Тръмп: Няма да оставим Иран да се сдобие с ядрено оръжие

Иран никога не трябва да бъде оставен да се сдобие с ядрено оръжие, каза американският президент Доналд Тръмп в кратко изявление в Ерусалим.

Обратно в новината

Коментари - Тръмп: Няма да оставим Иран да се сдобие с ядрено оръжие | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Както не остави Ирак, Либия, а сега искаш и Башар Асад да сдаде власта на теб...идиот нещастен!

За атентата в Манчестър, Тръмп е виновен, Натаняху и саудитците също, но най-вече американците. Радикалната идеология на Саудитският ислям е по-страшна от ядреното оръжие на Иран, което го няма в действителност, но се внушава непрекъснато. Докато Е.С. не осъди политиката на Американската администрация и не погледне истината в очите, ще продължава да страда!

Ей,маймун, защо ти ще имаш прашка а пък аз да нямам ?! Ебах ти п*тката майна!!!

Коментарите ми не съдържат спам, а sperm отзад на модератора!

Дори да изтривате коментарите ми, пак ще си останете еврейско-евангелистки подлоги !

на оранжевия клоун, но със сигурност му е внушено от някой умен човек от обкръжението му.

САЩ напоследък наистина заприлича на кварталния побойник, търсещ с кой да се сбие. То не беше Сирия, после С. Кореа, сега Иран. Няма ли да им заседне в гърлото този залък?

На двуличните еврейско-протестантски американски шмекери е по-удобно някой друг малоумник да вади "горещите" кестени от огъня! Още по време на "заселничеството" зловещите малоумни евангелисти са "подарявали" на индианците одеяла от заразени от шарка пациенти при което нещастниците са умирали като мухи напръскани с Raid !!! Ебах ти "миротворците" ! Хора, пазете децата и внуците си от зловещите протестантско-юдейско-сектантски религии и техните зловещи вреди и последствия !

Мохамед Ата и останалите "герои" от 11-ти септември 2001г не бяха ли саудитци и врага не трябваше ли да бъде Саудитска Арабия?! Лъснаха лъжите на САЩ за рухването на Близнаците в Ню Йорк и последвалите поводи за инвазия в Близкия Изток.

От самия Тръмп, от Хилъри, от ген. Флин, от ген. Кларк и др. съм чувал и чел, че точно САЩ създават, финансират, обучават и въоръжават терористи: "Доналд Тръмп нарича Обама "основателят на ИДИЛ", е заглавие в британския Гардиън от 11 август 2016 ("Donald Trump calls Obama the 'founder of Isis'", Thursday 11 August 2016). Хилари Клинтън: Ние създадохме Ал-Кайда - вижте я и чуйте в ютюб: Hillary Clinton : We created Al-Qaeda "Бившият шеф на разузнаването генерал Флин казва, че Обама е създал ИДИЛ, вероятно за да свали сирийското правителство" ("Former DIA Director Gen Flynn Says Obama Created ISIS, Supposedly To Overthrow Syrian Government", UFP NEWS). Ген. Кларк обяснява, че ИДИЛ е създаден от САЩ и може да се види и чуе в ютюб: General Wesley Clark explains ISIS was created by U.S. Allies А за Иран знаем от самия Тръмп, че се бие срещу тероризма: "По време на дебат, Тръмп излага лъжата за войната в Сирия: Няма такова нещо като умерени бунтовници. Русия, Иран и Асад убиват ИДИЛ", ("Trump exposes Syrian war lie during debate: 'No such thing as moderate rebels, Russia, Iran, Assad are killing ISIS'", 10 Oct 2016, Signs of the Times).

Много западни военни и журналисти го заявиха това в малка или по-голяма степен. В България го отричат ДС кадрите дето сега слугуват и на западните служби.

