Първанов: 100% мажоритарен вот може да „мутризира“ изборите

Изцяло мажоритарната система с пълно мнозинство крие множество рискове и аз имам своите съмнения за нея.

Обратно в новината

Коментари - Първанов: 100% мажоритарен вот може да „мутризира“ изборите | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

този другар отдавна трябваше да е в затвора заради престъпления срещу човечеството - ликвидация на Български Морски Флот

А сега как е? Как може такива като кр. янков, курнелита нинов, или другаря зарков, който искаше да мъчи дядовци в лагерите, да са в парламента, без нито ден трудов стаж, и какво ги боли шмайзера за баба пенка дядо минчо от село ? станишев без нито ден трудов стаж беше посочен за премиер; какъв е проблема - проблемът е че такива другари, за които никой не е чувал ще трябва да си ходят по родните места, защото не са в състояние да хранят сами собствените си семейства, ако не са на държавна хранилка, а са тръгнали държавата да оправят!

Винаги е забавно, когато видна мутра се изказва за "мутризация".

по-скоро ми кажете как да недопускаме агенти/доносници в народното събрание!

Мутризира??? Накъде повече?

Не, може! Със сигурност ще стане така! Системата трябва да е смесена. Тогава ще се даде път и на личностите!

Каква трябва да е избирателната система приключи на 6 ноември 2016 г. Сега просто резултата трябва да се приложи в законова рамка. Сроковете отдавна изтекоха, но това е нормално за "правова" Държава като България. Например на 25 октомври 2015 г., едновременно с поредните избори за местна власт се проведе - Референдумът за дистанционното гласуване в България. Но хората забравиха за него. В резултат на което дистанционното гласуване в България - Все още НЯМА

Няма такъв филм. Резултатите от референдума нямат задължителен характер! Правовата държава е налице, когато се спазват законите в държавата и разбира се нейният основен закон- КОНСТИТУЦИЯТА!

През 1879 г. е въведена първата избирателна система за парламент в България тя е проста мажоритарна система в един тур на изборите с известния принцип Победителят прибира всичко!. Тази система на избор просъществува до 1911г. Цели 33 години. През 1912 г. се въвежда пропорционална избирателна система. Тази пропорционалната система на избори просъществува до Деветнадесето майския преврат през 1934 г. Близо 22 години. Като прибавим и от 1945 до 1947 г. Общо 24 години. От 1934 до 1945 г. и от 1947 до 1990 г не може да се говори за избор. През 1990 г. някои от нас си спомнят, че се провеждат избори за ВНС по смесена избирателна система 200 мандата се избират с пропорционална система по Донт (4 % праг) и 200 с мажоритарен вот в 28 района в два тура - това е единственият път, в който досега е прилагана тази избирателна система. От 1991 до днес пропорционалната избирателна система.

AbuTalib

Знаем, знаем. То тази система от 1879 г., правото да се кандидатират имат само навършилите 35 години.Поради нея, Димитър Вангелов Николов не е можело да стане народен представител.Става едва като навършва тази възраст-през 1891 г. Този праг се нарича КАНОНИЧЕСКА ВЪЗРАСТ.Съществувал е още в Древен Рим за Сената, а в днешно време съществува в САЩ и в русия.Унас се прие новия вариант на тази каноническа възраст от 40 години за президента. Това е възрастта, която е следвало да достигнат кандидатите за ВЕЛИКИ ИНКВИЗИТОРИ.Нима не знаете това? Монитор означава висш съдия следящ работата на по-долните съдии от Инквизицията.Тя-Инквизията - е ИЗЪНРЕДЕН СЪД.Имали са правото да инквизират съгрешилите инквизитори.

тези които го знаят. Например президента Първанов твърди, че - "Опитът, който имаме до момента ни показва, че ни отсъства истинския мажоритарен подход." И, че - "Мен ме плаши перспективата да се мутризира отново изборния процес." И като заключение - "Ще се объркат много нещата." Демек - не разваляйте рахатлъка на партиите.

AbuTalib

А сга, драги ми историк, припомнете си, какво казва Исус:"Още не се е изпълнило времето ми". Казал го е, когато е бил на 33 години-Не са му достигали само две, за да стане сенатор и имератор, на което е разчитал.Нали баща му беше император въвел този праг он 35 години!!Ама хич не сте в час с голямата политика,хич.

Тоя пак за голямия шлем в кражбите си говори . . . като невменяем!

