увеличат с еднакъв процент!Другото е дискриминация към хората,които с вноските си са допринесли най много за системата...Така поощряват ниско образованите и мързеливите.

Другарю скорцени,който се пенявиш тука из форума каква заплата взимаш,че внасяш по 900лв.или послъгваш като кумира си!Ако не лъжеш и за границата кой знае колко си се слагал на ЗКПЧ-то да не те слагат наряд!Имах такива съседи-комунисти,които спуснаха синьото знаме от прозореца,откъде ли го бяха взели!И ти си от тях!

Има много които не заслужават защото през 90години работеха за си без да внасят данъци. Тогава добре и сега добре,а честният данъкоплатец да го д.....а!!!

КЛЕТ БЪЛГАРСКИ НАРОД, ПРЕМИНАЛ ПРЕЗ ФАШИЗЪМ, КОМУНИЗЪМ, АЛА НЕ ДОЧАКАЛ СВЕТЛИЯ ЖИВОТ, ЗАЩОТО ВРЪХЛЕТЯЛ ГО ДЯНКОВИЗЪМ. Световната криза отдавна мина, но ние - българите, все още сме в ерата на "Дянковизма". Европейските икономисти знаят много-добре, че истинската пхрпичина за продължителната криза в България е грешната финансова политика на 1-то правителство на ГЕРБ!!!

Си прав,на нас пенсионерите нищо не могът да ни направят/няма да ни уволнят/Ако някой организира ,веднага тръгвам на протести.Трябва да се прекрати този ,,геноцид,, с пенсионерите

Честито на електората. Останалите, които са допринасяли за държавата... да го ду..т.

Пенсионери, Вие сте сила, която никой не може да спре. Ако се организирате, а имате и оръжие, можете да смажете всичките боклуци в парламента, както и техните шутове - мутри и бизнесмени. И никой не може да ви спре. Ние безволевите работещи, явно не можем да направим нищо.

Тези дето гласуваха за Волен Сидеров,да не забравя,че той им обещаваше 500 лв.минимална пенсия!!! Сега той е на власт и ще реализира това!!

Добре е! Тия с най ниските пенсии нямат проблем-да пазаруват в сръбско.Само за сравнение и то за животни-немска храна за кучета жосера у нас чувала струва 155лв, купувам си я от сръбско за 40 лв. Де е киро на кирия.

300лева пенсия ,ама някога.

Нещастници лъжливи!Не си нараниха и напоиха метресите с разбити предници!Пука им за народа!

Извода за работещите е ? Kaшу си яж, уиски пий, крий данъците, крий!

пенсионерите всички като умрат ще са уптави и НОЙ и държавата и всички ще са млади, работоспособни и бюджета идеален!

БГ е колония на ФАЩ причислена към Африканският департамент. Бочко "ОБЕЩА" 600 лв средна пенсия.

Значи на хората, които имат най-голям принос за осигурителната система пенсиите остават замразени, а на тези, каото не внасят нито лев, ще им вдигат пенсиите. Браво на управляващите.Страхотен стимул за осигурявящите се.

В Македония минималната пенсия е 2х на българската. Какво повече да се каже?

викат пенсии...

В Сащ и Европа за 10год стаж вземаш минимална 500 долара,а нашите комунисти за над ч0г стаж ни сравняват с Африка

В САЩ е Европа си печатат долари, както си щат. Ние не сме оторизирани за тази дейност, сори

Не че Турция ми е симпатимна, но там и минималната работна заплата и пенсията са съобразени (т.е. изчислени) със СРЕДНАТА (не с минималната) сума необходима за издръжка и живот!

При сегашните цени и възможности на страната и на Балканите минималната пенция требе да е 500 лева а минимална заплата 1000 лева! ний сме по-богати, по работливи от европата! стига Европа-грабеж!стига евро -геноцид!Да живее Балканската Федерация!

към редактора Виктор Стефанов : може ли да напишете от кой източник взехте и публикувахте тази информация? Написаното е много несправедливо и това е видно от съдържанието и количеството на коментарите по въпроса. Гарантирате ли достоверност, или това е поредната дезинформация за настройване на общественото мнение????????

Така се увеличава бройката на тези с минималните пенсии. Както не индексират пенсиите, скоро всички ще станат с минимални пенсии.