Ами то си има обяснение и според мен най-точно и вярно е: "Не случайно 10 ноември завари Александър Лилов в Лондон. Вече му бяха напълнили чантата и тогава той дойде и приложи този модел за създаване на т.нар. Българска социалистическа партия. Тя въобще не е еквивалент на БКП... БСП беше заченато в американските политически лаборатории на Збигнев Бжежински и на Кисинджър. Това е един типичен съвременен американски политически хибрид..." Из интервю с Академик Борислав Йотов. А и действията на политиците ни доказват това, предвид че БСП им е бащицата: "... - Преди да станете министър-председател вие бяхте секретар на ЦИК за изборите на ВНС и през вас преминаваха регистрациите на партиите за тези избори. Как се регистрира ДПС? - ДПС се регистрира като Движение за права и свободи, не като политическа партия. Регистрирано е по нареждане на покойния министър-председател Андрей Луканов. По това време аз бях не само секретар на ЦИК, но и председател на Софийски градски съд, в чието фирмено отделение е направена тази регистрация. Знаех, че няколко дни преди срока за заявяване на участие в избори за ВНС това движение не бе регистрирано и обърнах внимание на тогавашния ръководител на фирменото отделение Илия Кокинов да направи проверка, има ли то някаква етническа особеност, тъй като Конституцията забранява регистрирането на партии на религиозна и етническа основа... Един ден, когато се върнах от заседание на комисията, се оказа, че той е издал решение и че регистрацията е направена по нареждане "отгоре", от кабинета на Луканов...." Из интервю с бившия премиер Д.Попов, публикувано в blife eu под заглавието "Как САЩ създаде БСП". "Костадин Чакъров: Костов беше експерт на БСП, Луканов го изпрати в СДС", 28 Септ. 2014, Blitz bg. "Евродепутатите от БСП и ДПС са единствените български евродепутати, които са подкрепили резолюция на Европейския парламент за насърчване на миграцията.Става въпрос за мигранти от трети страни към Европа.", 27.октомври 2016, Тв "Европа".

ЦРУ и тато Тръмп са я закъсали! Че С. КОРЕЯ отдавна има ядрени складове в Иран,бе! ... комендатури. ..

Тоя Тръмп уж беше "право куме, та в очи", сега на луд ли се прави или слушателите на луди, що за увъртания за овча аудитория - Иран има ядрено оръжиe, разработено в периода на 80-тте и 90-тте когато прекратиха сътрудничеството си с IAEA, по това време разработвано с помощта на руснаците. Самите там всякакви американски агенции оповестяват, че към 2003 г. Иран разполага с такова. Обаче да тръгнеш срещу тях нищо че има защо - световният източник на тероризъм е Иран, е един нов Виетнам, но тоя път всички го отнесат.

Не знам за вас, ама на мен ми звучи леко нагло, да се натресеш в центъра на Персийския залив и да заповядваш на Персийците какво да правят. Някак нахалнично е така.

ПО ВСИЧКО ЛИЧИ,ЧЕ СЕ ГОТВИ ВОЙНА СРЕЩУ ИРАН,НО ТОЗИ ПЪТ ПОСЛЕДСТВИЯТА ЗА ИЗРАЕЛ ЩЕ СА ФАТАЛНИ!!!

русский, войната срещу иран я зафана ирак с вашия садам, и с вашето оръжие през 1980г! и я води до 1988г!

да се каже кой я започна. Но пак ти казвам - Виж причините, и кажи кой разпалва войната. А тези, които разпалват войните, са едни и същи. Просто според тях - От война се печели по-вече, отколкото при мир.

Вероятно сте прав: "380 милиарда долара: астрономическата цена, платена от Риад за да привлече Тръмп за война срещу Иран", е заглавието на днешна публикация във френските алтернативни медии, не в официозите, разбира се ("380 milliards de dollars : le prix astronomique payé par Riyad pour rallier Trump à sa guerre contre l'Iran", Publié le 21 mai 2017, Olivier Demeulenaere - WordPress).

