Абитуриенти предпочитат университети в 6 държави

През последните години се увеличава броят на учениците, които продължават своето образование в чужбина.

Обратно в новината

Коментари - Абитуриенти предпочитат университети в 6 държави | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

и в англииски унита, както и у нас, щата е много раздут, та за да си оравдаят заплатите (незаслушени), искат да взимат максимум студент от цял свят.

Нормално е децата ни да заминат да учат в ЕС, след като качеството на образование в родните ни ВУЗ е под всякаква критика. Да не говорим, че и бройката/вкл. и филиалите им/ непрекъснато се увеличава, заради делегираните бюджети. След обединението на Германия техните ВУЗ се сляха на териториален и/или научен принцип. Докато всеки 1-во класник в БГ, вече е потенциално приет студент в БГ ВУЗ, няма да има качествено образование в България.

Нещо не виждам съветски университети да са в топ 5. Ама така е искат в гнилия капитализъм , като синчето на Курнелия Нинова.

Топ дестинацията за студенти е Расия. Открай време ватниците покоряват света с акъл и иноваации.

Е, нали сме бедни.. защо ще предпочитат в най- скъпите университети като могат да учат без пари в НЕ ПО=МАЛКО престижни Европейски университети. В Германия унижерситетите са безлатни!!!!!!!!!!!!!!!! Нещо Много гнило има в тая статия!!

Поредна група емигранти. България спрямо населението си е най големия донор на свежа кръв за Европа. Да са живи и здрави английските баби,че ще има кой да им заработва пенсиите.

Толкова по-зле за абитуриентите и техните родители - давайте си парите на чуждите държави за "обучение" на децата си, но се опитайте и да разберете дали те наистина учат там и какво от това. А за съответните държави, чуждестранните студенти са един чист приход - не случайно толкова реклама се прави у нас, за да продължават българите да наливат и по този начин пари в другите държави. Марионетни правителства , давайте с рекламите на чужди университети. И да добавя: погледнете класациите на университетите - много, ама много от тези, в които си пращате децата са с далеч по-нисък рейтинг от Софийския университет и са на ниво на Техническите университети в Бг. За какво тогава си пращате децата и си давате парите?

техническия е лессен за завършване? опитаи да видим дали изобщо ще влезнеш.

Плюйте руснаците,защото са ни освободили!Браво отрепки долни!

От какво пък са те освободили пък теб руснаците? Онези руснаци нямат нищо общо с тези, след 1917г. че и до сега? Хубаво те освободиха след 44г. избиха интелигенцията и ни напъхаха в панелките.

тачър и Блеър в Кеймбридж - смях смяяяях

Който не цени държавата си - заминава. Българите ОСТАВАМЕ ТУК.

Ся, ти че си кух и си търсиш оправдание - ясно. Но недей смесва двете теми!

Ако имате възможност заминавайте, няма да ви се наложи да гледате назад!

абитуриенти от Немската езикова гимназия "Константин Гълъбов" заминават за Германия, и така е от 20 години !!!

И какво после - една много малка част от тях наистина завършват, другите работят на черно за жълти центове. Е, пак предпочитат да се влекат из Германия, отколкото из България, защото там центовете за ниско-квалифицирания им труд са повече отколкто в България за висококвалифициран труд. И кой печели от това - не тези нещастни, лъгани хора, а немците. Не случайно има толков реклами за учене в чужбина.

Поредните опорки на рашанистите. Кой е излъган, бе? Хората си завършват и работят в Германия и изобщо не се оплакват, че някой ги е излъгал или подобно. Това с миячите на чинии се изтърка. Ако миеш чинии в България, ще миеш и в Германия.

това е фалшива новина. и децата знаят, че всички топ университети са в россия!

А сега с напъните на руския патриот, станал военен министър, да въвежда пак задължителна казарма, все повече млади хора ще изчезнат завинаги от България. Почти всичките ми познати вече мислят да изпратят децата си навън. И им е през оная работа каквото някакви руски агенти ще им говорят. Имаш едни деца, искаш бъдещето им да е добро. В задунайската губерния да останата такива като Караскпенов и други дебелаци и да си ходят в задължителната армия. Да си викнат и всички тантурници дето веят руски знамена и псуват ЕС. Голяма сила ще са! С пирмема, бастуните, празните глави и стърчащите сланини. Да ви емм.

дано нито един човек не иска да учи в български университет, амин! завърших търновския, само лошо мога да кажа, нито са ми помагали, нито на някои там някога му е пукало за мен, нито имат дарба, само за парите са в тая работа.

Да беше отишъл в Кембридж, за да видиш как там пък още по-малко щеше да им пука за теб. Само че, трябваше да им плщаш по над 20.000 евро на година.

имам пълно право да ги мразя и да търся лично отмъщение и да им пожелавам лошо, на 3 пъти ми отказаха помощ за работа, а на други хора, от които взимат услуги да има как краката да им целунат.

Тупур тупур дя. Затваряй гранцата

"българските ученици от СМГ ще се изучават в едни от най-добрите университети" ... изучават или обучават? Хайде редакторката да си прочете текста и да си оправи грешките - правописни и пунктуационни. Ако не ги вижда - да си опразни бюрото!

Ех да ми паднат в рачичките тия западни сдуденти ще ги побъркам и ще ги напрая войници а женскити до една шивачки и готвачки

Загърбили Ленин Сталин Димитров и Расия всичко живо е тръгнало на запад.Оставаме тук другари и първо да върнем сино на другарката Нинова и Станишев от омразния запад.

Да заторим границата пиле да немой да префръкне.Който иска да учи да отива само у Масква .Точка

Гледам няма много наплив за Московския държавен университет. Странно защо и най-червените чугунени глави дават мило и драго децата им да учат в омразния Запад. Начело с другарката Нинова и джуджето Путя.

Къде го гледаш това бе, соросоиден убитак? На козяк ли?

Като гледам си прост циганнинн. Ако знаеше поне малко езици сам щеше да може да го прочетеш. Слагай вазелина, време е да се дупиш на джуджето.

Беше какво беше, ама вече не е същото. Ако искат да учат по математика не им трябват чужди университети. Който е кадърен и с българска диплома ще бъде взет венага където си поиска. Гладът на запад е голям, няма и няам кой да работи. Кьораво и сакато ще приемат стига да иска да работи. Ако са луди родителите да плащат скъпи такси. Виж за лаладжийските дисциплини като икономика ,социология и така нататък може да се плащат пари, че трябва от рано връзки да завързват.

Ааа ко ше са заниммате да учите, палим трактора и на нивата.

Браво на тези деца!!!

Англия е 1. Защото там се учи и се иска пипе и дуп.. Заслужава си инвестицията в странство. Има възвращаемост. Елате в УНСС, СУ, НБИ и ............. Доброто образовани е най-читавата инвестиция.

Това е една от причините за демографската криза. Би трябвало да се забрани тук да може да рекламират и да се записват за чужди учебни заведения.

Абе, нещо не виждаме в статията православни-славянски университети. Все лоши...толерастли и прозападни соросоидни държави и университети.

1500 стипендии отпуска Руската Федерация за български студенти, дрисък. И всичко е заето.

изучават влиянието на униформата върху бойният дух на червената армия!