100% мажоритарни избори са 100% идиотия. Замислете се: Богатите вече съвсем легално ще си напазаруват депутатите, политически спирачки да въртят мутренския си бизнес отпадат. Каква ще е икономическата/политическата платформа на тези еднолични депутати? Как ще се сработят в икономически и политическо направления еднолични представящи себе си депутати? Какво ще е цялостното покритие на компетентност на тези 240 депутата? Сега в партиите все пак има някакво профилиране по компетентност. Как ще се отзовава компрометирал се депутат? Кой ще го замести? Сега в партиите е възможно, а тогава?

Ще ги мутризира ами, като вие за нищо не ставате, само за служби и заплати мислите и то на гърба на народа. Един ден не сте работили, а какви заплати и пенсии вземате, нямам думи.

и богатите плача10 години не ти ли стигнаха та и ощеискаш от лапачката

гнилите ябълки са голям проблем. Не че сега не нарушават законите, то няма как да се краде законно, справка - Румъния.

Г-н Първанов, а сега държавата не е ли мутризирана?

Сетил се Герги! То пък сега не са мутризирани! Я политическите партии да си припознаят мутрите.

Какво хубаво ни донесе пропорционалната система толкова години - мизерия, бедност и обезлюдяване. Недей да плачеш г-н Първанов от нещо което не си видял защото това е висша форма на демагогия, а Вие я имате в изобилие, навярно живеете препрочитаики всеки ден Макиавели.

AbuTalib

Идеята за мутрите се основава на разбирането, че с навлизането на капиталистическите производствени отношения, ще навлезат и присъщите за този стадий отрицателни явления.За да ги "държат" под око, следваше да си имат хора, които видимо да са престъпници, а иначе-техни хора. Първата им задача беше да внесат определеност във фирмите.Законодателно въведоха Ббулстата в началото носеше друго име. При регистрация, се изискваше да се посочи само една дейнност от бизнеса. При такова положение, беше много лесно да се СРЪЧКА някой, че се меси в друга сфера на бизнес. Тази задача успешно се изпълняваше от т.нар.мутри, наименование дадено от две бизнес /проститутки/ мадами-Ирина и Марчела.Изпусна важни неща и мутрите придобиха пари и влияние.Тук Първанов беше редно да признае, че горе-долу добре се справяхме със наложения ни още от 1917 г. експеримент "комунизъм" Самите автори - които не са нито руснаци, нито българи - много добре са знаели, какво са целели и какво са искали да проучат. Та тази тактика измислена от недоучените учени от СССР може да се причисли с достатъчна сигурност към определението-КПСС и БКП- организираната престъпност в света.

AbuTalib

В началото мутрите рекетираха само тези, които не внасяха данък.Запомнете тази истина. Мене не са ме рекетирали, защото си внасях данъците.Бяха нужни пари за бюджета, за това се определяше висока ставка от 22%. Тя не биваше да се губи-елемент от задачата на мутрите.Те нямаха заплата, а рекетираното се явяваше като трудовото им възнаграждение.

AbuTalib

Основата идея, от която се извличат градивните елементи на стратегията Мутра е една мисъл на Улянов Социализмът означава съветска власт, плюс електрификация, плюс американска технология плюс немска дисциплина. Тази идея на Улянов е изказана в диалектически спор с Димитър Благоев, който пита Що е социализъм и има ли почва той у нас. Уланов го критикува, като в същото време отправя апел към САЩ да идват с тяхната си технология в Русия. Трудните спорове, които се породиха по инициатива на Горбачов, бяха предпоставката за поемането по път, водещ до по-вече социализъм Съвсем непотребни бяха споровете по икономическите въпроси, защото там те нагнетиха ожесточени противници-въпросът беше кой кого ще разкара от властта.Споровете следваше да се ограничат само до усъвършенстване на обществените организации като надежден способ за реално самоуправление. Ако, ако повтарям отново, хппродълъжаваме да считаме тази мисъл на Улянов за ръководна, рискуваме да обидим най-малкото японския император, чиято наложена дисциплина несъмнено е най- организираната, най-точната и най-хуманната за сега. Не мога да дам някакъв отговор на въпроса, защо Улянов не е забелязал тази дисциплина, а е предпочел немската?Защо е пропуснал също така японската технология, а прикоткал американската? Имате ли отговор ЗАЩО?