Сега трябва останалите пенсионери да заведат един колективен иск за дискриминация срещу правителството. Ето как една добра идея може да се обърне срещу създалите я - патриотите обещаваха да се повишат всички пенсии, като минималната е 300 лв. При пазарлъците с герп, чрез оправданието, че няма пари се оказаха поощрени предимно сиганите с 0 дни трудов стаж и фалшив ТЕЛК.

о Данчо,Данчо .Не ги ли виждаш,какъв колективен иск какви 5 лева.Всеки народ си заслужава съдбата.

За съжаление си прав.

Децата ще помагат от чужбина. хахаха

Отново всичко се прави в полза на ц------е, тези дето си купиха инвалидност първа категория от корумпирани комисии срещу 500 лв. Честните българи (които сега НИ обиждат, като залухави), които работихме 42 год, отново ще "лапаме мухите". Хвала Вам "патриоти" и Вам "европейци"! Този текст беше цензуриран от модераторите а възмущението ми от цензурата отново беше цензурирано като спам!?

Жалка герберска работа!Борисов засрами се бре и спри геноцида над пенсионерите!СРАМОТА!

Не чува и вижда тази мъка народна,имитира ,че вдига пенсий

"пенсии, ваканции, информации..."

Трудов стаж 42 години, без нито ден неплатен отпуск - 200.00лв пенсия

еми на хорицата им е добре.Да виждате недоволни по -площадите,не няма.Всичко е наред със тоя загубен народ

метни 20 , 30 000 лв през прозореца и се успокой!

По добре пукни като куче и ще извършиш едно добро дело през живота си. Няма да плюскаш от хляба на младежите които са бъдещето на нацията а ти си една дърта, проста, безполезна и вечно недоволна твар. Комунистическа измет.

аауууу... защо така бе другарю :)

Век, швайне! Век! Век!

Ти си следващия. Граничар.

От кой хляб плюскаме бе шебек,от тоя който сме си го замесили ли.??? А върви и си намери високо дърво и въже,сапуна от мен

приятел млад си а на гробищата пише и ние бяхме като вас и вие ще дойдете при нас така че плюй си в пазвата да не остаряваш.......

Малко те еХХх в Малко Търново навремето!

Пенсионната система трябва да е пределно проста и справедлива. ПЕНСИОННА РЕФОРМА 1. Всички пенсионери получават еднакви пенсии. Просто се разделят събраните пари за годината на броя на пенсионерите. Така и системата никога няма да е заплашена от фалит. -- За да няма спекулации ще поясня. Някои ще кажат, че работят повече и трябва да получават повече, това не е така. Обикновено тези които работят малко, получават много. Второ, този който уж работи много и получава много, той ще си е взел парите от заплатите докато работи и получава голяма заплата. Но след като се пенсионерат хората стават еднакви, вече не работят и трябва да получават еднаква пенсия. Тия намазаните са си взели келепира докато са работили, няма защо да ламтят и за времето когато няма да работят. Пенсионната система не е бакалски тефтер, внесъл изнесъл. Тя е социална необходимост за подпомагане на възрастните хора и като такава трябва да се разглежда а не като средство за печалба.

Значи слагаш под един знаменател миньорите които дават здравето си, полицаите които рискуват живота си и тн. с тези които нищо не са пипнали през живота си.

Тези дето работа не са пипнали през живота си са депутатите, но те вземат най-големи пенсии.

На мен ще ми одържат 900лв. месечно за осигуровки и трябва да вземам пенсия колкото мързеливия гащник дето не плаща осигуровки. Ай сиктер. Смърт на комунизма и комунистите.

Като не искаш еднакви пенсии, тогава да вземаме еднакви заплати.

В Япония няма обикновени пенсии. Всичко, което заделиш през целия си трудов стаж и внесеш в банка, ползваш след като вече не работиш. Няма заплати за хора на НОИ и т.н.

И това е вариант, но тогава трябва да има една социална пенсия за всички българи, а койй каквото си е заделил за старини да си го ползва.

Само,че тук е България и това никога не е било и няма никакъв ама наистина никакъв начин да стане.

работя вече 46 години. В последните 10 получавам и пенсия. Размерът на отпусната пенсия е според осигурителния доход и времето за което е получаван. Увеличението е заради увеличаване на цените - еднакво и за работещи и за пенсионери. За да се запази справедливостта е правилно на всички да се добави еднаква сума (а не процент) към пенсията за да се покрият допълнителните разходи от повишаване на цените. Всичко друго е нарушаване на правилата за определяне на размера на пенсията.

да ни интегрират пенсионно с циганите? Вие сте новатор!