Кой си ти , бе льольо , че ще разрешаваш или забраняваш на персите каквото и да било ?!!!!! Да те светна , Иран отдавна имат ядрено оръжие , това даже вече не им е приоритет . Техните квантови физици са на световно ниво и разработките им в оръжейната област са уникални . Използват откритията на великия Тесла и срещу вас да бягат , не може да ги стигнете :))) Така , че внимавай да не стъпиш накриво , ще ти отвеят перчема за минути . Свивай се в усарско и се моли жълтурите да не си поискат кинтите скоро :))))

ми ония дето се вози в еър форс 1! а ти в гратис в градският транспорт!

Какъв е критерия по който се определя, коя Държава има, и коя няма право да притежава ядрено оръжие ?

Който може - си може !

Само да не си закъснял. Преди години Израел мислеха да нападнат Иран. Отговора на Иран беше: Ако Израел ни нападне не се знае след това дали ще има Израел. Израел кротнаха. Световните експерти още тогава казаха че Иран сигурно има ядрено оръжие.

Китай е инвестирал милиарди $ в проучването и добива на въглеводороди в Иран. Иран е сред основните износители на петрол за Китай. Иран поддържа много добри отношения с Русия, Индия и ред други Държави. Иранците (арийците), не са араби ! Иранците, са персийци ! Тия хора са имали Държава, когато в Европа са живеели в пещери. Иранците, са над 80 милиона ! Не се занимавайте с Иран !

Е защо Израел и Пакистан да имат ядрено оръжие, а Иран да не може? И защо вие правите сделка със СА (ИДИЛ) и им продавате оръжие за над 100 милиарда, а другите да не може?!?!?! Американците са като шизофреници...

Е как трябва всички да са терористи сунити за да играят по свирката на американците ама докато не им го забият накрая четвъртит, всички ги е страх от Иран ама няма как да се отърват от тях.

Това, добре! Обаче защо оставихте Израел да се сдобие с такова? Даже му помогнахте! Значи за едни може, а за други не! Кой го решава това и по какви критерии? Двойният стандарт е очевиден! Значи за нашите хора може. Те ще ни помагат да контролираме региона. За другите не може,защото ако се сдобият ще пречат на този контрол!

Такива въпроси не са политкоректни-та Израел е"наш кутрак"-за него всичко може,дори да избие всички араби!

Няма време предстои импийчмънт.

Айдеее, след Ирак, Либия, Египет, Сирия и на Иран му дойде ред. Горките иранци. Горд народ, но ще ги разпилеят и тях. Прей фор дем !

ирак нападнаа иран през 1980г. после нападна кувейт през1990г либия, начело с лудият си вожд кадафи, спретна локърби, и за малко не обеси едни наши сънароднички! египет и сирия нападат израел през1973г. сирия напада ливан и го окупира и до днес! и ти плачеш за тези изроди?? що тъй нишчи??

"египет и сирия нападат израел през1973г." - Говориш за война от Йом Кипур Но нищо не казваш за причината - Шестдневната война през 1967г.

Нема начин просто. Иранците са персийци-не са араби! Те там американците ще пийнат водица,ако нещо се пробват.

иранците, допреди да дойдат аятоласите, и да стане ислямска република бяха основен съюзник на сащ в региона!

Най-правилно са се изказали иранците. И как са оставили на Израел да се сдобие с ядрено оръжие? Ракети Джерико. Точно за Иран вероятно САЩ не могат нищо да направят. Могат да ги съсипят като Ирак, а после какво? Че онова е някъде 75 милионна държава. По никакъв начин не може да контролират населението. Те само ако сложат брой военни колкото е средно полицията на брой хора в САЩ, те ще се разорят финансово. А във военна обстановка, ще трябват пъти повече. Да контролират разни ръководители ще е трудно.

neXus

Всъщност иранците имат национална стратегия - да станат 150млн, но не помня до коя година - или 2050, или 2100. През 1979г. бяха 22млн. Това е една бъдеща велика сила, смята се, че има неразработени планини от злато + море от нефт. Затова и хамериканосите толкова ги е страх от тези наши сънародници (иранците).

