Временно спряха поръчката за тол-системата заради жалби

Процедурата за възлагане на обществената поръчка за проектиране, изграждане и въвеждане на електронна система за тол такси от МПС над 3,5 т. е временно спряна.

Обратно в новината

Коментари - Временно спряха поръчката за тол-системата заради жалби | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

крайно необходимо е да има тол такси, не знам що обръщат внимание на тия жалби. поредните глупости!

Контракс ?

Колкото и да е чиста и ясна една идея, вкараш ли и политика - става мармалад (за да не използвам по-ароматната дума)! Всичко се изкривява и подчинява на акъла на шепа алчни манипулатори!

"Бойко Борисов трябва да спре поръчката или лично да гарантира за нея, каза в петък Делчев."!?!?!?!? Е .... и най големият дебил да си .... ти става ясно КАК се "случват" нещата и то ПРАВИЛНО ......

Саботирайте крадливите гербаджии по всякакъв начин. Дано по-скоро се изметат завинаги мръсните долни боклуци!

Не се сравнявайте с други страни. В България няма аутобан за да се плаща преминаването му.Качеството и инфраструктурата е на първобитно ниво.Идете до Ниш ,качете се на аутобана и идете до Норвегия за да се уверите.

Аз ще ви кажа как се прави великата система - 1. Наредба за функционирането - 0.00 лв. Влиза във ДХ на АПИ/МРРБ 2. Технически устройства - GPS тракери, със сим карти на БГ оператори - 2000 х 75 лв. = 150 000 лв. еднократно 3. Софтуер за отчитането на изминатите километри - 250 000 лв. еднократно 4. Софтуер за фактуриране на изминалите километри - 50 000 лв. еднократно 5. Поддръжка - 100 000 лв. годишно 6. Център за управление в АПИ - 600 000 лв. годишно(8 човека + компютри) Общо - 1 150 000 лв. с ДДС-то стават 1,38 милиона!!!! а до 200 милиона ???!!!! Баси далаверата е тази тол система!! То не им стигат магистралите, санирането, еврофондовете, тока, парното, газта, бензина, метрото, БДЖ, алкохола, цигарите, ГСМ-ите, а сега и това!!! Всичко е далавера в нашата страна!!! Бравос! Конграчулейшънс БорисOFF!!!

Ти готов ли си да се обзаложиш, че това е точната сума? А входно-изходни пунктове на всяка магистрала, и то не един и два?

Наскоро чаках в задръстване на магистрала в Сърбия - посока Унгария, за да излезем и платим. по цялата магистрала всичко беше Ок и там 1 час чакаш. Ако тук стане същото- тежко ни и горко. Ще сме като в непрекъснат ремонт ( както сега) на Хемус.

Интересното е , че НЕМАГИСТРАЛИТЕ се поддържат в ужасен ЛУНЕН вид, за да бъдат вкарани всички в системата за плащане. ГЕРЪБСКИ похвати за оскотяване на МАТРИЯЛЪ

Ако ТОЛ системата ще е с качество на магистралите не я почвайте въобще.Виждаме какво става и със санирането.Само ДАЛАВЕРИ.Хора никой не трябва да остане тук,да видим тези крадци "управляващи" как ще живеят без нас.

Малко е странен този срок от 24 часа при положение, че процедурата се влачи къде 2 години. Та ако бяхме нормална държава въпросния министър вместо да се тръшка, че някой го саботира директно трябваше да е пътник.

Хем тол, хем винетка - амчи тъй де, трябва да събираме за чанти на Лилету

Каква тол система,след като страничните пътища не са оправени и който иска да мине от там трябва да си разбие превозното средство...???!!!???

А я съобщете кои са жалбоподателите и какви им са исканията , че да се разбере по добре номера им!

Като поразровиш и видиш кой осигурява винетките ще ти се поразясни защо толкова години вече нямаме електронни винетки! Една печатница се изхранва от това. Това пряко засяга един представител на столетната партия, притежател на печатница!

Какво да гарантира Боце Тиква? Може само да гарантира, че парите ще бъдат откр... ъъ, усвоени от правилните мафи... ъъ, фирми.

Умишлено саботирана поръчка, със срок за подаване 24 часа...

Вече 3-та година тази система на може да заработи. Познайте дали бърка в джоба на турските превозвачи... Годишно губим едни 200-300 милиона, ама нали сме богата страна - дреме ни. А сега дайте да заложим на златното: "Тук има някаква далавера и гадното е, че мене ме нема у целата схема".

Така , както искат да въведат ТОЛ-системата, ще бърка основно в българския джоб.Тези 600 милиона , които смятат да събират допълнително всяка година , турските превозвачи ли ще ги плащат?

Пич, ако не си червен трол, който съзнателно торпилира толсистемата или превозвач с повече от два ТИР-а, тогава си много голям глупак! Кой мислиш че ще плаща тол-таксите, м? Аман от тъпанари, които не си знаят интереса, и жалко че точно такива гласуват за чугунените червени кратуни...

БРЦК

И що са ни ненужни ТОЛ системи , като на турските тирове е достатъчно да им сложим такса 'влизане в БГ' и готово? За какво ни е изобщо лепене на винетки , контрол и сума ти бюрократски щуротии?

Абе Глупи!Чети бе!Електронна винетка, къде ще си я лепиш?Толл таксите ще са САМО за над 3.5 тона

Докога , някой ще бърка в бездънният ДЪРЖАВЕН джоб !

Скоро се пенсионирах и трябва да плащам,,ГАЖДАНСКА ОТГОВОРНОСТ, ВИНЕТКА,,ТОЛ ТАКСА, ПЕТЕН ДАНЪК А И КАСКО ДА НЕ МИ ОТКРАДНАТ СРЕДЕН КЛАС КОЛА. ,ЗАШОТО ТЯ ЩЕ МИ Е ДОКАТО УМРА. КАТО ИЗЧИСЛЯВАМ ЩЕ ТРЯБВА. ДВЕ ПЕНСИЙ САМО ДА ИМАМ ПРАВО ДА Я КАРАМ. ЕГАТИ ОБИРНИЧЕСКАТА, МАФИОТСКА ДЪРЖАВА МУТРЕНСКО НАРОДНО СЪБРАНИЕ,НИТО ЕДИН НЕ МИСЛИ ЗА ХОРАТА С МАЛКИ ДОХОДИ. ГЕНОЦИД ЗА НАРОДА ВСИЧКИ МЕРКИ ВЗЕМАТЕ ДА НИ У ОРИТЕ ПО БЪРЗО

ГОЛЕМИТЕ ДАЛАВЕРИ ПРОДЪЛЖАВАТ

всичко бива спирано, освен източването на пари... Няма съдебна система.

явно мирише та не се трае на толпартийни парички