Главният прокурор настоя за отстраняване на съдийка

Главният прокурор поиска от Съдийската колегия на ВСС временно отстраняване от длъжност на съдийка заради повдиганото й обвинение за документно престъпление.

Обратно в новината

Коментари - Главният прокурор настоя за отстраняване на съдийка | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Ако една съдийка е извършила "9 престъпления за лихварство, лъжесвидетелстване, измама, документно престъпление и престъпление по служба.", какво трябва да направи един престъпник, за да е такъв?

я да махате тази снимка от американските екшъни! В Българската конституция НЯМА узаконени такива чукчета и пънчета!

Фалшификацията на протоколи от съдебни заседания е редовна съдебна практика още в районния съд, особено по измислените дела на топлофикациите, които събират рекета от сградна инсталация. Ако Цацата се разлрови там трябва да уволни всички съдебни състави и да закрие системата. Тогава е най вероятно съдебната реформа да тръгне в правилна посока.

Само че законите, по които се произнасят съдебните състави, са написани от шефовете на цацаров. А за вписани в протокола грешни неща има точно определена процедура - първо се прави ПОПРАВКА на протокол с участие на всички страни, когато и се дават обяснения за неизправностите. Цацаров трябва да е пълен глупак да основава личното си отмъщение на тази теза.

Ей много работи тая Цаца бе! Не му остава време едно кафе в ЦУМ да иде да изпие!

Мутрите отдавна превзеха правоприлагането!Всичко е пари и гадост!

Това онзи същият главен прокурор ли е, които беше в кабинета на свинарския бос Гергов да говори по разни въпроси? Като средно интелигентен и средно информиран човек не знам друг така систематично и компетентно да подронва авторитета на съдебната власт като Цацаров. И все излизат разни мушмороци като Ясен етиката или един друг с прасешко изражение на лицето да го защитават, не бил направил нищо неетично.

Тази явно е работела като съдийка в свободното си време - за допълнителни доходи, както се казва.

историята на България обобщено :"величие или падение ,но винаги ТОТАЛНО !"

... само прелюбодеиството с началник не е престъпление... с подчинен е особено тежко престъпление...

Длъжностните престъпления от прокурори са системни, това сега е ситуационна кампания!

Ами те и решенията по съдебните дела много често са "документи с неверно съдържание". Така може да останем без съдии,но вероятно няма да останем,защото отговорността се търси избирателно.

loyola

Не съм юрист, ама тука не става ли дума за престъпление по служба, плюс уронване на престижа на съдебната власт?

Докато се налагат само фиктивни наказания на съдии и прокурори , които ежедневно газят НК , все ще циклим на едно място , даже ще дълбаем надолу. Общественото одобрение на цялата съдебна система отдавна е в областта на отрицателните числа . Сурови наказателни мерки , без право да упражняват юридическата професия и реален затвор . Разследването на имуществения статус е задължително и ще внесе нови , утежняващи вината , доказателства , щото имането на 90% от магистралките е придобито потрестъпен начин . Маститите новобогаташи пенгезов , лозан панов и производни са ярък пример за това , как една бюджетно финансирана система , може да се превърне в добре организирана престъпна групировка и реално да руши устоите на държавноста . Със здраве !

Разследването е за 9 престъпления за лихварство, лъжесвидетелстване, измама. Ега ти правосъдната система.

Чекай малко бе, цаца! Нали уж в рИформата, дето я завършихте вече;), съдии щяха да си гледат съдиите, а прокурори - прокурорите?;) Нали ни втълпявахте , че това е висшата форма на магистратска независимост и демокрация в системата? Ти сега къде се тургаш в съдийската кочинка? И нещо аршина ти двоен ми се чини - варненската прокурорка командирована, пък съдийката - отстранена?!

Пипи, ти сега, не ги разбираш то тез работи. Ни са бъркай, момиче, то сложна таз рабута, не е за нашите скромни възможности.

Сложна, сложна, колко да е сложна - то в "правораздавателните органи" всичко е на принципа "гарван гарвану око не вади", пък това дори и "обикновените" българи го стоплихме вече - след 27 г. прожектиране все на един и същ филм...