Браво! Изравнихте родителите ми, бивши преподаватели в Университет и 41г. стаж с чистачката Пена - с 15г. стаж и основно образование.

Твойте родители комунисти за да имат 41г. трудов стаж трябва да са станали "професори" на 19 години. Аз на 19г. бях в Гранични войски и пазех южната граница на България. Комунистическа сган, не заслужавате пенсии а куршум в тила.

глупендер от всякъде. Как не са те думнали на границата,там такива копелета не прохождаха.

Родителите са преподаватели в университет колкото Сталин е демократ! И какво против имаш леля Пена????

С тези действия се мотивират младите хора да не се осигуряват на реални заплати. След като награждаваме тези, които не са внасяли, или са внасяли минимални осигуровки за сметка на тези, които са внасяли големи и реални осигуровки, не чакайте приходи от работещите в момента. И после да не се чудят тъпите политици, защо не им стигат парите от НОИ, та трябва да взимат от бюджета! Увеличават се пенсиите на всички, с изключение на тези за възраст и реален осигурителен стаж. Дискриминация в най-чист вид, но с огромни бъдещи последици.

Не може винаги да вдигате пенсиите на най-мързеливите и тарикатите. Стига сте ги покровителствали. Увеличението да е за всички. Стига с тази дескриминация на достойно работилите, за сметка на социалните тарикатите .

защо ще се увеличават "САМО НЯКОИ" пенсии?! Увеличават се цените и съответните разходи ЗА ВСИЧКИ ПЕНСИОНЕРИ ЕДНАКВО И НЕЗАВИСИМО ОТ РАЗМЕРА НА ПОЛУЧАВАНАТА ПЕНСИЯ!!!!!!!! ПРЕСТАНЕТЕ С КОМУНИСТИЧЕСКИТЕ ПРИВИЛЕГИИ ДА ДЕЛИТЕ ХОРАТА НА ЗАСЛУЖИЛИ ПОВЕЧЕ ИЛИ ПО-МАЛКО!!!!!!

добре е като за начало

не е добре на едни да се дава добавка, а на други да не се дава . Отпуснатият размер на пенсията отразява по закон разликата в платените предварително осигуровки. Тук написаното увеличение НЕ Е АРГУМЕНТИРАНО ПО КАКВИ КРИТЕРИИ СЕ ПРЕДЛАГА ДА Е РАЗЛИЧНО - САМО НЯКОИ ДА СЕ УВЕЛИЧАТ.

ДЕЙСТВИЕ НА ПРАВИТЕЛСТВОТО. ТО СПАЗВА ПРАВИЛОТО НА ДИКТАТОРА "РАЗДЕЛЯЙ И ВЛАДЕЙ". НЕ МОЖЕ СРЕДСТВАТА ОТ ПЕНСИОННИЯ ФОНД ДА СЕ РАЗДАВАТ КАТО ПОМОЩИ. УВЕЛИЧЕНИЕТО ТРЯБВА ДА Е ЗА ВСИЧКИ С ЕДИН И СЪЩ ПРОЦЕНТ.

На дъртите комунисти пенсия въобще не бива да се дава. Единственото което заслужават е куршум в тила.

Баща ми никога не е бил член на БКП, работил е и сега, на 8з продължава да работи- гледа животни и пчели, но пенсията му няма 200 лв. За какви комунисти ми говориш???

ВБА

Щом, все още делите хората не по това, което са дали на държавата и на тези около него без да чакате да Ви се върне сте много зле в начина на мислене. Ако му дойде времето да вземате пенсия сам, ще си дръпнете спусъка, но и тогава едва ли може да разберете... ЗАЩО?!. Ако продължавате да живеете с тази злоба към другите независимо, кой какъв е бил някога, нищо добро не Ви чака, както в личен план така и в обществен. Поне това би трябвало да го знаете, а то си го пише в Книгата.... Всеки един, ще бъде съден! После, нагоре или надолу. В това, ще се убедите стига да имате време, и да сте по наблюдателен/А, какво става около вас. Недейте да вадите скелети от гардероба! Няма да има прошка за никои, но още не сте го разбрали, но не сте, който съди, а ...

увеличаването на цените е ЕДНАКВО ЗА ВСИЧКИ БЪЛГАРИ (работещи и пенсионери). На работещите заплатата расте непрекъснато. На всички пенсионери да се увеличи пенсията С ЕДНАКВА СУМА ЗА ПОКРИВАНЕ НА ЕДНАКВОТО ПОВИШАВАНЕ НА ЦЕНИТЕ. Така ще се запази съотношението в различния размер според осигурителния стаж.