От златото кой знае каква полза няма (освен ако не си индийска булка). Скоро и с нефта ще стане същото..

Именно-там ги чака ужасяваща партизанска война,която не могат да спечелят. Да не говорим,че руснаците през морето са ги напълнили с "модерни играчки".

Приказки от 1001 нощ...

"... трябва да спре финансирането, обучаването и въоръжаването на терористи и милиции..." Така де, това е приоритет на ФАЩ и евроГЕЙСКИЯ СюС?

Хайде и този го подгони параноята на Труман и Алцхаймера на Рейгън. Явно, че не му служи посещение на Ерузалим- сигурно и за това си е бил на стената на плача.

Алцхаймер, Опенхаймер.. а в Раша още газят калта и обвиняват 'ГосДепа', 'жидомасоните' и международното положение :)))

Кога стъпваш в калта, но знаеш че е твоя земя, то тази земя за човека е свещенна- нещо което българите забравиха от тичане към европеските мюсюлмани.

САЩ няма директно да ударят Иран, но ще предизвикат война между Иран и Саудитска Арабия като начало и после ще се включат и другите наоколо подкрепящи саудитците. Основата е шиити и суните, вековни разпри. Очертава се доста голяма патаклама. Има едно но и то е къде са Китай и Русия в тази ситуация, с Иран естествено. Европа вече не я зачитат, не става, мина и славата там. Безспорно е, че и двете велики държави искат да изритат САЩ от региона. Заплетена работа.

притежатели на яд9рено оръжие кой име разрешил не само да го притежават, но и да го произвеждат?! Кой разреши на американците да използват ядрено оръжие срещу мирното население на Хирошима и Нагасаки?! Кой дава право на извършилите ненадмината по своята същност военно престъпление и престъпление против човечеството да бъдат ментори на света и да определят кой какво оръжие може да има, след като те самите не само размахват, но и брутално използват оръжие и чрез силата му грубо и безцеремонно променят границите и общественото устройство на държавите по света?! Докато има такива като тях, винаги ще има страни които да са готови да им противостоят и да правят всичко възможно да се защитят от тях с равностойно на тяхното унищожително за всички хора оръжие! "Луд човек и силен вятър спиране нямат докато не се спрат сами", но в случаят лудите са американците и ако искат да не бъдат застрашени от никого да вземат да се спрат сами и да променят отношението си към всички народи по света и вместо със силата на оръжието да говорят с другите народи със силата на стопанско-икономическия, културния и научно-техническия обмен!!!

обявената от Япония война, може би..Умньо

И затова ли избиха толкова цивилен японски народ, а? Но защо да се чудим - те избиха толкова индианци, за да им вземат земята, че японците са само прибавка. И като си толкова "умен" знаеш ли, че любимите ти американци са избили и доста цивилни българи, заради т.нар. от тебе "обявена война"? Война, която сме обявили, но не сме изстреляли нито един патрон по американец, а тези "човеколюбци" са сринали София, Враца и още селища, заедно с доста невинни хора в тях.

Доньо тук зависи от малкия чиляк в Кремъл. Той вече им е стратегически партньор.

Който добре ги поизмества в износа на петрол а самолети купува от Боинг. Дори колите сглобявани там не са Лади. Питай се защо в Иран толкова се радват на снемането на ЗАПАДНИТЕ санкции ;)

Има един лек проблем с плана на изкуфелия. Евреите не искат мир.

Израел е в добри отношения с почти всичките си съседи и страни от региона. За разлика от РФ.

Израел е в постоянна война със съседите си и има заграбени територии от тах.

Както се вижда, вече е сформиран най-демократичния клуб. САЩ, СА, Катар и Изрел. Борци за мир, демокрация, свобда и равенство. Световния търговски център е в забвение...

Понеже САЩ и целия свят се управлява от евреи в момента Израел се опитва да се справи и да си го върне на всички свои врагове чрез военната машина на САЩ! Напълниха европа с талибани и часност Германия-меркел е пионка на САЩ, сега подхванаха Иран,Ирак, Афганистан, Сирия.....

