Издадоха 13 заповеди за спиране на централни водоизточници

Най-често срещаните отклонения при питейната вода продължават да са свързани с показалите нитрати, манган, желязо, органолептика, флуор и хлор.

Обратно в новината

Коментари - Издадоха 13 заповеди за спиране на централни водоизточници | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Te така се краде питейната вода на страната. Той соца направи почти всички да имат течаща вода, а сега мутро капитализма трябва да я открадне. Първо се прави неизпълнима норма, след това се изисква изпълнение, след това се спира водата на хората и когато им писне са готови да я подарят на гробарите само и само да имат вода. Не че ще се смени водата, тя ще си съдържа пак толкова уран, който в западна европа го няма, но нормата е оттам. Е понякога трябва да дадат и на някой от чуждите покровители нещо. Например най-добрата питейна вода за да я бутилира и да ни я продава скъпо, с разтворена пластмаса (която правии децата импотентни), но то там проверките са други.

до вчера да не сме пили дестилирана вода....то и там не е сигурно,за радиацията няма бариера.....едно е спасението,червено вино:)))

Вместо ракия и сланина гълтаме манган и уран.

Като казвате А, кажете и Б. Издадени са заповеди за спиране на дейността на централни водоизточници..." кои са те, кои райони снабдяват или пак някои говорят колкото да се отчете някакъв измислен мониторинг. Отдавна е видно че от чешмите на софиянци, да не говорим за други населени места, тече "нестанартна течност" които от ВиК наричат питейна вода. За нея и за флората и фауната в нея хората плащат солена вода. Сега община и ВиК ще ни съобщи че освен с пари, трябва да плащаме и със здраве. Няма в тази територия сила, която да накара всеки да носи отговорност за това което прави.

Много ми е интересно, като връчат на местното ВиК предписание или му съставят акт затова, че еди кое си вещество, напр. аноняк или манган е повече от нормите, какво ще направи ВиК-то - ще построи пречиствателна станция или ще намери друг водоизточник.

Ми, какво да прави ВиК-то.... просто спира водоподаването, до осигуряване на нормален водоизточник. Друг е въпроса кога ще го намери, кога ще го въведе в експлоатация, кога ще направи довеждащ водопровод и другите съпъстващи резервоари... до тогава ще плаща и глоба за неизпълнение на издаденото предписание.