И аз съм на същото мнение.Пенсионният фонд го разграбиха ,вина имат всички управляващи досега.,.Комунистите го откранаха,всичко от преватизацията която за ,,жълти стотинки,,официално се направи ,а невероятни комисионни се взеха.А наследниците им Герб,Дянков посегна на ,,сребърния фонд,, и не потърсиха отговорност за нито една кражба, това означава ,че са съучастници в миналите грабежи на всичко построено от народа

Стойте и им работете на тия изедници.Нищо по-добро не чака и вас

Комунист никога не е работил. Комунистът е търтей, който краде или лежи на хълбок и чака от държавата да му даде.

Баба ми вземаше 24лв. пенсия а дядо ми 46лв. Това бяха пенсиите по времето на Живков. Активните борци, крадци на агнета и кашкавал вземаха по 150лв. така наречената "народна пенсия". Смърт на комунизма и комунистите.

ТЕЗИ МИЗЕРНИ СУМИ,ПЕНСИИ ЛИ ГИ НАРИЧАТ???

В държава на мутрите,това е много голяма пенсия

според различния доход за пенсиониране по закон се получава различен размер на пенсията. Увеличаването на пенсиите се налага заради увеличаване цените на услугите и храната. СПРАВЕДЛИВО Е НА ВСИЧКИ ПЕНСИОНЕРИ ДА СЕ УВЕЛИЧИ ПЕНСИЯТА С ЕДНАКВА СУМА, ПОКРИВАЩА УВЕЛИЧЕНИТЕ РАЗХОДИ - това увеличение е еднакво за всички българи , и за работещите се покрива с увеличаването на заплатите им . Редно е да се увеличат и пенсиите - увеличението е еднакво за всички тях затова и всички пенсии трябва да се увеличават с еднаква сума , а не с процент.

А защо с моите пари, които всеки месец ми ги удържат като осигуровки трябва да увеличават пенсиите на комунистите, които с нищо не са допринесли за държавата? Аман от търтеи комунисти.

Заслепен от злоба и безсилие си, Скорцени. Комунистите съвсем не са били търтеи щом като за броени години след Девети септември 1944 създадоха държава която имаше пари за всичко! Бита карта си, Скорцени!

Сполай ви, герберуни и петриоти, че ми вдигнахте пенсията на 180 и после на 200 лева!!Ако съм жив още някоя и друга година, мога да дочакам до 240 лв., толкова ми беше при лошият Тодор Живков!!!

При Тодор Живков масовата земеделска пенсия бе 24лв. /двадесет и четири лева/. "Активните борци" вземаха 15олв. "народна пенсия".

В обществото на частната собственост не може да има справедливост. Държавата е слаба, една шепа хора богатеят непрекъснато за сметка на мнозинството от народа, което пък непрекъснато обеднява. Не че по време на социализма пенсиите бяха високи, но тогавашните 150 лева нормална пенсия имаха нееднократно по-висока покупателна способност, отколкото едни сегашни 300 лева нормална пенсия. Според нас при пенсиите трябва да има уравновиловка, т.е.не трябва да има голяма разлика между най-високите и най-ниски пенсии. По време на трудовия стаж разликите в заплатите са били много големи. И по този начин достатъчно дълго високозаплатените са били облагодетелствани от количеството и качеството на своя труд.

При Тодор Живков масовата земеделска пенсия бе 24лв. /двадесет и четири лева/. "Активните борци" вземаха 15олв. "народна пенсия".

Много срамежливо сте го написали, бе герберунски подлоги, защото и дори на вашите кухи манерки им е ясно, че това е противозаконно и несправедливо, плод на задкулисните договорки на управляващата ни шайка престъпници!!Може ли някой да ми каже, аз с моята пенсия от 218 лв., колко ще ми я увеличат, 5,00 лв?!Е, защо тогава съм внасял осигуровки повече от тези с минималната пенсия?!Бял ден да не видите, долни мръсници, свещи да си купите, Борисов, Симеонов, Сидеров, Каракачанов и в най-скоро време да ви потрябват за най-близките ви, мръсници!!!

Люти клетви им пожелаваш, с празни тикви държава искат да управляват.

А другите пенсии.Къде е.справедливоста.Позор. Слушайте този патриот, че да не падне правителството.Четири години ще има голямо изнудване.Така се купуват гласове.Браво. По закон на една шепа хора.