AbuTalib

Андрей Луканов беше човекът, който внуши на Горбачов мисълта на Улянов за социализма. За него беше важно да го богопомажат та успешно да сурне Тодор Живков.Ако си беше припомнил указанието на Господ- С пот на челото да си идзкарваш прехраната - което означава не с партийна работа - нямаше да сме на този хал. Горбачов и чугунените глави от КПСС лапнаха въдицита и...стана тя една...Та този Луканов се оказа евреин от най-лошо качество.Възможно най-лошото, както неговия баща

никой не може да ме накара да гласувам за човек ,койото не ме кефи,при мажоритарен вот.например -кандидатира се киро японеца- е как ще гласувам за тоя мангал,но пък като бизнесмен,познайте дали не се е присламчил към някоя партия ,която да му пази г-за,а той да я финансира по някакъв начин.мажоритарен вот-това е.и друго искам да кажа-не уеднаквявайте хората и народите(а глобализма е и това).никога не се знае,ако нещо някъде върви,функционира,че задължително ще е добро и ефективно за нас- и обратното!!!

Щом политиците така масово и в хор врещят, че мажоритарния вот ще доведе до беди знайте, че единствените беди ще се стоварят върху техните глави, от което следва, че всъщност е нещо добро за обикновения избирател.

AbuTalib

ДД, Трябват ни експертни състави на Народното Събрание и никакви комисии.Не ни трябват подобни на БКП партии, а политически организация с ограничено политическо поле на действие.За да работят какво трябва тези експерти, а не някакви си там спортисти, манекенки, теляци,любовници и артисти. господ в много остър тон е указал на Адам как да изкарва прехраната си-с пот на челото, а не с партийна работа.Помисли върху това.

Сега мутрите работят за вас - политиците. Ако започнат да работят за нас, т.е. пряко да им плащаме, а не както сега - вие крадете от нас и една част давате на мутрите, пак от нашите пари, може пък да ви изтрепят - поне от вас да се отървем. То по-лошо не може да стане, рискуваме да стане по-добре.

Ами че то и в сегашния парламент повечето са мутри, така че с какво ни плашите. Доказано е от практиката, че при сегашната система парламента се пълни с мутри. Хайде сега да сменим правилата с мажоритарни избори 100% и да видим резултатите. След като някъде се получава добре, значи и при нас има възможност да се получи. Така че, не ни плашете.

Първанов беше лидер на БСП в периода на създаване и царстване на мутрите. Разбира ги нещата, човекът. При това, за разлика от съпартиеца си Луканов и още доста други, е жив и до днес. Та черпим информация директно от извора.

То отърване няма другарю. Едни ги мутринизират, други мурзилизират...

как точно ще стане тази работа?!? Стига сте плашили с неща ,който спират вас !

ГОЦЕ, по-голяма мутра от теб има ли бе ? Нещастник !!!

Тоя пундяк не можах да го позная, толкова се е оял. Абе, Гоце Триперов, кой ти дава трибуна и те пита за акъл, видяхме колко е твоя, ако не беше партията зад гърба ти, щеше само да подсмърчаш отстрани. Сега никой не те ще, не те закача да си харчиш накраденото, какво се обождаш от коневръза. Как пък всичките крадливци сте и нагли и вресливи, бе, като и оня селския идиот Боце. Мълчете си, и не се обаждайте, то по делата се вижда, така рискувате някой да ви напука кратуните, колкото и да ви вардят.

Прав е човека, ще се елиминират поотделно свестните кандидати, я с заплахи, я с бой, я с пари и ще останат за всеки регион по два-три цървула за избор та върви избирай между тях. И защо е толкова сигурен??? Очевидно и защото с партийната листа положението е същото. Всеки малко по-свестен човек тръгнал да прави партия бива подложен на същите методи, докато накрая останат 2-3 по-големи партии и избираме между тях. В момента има само 3 партии и едно обединение можещи да се докопат до власт. Механизмите ще си останат същите. С две думи имаме избор в менюто 1. Супа домати с ориз. 2. Ризото с ориз и зеленчуци 3. Мляко с ориз Това е положението обзалагам се че едни и същи свързани маскари ще са предложени за избор и при двете системи. На хората им остава да си изберат от оризената диета или пък ако не искат да не ядат (не подкрепям никого).

Интересно дали според Първанов 100% мажоритарен вот е мутризирал президентските или кметските избори. Ако се направят с мисъл регионите, така че циганските махали да попадат в различни райони, купения вот ще бъде минимизиран за разлика от сега където Бат Сали и кой ли не влиза в парламента.

