43-годишен мъж стана донор и спаси двама

43-годишен мъж, изпаднал в мозъчна смърт след инсулт, стана донор на сърце и черен дроб, съобщиха от Областната болница във Велико Търново.

Обратно в новината

Коментари - 43-годишен мъж стана донор и спаси двама | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Браво на близките, че в този тежък момент са успели да вземат такова решение. Жалко за човека, но дано двамата, на които е дарил да успеят да продължат живота си пълноценно.

като цяло ,избираме си само мафия ,която знае как да ни оползотвори дори ,когато сме в мозъчна "смърт". всъщност бихме дали съгласие и да нахранят и изгладнелите кучета с нашите остатъци,но погребалните ни фирми ще фалират !

съболезнователни новини за това кой се е оженил...Абе що не спре това клюкарстване на всеослушание и платените реклами.

От сега нататък много хора ще има да изпадат в мозъчна смърт и все ще са млади хора та да могат възрастни богаташи да живеят.

търся донори на човешки мозък !!!

Да не се окаже после, че е било само усвояване на клинична пътека?...

накъдето и да погледнем,все мафия ,понякога прикрита,понякога не ...докъде ни докара прогреса на паразитите !защо нямам право да избирам човека ,който би заслужил моето сърце ? сигурен съм,че ако е убиец и мошеник ,организмът му ще го отхвърли много бързо !бих дал с радост органите си за спасението на деца .

Що сте му сложили минус, бе? Аз отидох да декларирам, че не желая да бъда донор покрай историята с Пеевски, защото се ужасих при мисълта, че утре с някой мой орган могат да спасят някой като него. Донорите на всичката кръв, дето я наляха да спасяват Митьо Очите, мислите ли, че щяха да дарят, ако знаеха за какво ще отиде? И преди да ми кажете как шансът да се спаси някой свестен си заслужава - тука не се извършва присаждане на органи на случайни нуждаещи се пациенти, дами и господа!

Съжалявам, слава Богу, не мога да разсъждавам, като вас.

браво на роднините ,не е лесно да се вземе решение в такъв момент...

Какъв изход друг имат роднините???Тъй или иначе не зависи от тях да го върнат към живот, но има много с християнски ценности и от тази гледна точка искат да погребът близкия си в цялост, други пък си вярват че видите ли той ''щял да живее'' в друг човек...Лека му пръст на починалия и дано трансплантациите са успешни, но доколкот знам с парче от черен дроб може да се извърши трансплантация и така да се помогне поне на двама..

Luna0102

Имаше преди седмица статия, че при мозъчна смърт, роднините ако не дадат органите за донорство щели да спрат системите. Роднините в случая са се съгласили на донорство, системите работят ли още?

Бог да го прости младия мъж, който така рано и нелепо си е отишъл, и дано присадените органи да помогнат на реципиентите да заживеят нов живот - дълъг и до колкото е възможно - добър! Поклон пред роднините за това трудно, но много хуманно решение! И браво на лекарите, които са извършили операциите!

Прави ми впечатление,че във Велико Търново с лекота диагностицират мозъчната смърт...докато с катаралната ангина имат проблеми.

Бог да го прости човека! Царство му небесно! Подкрепям донорството на максимум 10 %. Другите 90 % съм против. Мотивите - дълги за обяснение...