Съдът отстрани от длъжност подкупните професори

Окръжният съд в Пловдив отстрани от длъжност професорите Симеон Василев и Николай Банков от Университета по хранителни технологии, обвинени за взимане на подкуп

Обратно в новината

Коментари - Съдът отстрани от длъжност подкупните професори | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

и ние както и другаря цацаров сме твърдо против тези престъпници и ще ги натискаме

Друго си е в СУ. В Алма матер не се занимават като кокошкари със студентите. Гепат направо от бюджета с някакви схемички, фиктивни дейности и комисионни от поръчките. Ректорите и кликите окоро тях до един станаха милионери!

Не е честно,ами другите?

Познавам, макар и не лично, проф. Василев. Контактувал съм с него, засичал съм го по журита и конференции. След случая коментирах с колеги, които го познават по-добре от мен. Всички от тях са изненадани и не вярват, че е взимал пари по този начин. Също така, ако погледнете коментарите, ще видите, че много рядко някой студент се изказва срещу него в този смисъл (за разлика от другия професор, който въобще не познавам). Тъй като поназнайвам туй-онуй за УХТ, аз си мисля, че знам какво се е случило. Вероятно т. н. "дилъри" наистина са уреждали изпити. Но, това е ставало по друг начин, най-вероятно в канцелариите на съответния факултет - това е универсален и удобен способ, а и не е прецедент. Изпитите на Василев са в първи или втори курс, той изпитва стотици студенти и едва ли ги помни всичките, нито пък си прави труда да следи какво се случва с тях по-нататък - никой преподавател не го прави. Спокойно на някой завършващ може да му се промени оценката в съответните протоколи - сега всичко е електронно - достатъчно е секретарката в съответната канцелария да отдели 1-2 минути. Никой няма да се усети и да тръгне да проверява съответствие с евентуална книжна версия на протокола, която обикновено се губи в тези канцеларии. Разбира се, дилърите за пред студентите казват, че дават парите на еди-кой си преподавател - нормално е да ги лъжат. Вероятно Василев е изгърмял, за да се прикрие истинската схема. Но, според мен, няма да успеят да го осъдят поради липса на доказателства. Съответно, той ще заведе дело и ще го спечели - сигурен съм, че ще го направи. Не знам каква е истината, но смятам, че съм прав в предположенията си.

Хубава е пледоарията Ви, ама какво ще кажете за белязаните банкноти намерени при арестите им? А да, полицейска манипулация, парите са подхвърлени с цел набедяване.

"... каза той и изяви желанието си да остане на работа, за да може да изпита още 400 студенти". 400 студента х 300 лева = доста приличен, даже луксозен апартамент в центъра на града. Явно професорът си събира пари за старини.

А, бе yeве сплескани кой ще отстрани от длъжност подкупните съдии и прокурори. Какво стана с пияните прокурорки от Варна - нищо, преместихте ги от една длъжност в един град на същата длъжност в друг град. Кой ще отстрани от длъжност депутатите, лобиращите за интересите на чужди държави и продаващи националните интереси. То професорите е най-лесно, защото са от провинцията и никой не стои зад тях. Но кога ще започнете да чистите собствените си редици от некачествени получовеци.

В УНСС това е утвърдена практика от 20 години. Всеки го знае, а Борислав Борисов даже стана политик, за да получи още дивиденти, че ръководи най-подкупния университет в България.

навсякъде е така и всеки го знае,ама трябват доказателства...

а титлата профессор защо не я взеха?

Вече не са професори, само ако работят във ВУЗа са професори.

Ако са станали професори преди 2010 година по старият закон, те си остават такива независимо от това дали работят във ВУЗ. След 2010 титлите са за длъжност в университет.

Номер. Двамата ще изгорят с цел сплашване на другите. Може ли някой да каже колко преподаватели в българските ВУЗ-ове вземат пари? Отговора е много прост. Защо? Защото стават студенти пълни амсалаци, но имат пари. Докато не се въведе избор на студентите, най-добрите, най-умните и интелигентни вътре, а амсалаците вън и нямат място във ВУЗ, оправия няма да има, но какво да се прави когато на шепа народ има 52 висши училища, пълна идиотщина. Младежи няма, училища без брой и боклуците там.

Мда-а 50 000 завършващи. В университетите 100 000 места.

Интересно, тези хора нямат вид на нечестни и на мошеници, поне на пръв поглед. Докъде ги докараха българите управляващите и липсата на правосъдие и справедливист в България!

става дума за постановка, колко му е да се спретне - и според мен нямат вид на нечестни и мошеници. И с другата ти констатация се съгласявам, макар че твърдо съм на мнение, че работата е нагласена.

Тъй като професор е длъжност, а не научно звание, двамата вече не са и професори.

Не е така. Професор е научно звание! Вижте Закона за научните звания и научните степени.

Професор е академична длъжност, не сте прав. преди беше научно звание, сега не е.

Срещу тях бяха повдигнати обвинения, които според прокуратурата са за престъпления с висока степен на обществена опасност. -браво другарю цацаров-ти размаза най-големите престъпници ---

Край! Корупцията в Бг вече е премахната. Ура!!!

Глупак.

сага чакам следващата новина за тия двамата да е когато влизат в централния ...

Плача :)))))))))))) Направо да ги закарат в Холивуд да ги снимат като двамата злодеи в пореден епизод "Сам в къщи" :DDD

Разкатаха им фамилийката на тия професори.

Две номенклатури по-малко. Много важно... Толкоз много има още за разкарване.

Ето! Борбата с корупцията е успешна. Безспорно този случай ще е водещ в доклада ни към ЕС. На второ място ще е заловеният от ГДБОП бай Добри, който се возел гратис в трамвая.

спокойно,ще ги изпратят в друг университет.

Ами имат разработена бизнес-схема, а това се цени ;)) Но все пак се надявам да отидат в Централния Софийски Университет поне за малко.