Реформаторите с убедителна победа на местните избори в Иран

Реформаторите и умерените взеха властта в редица градове в Иран след убедителна победа на местните избори.

Обратно в новината

Коментари - Реформаторите с убедителна победа на местните избори в Иран | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

специално за русолюбците: саудиска арабия е абсолютна монархия! начело е крал самодържец, нещо като николай втори, иван грозни или путин, да речем! приликите обаче са дотук! в саудитска арабия има много добро социално обслужване! полага се само на суадитците! медицинското обслужване е отлично, и безплатно за местните! любопитен факт е, че 40% от браковете се разтрогват до три години след сключването им! 73% шиити,5% сунити. грамотността на населението е като на германия, а жените колкото на мъжете. средна продължителност на живота е 68 мъжете 72 жените. има смъртно наказание за:убийство, изнасилване, въоръжен грабеж,употреба на наркотици, лъжепророкуване, вероотстъпничество, прелюбодество и магьосничество, затова на практика няма престъпност, венерически болести и спин!

какво мисли по въпроса духодният лидер, другото е без значение

Абе пак си объркал буквите- не духодният, а доходният.

Кога ли ще има общински съвет пък камо ли и шест жени в него в Риад, Саудитска Арабия, които са толкова любими на Тръмп. Всички терористи са сунити, а Иран са шиити. Не че и там си няма изродщини като във всяка мюсюлманска държава. Въпреки всички Иран е много по-светски от СА.

Подобно нещо щях да напиша. Цитат: "В провинция Систан и Белуджистан 415 жени бяха избрани в общинските и селските съвети, а преди изборите броят им бе 185." Кога ли като демокрация ще ги стигне Саудитска Арабия?

Тях са ги стигнали парите иамериканската демокрация.

Дано само техните реформатори да не са като нашите...

Уж Иран бил недемократичен, пък там избори имало, че и властта се сменя. А, в демократична България, за да се изместят едните мутри, трябва да дойдат други. Живот....

ЗА СЪЖАЛЕНИЕ ИМА МНОГО ДА СЕ УЧИМ ОТ ИРАН НА ИСТИНСКА ДЕМОКРАЦИЯ!!!

Вижте как се забавляват млади богати и не богати хора в Иран в заведения! Без забрадки, без ограничения! Има климове и снимки в инстаграм колкото искате! После направете един паралел в автократичния изродски режим на саудитска арабия и пак се попитайте защо краварите не атакуват именна саудитците, ъдего жената е поставена по-ниско от животно, а обвиняват Иран в тероризъм!

На мен ми е любопитно как се забавлява средностатистическия иранец. За богатите е ясно. Навсякъде е едно и също. Демонстрация на безграничен лукс.

А наще Реформатори, се "реформират" по кръчмите в циркаджии, сякаш всичко им е наред и са хванали бога за рогата...

И Иран се опитва да се отърве от чалмите - съюзници на жужака.

Добре ли си?Извади си от там термометъра.

В Иран нещата си вървят, като хората, без да се кланят на САШ. Затова Тръмб въоръжава СА. Да разрушат Иран с война.

митенце неуко, преди аятоласите да вземат властта в иран, и да го превърнат в ислямска република, иран беше съюзник на сащ! и иран го нападна нашият, в същност вашият саддам хюсеин през 1980г !

Колкото и да е силна религията в едно общество, рано или късно то трябва да се събуди. Винаги съм изпитвала жал към жените в страните с господстващ ислям, който ги принуждава да бъдат покорни и унизени. Не може съвременни жени да ходят покрити от глава до пети, а мъжете им да се обличат като нормални модерни хора. По отношението към жената проличава колко цивилизовано е едно общество. Надявам се и в тази страна да настъпят радикални промени в отношението към техните жени.

Едно време, през социализма в Бълагрия имаше една авиокомпания, наречена Балкан! Та тя освен национален превозвач, се занимаваше през пролетта и лятото с транспорт на туристи до морето. През есента и зимата обаче, за да не стоят самолетите по летищата, изпълнявах чартърни полети в арабските страни до Мека. Не знам до колко си запозната с исляма, но е задължително за тях поне един път в живота си да отидат и да се поклонят до тези земи (Мека). Обикновено самолетът бива нает от някой бей или местен влможа, който праща всичките си жени заедно да пътуват. Знаейки, че този вид жени имат много слаб мускул на ануса, поради системен секс на това място, нашите пилоти, като наближат до Мека, почват да имитират пропадане на самолета и го пускат почти отвесно надолу. Следват писъци в отделението за пътници и повечето жени се изпущат от страх, само ,че понеже са със шалвари, навън нищо не излиза! Само като слизат от самолета се носи огромна воня ... И така годи наред, винагаи едно и също!

Браво на иранския народ, един народ, който знае, че бедността и застоя на една страна е, когато управляващите се страхуват да правят рееформи и се страхуват за властта си. Иран дълги години без под санкции заради ядрената си програма, това ги върна 50 години назад, затова народа видя, че трябва диалог, че трябват реформи за да живеят добра, а у нас всичко по старому ББ 1,2,3,4,5,6,....... и така бедни бедни ми български народе

Сорос нападна Иран.

Само българските реформатори и за чеп за зеле не стават :)

Най-големите реформатори в България са БСП.

тъй си е ! за 100 години десет пъти си смениха името!

айдеее, и иран се отваря към запада! путин остана като сушка на цедак!

изразът е като гропка на цедак!