Каквото и райониране да направиш 7 000 000 / 240 = 30 000 "по списък" в район. При 50% избирателна активност - до утните ще идат 15 000. За да има избран мажоритарно кандидат - трябват ти 7 500 гласа. Как точно ще минимизираш купения вот. Преди за да вкараш депутат ти трябваха 15 000 гласа - сега само 7 500.

При президентски и кметски избори се избира ЕДИН ПРЕЗИДЕНТ, съответно ЕДИН КМЕТ, а не членове на орган, като народното събрание. Просто няма как за Президент да се гласува пропорционално - два леви крака, две десни ръце и един централен ...

Ами много добре ще стане защото ще се знаят 240 мутри нагледно и тогава гражданското общество ще да може да ги измете и вкара директно в затвора след като ще са доказани мутри...Абе първанка би ли казал колко от тия 240 дебили са с мутренски гръб или с мутренска нагласа защото хората го знаят и поради рекет и страх някъде и за кюфте пускат бюлетина за тях...

Разбира се, че днешната ни ситуация е по-тежка от предишните. По време на княз Борис и цар Симеон сме имали държава, а днес сме територия на червената мафия. По времето на Ботев и Левски сме имали "държава на духа", а днес сме изгубили духовните си ценности - разбити от другарите и заменени със страх.

винаги е била голем шлем.. Ако некой мажоритарен ви посегне на шлема веднага пропорционалната ви чета да го срази.

да речем сега отивам и гладувам за герб в моето село. водач на селската листа и следващите след нея са някакви лелки от софия, които не знаят дори, къде ми е селото. какъв представител ми е това? за кои всъщност гласувам? с какво тоя, за които съм гласувал и не го знам и тои не ме знае, отговаря вред мен като избирател и какво ще свърши за мен? представяте ли си да сте началник на предприятие, но работниците да ви ги избира някои друг външен човек?

А ти защо не си седиш в твоето село, ами си хукнал да ставаш соросоид? Ей заради такива като теб държавата загива! Зарязал селото си, намърдал се в големия град, некадърен нищо да върши, освен да троли за грантове.

всички политици са против - значи е добро за народа. Апропо, защо нищо не казвате да преброим повторно бюлетините от референдума? Не е работата в това какъв е вотът - пропорционален или мажоритарен, а в това как се броят бюлетините, ако изобщо някой ги брои.

Аз не намирам разлика между теб и киро японица,нищо че си бивш "президент".Няма нужда да се изказваш грешнико.

Абе при 100% мажоритарна система във Франция има представени поне 6 партии, а има и независими депутати! Това е единственият начин в парламента да има личности, които наистина са харесани и избрани от своите избиратели. Т.е. да има НАРОДНИ представители, а не партийни представители. В крайна сметка това е начинът обществото да се отърве от провалили се политици. А не, както е сега, разни партийки да рециклират партийни отпадъци от миналото!

Стари трикове - като не ни отърва, вадим плашила.

И що мислиш така? Абсолютно прав е Гоце. Оная плевенска тиква, нито от музика, нито от политика разбира и подвежда простите хора.

Аз разбирам разбирач да определя кой разбира, ама като не разбираш не казвай кой е разбирач, щото не разбираш!!

"умните" ги подвежда агент Гоце - тиквата от Сирищник

този другар е русофил като тебе, но русия му дава много повече привилегии за лизачеството :)

"Защото, например, кмет на малка община, мобилизирайки всички, включително и вота на малцинствата, успява да постигне преференция, която да го изтика на челно място". Първанка, виж сега. Онзи ще си купи само едно място. При пропорционалния вот купуваш само лидера на парламентарната партия, той задължава всички негови депутати да гласуват в твой интерес.

Кой го казва?Забрави селски нужник,като стана президент и забогатя чрез кражби.Защо не си гледаш старините с парите дето всеки месец ти привеждаме незаслужено.Всичко за вас ,крадци долни ,затрихте я тази държава,като няма рабатеща Съдебна система.

Узаконяване на Мутрите чрез член 1 на Конституцията

Първанов: 100% мажоритарен вот може да мутризира изборите Първанов, гледайки твойта "мутра" разбирам че при мажоритарен вот, просто ще дойдат нови мутри.

Аре па и ти бе! Ние да не сме толкова прости и да не може да видим кои са мутрите, бе?

кой беше тоя?

Агент Гоц€ е тоя. Интересно как така изведнъж родата му забогатя така добре!? Гушва рублите, а за народа "голям члем".