Троловете на Посрано добре са се постарали да осерат темата с опорните точки на червената столетна мръсотия.Първо пределно ясно се казва че става дума за пенсии за възраст и стаж а не за социалните такива. Второ не ви ли е срам да говорите че не е социално малките пенсии да се увеличават а другите не. Хора колкото и претенции да имате за това какво сте внасяли това го НЯМА! Търсете си го от Тато и от наследилите го измамници! В момента се плаща от удръжките на работещите вашите пенсии. Хората с пенсии под 180 лева при еднакъв процент увеличение през годините като абсолютна стойност не получават дори и един хляб отгоре! Разберете че тези хора реално гладуват! Доживяхме комунисти да са против увеличение на мин. пенсия!!!!

Прекалявате с Тато! Преди 27 години бях в разцвета на силите си и работех на пълни обороти. От как живеем в "демокрация" изработих повече от половината си пенсия и това, което имам сега, е резултат от реформите на умните седесари. Най-лесно е обективната истина да бъде обявена за "червено тролене". Ама няма да е вярно!

При комунизма нямаше такова понятие "гладуващ пенсионер". Дори и малките пенсии не позволяваха да се гладува! Няма такъв филм! От мен да го знаеш. Това е в главата на някой увреден седесарски мозък! Ти знаеш ли глупчо,че хората нямаха проблем да си плащат и водата и тока и телефоните и парното? Знаеш ли,че имаше работещи радиатори във входовете на блоковете? Това знаеш ли? На подскачащите идиоти все комунистите им виновни. Те разсипаха страната; комунистите били виновни. Я погледни; тия в ГЕРБ какви са? Колко от подскачащите идиоти се вляха при тях?

Нали от 1 юли 2017 щяха да вдигнат всички пенсии с 2,4%. Това ще стане ли,а?

Нещо не ми е ясно. При 7 000 000 Българи, средна продължителност на живота 70 години 10% безработни, средна пенсионна възраст 60г., трбва да има : 1 000 000 пенсионери, 3 600 000 работещи и 400 000 безработни, 2 000 000 учащи. ЗАЩО? пенсионерите са 2 500 000, работещите са 2 400 000 Нещо ни лъжат!

Към 31 декември 2016 г. общият брой на пенсионерите е 2 181 356 души. работещи 2016 3 016 000 Средна продължителност на живота 2016 74.7 2017 средна пенсионна възрас 62.5 Демографски проблеми : Брой новородени 1950 180 000 ; 2016 към 62 000

В държавата Абсурдистан , от 118,14 лв. на 120,98 лв. !? Само преизчислението ще глътне повече ресурс !

И сега к"во? Който е блъскал за да получи 180 лв пенсия, става на минимална! Демек за чих е блъскал, а не е чакал БХ да му даде 180 лв.

А, кога ще се увеличат пенсиите на моите родители, които честно и достойно са работили всеки по 40 години за тая България- с пенсии за стаж и възраст? Не че баща ми си няма своите- високо кръвно, диабет, увеличена простата, пердета на очите и засягане на ретината, като при това ТЕЛК Търговище прецени, че не достатъчно болен за добавка към пенсията му. Та и за това не може да събере 4500 лева за операция на простатата- лазерна, защото здравната каса, която той 40 години е пълнил със своите осигуровки не я поема. За лещи на очите си криво- ляво събра пари, естествено за най-евтините от 500 лева. И сега, аз неговата дъщеря питам: Кога ще настъпи справедливост в тази страна? Ние сме поредното семейство осигуряващи се цял живот на пълния си размер доходи и питаме ДОКОГА ще чакаме справедливост?

Съчувствувам на тези с малките пенсии! Смятам обаче,че това което се върши е крайно несправедливо. Какво ако пенсията ти е 300 или 400 лева? Какво можеш да направиш с тях? Ще кажете,че не е едно и също 200 лева и 400 лева. Вярно не е! Обаче пенсията се дава за трудов стаж и внасяни социални осигуровки. Тя не е социална помощ! Това за сведение на пишман патриотите. Следващия път никой няма да гласува за вас. Просто защото това е несправедливо и излъгахте много хора!Защо не попитате как се чувствуват хора с 250 лева пенсия,които сега не получават нищо?Нищо че хората си имат необходимия трудов стаж. С кого ги сравнявате? С тия които са с 10 години, с тях ли?