И за 500 милиарда оръжие да купят саудитите, пак ще ядат чтвъртития на хусите в

Давай пак Песничката за Северна Корея.

Тръмпе, че стъпиш на Мината. Не се занимавай с Иран. Признай си, защо Въоръжаваш СА

Няма тероризъм, лоши и добри. Има само пари, власт и интереси. Всякакви характеризаци са да се води масовката за носа.

Тръмп ги насъсква ги един друг, но много на ачик, да живеят глупаците, да се бият и да купуват от нас оръжия!

Точчно така,насъскват арабите един срещу друг -да се самоизбиват,а те да гледат отстрани и да печелят от войните.Същото правят и в ЕВропа.Набутаха си старите оръжия и насъскват европейските страни срещу Русия-сакън ще ги нападне!

Странни изказвания напоследък. Иран подкрепял Ал Кайда и Ислямска държава. До колкото си спомням, сред терористите от Ал Кайда, които взривиха СТЦ на 11.09 нямаше нито един иранец. За сметка на това имаше 17 саудити, няколко от Катар и няколко от Йордания.

Не говори такива неща, че тука в щаба се чудим каква лъжа да измислим за да замажем ситуацията.

Мислете бързо, че русият перчем се е заканил да намали бюджета на USAID със 75%.

треснат ли иранците евреите с някоя бомбичка тръмп и саудитите го издухват яко,ама кво му се вика яко,те затова е целия панаир,а персите като нищо ще схрускат помиярското еврейско племе,така че бай оранджевия да си налега пунгията

Я , пак бай дончо :)))) Този , който финансира и обучава терористи и като цяло дестабилизира Близкия Изток , определено е същата страна , която унищожи Либия , превърна Афганистан в собствена макова плантация , и реве срещу Сирия , щото не щяла да си подари държавната енергийна компания на частната на дик чейни . Виетнам и Корея , Сърбия и Косово само ги споменавам . Това определено не е Иран :))) И как сключването на крупна оръжейна сделка ще доведе до траен мир ?!!!! Да не говорим за създаването на мюсулманско нато , дето щяло и то да бори тероризма :)))) Вампир , отговорен за кръводаряването .... Жегата идва , дами и господа ! Бог да пази България !

овладяха контрола над оранжевия клоун и му набиха канчето.

ВСИЧКИ РЕЗЕНЯЦИ СА МОГЪЩИ ТЪПАНАРИ, ИЗМЕТН И ГЛУПЦИ!!!

тоя за 2 дена са уплете като пиле у кълчища

А, Саудитите с оръжие за половин трилион, може?????

Защо Пакистан има? Израел? ЮАР? Англия? САЩ? Русия? Китай? Франция? Северна Корея? Индия?

Сигурен съм, че ако САЩ си вземат предоставеното на Израел ядрено оръжие, то и Иран ще си спрат сами програмата. Иранската ядрена програма е предизвикана именно от факта, че Израел е ядрена сила.

Израелската ядрена програма е крадена от Франция Това не е конспиративна теортия а лесно проверим факт.

Завсе, а сигурен ли си, че САЩ са предоставили на Исраел ядрено оръжие или те самите са си го произвели. Имаше един ядрен физик от Исраел, Мордехай Вануну, който предупреди за разработването на ядрено оръжие от Исраел в пустинята Негев. Глупава постъпка, обяви го в еврейска Великобритания, а те го предадоха на Исраел, където беше в затвора и го освободиха малко преди да умре. Или всички се разоръжават или всеки си произвежда ядрено оръжие.

N. S.

Мордехай Вануну е жив

Само САЩ трябваЛО да имат , даже и войните им са ''хуманни'' . Къде отиваш може би ?

Сори, Майкал! Бизнес... Е, решението е ясно, купувайте от руснаците и ще има баланс. Тръмп работи и в двете насоки.

САЩ и Русия могат да имат , а останалите не ,...АЙДЕ ДЕ !